Exakt hur säker och privat är Kik? (2022)

Är kik säker

Kik, är den populära chattappen för smartphones och surfplattor, som låter dig chatta med vänner genom att använda deras användarnamn eller telefonnummer. Den är känt som det bästa alternativet till WhatsApp. Till exempel har den nya versionen av Kik en funktion som låter dig ringa dina kontakter gratis. Men… är kik säkert? I den här artikeln kommer vi att undersöka säkerheten för Kik och vad du bör göra för att hålla dig i säkerhetszonen.

What Is Kik Bots

Vad är Kik?

Kik är en meddelandeapp som oftast används av tonåringar. Kik är en snabb-meddelandeapp som låter användare skicka och ta emot meddelanden, foton och videor, skisser, mobila webbsidor och annat innehåll efter att ha registrerat sig med ett användarnamn (inget telefonnummer eller e-postadress krävs).

Kik ansluter till din smartphones dataplan eller Wi-Fi för att överföra och ta emot meddelanden och kräver inget telefonnummer för att skapa ett konto. Användare kan också skapa grupper på upp till 50 personer som kan bjudas in att delta i gruppchattar. Kik har möjlighet att dela videor, foton, skisser, mobila webbsidor, klistermärken och GIF:er via chatt. Andra funktioner inkluderar:

Möjligheten att skanna koder med din smartphones kamera för att lägga till vänner på Kik.

Du kan skapa en offentlig profil med länkar och hashtags så att folk lättare kan hitta dig.

Kik-bots tillhandahåller information relaterad till nyhetsuppdateringar, memes, spel, musik och mer.

Den senaste versionen av Kik innehåller stöd för video- och röstsamtal.

Utöver sina huvudfunktioner erbjuder Kik även andra funktioner som möjligheten att skicka memes eller spela webbläsarbaserade spel i appen med vänner.

Är Kik säkert för barn?

Ja, men bara om föräldrarna tittar. Kik är en gratis sms-app som används av mer än 50 miljoner människor runt om i världen, och som gör det möjligt för användare att få kontakt med främlingar. Medan Kik är tänkt att vara för användare 17 år och äldre, finns det ingen åldersverifiering. Och eftersom det är så lätt att skapa en falsk identitet, kan barn lätt komma i kontakt med främlingar online och tro att de pratar med någon i deras egen ålder.

Kik säger att det inte tillåter sexuellt innehåll i appen, men även om vissa meddelanden kan rapporteras och så småningom raderas, så kontrollerar appen inte proaktivt efter stötande innehåll.

På grund av dess anonymitet funktioner har Kik blivit en fristad för pedofiler som vill komma i kontakt med unga människor som inte är medvetna om farorna. Och medan de flesta föräldrar aldrig skulle låta sina barn använda en app som Tinder (den mest populära dejtingappen), kanske många inte tänker två gånger på att låta dem ladda ner Kik.

4 ways to get old kik messages back

Är Kik privat?

Kik är ett mycket populärt program och det är många som använder det. Tja, den främsta anledningen till att kik är så populärt är att det ger sina användare en mängd funktioner som inte kan hittas på någon annan app eller webbplats.

Denna app ger sina användare möjlighet att chatta med sina vänner privat. Användarna kan chatta med sina vänner utan att dela sin personliga information som telefonnummer etc. Så om du vill veta om kik är privat kommer vi att berätta att ja, den här applikationen är 100 % privat och säker.

Vilka är farorna med att använda Kik?

Även om det finns många fördelar med att använda Kik, finns det också några faror som föräldrar bör känna till:

Kik samlar inte in eller lagrar någon personlig information från användare, vilket innebär att brottsbekämpande myndigheter inte kan komma åt användardata även om de har ett motiv. Så om ditt barn använder appen är det omöjligt att veta exakt vem de pratar med.

Användare kan kommunicera utan att avslöja sina faktiska namn eller telefonnummer, och Kik spårar inte innehållet i meddelanden eller användarnas telefonnummer. Denna anonymitet gör det enkelt för pedofiler att använda Kik för att kontakta barn.

Många människor använder Kik för att så kallat “sexta” –  (delta i sexuellt explicita konversationer – och byta nakenbilder.) Om ett foto kommer ut, finns det inget sätt att veta hur långt det kommer att resa eller vem som kommer att se det.

Kik tillåter inte bara människor att prata med varandra; användare kan också dela YouTube-videor, skisser, GIF:er och mer, via appen. Detta innebär att barn kan utsättas för olämpligt innehåll som delas av främlingar.

Hur du håller dig säker på Kik 

Skaffa en e-postadress som du inte använder till något annat

Skapa en ny e-postadress för att använda Kik messenger. På så sätt kan du hålla dig säker på Kik. Kik är en gratis sms-app som kan användas på din telefon eller dator. Du behöver inte ha ett telefonnummer för att skapa ett konto, men du behöver en e-postadress. 

Använd aldrig ett personligt e-postadress för ditt Kik-konto eftersom en främling lätt kan ta reda på var du bor från informationen i din e-postadress. Se till att endast ge ut den här e-postadressen till personer du litar på, annars kommer du att få skräppost från främlingar.

Kontrollera dina sekretessinställningar 

Ett av de bästa sätten att hålla dig säker på Kik är att se till att dina sekretessinställningar är korrekt inställda. Du kan välja vem som kan kontakta dig genom Kik genom att ange en lägsta åldersgräns för meddelandeförfrågningar. På så sätt kommer bara personer som är gamla nog att kunna skicka meddelanden till dig.

Kik har inte en funktion som låter dig publicera din profil offentligt; men andra kan fortfarande hitta dig om de känner till ditt användarnamn. Om du inte vill att någon ska hitta dig på Kik, även om de känner till ditt användarnamn, gå in i dina inställningar och avmarkera rutan bredvid “Visa mig på Kik”.

Ge inte ut personlig information

Du bör aldrig lämna ut din personliga information till främlingar. Om du är under 18 år kan du riskera att bli utnyttjad. Om du är över 18 år kan du fortfarande löpa stor risk för identitetsstöld och andra brott. Berätta för en förälder eller vårdnadshavare om du har blivit kontaktad av någon som får dig att känna dig obekväm. Rapportera alla hotfulla eller olämpliga beteenden till Kik.

Blockera personer som kontaktar dig på ett olämpligt sätt

Om någon skickar olämpliga meddelanden till dig på Kik kan du blockera dem. Att blockera någon på Kik kommer att hindra dem från att skicka några meddelanden till dig och se din profil. För att blockera någon på Kik:

  1. Öppna meddelandet de skickade och tryck på namnet högst upp på skärmen. Detta kommer att visa dig deras profil.
  2. Tryck på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet av deras profil skärm.
  3. Välj “Blockera användare” från menyn som visas.

Använd Kik Bot för att få råd om hur man håller sig säker

Kik Bot är ett utmärkt verktyg för användare att få råd om hur man kan förbli säker när de använder webbplatsen för sociala medier. Det är viktigt för dig att hålla din personliga information säker och att förhindra att du hamnar i potentiellt farliga situationer. För att kunna använda webbplatsen på ett säkert sätt finns det några Kik-säkerhetstips som användare bör följa. 

Dessa tips hjälper dig att hålla dig säker när du skickar meddelanden på webbplatsen. Lämna aldrig ut personlig information online, även om du tror att det är någon du känner. Man vet aldrig vem som verkligen är på andra sidan datorskärmen. När de ber om ditt nummer, din e-postadress eller någon annan personlig information berätta för dem att det strider mot Kiks användarvillkor att göra det och att du måste rapportera dem. 

Detta kommer förmodligen att få dem att lämna dig ifred. Om de inte lämnar dig ifred, fortsätt och rapportera dem genom att trycka på kugghjulsikonen i deras chatt och välja “rapportera konversation.”

Det var allt för nu från innehållet i “Exakt Hur Säker Och Privat Är Kik? (2022)” utarbetat av Victoria Milan! Om du letar efter mer sådant här innehåll kan du besöka vår blogg och hålla ögonen öppna.

Victoria Milan är också det bästa alternativet som dejtingsajt för dig att hitta en partner. Med miljontals användare och unika funktioner låter Victoria Milan dig hitta den partner du letar efter. Du kan se online användare på hemsidan, använda filtreringsalternativ och träffa riktiga sugar mommas med sina verifierade profiler. Dessutom är det helt gratis att registrera sig hos Victoria Milan! Hitta den bästa partnern du letar efter med Victoria Milan! Klicka här för att registrera dig hos Victoria Milan!

How to Introduce Yourself on Dating Sites

Vanliga frågor om Kik säkerhet

Kan du spåras på Kik?

Det korta svaret är ja. Du kan spåras på Kik. Det är viktigt att förstå att din plats kan bestämmas på några olika sätt, även när du är noga med att dölja den. Om du har Kik installerat på din smartphone kanske den redan vet var du är. Appen ber om tillåtelse att använda din telefons platstjänster (GPS) när du installerar den, och om du inte inaktiverar den här funktionen kommer appen att veta var du är.

Är Kik verkligen anonym?

Ja, Kik är anonym. Det kräver inte att du använder ditt riktiga namn eller ens din riktiga e-postadress. Du behöver inte registrera dig med ditt Facebook-konto och det importerar inte kontakter från din telefon, så det finns inget sätt att avslöja din identitet via dessa vägar. Faktum är att det enda sättet för någon att få reda på vem du är på Kik, är om du berättar för dem själv – antingen i själva meddelandet eller ett bifogat foto. Innehållet i själva meddelandet kommer inte att avslöjas av Kik om inte ett domstolsbeslut utfärdas.

Kan folk få din IP på Kik?

Nej, Kik-applikationen i sig avslöjar inte IP-adresser för andra användare. Applikationen är byggd med hjälp av en teknik som kallas “proxies” som döljer användarens IP-adress. Denna teknik är på plats så att folk inte enkelt kan spåra var du bor eller om ditt telefonnummer är baserat på ditt Kik-konto. Det finns två sätt att du kan lära känna någons IP-adress med hjälp av Kik. Det första sättet är om du är vän med någon och de berättar sin IP-adress i ett privat meddelande. Det andra sättet skulle vara om du har tillgång till Kik-loggfiler, som skulle lagras antingen på din dator eller på enheten som användes för att logga in på Kik (om du loggar in från en dator). Loggfilerna skulle innehålla information om varje enskilt meddelande som skickas från den enheten samt en lista över alla nya IP-adresser som används av enheten (vilket skulle inkludera andra enheter som har loggat in på den).

Kan Kik-användare se mitt riktiga namn?

Kik skyddar integriteten för sina användare genom att hålla ditt riktiga namn, telefonnummer och e-postadress konfidentiella. Du kan bara lämna ut denna information om du väljer att dela den med en vän. Du kommer aldrig att se din egen information visad på Kik. Du kommer inte att kunna se någon annans riktiga namn om de inte har valt att dela den informationen med dig.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.