Aspergers och sexlöst äktenskap: Vad ska man göra?

can someone with aspergers be intimate

Har du någonsin känt dig ensam på grund av ditt sexproblem i ditt äktenskap? Du bör lyssna på den här korta artikeln om Aspergers och sexlöst äktenskap. Att vara gift är inte en promenad i parken; det är utmanande, svårt och presenterar många problem som ofta inte har någon lösning. Det här blogginlägget kommer att hjälpa de som kämpar med sexlöst äktenskap orsakat av Aspergers syndrom.

aspergers and sexless marriage what to do

Vad är Aspergers? 

Aspergers syndrom är en utvecklingsstörning som kännetecknas av betydande svårigheter i social interaktion och icke-verbal kommunikation, tillsammans med begränsade och repetitiva beteendemönster. Namnet kommer från Hans Asperger, den österrikiska barnläkaren som beskrev tillståndet för första gången 1944.

Aspergers syndrom klassificerades som en separat störning från autism 1994. Det anses dock nu vara en del av autismspektrumtillståndet (ASD), vilket även omfattar autism, Retts syndrom och genomgripande utvecklingsstörning ej annat specificerat (PDD-NOS).

Personer med Aspergers syndrom kan ha svårigheter med verbal och icke-verbal kommunikation och social interaktion. De kan också uppvisa begränsade intressen eller beteenden som är ovanliga i intensitet eller fokus. Aspergers syndrom Symtom Vanliga symtom på Aspergers syndrom inkluderar:

Problem med icke-verbal kommunikation såsom svårigheter att använda gester när man talar eller förstå ickeverbala signaler som ansiktsuttryck; Problem med verbal kommunikation som t.ex. repetitiva eller monotona talmönster; Brist på ögonkontakt eller oförmåga att skaffa vänner; En tendens att fixera sig vid ett ämne under långa perioder; Ångest över att gå i skolan eller vara runt andra barn på grund av sociala interaktioner.

Hur Aspergers påverkar äktenskapet?

Aspergers syndrom är en form av autism som drabbar människor från tidig barndom till vuxen ålder. Personer med Asperger tenderar att vara väldigt intelligenta och verbala men sakna sociala färdigheter, vilket kan göra det svårt för dem att interagera med andra.

Asperger kan påverka hur ett äktenskap fungerar, men det betyder inte att ert förhållande är dömt. Här är några sätt som Aspergers syndrom påverkar äktenskapet:

 1. Svårigheter att kommunicera
 2. Brist på empati för andra
 3. Svårigheter att läsa ansiktsuttryck och känslor
 4. Ovanligt beteende och intressen
 5. Sexlöst äktenskap

Sexless Marriage: Advice for Couples Sleeping in Separate Bedrooms

Vad ska man göra i Aspergers och sexlösa äktenskap? 

1. Börja med en kort period av fullständig ärlighet om dina relationsproblem 

Om din partner har asperger, börja med en kort period av fullständig ärlighet om dina relationsproblem. Du kanske blir förvånad över hur användbart detta kan vara, och du kommer förmodligen att må bättre efteråt.

Om du är den med aspergers är det viktigt att inse att att vara ärlig inte nödvändigtvis betyder att du säger allt som kommer in i ditt huvud. Du kanske inte vill erkänna varje tanke eller känsla som går genom ditt sinne (till exempel om det är något som kan skada din partner). Men det finns andra saker du kan göra istället:

 •       Prata om specifika saker som stör dig eller gör dig olycklig i förhållandet
 •       Be om råd från andra personer som har varit gifta länge
 •       Lyssna noga när din partner berättar om sina känslor och tankar om förhållandet
 •       Prata om dina problem
 •       Och döm inte bara lyssna på varandra
 •       Fokusera för att lösa dina problem

2. Förstå vad som orsakar sexlöst äktenskap och hur man åtgärdar det 

Om din partner har asperger, förstå vad som orsakar sexlöst äktenskap och hur man åtgärdar det.

Aspergers syndrom är en störning inom autismspektrumet. Människor med detta tillstånd har svårt att förstå sociala ledtrådar och relationer, med symtom inklusive svårigheter att läsa känslor eller känna igen sarkasm. De har också repetitiva beteenden och begränsade intressen.

Det kan vara utmanande för par där en partner har Aspergers syndrom. Båda parterna kan ha svårt att kommunicera sina behov och känslor, vilket kan leda till problem med intimitet och sexuell lust.

Det finns dock sätt att förbättra kommunikationen mellan partner så att de kan bygga en starkare relation och övervinna dessa utmaningar. För att övervinna dessa utmaningar, utveckla din kommunikation och fokusera på att fixa dem.

3. Förstå de känslomässiga aspekterna av dina relationsproblem 

Personer med Aspergers syndrom har ofta svårt att förstå känslor, antingen sina egna eller andras. Detta kan göra relationer svåra, men det betyder inte att par med en partner som har Aspergers behov av att ge upp förhållandet.

Om din partner har asperger, förstå de känslomässiga aspekterna av dina relationsproblem och vad som orsakar dem. Om ni till exempel har problem med att kommunicera med varandra, överväg att använda en dagbok för att skriva ner och diskutera vad var och en av er vill ha av relationen.

Ni kan också prova att få tid för varandra, även om det bara är 20 minuter om dagen. Även små mängder tid tillsammans är bättre än ingen alls!

4. Hitta ett sätt att införliva beröring i förhållandet 

Aspergers är en störning som påverkar social interaktion, kommunikation och intressen. Med andra ord kan det vara svårt för någon med asperger att förstå andras känslor. Oförmågan att förstå känslor kan leda till relationsproblem.

Här är några förslag på hur du ska hantera relationsproblem när din partner har asperger:

Försök att hålla ditt tonfall och ditt ansiktsuttryck neutralt när du pratar om känslor eller ställer frågor om känslor. Detta kommer att hjälpa din partner att förstå vad du menar med “glad” eller “ledsen”.

Ställ öppna frågor istället för ja/nej-frågor. Undvik att ställa frågor som “Älskar du mig?” Fråga istället något som “Vad tycker du om vårt förhållande?”

Utgå inte från att din partner vet vad du känner utan att först förklara dig själv. Till exempel, om din partner verkar missnöjd med något som hände på jobbet, anta inte bara att han eller hon är arg på dig; fråga direkt om det är något annat som stör dem innan du antar det värsta!

5. Gå tillbaka till grunderna för dejting och uppvaktning med varandra 

Aspergers syndrom och relationer kan vara utmanande, men de kan också vara extremt givande. Relationer med någon med Asperger är ofta långvariga, eftersom partnern med Asperger vanligtvis är trogen och lojal. Men de kanske inte har den sociala förmågan att kommunicera sina känslor eller förstå andras känslor. De kan också ha problem med att läsa kroppsspråk, vilket kan få dem att verka okänsliga eller likgiltiga.

Det är viktigt för par att komma ihåg att personer med Aspergers inte alltid är medvetna om hur deras beteende påverkar andra och inte menar att skada någon. De behöver hjälp att lära sig att interagera socialt med andra människor utan att förolämpa dem eller göra dem obekväma. Par behöver också lära sig hur man kommunicerar effektivt med varandra, så att varje person känner sig förstådd av den andra personen, även om de inte förstår alla varandras behov eller önskemål.

Om din partner har aspergers syndrom är det viktigt för er båda att gå tillbaka till grunderna för dejting och uppvaktning med varandra. Detta kommer att bidra till att bygga upp ett förtroende mellan er två så att ni bättre kan förstå varandras behov och önskemål i en relation

6. Ta stöd från proffs 

Om din partner har aspergers, ta stöd från proffs. Den bästa lösningen är att gå till en psykolog.

Du måste ha god kommunikation med din partner för att få relationen att fungera. Om de inte kan kommunicera med dig kommer det att bli svårt för dem att kommunicera med någon annan. De måste lära sig att kommunicera bättre och detta är något som kommer att hända med tiden om de är villiga att gå till en terapeut och arbeta med sin sociala kompetens.

Det är viktigt att du inte lägger någon skuld på din partner för deras beteende eller attityd. Du måste förstå att de skiljer sig från de flesta människor och att de inte menar något med det när de säger något oförskämt eller elakt. De inser inte hur deras ord påverkar andra människors känslor eftersom de inte förstår hur känslor fungerar i allmänhet.

Du bör aldrig argumentera med dem under ett känslomässigt utbrott eftersom detta bara kommer att göra saker värre mellan er två. Försök att prata om saker lugnt när det är möjligt så att det inte blir mycket skrik under samtalet.

Det var allt för nu från “Aspergers och Sexlöst Äktenskap: Vad ska man göra?” innehåll utarbetat av Victoria Milan för dig! Om du letar efter mer sådant här innehåll kan du besöka vår blogg och hålla ögonen öppna.

Victoria Milan är också den bästa dejtingsidan där du kan hitta någon. Med miljontals användare, modern design och unika funktioner erbjuder Victoria Milan dig den bästa användarupplevelsen. Du kan se online användare på hemsidan och starta en snabb chatt. Eller så kan du enkelt hitta den perfekta partnern med filtreringsalternativ. Dessutom är registreringen på Victoria Milan gratis. Hitta en partner enkelt och snabbt med Victoria Milan. Klicka bara för att registrera dig på Victoria Milan.

how can you tell if a female adult has aspergers

Vanliga frågor om Aspergers och sexlöst äktenskap

Hur överlever du att vara gift med Aspergers?

 1. Börja med en kort period av fullständig ärlighet om dina relationsproblem
 2. Förstå vad som orsakar sexlöst äktenskap och hur man åtgärdar det
 3. Förstå de känslomässiga aspekterna av dina relationsproblem
 4. Hitta ett sätt att införliva beröring i förhållandet
 5. Gå tillbaka till grunderna för dejting och uppvaktning med varandra
 6. Ta stöd från proffs

Kan någon med Aspergers vara intim? 

Svaret på den frågan är ja, men med några förbehåll. Vissa personer med Aspergers kan bilda intima relationer, och andra inte. Intimitet är en komplex process som bygger på flera faktorer, inklusive förmågan att kommunicera känslor, önskningar och avsikter tydligt. Personer med AS kan också uppleva depression eller ångest som kan störa deras förmåga att koppla känslomässigt till andra.

Kan en man med Aspergers älska? 

Ja en man med aspergers kan älska. Många personer med Aspergers syndrom har svårt att förstå och svara på andra människors känslor och känslor. De känner inte alltid igen när någon är arg eller upprörd eller ledsen – särskilt om de känner dessa känslor själva. Det kan verka som om de inte är uppmärksamma eller lyssnar på dig, men det är inte alltid fallet.

Hur kan du se om en kvinnlig vuxen har Aspergers? 

 1. Tala med en mjuk röst
 2. Kontakta henne vänligt
 3. Gör situationen tydligare genom att ställa ja eller nej frågor
 4. Och ange att du vill stödja det
 5. Ange sedan att ni kan gå till doktorn tillsammans för dessa problem.
Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.