10 saker att göra i ett sexlöst äktenskap under klimakteriet (Ultra guide)

10 Thing to Do In Menopause and Sexless Marriage

Klimakteriet medför ett antal fysiska och känslomässiga förändringar i en kvinnas kropp, inklusive klimakteriet och sexlöst äktenskap. Många kvinnor lider av värmevallningar, nattliga svettningar, tunn vaginal vävnad och andra symtom som kommer med klimakteriet. Även om klimakteriet inte är livshotande, kan det påverka sexlivet. Kvinnor i klimakteriet kan uppleva minskad sexlust medan deras partner kan ha svårt att utföra sexuellt arbete. Om du upplever både klimakteriet och ett sexlöst äktenskap har vi listat de saker du behöver göra i det här fallet!

You Might Want To Talk With A Therapist

Du kanske vill prata med en terapeut

Klimakteriet är en oundviklig del av en kvinnas liv. Ändå kan det vara mycket svårt att diskutera med din partner. Det kan också vara svårt att diskutera med andra kvinnor på grund av det tabu som är förknippat med det.

Om du går igenom klimakteriet och upplever symtom som vaginal torrhet, värmevallningar och nattliga svettningar, kan det påverka din sexuella lust och prestation. Detta kan orsaka stress i er relation och få saker att kännas obehagligt för er båda.

Du kanske vill prata med en terapeut om hur man pratar om dessa frågor för att lindra eventuella spänningar som finns i ditt äktenskap. En terapeut kan hjälpa dig att vägleda dig genom denna svåra tid med vetskapen om att det finns ljus i slutet av tunneln!

Du kanske vill gå på sexterapi

Om du är i ett sexlöst äktenskap, känner du förmodligen att problemet helt och hållet är din makes fel. Men det är inte. En del av anledningen till att han eller hon vägrar sex är på grund av saker som händer i ditt liv.

Du kanske vill gå på sexterapi. Om ni båda är överens om att detta är ett problem och vill arbeta med det, så kanske ni upptäcker att en terapeut kan hjälpa er att komma på strategier för att komma tillbaka på rätt spår. Du kanske också vill överväga om det finns andra problem i ditt förhållande som behöver åtgärdas innan du kan komma tillbaka på rätt spår med ditt sexliv.

Om en person vill ha mer sex än den andra är det lätt för partnern som är mindre intresserad av sex att dra fördel av det faktumet genom att undvika det helt och hållet. Och om en partner inte är intresserad av att skaffa barn vid det här laget, men den andra vill ha dem snart – eller redan har dem – kan detta skapa spänningar också.

Du kanske vill forska om klimakteriet och sexlöst äktenskap

Du kanske vill forska om klimakteriet och sexlöst äktenskap. Den här typen av relation hjälper dig inte bara att ta dig igenom din klimakteriet-resa, utan det kan också hjälpa din partner att förstå vad du går igenom.

Du kanske vill förbättra dina kommunikationsförmåga

Klimakteriet är en svår tid för en kvinna. Hon måste hantera många fysiska och känslomässiga symptom som gör att hon känner sig mindre feminin och mer som en gammal dam. Men en av de svåraste sakerna för de flesta kvinnor är att hantera ett sexlöst äktenskap.

De flesta män är inte särskilt känsliga för sina fruars behov under denna tid. De inser ofta inte att det inte är något fel på dem – deras fruar behöver bara lite tid att anpassa sig. Det är därför det är viktigt för dig att prata om dina frågor öppet och ärligt. Ju mer du kommunicerar, desto bättre chanser har du att lösa dessa problem snabbt och enkelt.

Det kan också vara användbart om du lärde dig hur du förbättrar dina kommunikationsförmåga så att du kan få det du behöver av din man utan att såra hans känslor eller få honom att känna sig otillräcklig på något sätt.

Du kanske vill fokusera på fysisk intimitet, inte bara sex

Du kanske vill fokusera på fysisk intimitet, inte bara sex. Om du letar efter sätt att krydda ditt äktenskap, finns det många saker du kan göra som inte involverar samlag. Försök att införliva mer förspel i dina älsklings sessioner; det är ett underbart sätt att få varandra pigg och redo för action.

Prata om varför du inte har sex längre – och hur du kan fixa det. Gör inte det här samtalet om skuld eller skam; ta istället ansvar för situationen genom att fråga varandra vad som behöver förändras för att sex ska hända igen (eller oftare). Prata sedan igenom hur dessa förändringar kan se ut och om de verkar rimliga eller realistiska.

Vänta inte tills era kroppar ger ut innan du har det här samtalet; börja det nu så att när det är dags, båda av er vet hur man bäst hanterar det utan att orsaka sårade känslor eller förbittring.

Du kanske vill lära dig om åldrande och sexualitet

Du kanske vill lära dig om åldrande och sexualitet. Du kanske vill läsa om hur du kan ha ett mer tillfredsställande sexliv, även om du inte har samlag. Du kanske vill lära dig om vad som är normalt för kvinnor i din ålder.

Du kanske vill undersöka hormonbehandling (HRT) eller andra behandlingar som testosteroninjektioner eller vaginala krämer som östrogen.

Du kanske behöver prata med din man om hans känslor om åldrande, både dina känslor om åldrande och dina känslor om varandras känslor om åldrande.

Ni kanske vill försöka vara mer tillgiven mot varandra

Du kanske vill försöka vara mer tillgiven mot varandra. Försök att spendera mer tid på att gosa och kyssas än tidigare. Du kanske också vill prova nya ställningar när du har samlag som hjälper till att stimulera er båda samtidigt (till exempel kvinnan som ligger på sidan medan mannen penetrerar henne bakifrån).

Du kanske vill fråga din läkare om det finns mediciner tillgängliga som kan hjälpa till med eventuella biverkningar av klimakteriet som orsakar problem i ditt äktenskap. I så fall kan detta vara ett alternativ värt att undersöka tillsammans med din läkare och apotekspersonal.

Du kanske vill göra lite självreflektion, både på egen hand och tillsammans som ett par 

Du kanske vill göra lite självreflektion, både på egen hand och tillsammans som ett par. Om du har problem i sängen kan det bero på att du är stressad över din sexuella dysfunktion.

Detta kan orsaka ytterligare problem i sovrummet genom att göra det svårt för dig att slappna av under sex. Det är viktigt att kunna kommunicera med din partner om vad som stör dig och hitta sätt att arbeta igenom dessa problem tillsammans.

När det kommer till att hantera klimakteriet och erektil dysfunktion är det viktigt att alla underliggande medicinska tillstånd behandlas först innan du provar några behandlingar eller kosttillskott på egen hand.

Det finns många saker som kan bidra till ED, inklusive hjärtsjukdomar, diabetes och högt blodtryck. Om dessa tillstånd inte behandlas ordentligt först, kan de leda till ytterligare komplikationer.

You Might Want To Examine What A Midlife Crisis Is Like For Men Vs Women

Du kanske vill undersöka hur en medelålderskris är för män kontra kvinnor 

Många kvinnor i mitten av livet befinner sig i sexlösa äktenskap. Problemet är att när en partner tappar intresset för sex leder det ofta till en nedåtgående spiral som kan vara svår att vända.

Livsförändringar kan orsaka förlust av intimitet. Hormonella förändringar som inträffar under klimakteriet kan göra sex mindre njutbart för kvinnor. Kvinnor kan uppleva vaginal torrhet eller andra symptom på klimakteriet som gör sex obekvämt eller smärtsamt. Om en kvinna har varit sexuellt aktiv under hela sitt vuxna liv men nu upplever en nedgång i libido kan det kännas som en enorm förlust av identitet och självvärde.

Ni kanske vill kommunicera bättre med varandra, särskilt när det gäller tidigare problem som kan ha skapat avstånd mellan er två

Ni kanske vill kommunicera bättre med varandra, särskilt när det gäller tidigare problem som kan ha skapade avstånd mellan er två. Det är viktigt att ni båda förstår varandras känslor, och vid det här laget är det bäst om ni kan prata om allt öppet och ärligt.

Om ditt sexlösa äktenskap har pågått ett tag, kan det vara dags att överväga rådgivning eller terapi. Du kan behöva hjälp i form av en tredjeparts medlare som kan hjälpa er att kommunicera med varandra mer effektivt så att er relation kan gå framåt på ett positivt sätt.

Du kanske också vill överväga några alternativa sexuella aktiviteter som kan göras separat eller tillsammans som ett par. Den här typen av aktiviteter kan inkludera att titta på vuxenvideor tillsammans, onanera tillsammans eller använda leksaker som vibratorer eller dildos. Detta kan vara ett intressant sätt för båda parter att återknyta till varandra sexuellt utan att behöva oroa sig för någon press från varandra eller att ha förväntningar på dem från deras partner.

Det var allt för nu från innehållet i “10 saker att göra i ett sexlöst äktenskap under klimakteriet (Ultra guide)” utarbetat av Victoria Milan! Om du letar efter mer sådant här innehåll kan du besöka vår blogg och hålla ögonen öppna.

Victoria Milan är också det bästa alternativet som en dejtingsajt för dig att hitta en partner. Med miljontals användare och unika funktioner låter Victoria Milan dig hitta den partner du letar efter. Du kan se online användare på hemsidan, använda filtreringsalternativ och träffa riktiga användare med sina verifierade profiler. Dessutom är det helt gratis att registrera sig hos Victoria Milan! Hitta den bästa partnern du letar efter med Victoria Milan! Klicka för att registrera dig hos Victoria Milan!

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.