OkCupid vs Tinder: Vilken är den bästa dejtingappen år 2022?

okcupid vs tinder

Det finns bara ett fåtal fall där du faktiskt kan välja dina plattformar för dejting. För det mesta är du tvungen att använda det som ditt samhälle har kommit fram till (eller lagarna i ditt land). Det finns dock en bra sak med det – det har skapat några guldkorn av appar. Människor var tvungna att skapa något av ingenting. Vare sig det var en avledning av en befintlig app eller bara ett helt nytt koncept… men dessa appar har en seriös potential!

Frågan om okcupid vs tinder har funnits sedan början av dejtingappen. Dessa två plattformar stod i spetsen för den revolution som förvandlade nätdejting världen över. Och fortfarande är de relevanta idag, även efter ytterligare tio år av intensiv konkurrens. Och i den här artikeln kommer vi att granska dessa två appar. Och bestämma vilken som är bäst.

Okcupid vs tinder

Vad är OkCupid?

OkCupid lanserades den 22 augusti 2004 av tre studenter vid Harvard University: Chris Coyne, Max Krohn och Christian Rudder. OkCupid är en dejtingsajt som använder matematik för att hjälpa dig att hitta de bästa möjliga träffarna för dig.

Det är gratis att registrera sig och bläddra bland profiler, kontakta personer eller svara på meddelanden, men om du inte vill se annonser måste du betala för ett premiummedlemskap.

OkCupid är en av de mest populära dejtingsajterna i USA, med mer än 8 miljoner besökare varje månad. Sajten har funnits sedan 2004, vilket innebär att den har sett många förändringar under åren.

Förutom att OkCupid är en av de mest kända dejtingsajterna har den också blivit känd som en av de mest ärliga. OkCupid tillhandahåller ett “Effortless Science”-betyg som förutspår hur sannolikt det är att du kommer att få kontakt med någon baserat på svaren på tusentals frågor om allt från politik till religion, sexliv och hur mycket tid de lägger på att göra sig i ordning varje morgon.

Vad är Tinder?

Tinder är en platsbaserad mobilapp för social sökning som underlättar kommunikationen mellan användare som är intresserade av varandra och låter matchade användare chatta. Appen används främst som en dejtingapplikation, men har även tjänster för professionellt nätverkande. Den utvecklades av Sean Rad och Jonathan Badeen 2012 och har 75 miljoner användare.

Tinder är en platsbaserad mobilapp för social sökning som underlättar kommunikation mellan ömsesidigt intresserade användare och låter matchade användare chatta. Appen används oftast som en dejtingapp eller raggningsapp, men den har även funktioner för tjänster. Tinder fungerar enligt en freemium-modell, där de grundläggande tjänsterna är gratis och ytterligare funktioner, t.ex. att ångra en vänstersvepning, kostar extra.

OkCupid-gränssnittet och Tinder-gränssnittet

Okcupid-gränssnitt:

Okcupid har ett bra gränssnitt för användare. Användarupplevelsen är riktigt bra! Det har många funktioner och är väldigt lätt att använda. Du kan enkelt hitta den person du letar efter eller bara skaffa dig några vänner.

Det är ett bra exempel på användargränssnittsdesign. Färgskalan är enkel, typsnittet är rent och läsbart och det finns inga tjusiga animationer eller övergångar. Det finns inte heller några komplicerade funktioner som gör det svårt att använda eller svårt att navigera.

Okcupid har många alternativ som du kan välja mellan, men det viktigaste är matchningsprocenten som visar hur lik du är en annan person. Ju högre procentsatsen är, desto mer kompatibel är du med den personen. Och det är också alltför likt Tinder. Du sveper bara åt höger eller vänster. Och när två användare gillar varandra kan de börja chatta. Och dessutom har den en superliknande funktion som Tinder!

Sajten gör det enkelt att komma i gång genom att ställa frågor till dig som hjälper den att avgöra vilka personer du ska matchas med (baserat på ålder, plats, sexuell läggning osv.). Detta gör det lättare att hitta någon som sannolikt kommer att gilla dig tillbaka – vilket innebär mindre tid till att messa personer som inte är intresserade och mer tid till att prata med personer som faktiskt kan vara rätt för dig!

Tinder-gränssnitt:

Tinder-gränssnittet har en enkel och intuitiv design. Appen är lätt att använda, men det bästa med den är att den är väldigt snabb, så du kan få dina matchningar på nolltid.

UI, eller användargränssnittet, för Tinder är mycket enkelt och användbart. Den har en mycket enkel design som gör den lätt att använda även för personer som inte är tekniskt kunniga.

Tinder använder svepgester för att låta dig flytta mellan bilder. Att svepa till höger betyder att du gillar någon, medan att svepa till vänster betyder att du inte gillar dem (eller åtminstone inte tillräckligt). Om två användare sveper åt höger på varandras profiler kan de börja prata med varandra via appens meddelandesystem.

Det bästa med Tinder är att den är lätt att använda och mycket intuitiv, även om du inte alls är bekant med nätdejtingtjänster eller appar!

När vi tittar på dessa funktioner ser två appar likadana ut. Så i det här avsnittet Okcupid vs Tinder är status lika! Det finns ingen vinnare!

OkCupid Algoritm Vs Tinder Algoritm

OkCupid algoritm:

OkCupids algoritm fungerar riktigt bra! Du kan lätt hitta någon som är lik dig. OkCupids matchningsalgoritm använder en rad frågor för att förstå vilken typ av person du är och vilken typ av människor som är kompatibla med dig. Ju fler frågor du svarar på, desto mer exakta blir resultaten.

OkCupids algoritm fungerar genom att använda tusentals frågor som du besvarar som en del av din profilskapandeprocess. När du svarar på dessa frågor börjar algoritmen lära sig mer om dig och hur du beter dig bland andra – både på OkCupid själv och i verkligheten (om du kopplar ihop ditt Facebook-konto). Denna information används sedan för att matcha dig med andra användare som delar liknande intressen eller värderingar som du.

OkCupids matchningsalgoritm använder även annan information som din ålder, ditt kön, din plats och dina foton för att hitta matchningar för dig. Ju fler foton du laddar upp på din profil, desto mer exakta blir resultaten.

Tinder algoritm:

Appen arbetar med en egen algoritm som kallas Elo-poäng. Denna poäng hjälper dig att veta hur kompatibel du är med andra användare på Tinder. Denna poäng kommer också att avgöra din position på deras lista och om de kommer att svepa höger eller vänster på dig eller inte. Om du har en hög poäng betyder det att du har större chans att få matchningar på Tinder än andra som har lägre poäng än du.

Tinder-algoritmen fungerar riktigt bra! Du kan lätt hitta någon som är lik dig. Tinder använder algoritmen för att visa de bästa profilerna för användarna, baserat på deras preferenser och plats. Tinder är en nätdejtingtjänst som använder GPS-platsdata för att hitta potentiella matchningar för användare inom deras närhet (vanligtvis inom cirka 80 km). Appen visar bilder på profiler som användarna kan gilla eller ogilla genom att svepa till höger eller vänster.

Appen visar dig profiler som matchar dina preferenser (baserat på dina svepningar). Om du sveper till höger på någons profil meddelas personen om ditt intresse. Om den andra personen också sveper höger på din profil får ni båda en matchning och börjar chatta. Den här funktionen kallas “super like”.

I det här avsnittet OkCupid vs Tinder kan du se att OkCupid serverar fler kvalitetsmatcher. Så i detta avsnitt är vinnaren Okcupid!

Plenty of fish

OkCupid-medlemskap Vs Tinder-medlemskap

Okcupid Medlemskap Kostnad: 

PlanLängdMånadskostnadTotalkostnad
Basic1 månad$11.99$11.99
Basic3 månader$7.99$23.97
Basic6 månader$5.99$71.88
PlanLängdMånadskostnadTotalkostnad
Premium1 månad$39.99$39.99
Premium3 månader$26.66$79.98
Premium6 månader$19.99$239.88

OkCupid Basic Membership Funktioner:

Dealbreakers:

Ställ in hårda filter för de matchningskategorier som är viktigast för dig.

Lås upp alla introduktioner:

Se alla Intros som du har fått på en gång. Du behöver inte längre gå igenom dem enskilt!

Obegränsade gillanden:

Gilla så många profiler och svara på så många intron som du vill!

Inga externa annonser:

Detta innebär snabbare sidladdning, färre distraktioner och mindre hjärntvätt.

Funktioner i Okcupid Premium medlemskap:

Alla ovanstående funktioner och följande läggs till.

Se vem som gillar dig:

Se hela listan över medlemmar som har gillat dig.

3 gratis SuperLikes varje vecka:

En SuperLike ökar dina chanser att matcha upp till 4 gånger!

Frågorna besvaras:

Se hur dina matchningar har svarat på deras offentliga frågor, även om du inte har svarat på frågorna ännu!

Tinder Premium-medlemskap Pris:

PlanLängdMånadskostnadTotalkostnad
Platinum1 månad$19.99$19.99
Platinum6 månader$10.00$60.00
Platinum12 månader$6.67$80.04
PlanLängdMånadskostnadTotalkostnad
Gold1 månad$14.99$14.99
Gold6 månader$7.50$45.00
Gold12 månader$5.00$60.00

Tinder Gold-medlemskap Funktioner:

Obegränsat antal gilla-markeringar

Spola tillbaka

5 Super Likes per dag

1 Boost per månad

Passport

Inga annonser

“Vem gillar mig” 

Bästa val

Tinder Platinum-medlemskap Funktioner:

Obegränsat antal gilla-markeringar

Spola tillbaka

5 Super Likes per dag

1 Boost per månad

Passport

Inga annonser

“Vem gillar mig” 

Bästa val

Meddelande före matchning

Prioriterade gillar

Se vilka likes du har skickat den senaste veckan

Som vi kan se erbjuder Tinder och OkCupid liknande funktioner med sina medlemskap. Men Tinder är billigare än OkCupid. Så i detta avsnitt OkCupid vs Tinder är vinnaren Tinder!

Tinder-användare och OkCupid-användare

Tinder-användare:

Tinder-användarna är mellan 18 och 29 år. Tinder har cirka 75 miljoner användare. Tinder-användarna använder appen för olika ändamål. En del av användarna är ute efter seriösa relationer och en del av dem är ute efter tillfälliga relationer. Men användarna av tillfälliga relationer är fler än de seriösa relationerna. Så vi kan säga att Tinder är lite av en raggningsapp.

Tinder låter dig välja vem som kan skicka meddelanden till dig baserat på din plats och låter dig till och med filtrera efter ålder och kön, så det är ett utmärkt ställe att träffa människor med liknande intressen.

OkCupid-användare:

OkCupid är en dejtingapp som gör det möjligt för användarna att träffa andra singlar på nätet. Om du letar efter kärlek kan du hitta den här. Appen har en algoritm som hjälper till att matcha människor utifrån deras personligheter och intressen.

Okcupids användare är mellan 18 och 29 år gamla. Och OkCupid har ungefär 8 miljoner användare. OkCupid-användare använder appen för olika typer av ändamål. En del av användarna letar efter seriösa relationer och en del letar efter tillfälliga relationer. Men användarna av seriösa relationer är fler än användarna av tillfälliga relationer. Så vi kan säga att OkCupid är en mer sannolik dejtingapp. Och dess algoritm hjälper till att hitta den bästa användaren för dig.

Som vi såg ovan lägger OkCupid stor vikt vid att träffa användare med samma mål och målsättningar. Tinder-algoritmen är inte särskilt hjälpsam i detta avseende. Om du dessutom letar efter kärlek blir det mycket svårt att hitta den på Tinder. Av dessa anledningar är OkCupid vinnaren i detta avsnitt Tinder vs OkCupid.

OkCupid Kundsupport Vs Tinder Kundsupport Tjänster

OkCupids kundtjänst:

Om du vill kontakta OkCupids kundtjänst kan du skicka e-post till “support@okcupid.com” eller ringa på (800) 952-5210. Med dessa två metoder kan du kontakta OkCupids kundtjänst.

Tinder kundtjänst:

Med Tinder kan du ta kontakt via fax. Det finns olika sätt att få kontakt med dem. De har ett avgiftsfritt nummer som är tillgängligt 24 timmar om dygnet och sju dagar i veckan. Det kommer att vara till hjälp för dem som vill prata med någon personligen och få sina problem lösta direkt.

Du kan också skicka ett e-postmeddelande till support@tinder.com eller fylla i formuläret på webbplatsen om du vill få ett omedelbart svar från dem.

När vi tittar på dessa funktioner är OkCupid effektivare än Tinder. Så i detta avsnitt OkCupid vs Tinder är vinnaren OkCupid!

Resultat av OkCupid Vs Tinder

När vi tittar på funktionerna i dessa två program är OkCupid effektivare än Tinder. Vi kan alltså säga att OkCupid är bättre än Tinder. Med sin OkCupid-kompatibla matchningsalgoritm gör den det möjligt för varje användare att hitta den relation de söker. Även om det är lite dyrare än Tinder kan vi säga att det är värt det. Den erbjuder också ett lättanvänt gränssnitt som Tinder. Det är därför OkCupid är bättre än Tinder.

Det var allt för tillfället från “OkCupid vs Tinder: Vilket är den bästa dejtingappen 2022” innehåll förberett av Victoria Milan för dig! Om du letar efter mer innehåll som detta kan du besöka vår blogg och hålla dig uppdaterad.

Dessutom är Victoria Milan den bästa dejtingsajten där du kan hitta någon. Med miljontals användare, modern design och unika funktioner erbjuder Victoria Milan dig den bästa användarupplevelsen. %100 anonymt och du kan se onlineanvändare på hemsidan och starta en snabb chatt. Eller så kan du enkelt hitta den perfekta partnern med filtreringsalternativ. Dessutom är registreringen på Victoria Milan gratis. Hitta en partner enkelt och snabbt med Victoria Milan. Klicka bara för att registrera dig på Victoria Milan.

heading

Vanliga frågor om OkCupid och Tinder

Är Okcupid för raggning eller dejting?

Det är en bra webbplats om du letar efter ett seriöst förhållande, men den fungerar också bra om du bara vill träffa folk och ha kontakt. Sajten använder en algoritm som matchar dig med potentiella dejter baserat på dina svar på frågor om dig själv, samt de svar som andra användare har gett. Detta gör att du kan hitta personer som är mest lika dig, vilket förhoppningsvis gör processen att hitta någon mer effektiv.

Är Okcupid och Tinder samma sak?

OkCupid och Tinder ägs av samma företag, Match Group. Det innebär att båda apparna använder samma teknik, delar mycket data och har liknande funktioner. Det finns dock skillnader i hur du kan använda respektive app.

Är Tinder bara en raggningsapp?

Tinder är inte bara en raggningsapp, men många användare använder Tinder för raggning. Det är inte bara en dejtingapp, det är en plattform för sociala nätverk där människor kan träffa nya människor, hitta vänner och mycket mer.

Vilken är bäst: OkCupid eller Tinder?

OkCupid är effektivare än Tinder. Vi kan alltså säga att OkCupid är bättre än Tinder. Med sin OkCupid-kompatibla matchningsalgoritm gör den det möjligt för varje användare att hitta den relation de söker. Även om det är lite dyrare än Tinder kan vi säga att det är värt det. Den erbjuder också ett lättanvänt gränssnitt som Tinder. Det är därför OkCupid är bättre än Tinder.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.