Definition och betydelse av otrogenhet i äktenskap: Den mest omfattande guiden

cheating

I relationsvärlden och i äktenskapet kan det betyda både en partner som har haft en affär eller en partner som har varit otrogen när det gäller tillgivenhet. Det finns många anledningar till varför en person är otrogen i äktenskapsförhållanden och när du tittar på definitionen av otrohet kommer du att se att det inte har något att göra med själva handlingen. Det kan vara komplext med motiven bakom. Den här artikeln utforskar alla aspekter av otrohets definitioner och betydelser.

Hookups

Vad innebär det att vara otrogen?

Otrohet är ett brett begrepp som omfattar ett antal olika beteenden. Otrohet kan vara så enkelt som att kopiera någon annans arbete utan att ge honom eller henne beröm, eller så komplicerat som att ändra dina provresultat med hjälp av någon annan. Otrohet betraktas som oärligt, men det är inte alltid olagligt. Vissa former av otrogenhet anses bara oetiska av skolor och arbetsgivare, medan andra typer av otrohet är olagliga.

I äktenskap är otrohet en vanlig företeelse. Medan vissa förhållanden kan överleva otrohet är det många som inte gör det. Att vara otrogen är ett brott mot förtroendet och kan vara förödande för den andra personen i förhållandet. Om du är otrogen mot din make/maka kan du överväga att ta hjälp innan det blir värre.

Att vara otrogen innebär inte bara att ha sex med någon annan. Det innefattar också att flirta med andra, ljuga om vart du ska eller vad du gör, dela med dig av privat information om ditt äktenskap eller förhållande och så vidare.

Vilka typer av otrohet finns det?

Otrohet är en brist på integritet. Det betyder att du har brutit ditt löfte till dig själv och din partner. Att vara otrogen är ett svek, och det är därför det kan vara så förödande för ett förhållande.

Otrohet finns i många former, vissa mer uppenbara än andra. Här är de vanligaste typerna av otrohet:

Fysisk otrohet: Att ha sex med någon annan än din partner. Detta är den mest uppenbara formen av otrohet och avser ofta samlag mellan två personer.

Känslomässig otrohet: Att vara känslomässigt involverad med någon annan än din partner. Denna typ av otrohet kan leda till ett känslomässigt band mellan två personer som kan vara starkare än deras band till sina partners.

Situationsbaserad otrohet: Situationsbaserad otrohet sker när du befinner dig på en känslomässigt eller fysiskt sårbar plats och bedrar din partner för att du är olycklig i förhållandet eller vill må bättre om dig själv genom att hitta någon ny.

Kombinerat otrohet: Detta är när någon bedrar sin partner genom att ha både fysisk och känslomässig kontakt med någon annan samtidigt.

Otrohet på nätet: Att använda teknik som sms eller e-post för att hålla kontakt med en annan person utanför ditt förhållande.

Mikro-otrogen: Mikro-otrogen är små, till synes harmlösa otrohetshandlingar som kanske inte ens registreras som ett svek. Mikro-otrogen innefattar saker som att gilla ett foto av ett ex på Facebook eller att sms:a med honom eller henne, trots att förhållandet är över. Det inkluderar också att skicka flirtiga sms till någon som inte är din partner.

Ekonomisk otrohet: Ekonomiskt otrohet innebär att du stjäl från din partner för att finansiera dina egna behov, genom att använda deras kreditkort, bankkonto eller inkomst. Det kan också innefatta att dölja ekonomisk information för din partner så att han eller hon inte känner till den.

Objekt-otrogen: Denna typ av otrohet sker när en person tillbringar tid med ett objekt och inte tillbringar tid med sin fru. Till exempel att spela videospel på datorn eller spendera tid på telefonen.

Vad är en otrohet i äktenskapet? (Röda flaggor)

Otrohet är en mycket allvarlig fråga i äktenskapet. Det kan förstöra ett äktenskap om det inte åtgärdas på rätt sätt. Otrogenhet i äktenskapet är de röda flaggor som visar att en person har varit otrogen i sitt förflutna.

Röda flaggor i äktenskapet kan vara:

 1. Om du har ett förhållande med någon annan än din make/maka.
 2. Om du har umgåtts med en annan som han/hon inte är din make/maka.
 3. Om du umgås med en annan person utan din makes vetskap eller tillåtelse, till exempel genom sms eller nätchatt.
 4. Om du har ljugit om något av ovanstående beteenden för att undvika att åka fast (t.ex. “Jag hörde inte min telefon gå av”).
 5. Om du döljer något för din make/maka.
 6. Om du är otrogen som känslomässig
 7. Om du flirtar med någon.
 8. Om du ljuger.
 9. Om du har någon som väntar i bakfickan för säkerhets skull.
 10. Om du ligger med någon.

forgiving a cheating wife

Hur stor är andelen otrohet i äktenskap?

Enligt National Opinion Research Center har ungefär 15 procent av de gifta kvinnorna och 25 procent av de gifta männen varit otrogna. Studien visade också att otrohet är vanligare bland yngre människor.

Dessutom visade undersökningen att otrohet är mer sannolikt att inträffa på semestern än hemma. Man upptäckte också att män är mer benägna att vara otrogna på sommaren än någon annan årstid.

Den vanligaste formen av otrohet för både män och kvinnor är att ha en känslomässig relation med en annan person. Den näst vanligaste formen av otrohet för kvinnor är sexuellt umgänge med en annan person, medan det för män är sexuellt umgänge med en annan person följt av känslomässig inblandning.

När det gäller demografi är gifta personer mycket mer benägna att vara otrogna än ensamstående personer. Både gifta män och ensamstående män har dock en högre sannolikhet att ägna sig åt otrohet än vad gifta kvinnor eller ensamstående kvinnor har.

Man upptäckte också att personer som arbetar inom servicebranschen är mindre benägna att vara otrogna mot sin partner än personer som arbetar inom andra branscher, t.ex. inom brottsbekämpning eller medicin (kanske för att de är för upptagna!).

Varför är människor otrogna?

Det finns många anledningar till att människor är otrogna mot sin partner. För vissa är det för att de inte får den uppmärksamhet de behöver från sin partner. De kan känna att de behöver mer kärlek och tillgivenhet än vad som erbjuds av deras partner.

Andra är otrogna för att de har låg självkänsla eller har blivit sårade tidigare av andra personer som varit otrogna. Personer som har låg självkänsla mår inte bra av sig själva och tror att om de är med någon annan så kanske den personen kommer att älska dem mer och få dem att må bättre av sig själva.

Människor är också otrogna av en rad andra skäl, till exempel:

 • De vill hämnas på sin make/maka för att han/hon har gjort något fel eller för att han/hon har varit otrogen först;
 • De vill ha ett äventyr;
 • De vill kunna göra vad de vill utan att behöva oroa sig för någon annans känslor, och/eller
 • De är helt enkelt inte lyckliga i sitt äktenskap och vill ut!

Detta kan vara orsakerna till otrohet i äktenskapet.

narcissist cheating patterns

Vad händer med otrohet i äktenskapet?

När någon är otrogen i äktenskapet beror det ofta på att de har varit olyckliga under en längre tid. De kan känna sig försummade av sin partner eller inte värderas lika mycket som de borde. De kan också känna att deras behov inte uppfylls, vilket kan leda till att de söker någon annan som kan uppfylla dem. Detta kan hända med både män och kvinnor.

När det gäller att hantera otrohet finns det två sidor: de som är otrogna och de som blir bedragna. Varje person upplever saker och ting på olika sätt utifrån sitt eget perspektiv och sin egen erfarenhet.

När en partner är otrogen mot en annan påverkar det båda partnerna och deras familjer. När någon är otrogen mot sin partner kan det leda till att de känner sig sårade, arga och svikna. De kan känna att de har förlorat förtroendet för sin partner och vill avsluta förhållandet helt och hållet.

Resultatet av otrohet kan variera beroende på kärlek, engagemang, barn och hur länge relationen mellan människor varar. När en partner är otrogen leder det ofta till ett gräl eller ett slagsmål som slutar med skilsmässa. Men om förhållandet fortsätter beror helt och hållet på parens tankar och önskemål.

Det var allt för tillfället från “Definition och betydelse av otrogenhet i äktenskapet: Den mest omfattande guiden” innehåll som utarbetats av Victoria Milan för dig! Om du letar efter mer innehåll som detta kan du besöka vår blogg och hålla dig uppdaterad.

Victoria Milan är också den bästa dejtingsajten där du kan hitta någon. Med miljontals användare, modern design och unika funktioner erbjuder Victoria Milan dig den bästa användarupplevelsen. %100 anonymt och du kan se onlineanvändare på hemsidan och starta en snabb chatt. Eller så kan du enkelt hitta den perfekta partnern med filtreringsalternativ. Dessutom är registreringen på Victoria Milan gratis. Hitta en partner enkelt och snabbt med Victoria Milan. Klicka bara för att registrera dig på Victoria Milan.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.