Vem är mest otrogen, män eller kvinnor? Otrohetsstatistik

Vem är mest otrogen,män eller kvinnor?

Statistiken om otrohet avslöjar den chockerande sanningen. Är män eller kvinnor mer otrogna, vem begår otrohet oftare? Statistik om otrohet och forskning utförd av specialister på otrohet avslöjar att kvinnor håller på att komma ikapp männen och börjar vara otrogna mot sina partners i mycket större utsträckning.

I slutet av den här artikeln kommer du att ha en grundlig förståelse för vem som är otrogen mer män eller kvinnor och den statistik som är förknippad med otrohet. Det är väldokumenterat att otrohet har ökat de senaste åren och det finns en mängd olika faktorer som bidrar till denna trend, men det är viktigt att komma ihåg att alla studier kanske inte är tillförlitliga. Om du någonsin har undrat om män eller kvinnor är mer benägna att vara otrogna har du kommit till rätt ställe.

cheating

Vad är otrohet?

Otrohet är att delta i en aktivitet som bryter mot avtalet mellan ett gift par eller en engagerad romantisk partner. Termen gäller vanligtvis sexuellt beteende men kan också avse ett bredare spektrum av aktiviteter, t.ex. att läsa e-postmeddelanden som var avsedda för någon annan.

Otrohet innebär vanligtvis att en person agerar på ett sätt som kan anses omoraliskt eller på annat sätt oacceptabelt av medlemmarna i deras kultur eller subkultur. Begreppet är dock subjektivt och det som kan betraktas som fusk av vissa personer kanske inte ses som sådant av andra. Äktenskapsbrott är enligt vissa definitioner otrohet och/eller sexuella förbindelser med en annan person än ens make/maka eller partner.

I biologisk taxonomi är otrohet reproduktion som sker utanför det naturliga genetiska parningsförhållandet eller kopulation utanför paret. Otrohet kan jämföras med mutualism, som är ett samspel mellan två organismer av olika arter där båda gynnas av varandras sällskap.

Vem är mest otrogen, män eller kvinnor?

Män är oftare otrogna än kvinnor. De senaste uppgifterna från National Research Center visar att 20 % av männen och 13 % av kvinnorna erkänner att de har varit otrogna mot sin partner. Undersökningen visade också att det var dubbelt så sannolikt att män hade en sexuell affär än kvinnor, men att kvinnor var mer benägna att ha en känslomässig affär.

Enligt undersökningen är det lika troligt att gifta personer är otrogna som de som är singlar eller dejtar någon annan – båda grupperna rapporterade lika mycket otrohet, 26 procent vardera.

Undersökningen visade också att män tenderar att vara otrogna mer med yngre partners än kvinnor, medan kvinnor är mer benägna att vara otrogna med någon de känner väl och litar på.

Det är viktigt för par att förstå varför deras partner kan frestas av en annan person – oavsett om det beror på fysisk attraktion eller någon annan anledning – eftersom det kan bidra till att undvika framtida problem på vägen.

Hur stor är otrohetsgraden beroende på ålder?

Otrohet är vanligast bland personer i åldern 18-34 år, där 12 % erkänner att de har varit otrogna mot sin partner. Denna siffra sjunker till 17 % bland de 35-64-åriga och 19 % bland de över 65-åriga.

Undersökningen visar också att män är mer benägna än kvinnor att ha varit otrogna mot en partner. 13 % av männen erkänner att de har varit otrogna jämfört med 8 % av kvinnorna.

Totalt sett uppgav 73 % av personerna att de aldrig hade varit otrogna mot sin partner, medan 27 % hade gjort det minst en gång under sin livstid.

Resultaten visar att andelen otrogna minskar i Storbritannien, enligt det undersökningsföretag som ligger bakom undersökningen.

how to start an affair

Varför är kvinnor otrogna?

Otrohet är ett komplicerat ämne. Det finns många anledningar till att människor är otrogna, och ofta kan dessa anledningar spåras tillbaka till barndomen eller till och med tidigare, när de föddes. Det finns dock några mycket specifika orsaker till att kvinnor är otrogna som du kan hålla utkik efter.

Här är orsakerna till att kvinnor är otrogna:

 1. Hon känner sig försummad av sin partner
 2. Hon känner att hon behöver mer uppmärksamhet än vad hon får av sin partner.
 3. Hon känner att hennes partner är alltför kontrollerande (eller vice versa).
 4. Hon vill känna sig åtråvärd
 5. De vill känna sig älskade igen.
 6. De vill känna sig attraktiva igen.
 7. De vill känna sig åtråvärda igen
 8. Nya upplevelser
 9. Pengar och makt

Varför är män otrogna?

Män är otrogna av många olika anledningar. Vissa män är otrogna för att de är olyckliga i sitt äktenskap och vill hitta någon som gör dem lyckliga. Andra är otrogna för att det är ett beroende som är svårt att kontrollera.

Här är några av de vanligaste orsakerna till att män är otrogna:

 1. De känner sig känslomässigt bortkopplade från sin partner.
 2. De söker en känslomässig kontakt med någon annan, men de tror inte att de kan få den från sin partner.
 3. De vill känna sig kontrollerade
 4. De vill känna sig behövda
 5. De vill känna sig uppskattade
 6. De vill hämnas på sin partner för något som sagts eller gjorts
 7. De är uttråkade av förhållandet och behöver spänning och tillgivenhet från någon annan.
 8. De har låg självkänsla och behöver bekräftelse från andra kvinnor att de är “manliga” och önskvärda.
 9. Sexet är inte tillfredsställande i förhållandet så de bestämmer sig för att vara otrogna.

Fungerar relationer efter att man har varit otrogen?

Sanningen är att relationer kan fungera efter otrohet. Du kan få tillbaka ditt liv och göra saker och ting rätt igen.

Det är dock viktigt att förstå att vägen till återhämtning inte kommer att vara lätt. Du kommer att behöva ta vissa steg och göra vissa förändringar för att återställa förtroendet och återuppbygga ditt förhållande.

Här är några sätt till att börja med:

 1. Var ärlig mot dig själv om vad som hände.
 2. Lär dig av dina misstag och ta ansvar för dem.
 3. Gör upp för dina misstag genom att be om ursäkt och göra nödvändiga förändringar i ditt beteende eller din attityd.
 4. Sök stöd från vänner och familjemedlemmar som kan hjälpa dig genom denna svåra tid.
 5. Tillbringa mer tid med din partner.
 6. Gör olika aktiviteter tillsammans med din partner.
 7. Resa med din partner.
 8. Ta stöd från en relationsterapeut.
 9. Ge din partner förtroende.

Det är allt för nu från “Vem är otrogen mer män eller kvinnor? Otrohetsstatistik” innehåll förberett av Victoria Milan för dig! Om du letar efter mer innehåll som detta kan du besöka vår blogg och hålla dig uppdaterad.

Dessutom är Victoria Milan den bästa dejtingsajten där du kan hitta någon. Med miljontals användare, modern design och unika funktioner erbjuder Victoria Milan dig den bästa användarupplevelsen. %100 anonymt och du kan se onlineanvändare på hemsidan och starta en snabb chatt. Eller så kan du enkelt hitta den perfekta partnern med filtreringsalternativ. Dessutom är registreringen på Victoria Milan gratis. Hitta en partner enkelt och snabbt med Victoria Milan. Klicka bara för att registrera dig på Victoria Milan.

Vem är mest otrogen,män eller kvinnor?

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.