Miten selviytyä rakkaudettomasta ja seksittömästä avioliitosta (Perimmäinen ratkaisu)

how to survive a loveless sexless marriage

Avioliitto, kunnes kuolema teidät erottaa, ei tunnu reilulta, kun elät rakkaudettomassa seksittömässä avioliitossa. Rakkaudettomassa avioliitossa ei ole fyysistä kanssakäymistä, ja joskus se voi johtaa toistuvasti riitoihin. Onko tämä sinun avioliittosi? Rakkaudettomasta ja seksittömästä suhteesta selviytyminen voi olla vaikeaa, mutta rohkaistu, sillä toivoa on. Se ei ole helppoa, mutta jos se olisi helppoa, kaikki tekisivät niin! Tämänpäiväisessä artikkelissa kerromme, miten selvitä rakkaudettomasta ja seksittömästä avioliitosta. Näin voit korjata avioliittosi ja voit avata oven miellyttävään elämään.

how to define a sexless marriage

Kuinka määritellä seksitön avioliitto

Seksitön avioliitto on termi, jota käytetään pareista, jotka eivät ole olleet yhdessä yli puoleen vuoteen. Kärsivällisyys avioliitossa on loppunut, eivätkä pariskunnat enää ymmärrä toisiaan. Pariskunnat riitelevät jatkuvasti tai vieraantuvat toisistaan.

Tilanteen seurauksena lapset voivat kärsiä ja kotirauha on lähes olematon. Lisäksi ihmiset saattavat etsiä uusia kumppaneita ja heidän avioliittonsa voi päättyä eroon. Noin 65% pareista, jotka kokevat seksittömän avioliiton, päätyy avioeroon.

Syyt rakkaudettomaan, seksittömään avioliittoon 

Tähän tilanteeseen voi olla monia syitä. Tässä ovat syitä seksittömään avioliittoon:

  • Toistuvat riidat
  • Stressi
  • Terveysongelmat
  • Psykologiset ongelmat (masennus jne.)
  • Taloudelliset ongelmat
  • Ahdistus
  • Libidoerot
  • Hormonaalinen epätasapaino
  • jne…

Kuinka selviytyä rakkaudettomasta ja seksittömästä avioliitosta 

Tutki itseäsi 

Ensimmäinen askel rakkaudettomasta ja seksittömästä avioliitosta selviytymiseen on löytää itsesi. Tämä voi olla vaikeaa, koska se vaatii sinua kohtaamaan suhteesi realiteetit ja sen, miten se vaikuttaa sinuun. Sinun on myönnettävä, että avioliittosi on rakkaudeton, ja sitten hyväksyttävä se tosiasia, että olet tässä tilanteessa. Kun olet hyväksynyt nykytilanteesi, voit ryhtyä huolehtimaan itsestäsi, etsiä tukea muilta ja päättää, mitä tehdä seuraavaksi.

Älä tukahduta tunteitasi 

“Tunteiden tukahduttaminen voi pahentaa tilannetta pitkällä aikavälillä”, tohtori Lancer sanoo. “Selviytyäksesi rakkaudettomasta avioliitosta sinun on hyväksyttävä, että olet sellaisessa, ja alettava kommunikoida rehellisesti kumppanisi kanssa. Jos et pysty kommunikoimaan avoimesti kumppanisi kanssa tai edes jakamaan tunteitasi, se vaikeuttaa ratkaisun löytämistä.”

Ole rehellinen itsellesi 

Jos haluat selvitä rakkaudettomasta avioliitosta, sinun on oltava rehellinen itsellesi. Heti kun alat valehdella itsellesi ja sanoa “olen onnellinen” tai “en välitä siitä, että hän ei rakasta”, et ole rehellinen itsellesi.

Jokainen ihminen ansaitsee onnellisen ja terveen suhteen. Jos puolisosi ei kohtele sinua ihmisenä, sinun on aika puolustaa itseäsi.

Älä pelkää, mitä tapahtuu, jos pidät puoliasi. Älä pelkää seurauksia, joita voi seurata, kun otat puheeksi kumppanisi kiintymyksen puutteen.

Toisinaan ihmiset teeskentelevät olevansa onnellisia parisuhteessa, mutta syvällä sisimmässään he ovat hyvin tyytymättömiä kumppaniinsa. Tämä johtuu siitä, että he pelkäävät, että kumppani saattaa jättää heidät, jos he ottavat kiintymyksen puutteen puheeksi.

Ymmärrä ongelma

Jos haluat pelastaa avioliittosi, ymmärrä ongelma. Paras tapa ymmärtää ongelma on tehdä itseanalyysi.

Mitkä ovat kolme suurinta ongelmaasi? Onko se raha? Seksi? Viestintä? Huonot kasvatustaidot? Uskottomuus? Kuka hallitsee liittoanne eniten? Kuka on suhteessa alistuvin? Mitä kumpikin teistä tekee ollakseen enemmän kontrolloiva tai alistuva suhteessanne?

Kun ymmärrätte, miksi teillä on ongelma tai ongelmia, on helpompi keksiä ratkaisuja. Tämä pätee erityisesti, jos olet ainoa, joka tekee kaiken työn. Puoliso, joka kokee tekevänsä kaiken työn, saattaa tuntea, että häntä käytetään hyväksi ja että hänen kumppaninsa ei välitä avioliitosta. Tämä on yleinen valitus jo jonkin aikaa yhdessä olleiden pariskuntien keskuudessa.

Jos molemmat osapuolet tuntevat näin, kommunikaatiossa on ongelmia. Jos jompikumpi teistä tuntee näin, on tärkeää kertoa tunteistaan kunnolla ja ilmaista ne tavalla, jonka puolisosi ymmärtää.

How to Overcome the Loveless Sexless Marriage Problem

Miten ratkaista rakkaudettoman ja seksittömän avioliiton ongelma? 

Selvitä, onko taustalla ongelmia

Jos olet ollut naimisissa jo jonkin aikaa ja jos sinusta tuntuu, että sinun ja puolisosi välillä ei ole ongelmia, olisi aika alkaa puhua niistä asioista, joita teillä molemmilla on yhteistä. Teidän on selvitettävä, mitkä ovat teidän molempien yhteiset kiinnostuksen kohteet, jotta voitte keskustella niistä avoimesti ilman epäröintiä tai pelkoa.

Kun olette valmiita puhumaan tunteistanne, olisi parempi, jos voisitte olla rehellisiä toisillenne. Tämä johtuu siitä, että rehellisyys antaa teille molemmille mahdollisuuden tuntea olonsa mukavammaksi, kun puhutte asioista ja tämä antaa teille molemmille myös mahdollisuuden ymmärtää toisianne paremmin. Muista, että avoimuus kumppanisi kanssa ei ainoastaan saa häntä tuntemaan oloaan paremmaksi, vaan se myös vahvistaa suhdettanne. Näin otat ensimmäisen askeleen avioliittosi pelastamiseksi.

Puhu siitä

Puhu siitä. Yksi suurimmista virheistä, joita ihmiset tekevät, kun heidän avioliittonsa on vaikeuksissa, on se, että he välttävät puhumasta asiasta. Joskus se johtuu siitä, että he eivät halua loukata puolisonsa tunteita, mutta usein se johtuu siitä, että he eivät halua kohdata tilanteen todellisuutta.

Mutta jos haluat pelastaa avioliittosi, sinun on puhuttava siitä. Vaikka et haluaisikaan erota, on tärkeää, että puolisosi tietää, miten paljon tämä sattuu ja mitä se tekee sinulle. Hänen voi olla vaikea ymmärtää, miten huonosti asiat ovat menossa, ellet kerro sitä hänelle.

Hanki apua avioliiton ulkopuolelta. Joskus itsesi työstäminen riittää korjaamaan ongelmallisen suhteen.

Tulkaa intiimimmiksi 

Jos haluatte pelastaa avioliittonne, muuttukaa intiimimmäksi, kun puhutte avioliitto-ongelmistanne. Ja keskittykää ymmärtämään toisianne.

Läheisemmäksi tuleminen on tärkeää avioliittonne pelastamiseksi, koska se auttaa teitä luomaan luottamusta, rakkautta ja kumppanuutta. Jos sinä ja puolisosi riitelette jatkuvasti, teidän on todennäköisesti hyvin vaikea pelastaa suhdetta tai edes pysyä yhdessä.

Sinun ja puolisosi tulisi puhua tunteistanne ja yrittää ymmärtää toistenne tunteita ja tuntemuksia. Tämä voi auttaa parantamaan kommunikaatiota parisuhteessa, mikä on aina hyvä asia. Teidän pitäisi myös yrittää viettää mahdollisimman paljon aikaa yhdessä, jotta voitte rakentaa vahvemman siteen toistenne välille.

Be Patient And Understanding

Ole kärsivällinen ja ymmärtäväinen

Jos haluatte pelastaa avioliittonne, olkaa kärsivällisiä ja ymmärtäväisiä, kun puhutte toisillenne.

On tärkeää, ettet menetä malttia tai ryhdy mihinkään rumaan käytökseen keskustelun aikana. Muista, että olet pelastamassa avioliittoasi ja se onnistuu vain, jos välillänne on rakkautta, kiintymystä ja ymmärrystä. On elintärkeää kuunnella kumppaniasi kärsivällisesti.

Jos haluat pelastaa avioliittosi, ole kärsivällinen ja ymmärtäväinen, kun puhutte toisillenne.

On tärkeää, ettet menetä malttia tai ryhdy mihinkään rumaan käytökseen keskustelun aikana. Muista, että yrität tässä pelastaa avioliittosi, ja se onnistuu vain, jos välillänne on rakkautta, kiintymystä ja ymmärrystä. On elintärkeää kuunnella kumppaniasi kärsivällisesti.

Kysy puolisoltasi, onko hän halukas muuttumaan

Jos teillä on hyvä käsitys ongelmista alusta alkaen ja jos kumpikin osapuoli tietää, mitä heiltä odotetaan, teillä on paljon paremmat mahdollisuudet pelastaa avioliittonne.

Jos kumpikaan osapuoli ei ole halukas yrittämään ja työstämään ongelmia, avioliitossa ei todellakaan ole mitään syytä pysyä. Mutta jos toinen haluaa, että avioliitto toimii, mutta toinen ei välitä tai ei ole halukas tekemään töitä asioiden eteen, se ei ole reilua sitä kohtaan, joka haluaa pelastaa avioliittonsa.

Paras tapa lähestyä tätä aihetta puolisosi kanssa on kysyä “Oletko valmis muuttumaan?”. Tämä kysymys tekee hyvin selväksi, että olet tyytymätön suhteeseesi, mutta ainakin annat puolisollesi mahdollisuuden ennen kuin lähdet pois hänen luotaan. Jos hän sanoo ei eikä aio nähdä mitään vaivaa parisuhteenne parantamiseksi, tiedät ainakin, että asiat eivät parane.

Ole rehellinen itsellesi suhteen osapuolena 

Paras tapa rikkoa hiljaisuus ja ilmaista tunteita, ajatuksia ja ideoita on puhua. Sillä ei ole väliä, kuka aloittaa keskustelun. Kun olet saanut asian selville, ole rehellinen itsellesi parisuhdekumppanina ja puhu asiasta.

Jos olet vihainen puolisollesi, kerro se hänelle, älä salaa sitä. Jos sinusta tuntuu, että puolisosi tekee virheitä, kerro se hänelle. Joskus joudut pitämään pitkän tauon, ennen kuin todella sanot jotain, koska olet vihainen tai pelkäät rikkovasi avioliiton, mutta pakottaminen puhumaan on sen arvoista, koska se pelastaa avioliittosi hajoamiselta tai uudelta rikkoutumiselta.

Jos et, hae ammattiapua

Jos ette kaikesta huolimatta pysty ratkaisemaan avioliittonne ongelmia, etsikää tukea psykologeilta tai pariterapeuteilta. He auttavat sinua ymmärtämään paremmin kriisin syitä ja kertovat, mitä voit tehdä kriisin voittamiseksi.

Psykologi voi auttaa sinua yksilökeskustelussa (jos ongelmia on kumppanin kanssa) tai parisuhteessa.

Tällöin asiantuntijan päätehtävänä on tunnistaa väärinkäsitysten ja vaikeuksien syyt suhteissa sekä ohjeistaa keinoja niiden ratkaisemiseksi. Tarvittaessa voidaan tarvita psykiatrin lisäkonsultaatiota.

Jos se ei koskaan tapahdu, ehkä sinun on aika lähteä.

Yksi vaikeimmista asioista on hyväksyä se, että olet tehnyt kaikkesi, mutta se ei vieläkään riitä. Olet ehkä yrittänyt niin kovasti kuin on inhimillisesti mahdollista saada asiat toimimaan, mutta lopulta huomaat, että se ei vain onnistu.

Joskus, kun pääset tähän pisteeseen, kannattaa harkita, onko avioero paras tapa edetä – teille molemmille. Jos avioliittonne ei parane kaikista ponnisteluistanne huolimatta, ehkä avioero on paras ratkaisu.

Mistä tietää, jos on aika

On joitakin hyvin selviä merkkejä siitä, että avioliittosi on saavuttanut murtumispisteensä ja sen on päätyttävä. On kuitenkin myös hienovaraisempia merkkejä, joita voi olla vaikeampi tunnistaa, mutta jotka on silti syytä ottaa vakavasti. Jos jokin niistä pätee tilanteeseesi, avioero voi hyvinkin olla ratkaisu.

Siinä kaikki toistaiseksi Victoria Milanin laatiman ” Kuinka selvitä rakkaudettomasta ja seksittömästä avioliitosta” -artikkelin sisällöstä! Jos etsit lisää tämän kaltaista sisältöä, voit vierailla Victoria Milanin blogissa ja pysyä kuulolla.

Lisäksi Victoria Milan on paras deittisivusto, jonka ainutlaatuisten ominaisuuksien avulla voit löytää kumppanin. Voit nähdä nettikäyttäjät etusivulla ja löytää täydellisen kumppanin suodatusvaihtoehtojen avulla. Voit helposti löytää kumppanin, kun etuna on miljoonat käyttäjät. Löydä kumppani Victoria Milanin avulla helposti! Klikkaa tästä rekisteröityäksesi Victoria Milaniin ilmaiseksi! 

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.