Vi förklarar: När en kvinna tappar intresset för sin man

När en kvinna tappar intresset för sin man

Det finns många anledningar till att kvinnor tappar sin sexuella lust, och du kanske tror eller inser att de tappar intresset för dig. Vi har undersökt orsakerna till sådana situationer och vad du behöver göra för dig idag.

Och Victoria Milan har förberett innehållet “När en kvinna tappar intresset för sin man” för dig idag. På detta sätt kan du bättre förstå orsakerna till att din make eller partner förlorade sin sexuella lust och hitta en lösning för detta.

När en kvinna tappar intresset för sin man

När en kvinna tappar intresset för sin man?

Sexuell motvilja hos kvinnor

Cirka 33% av kvinnorna känner sexuell motvilja. En av de främsta orsakerna till sexuell motvilja, som är ett viktigt hälsoproblem, är att personen inte känner sin egen kropp tillräckligt bra och inte vet hur han ska njuta av relationen.

Dessutom kan kulturella, moraliska och religiösa värderingar sätta press på kvinnor. Fall av trakasserier eller våldtäkter som tidigare upplevts kan också orsaka sexuell motvilja.

Rädsla för graviditet, relationer med pliktkänsla, för tidig utlösning eller erektil dysfunktion, torrhet, smärta vid samlag, förändringar i hormonnivåer under klimakteriet och biverkningar av vissa läkemedel är bland de faktorer som orsakar sexuell motvilja.

Stressen i arbete och socialt liv kan också leda till sexuell motvilja. Kort sagt, det kan finnas många orsaker bakom detta, och låt oss nu förklara dessa orsaker för dig.

Vad är sexuell motvilja?

Låt oss först och främst undersöka vad sexuell motvilja är. För att kvinnor ska kunna fortsätta sitt sexuella liv på ett hälsosamt sätt måste personen vara psykiskt och fysiologiskt frisk. I vissa perioder, även om det anses normalt att personen inte tänker på något sexuellt eller att ha sexuell motvilja, måste den behandlas om denna motvilja kvarstår i 6 månader eller mer.

Sexuell motvilja definieras också som en minskning av en kvinnas eller en mans önskan att ha samlag. Sexuell motvilja förändras inte heller när personen är sexuellt upphetsad. Eller, med andra ord, personen är motvillig även när den är sexuellt upphetsad. Förutom fysisk och psykologisk trötthet kan förändringar i livskvalitet också leda till förändringar i sexuell lust.

När en kvinna tappar intresset för sin man

Vilka är symtomen på sexuell motvilja?

Det primära symptomet på sexuell motvilja är frånvaron av sexuell lust. Sexuell motvilja hos kvinnor är mycket vanligare än hos män. Faktum är att man tror att cirka 33% av den totala kvinnliga befolkningen och cirka 14% av den manliga befolkningen har problem med sexuell motvilja i samhället.

Tillstånd som åldrande, graviditet och klimakteriet orsakar också sexuell motvilja. Man tror att ungefär hälften av kvinnorna som har gått in i klimakteriet har minskat sexuell lust. Andra symptom på sexuell motvilja är följande:

– Minskad libido

– Inte njuta av förhållandet

– Brist på motivation

Vad orsakar sexuell motvilja?

Sexuell motvilja, som också kan definieras som att man inte är villig att initiera sexualitet och inte reagerar på sexuella stimuli från partnern, är ett hälsoproblem som kan ses hos både män och kvinnor.

Även om sexuell lust tenderar att minska med åldern, kan detta ses i alla åldrar. Bland orsakerna till sexuell motvilja kan listas problem som förlägenhet för sexualitet, rädsla, ångest, oförmåga att uppnå samlag, smärta eller smärta under samlag, upphetsning, sexuell in kompatibilitet.

Sexuell motvilja, som ses av fysiska och psykologiska skäl, kan också orsakas av sociala förändringar i vissa fall. Till exempel kan plötsliga förändringar som att starta ett nytt jobb, bli uppsagd eller bli befordrad, föda eller dödsfall av en familjemedlem också orsaka sexuell motvilja för kvinnor.

Dessa situationer är dock vanligtvis tillfälliga. När sexuell motvilja ses av fysiska och psykologiska skäl, varar denna situation vanligtvis mycket längre.

Sexuell motvilja på grund av fysiska faktorer

Det finns många olika orsaker till denna situation, som är direkt relaterad till personens fysiska hälsa. Avancerad ålder, klimakteriet, inte haft samlag på länge, vissa läkemedel som används, sjukdomar relaterade till många organsvikt, särskilt hjärta, sköldkörtelsjukdomar, multipel skleros, blodtryck, livmoderhals och vagina infektioner, vaginal svamp, torrhet och alkoholkonsumtion är ofta bland de fysiska faktorer som orsakar sexuell motvilja.

Förutom alla dessa kan sexuell motvilja uppstå under graviditet, puerperium och amningsperioder. Hormonella förändringar; Den höga nivån av prolaktinhormon, kallat mjölkhormonet, hos både män och kvinnor, minskningen av testosteronhormonnivåerna hos båda könen, minskning av östrogen under klimakteriet och störningar i binjurarna kan också orsaka sexuell motvilja.

Struktur- och funktionsstörningar i könsorganen, urologiska eller gynekologiska störningar som påverkar sexuell funktion är också bland de fysiska orsakerna som leder till minskad sexuell lust.

Sexuell motvilja på grund av psykologiska faktorer

Sexuell motvilja på grund av psykologiska orsaker är bland de vanligaste sexuella dysfunktionerna. Så mycket att cirka 99% av alla fall av sexuell motvilja är psykologiska faktorer.

Denna situation kan orsakas av problem relaterade till äktenskap, vaginismus osv. Det kan också ses som ett resultat av sjukdomar. Förutom ett brett spektrum av störningar leder ofta smärtsamt samlag, sexuell fobi, avsky, depression och störningar som åtföljs av depression ofta till sexuell motvilja.

Särskilt under perioder av depression försvinner sexlusten helt. Personen har ingen sexuell lust, lust eller motivation. På samma sätt, i fall av ångest och panikångest, kan personen vara sexuellt motvillig, eftersom hans fokus är på rädslor och bekymmer.

Sexuell motvilja ses också ofta vid allvarliga personlighetsstörningar som schizoid personlighet, paranoid personlighet och obsessiv personlighetsstörning. Sexuell motvilja kan också ses som en bieffekt av vissa läkemedel som ökar nivån av serotonin som används vid behandling av psykologiska faktorer.

Hur behandlas sexuell likgiltighet?

Det finns många metaboliska och psykologiska störningar som orsakar sexuell motvilja. För behandling bör den bakomliggande orsaken undersökas först. Därför är det oerhört viktigt för personen att ge rätt anamnes till läkaren.

Om den bakomliggande orsaken är metabolisk, såsom hjärta, prostata, neurologiska sjukdomar eller diabetes, försvinner sexuell motvilja genom att behandla dessa störningar.

Men om fokus som ligger till grund för sexuell motvilja är psykologisk bör personen kontakta en psykiater och få hjälp i detta avseende. Det är också oerhört viktigt att makarna inte tvingar varandra och har tålamod under behandlingsperioden.

Vad ska du göra i situationen “När en kvinna tappar intresset för sin man”

Om din partners sexlust har minskat är det första du bör göra att prata med henne om det. Men håll dig definitivt borta från dömande konversationer när du diskuterar detta ämne!

Fokusera på att analysera denna situation först, eftersom detta är en känslig fråga. Och ha ett innerligt samtal med din partner. Om du tror att problemet inte beror på psykologiska skäl. Vårt bästa råd i detta avseende är att prata med en läkare.

För det kan finnas många skäl bakom sexuell motvilja. Och allt kan lösas. Om du vill upprätthålla en hälsosam relation med din maka, är det första du behöver göra att stödja och förstå henne. Med detta stöd kan du övervinna problemet med sexuell motvilja.

Det är allt för nu från innehållet i “När en kvinna tappar intresset för sin man” utarbetad av Victoria Milan för dig idag! Om du vill lära dig mer om sådana ämnen kan du hålla koll på Victoria Milans blogg. Du kan också hitta den partner du letar efter i Victoria Milan. Du kan träffa Victoria Milans användare från alla grupper och enkelt hitta den partner du letar efter. Registrering på Victoria Milan är gratis. Klicka för att registrera dig hos Victoria Milan!

När en kvinna tappar intresset för sin man

FAQ Handla om När en kvinna tappar intresset för sin man

Varför tappar en kvinna intresset för sin man?

Det kan finnas många anledningar till förlusten av sexuell lust hos kvinnor, dessa är; Det kan finnas relationsproblem mellan par, psykologiska problem eller fysiologiska sjukdomar. Av denna anledning kan du be din partner att ta reda på orsaken till hans sexuella lust, eller så kan du uppsöka en läkare för detta.

Vad ska du göra om din make har tappat intresset för dig?

Om din make har tappat intresset för dig, var noga med att ta reda på orsaken till denna situation. Prata med din make om denna fråga, men var försiktig så att du inte reagerar på honom medan du pratar om denna känsliga fråga och försök att förstå honom. Om detta är relaterat till din relation, hitta lösningar tillsammans. Om inte kan du få stöd från en läkare.

Vid vilken ålder slutar en kvinna att vara sexuellt aktiv?

Detta kan skilja sig från kvinna till kvinna. Forskare har fastställt att medelåldern för en kvinna att förlora sin sexuella lust är 67. Men som vi sa kan denna situation variera från kvinna till kvinna.

 

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.