Hur man överlever ett kärlekslöst och sexlöst äktenskap (den ultimata lösningen)

how to survive a loveless sexless marriage

Att vara gift tills döden skiljer sig verkar inte rättvist när man lever ett kärlekslös och sexlöst äktenskap. Ett kärlekslöst äktenskap har ingen fysisk interaktion, och ibland kan det leda till frekventa bråk. Är det här ditt äktenskap? Det kan vara tufft att överleva ett kärlekslöst, sexlöst förhållande, men se uppåt, det finns hopp. Det är inte lätt, men om det var lätt skulle alla göra det! Dagens artikel kommer vi att förklara hur man överlever ett kärlekslöst och sexlöst äktenskap. På så sätt kan du fixa ditt äktenskap och du kan öppna en dörr till ett trevligt liv.

how to define a sexless marriage

Hur man definierar ett sexlöst äktenskap

Sexlöst äktenskap är termen som används för par som inte har varit tillsammans på mer än 6 månader. Tålamodet i äktenskapet har tagit slut och par förstår inte längre varandra. Det finns ett konstant tillstånd av gräl eller pars avskiljning från varandra.

Som en återspegling av denna situation kan barn drabbas och lugnet i hemmet är nästan obefintligt. Dessutom kan människor leta efter nya partners och deras äktenskap kan sluta i skilsmässa. Cirka 65 % av par som upplever ett sexlöst äktenskap slutar med skilsmässa.

Orsaker till ett kärlekslöst, sexlöst äktenskap 

Det kan finnas många anledningar till denna situation. Här är anledningarna till sexlöst äktenskap:

  • Argumenterar ofta
  • Stress
  • Hälsoproblem
  • Psykologiska problem (t.ex. depression)
  • Ekonomiska problem
  • Ångest
  • Libidoskillnader
  • Hormonell obalans
  • Etc…

Hur man överlever ett kärlekslöst, sexlöst äktenskap

Utforska dig själv

Det första steget till att överleva ett kärlekslöst och sexlöst äktenskap är att upptäcka sig själv. Detta kan vara svårt eftersom det kräver att du möter verkligheten i ditt förhållande och hur det påverkar dig. Du måste erkänna att ditt äktenskap är kärlekslöst, och sedan acceptera det faktum att du är i den här situationen. När du har accepterat din nuvarande situation kan du börja arbeta med att ta hand om dig själv, hitta stöd från andra och bestämma vad du ska göra härnäst.

Undertryck inte dina känslor

“Att undertrycka dina känslor kan göra saken värre för dig i det långa loppet,” säger Dr. Lancer. “För att överleva ett kärlekslöst äktenskap måste du acceptera att du är i ett och börja kommunicera ärligt med din partner. Om du inte kan kommunicera öppet med din partner eller ens dela med dig av vad du känner, gör det det svårt att hitta en lösning.” -Dr. Lancer

Var ärlig mot dig själv

Om du vill överleva ett kärlekslöst äktenskap bör du vara ärlig mot dig själv. I samma ögonblick ska du inte börja ljuga för dig själv och säga “jag är glad” eller “jag bryr mig inte om han inte är kärleksfull”, då är du inte sann mot dig själv.

Varje person förtjänar en lycklig och hälsosam relation. Om din partner inte behandlar dig som en människa är det dags att du tar ställning för dig själv.

Var inte rädd för vad som kommer att hända om du tar ställning. Var inte rädd för konsekvenserna som kan följa när du konfronterar din partner om hans/hennes brist på tillgivenhet.

Ibland låtsas människor vara lyckliga i förhållandet, men innerst inne är de väldigt missnöjda med sina partner. Detta beror på att de är rädda för att deras partner kan lämna dem om de konfronterar dem med deras brist på tillgivenhet.

Förstå problemet

Om du vill rädda ditt äktenskap, förstå problemet. Det bästa sättet att förstå problemet är att göra en självanalys.

Vilka är dina tre främsta frågor? Är det pengar? Sex? Kommunikation? Dålig föräldraförmåga? Otrohet? Vem har mest kontroll i erat förhållande? Vem är den mest undergivna i förhållandet? Vad gör var och en av er för att vara mer kontrollerande eller undergivna i ert förhållande?

När du väl förstår varför du har problemet eller problemen är det lättare att komma på lösningar. Detta gäller särskilt om du är den enda som gör allt arbete. Partnern som känner att de gör allt arbete kan känna att de blir utnyttjade och att deras partner inte bryr sig om äktenskapet. Detta är ett vanligt klagomål bland par som har varit tillsammans en tid.

Om båda parter känner så, så finns det ett problem med kommunikationen. Om någon av er känner så, då är det viktigt att kommunicera dina känslor på rätt sätt och att uttrycka dem på ett fint sätt som din partner kan förstå.

How to Overcome the Loveless Sexless Marriage Problem

Hur kan man övervinna problemet med kärlekslösa och  sexlösa äktenskap?

Ta reda på om det finns några underliggande problem

Om ni har varit gift ganska länge nu och om du känner att det inte finns några problem mellan dig och din partner, då skulle det vara dags att börja prata om saker och ting som ni båda har gemensamt. Du måste ta reda på vilka gemensamma intressen ni båda delar, så att ni kommer att kunna diskutera dem öppet utan tvekan eller rädsla.

När du är redo att prata om dina känslor skulle det vara bättre om ni kunde vara ärliga mot varandra. Detta beror på att att vara ärliga mot varandra kommer att göra det möjligt för er båda att känna sig mer bekväma med att prata om saker, och detta kommer också att göra det möjligt för er två att förstå varandra bättre. Kom ihåg att att vara öppen med din partner kommer inte bara att få honom eller henne att må bättre, utan det kommer också att göra relationen starkare. På så sätt tar du det första steget för att rädda ditt äktenskap.

Prata om det

Prata om det. Ett av de största misstagen människor gör när deras äktenskap är i trubbel är att bara undvika att prata om det. Ibland beror det på att de inte vill såra sin partners känslor, men ofta beror det på att de inte vill möta verkligheten i sin situation.

Men om du vill rädda ditt äktenskap måste du prata om det. Även om du inte vill skiljas är det viktigt för din partner att veta hur ont det här gör och vad det gör med dig. Det kan vara svårt för honom eller henne att förstå hur illa det går om du inte berättar för dem.

Få lite hjälp utanför äktenskapet. Ibland räcker det att arbeta med dig själv för att fixa ett problem med ett förhållande.

Bli mer intim 

Om du vill rädda ditt äktenskap, bli mer intim medan du pratar om ditt äktenskapsproblem. Och fokusera på att förstå varandra.

Att bli mer intima med varandra är viktigt för att rädda ditt äktenskap eftersom det hjälper dig att skapa tillit, kärlek och sällskap. Om du och din partner ständigt bråkar, då kommer det förmodligen att vara väldigt svårt för er att rädda förhållandet eller till och med hålla ihop.

Du och din partner bör prata om vad ni känner och försöka förstå varandras känsla och känslor. Detta kan hjälpa till att förbättra kommunikationen inom relationen, vilket alltid är bra. Ni bör också försöka spendera så mycket tid som möjligt tillsammans så att ni kan bygga ett starkare band mellan er två.

Be Patient And Understanding

Var tålmodig och förstående

Om du vill rädda ditt äktenskap, var tålmodig och förstående medan ni pratar med varandra.

Det är viktigt att du inte tappar humöret eller ägnar dig åt något fult beteende under samtalet. Kom ihåg att du försöker rädda ditt äktenskap här, och det kan bara göras om det finns kärlek, tillgivenhet och förståelse mellan er. Det är viktigt att lyssna på din partner med tålamod.

Fråga din partner om han/hon är villig till att förändra

Om du har en bra uppfattning om vad problemen är från början och varje part vet vad som förväntas av dem, kommer du att ha en mycket bättre chans att rädda ditt äktenskap.

Men, om båda parter inte är villiga att försöka arbeta med problemen, så finns det verkligen ingen anledning att fortsätta i detta äktenskap. Om en person vill att äktenskapet ska fungera, och den andra inte bryr sig eller inte är villig att samarbeta med saker, då är det inte rättvist mot den person som vill rädda sitt äktenskap.

Det bästa sättet att närma sig detta ämne med din partner är genom att fråga “Är du villig att ändra dig?” Denna fråga gör det mycket tydligt att du är olycklig i ditt förhållande, men du ger åtminstone din partner en chans innan du går ifrån dem. Om de säger nej och inte kommer att anstränga sig för att förbättra din relation, så vet du åtminstone att saker och ting inte är det.

Var ärlig mot dig själv som partner i förhållandet

Det bästa sättet att bryta tystnaden och uttrycka dina känslor, tankar och idéer är genom att prata. Det spelar ingen roll vem som börjar samtalet. När du har tagit reda på problemet, var ärlig mot dig själv som partner i förhållandet och prata om det.

Om du är arg på din partner, bör du berätta för dem, inte att dölja det. Om du känner att din partner gör misstag, berätta för dem. Ibland måste du göra en lång paus innan du faktiskt säger något (på grund av din ilska eller rädsla för att bryta äktenskapet), men att tvinga dig själv att säga ifrån är värt det eftersom det kommer att rädda ditt äktenskap från att falla samman eller förstöras igen.

Om inte, ta hjälp av läkar

Om du trots allt fortfarande inte kan lösa problemen i ditt äktenskap, sök stöd hos psykologer eller parterapeuter. De kommer att hjälpa dig att bättre förstå orsakerna till krisen och berätta vad du ska göra för att övervinna den.

En psykolog kan hjälpa dig i individuellt samtal (om det finns problem med en partner) eller med ett par.

I det här fallet är specialistens huvuduppgift att identifiera orsakerna till missförstånd och svårigheter i relationer, samt att föreskriva sätt att lösa dem. Vid behov kan ytterligare konsultation av en psykiater krävas.

Om det aldrig händer kanske det är dags för dig att lämna

En av de svåraste sakerna att acceptera är att du har gjort allt du kan och att det fortfarande inte är tillräckligt. Du kanske har försökt så mycket som mänskligt möjligt för att få saker att fungera, men till slut upptäcker du att det bara inte kommer att hända.

Ibland, när du når denna punkt, är det värt att överväga om en skilsmässa är den bästa vägen framåt – för er båda. Om ditt äktenskap inte förbättras trots alla dina ansträngningar, kanske skilsmässa är den bästa lösningen.

Hur man vet om det är dags

Det finns några mycket uppenbara tecken på att ditt äktenskap har nått sin bristningsgräns och måste ta slut. Men det finns också mer subtila tecken som kan vara svårare att identifiera, men som ändå bör tas på allvar. Om något av dessa gäller din situation, kan skilsmässa mycket väl vara svaret.

Det var allt för nu från innehållet i “Hur Man Överlever Ett Kärlekslöst Och Sexlöst Äktenskap” utarbetat av Victoria Milan! Om du letar efter mer sådant här innehåll kan du besöka Victoria Milans blogg och hålla ögonen öppna.

Dessutom är Victoria Milan den bästa dejtingsidan som låter dig hitta en partner med dess unika egenskaper. Du kan se online användare på hemsidan och hitta den perfekta partnern med filteralternativ. Du kan enkelt hitta en partner med fördelen att ha miljontals användare på samma ställe. Hitta enkelt en partner med Victoria Milan! Klicka här för att registrera dig gratis hos Victoria Milan!

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.