Mitä eroa on ihastumisella, pettämisellä ja flirttailulla?

what is the difference between affair cheating and a flirting

Ihastuminen, pettäminen ja flirttailu ovat eri asioita. Itse asiassa kaikille ei ole samaa määritelmää ja on aika oppia nämä määritelmät kokonaan! Lyhyesti selitettynä:

Ihastuminen liikkuu harmaalla alueella. Pettäminen on seksuaalisessa tai emotionaalisessa suhteessa olemista toisen henkilön kanssa. Flirttailu on liiallista läheisyyttä muiden ihmisten kanssa. Tämän päivän artikkelissa annamme yksityiskohtaisempia tietoja tästä aiheesta.

what is affair

Mitä on ihastuminen?

Ihastumiselle on erilaisia ​​merkityksiä eri kulttuureissa, mutta se viittaa yleensä romanttiseen ja/tai seksuaaliseen kiinnostukseen kahden ihmisen välillä, jotka eivät ole naimisissa keskenään. Ihastuminen voi olla fyysistä, emotionaalista tai molempia. 

Ihastuminen muistuttaa flirttailua, koska itse asiassa ihastuminen on flirtin lähtökohta. Suloisia viestejä tai keskusteluja ennen flirttailuvaihetta. Siksi ihastuminen on itse asiassa ensimmäinen askel kohti pettämistä.

Mitä on flirttailu?

Flirttailussa on kyse tunteesta olla pidetty, mutta sen ei välttämättä tarvitse tarkoittaa seksuaalista vetovoimaa (vaikka se voi). Flirttailu itsessään sisältää signaalin lähettämisen ja sen jälkeen tarkastamisen, onko se vastavuoroista. 

Flirttailu on enemmän tekstiviestien lähettämistä, puhumista, ajan viettämistä muiden kuin kumppanin kanssa ja halailua kuin pelkkää ystävyyttä. Flirttailu on toinen askel pettämiseen. Ihmiset viettävät aikaa muiden heistä kiinnostuneiden ihmisten kanssa. He pitävät siitä, kun he pitävät henkilöstä ja välittävät hänestä. Tämä voi ajan myötä johtaa henkiseen ja seksuaaliseen pettämiseen.

Mitä on pettäminen?

Pettämistä on kahta päätyyppiä: henkinen ja seksuaalinen pettäminen. Seksuaalinen pettäminen tarkoittaa yleensä sitä, että harrastaa seksiä jonkun muun kuin kumppaninsa kanssa, kun taas emotionaalinen pettäminen tarkoittaa, että joku ilmaisee rakkautensa toiselle. 

Emotionaalinen pettäminen on “helpompaa”, koska se on enemmänkin henkinen yhteys. Saatat tuntea, että petät kumppanisi, kun petät häntä, mutta se ei tarkoita, etteivätkö tunteesi olisi todellisia. Saatat päättää viedä suhteen uudelle tasolle ja emotionaalinen pettäminen voi olla askel kohti tätä tavoitetta. 

Seksuaalinen pettäminen on tuskallisempaa, koska se sisältää lupauksen rikkomisen, luottamuksen pettämisen ja mahdollisesti suhteen heikentämisen. Se on myös helpompi perustella, koska et “petä” sellaisen kanssa, johon sinulla on todellista emotionaalista kiintymystä.

Mitä eroa on ihastumisella, flirttailulla ja pettämisellä?

Taulukon muodossa erojen ymmärtäminen on helppoa. Tässä eroavaisuudet. 

TapaIhastuminenFlirttailuPettäminen
Viestittely    +     +    +
Puhelutmahdollisesti      +    +
Deittailu     –mahdollisesti    +
Henkinen yhteysmahdollisestimahdollisesti    +
Seksuaalinen yhteysmahdollisesti    +
Matkustaminen       –    +
Seksi       –    +
Emotionaalinen pettäminen        mahdollisesti  mahdollisesti    +

does a cheating person cheat again

Mitä seurauksia ihastumisella on parisuhteessa?

Kun alat ihastua toiseen, et ehkä kohtaa liian monia ongelmia sen seurauksena. Mutta sisimmässä se voi saada kumppanisi rikkomaan luottamuksensa sinuun. Vaikka lopputulos ei ole tuhoisa, se voi aiheuttaa riitoja ja ongelmia yhdessäoloon. Joitakin muita ongelmia, joita kohtaat tässä tilanteessa ovat:

 1. Kumppanisi luottamus sinuun laskee.
 2. Teillä tulee olemaan riitoja.
 3. Kumppanisi tarkkailee sinua jatkuvasti.
 4. Riitanne saattavat heijastua lapsiinne ja he voivat altistua haittavaikutuksille.
 5. Ihmisten mielipiteet sinusta saattavat muuttua.

Mitä seurauksia flirttailulla on parisuhteessa?

Flirttailu jonkun muun kuin kumppanisi kanssa voi aiheuttaa suuria ongelmia. Kumppanisi voi menettää luottamuksensa sinuun eikä usko sinua enää. Muut seuraukset, jotka liittyvät tähän, ovat seuraavat.

 1. Puolisosi ei luota sinuun.
 2. Puolisosi ei usko sinua.
 3. Keskustelujen jatkuminen.
 4. Puolisosi saattaa haluta rajoittaa sinua.
 5. Saattaa olla hankalaa säilyttää parisuhde puolisoosi samanlaisena kuin ennen.
 6. Puolisosi saattaa haluta avioeron.
 7. Tilanne saattaa vaikuttaa lapsiinne.
 8. Puolisollasi ei välttämättä ole samanlaisia tunteita kuin aiemmin.

Mitä seurauksia pettämisellä on parisuhteessa?

Kun petät, se voi johtaa avioeroon, asumuseroon, hermoromahdukseen, epävarmuuteen ja kumppanisi ei enää usko sinua. Nämä ovat vain joitakin parisuhteessa pettämisen seurauksia, jotka voivat vaikuttaa elämääsi ikuisesti.

Kun joku pettää puolisoaan tai kumppaniaan, siinä on paljon muutakin kuin ilmeinen petos, valheet ja rikotut lupaukset. Pettämisellä on monia seurauksia, jotka jäävät usein huomiotta.

Joitain näistä ovat:

 1. Puolisollesi saattaa kehittyä epävarmuuksia, jotka vaikuttavat hänen itsetuntoonsa.
 2. Saatat joutua taloudellisiin vaikeuksiin avioeron tai oikeuskulujen vuoksi.
 3. Avioeron toimenpiteet saattavat vaikuttaa tuleviin parisuhteisiisi ja sosiaalisiin ympyröihisi.
 4. Saatat menettää lastesi huoltajuuden, mikä johtaa masennukseen ja stressiin.
 5. Sinusta saattaa tulla alkoholisti tai narkomaani menetettyäsi kaiken sinulle tärkeän.

Miksi ihmiset pettävät?

On monia syitä miksi ihmiset pettävät. Top 10 syytä ovat seuraavat: 

 1. Ei saa tarpeeksi huomiota heidän läheisiltään. 
 2. Heidän kumppaninsa ei täytä heidän tarpeitaan, olivatpa kyseessä sitten henkiset tai fyysiset tarpeet. 
 3. Jatkuvat riidat kumppanin kanssa saavat heidät etsimään lohtua muualta. 
 4. He ovat tyytymättömiä parisuhteeseen ja heistä tuntuu, etteivät he ole se sama henkilö, joka he olivat aloittaessaan suhteen kumppaninsa kanssa. 
 5. Heillä saattaa olla läheisyyden pelkoa ja heidän on vaikea avautua kumppanilleen sen vuoksi. 
 6. Heillä saattaa olla käynnissä vaikeita aikoja, olipa kyse sitten taloudellisista ongelmista, terveysongelmista, perheongelmista tai mistä tahansa muusta ongelmasta, jota he saattavat tällä hetkellä käsitellä. Joten he menevät ulos ja etsivät lohtua jonkun muun käsistä unohtaakseen kaiken heidän ongelmistaan, vaikka se kestäisikin vain hetken. 
 7. He ovat kyllästyneitä suhteeseensa ja haluavat jälleen jännitystä elämäänsä. 
 8. He riitelevät jatkuvasti kumppaninsa kanssa rahasta tai jostain muusta asiasta, joten jonain päivänä he vain sanovat “antaa olla” ja pettävät heitä vain kostaakseen takaisin kaiken, mitä heidän välillään on tapahtunut viime aikoina, mikä on saanut heidät olemaan tyytymättömiä toisiinsa viime aikoina.

why do people cheat

Pettääkö kerran pettänyt uudestaan?

Tämä artikkeli käsittelee pettämisen psykologista vaikutusta ihmiseen. Se alkaa siitä, kuinka pettävä henkilö todennäköisesti pettää uudelleen ja sitten puhutaan siitä, kuinka voit estää tämän tapahtumisen suhteessasi. 

Vastaus on sekä kyllä ​​että ei! Jos kumppanisi todella arvostaa sinua, välittää sinusta ja olet onnellinen suhteessasi, hän ei todennäköisesti petä. Mutta jos riitelet jatkuvasti parisuhteessasi, jos kumppanisi ei välitä mielipiteistäsi eikä taistele suhteenne puolesta, hän todennäköisesti pettää uudelleen. 

Suurimman osan ajasta, kun ihmisiä petetään, he syyttävät itseään siitä, etteivät ole huomanneet puolisonsa pettämisen merkkejä tai uskovat, että heidän puolisonsa on pettänyt, koska heissä on jotain vialla. Tämä ei ole totta! Et voi estää toista pettämästä muuttamalla itseäsi tai olemalla erilainen. 

Ihmiset, joita on petetty, ovat usein vihaisia ​​itselleen tai yrittävät syyttää itseään tapahtuneesta, vaikka se ei ollut heidän vikansa. Jos sinua on petetty, on tärkeää muistaa, että jokainen tekee virheitä ja jos he todella haluavat sinut, älä päästä heitä irti. 

Mutta totuus on, että ei ole varmaa tapaa kertoa, pettääkö henkilö uudelleen vai ei. Ainoa mitä voit tehdä, on luottaa sinua pettäneeseen henkilöön ja toivoa, että hän ei tee sitä uudelleen.

Mitä minun pitäisi tehdä, kun kumppanini pettää minua?

Pettäminen on painajainen, joka voi tapahtua kenelle tahansa. Pettäminen on kumppanisi ruumiin, mielen ja sielun pettämistä. Kun sinua petetään, ei ole helppoa ymmärtää, miksi näin tapahtui tai mitä sinun pitäisi tehdä. Pettäminen ei koske vain seksiä, joskus se on emotionaalista uskottomuutta. Jos luulet, että kumppanisi on pettänyt sinua, älä tee johtopäätöksiä ilman konkreettisia todisteita. Muista, että tälle käytökselle on muita syitä. 

Jos puolisosi on pettänyt sinua, sinun tulee ensin päästä eroon puolisostasi ja pysyä omillasi. Pysy yksin ja ajattele. Mitä haluat tehdä tai miltä sinusta tuntuu. Pitkän harkinnan jälkeen tee päätös. Tapaa sitten kumppanisi ja anna hänen ilmaista itseään. Jälkeenpäin, jos haluat eron, älä tuhlaa aikaa, mutta jos on asioita, joita haluat jälleen korjata, selitä toiveesi puolisollesi ja aseta säännöt. Jos haluat hallita prosessia ammattimaisemmin, voit saada tukea suhdeterapeuteilta.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.