Vi forklarer: Når en kvinne mister interessen for mannen sin

Når en kvinne mister interessen for mannen sin

Det er mange grunner til at kvinner mister sine seksuelle lyster, og du kan tenke eller innse at de mister interessen for deg. Vi har undersøkt årsakene til slike situasjoner og hva du må gjøre for å unngå dette i dag.

Og Victoria Milan har utarbeidet innholdet “Når en kvinne mister interessen for mannen sin” for deg. På denne måten kan du bedre forstå årsakene til at din ektefelle eller partner mistet sine seksuelle lyster og finne en løsning på dette.

Når en kvinne mister interessen for mannen sin

Når en kvinne mister interessen for mannen sin?

Seksuell motvilje hos kvinner

Omtrent 33% av kvinnene føler seksuell motvilje. En av hovedårsakene til seksuell motvilje, som er et viktig helseproblem, er at personen ikke kjenner sin egen kropp godt nok og ikke vet hvordan henne skal nyte forholdet.

I tillegg kan kulturelle, moralske og religiøse verdier legge press på kvinner. Tilfeller av trakassering eller voldtekt som er opplevd tidligere kan også forårsake seksuell motvilje.

Frykt for graviditet, relasjoner med pliktfølelse, for tidlig utløsning eller erektil dysfunksjon, tørrhet, smerter under samleie, endringer i hormonnivåer i overgangsalderen og bivirkninger av noen legemidler er blant faktorene som forårsaker seksuell motvilje.

Stress i arbeid og sosialt liv kan også føre til seksuell motvilje. Kort sagt, det kan være mange årsaker bak dette, og la oss forklare noen av disse årsakene for deg.

Hva er seksuell motvilje?

La oss først undersøke hva seksuell motvilje er. For at kvinner skal kunne fortsette seksuallivet på en sunn måte, må personen være psykologisk og fysisk frisk. I noen perioder, selv om det anses som normalt for personen å ikke tenke på noe seksuelt eller ha seksuell motvilje, må det behandles hvis denne motviljen vedvarer i 6 måneder eller mer.

Seksuell motvilje er også definert som en nedgang i ønsket for en kvinne eller mann for å ha samleie. Seksuell motvilje endres heller ikke når personen er seksuelt opphisset. Eller, med andre ord, personen er motvillig, selv når den er seksuelt opphisset. I tillegg til fysisk og psykologisk tretthet, kan endringer i livskvalitet også føre til endringer i seksuell lyst.

Når en kvinne mister interessen for mannen sin

Hva er symptomene på seksuell motvilje?

Det primære symptomet på seksuell motvilje er fravær av seksuell lyst. Seksuell motvilje hos kvinner er mye mer vanlig enn hos menn. Faktisk antas det at omtrent 33% av den totale kvinnelige befolkningen og omtrent 14% av den mannlige befolkningen har problemer med seksuell motvilje.

Forhold som aldring, graviditet og overgangsalder forårsaker også seksuell motvilje. Det antas at omtrent halvparten av kvinnene som har gått i overgangsalderen har redusert seksuell lyst. Andre symptomer på seksuell motvilje er som følger:

– Redusert libido

– Nyter ikke forholdet

– Mangel på motivasjon

Hva forårsaker seksuell motvilje?

Seksuell motvilje, som også kan defineres som å ikke være villig til å ha sex og ikke svare på seksuelt stimuli fra partneren, er et helseproblem som kan merkes hos både menn og kvinner.

Selv om seksuell lyst har en tendens til å avta med alderen, kan dette oppleves i alle aldre. Blant årsakene til seksuell motvilje kan problemer som forlegenhet over seksualitet, frykt, angstlidelser, manglende evne til å ha samleie, smerter eller smerter under samleie, opphisselse, seksuell inkompatibilitet listes opp som årsaker.

Seksuell motvilje, som kommer av fysiske og psykologiske årsaker, kan også være forårsaket av sosiale endringer i noen tilfeller. For eksempel kan plutselige endringer som å starte en ny jobb, bli sagt opp eller bli forfremmet, fødselen eller døden til et familiemedlem, også forårsake seksuell motvilje hos kvinner.

Imidlertid er disse situasjonene vanligvis midlertidige. Når seksuell motvilje kommer av fysiske og psykologiske årsaker, varer situasjonen vanligvis mye lenger.

Seksuell motvilje på grunn av fysiske faktorer

Det er mange forskjellige årsaker til denne situasjonen, som er direkte relatert til personens fysiske helse. At man blir eldre, kommer i overgangsalderen, at man ikke har hatt samleie på lenge, medisiner som brukes, sykdommer relatert til organsvikt, spesielt hjerte, skjoldbruskkjertelsykdommer, multippel sklerose, blodtrykk, livmorhals og skjedeinfeksjoner, vaginal sopp, tørrhet og alkoholforbruk er ofte blant de fysiske faktorene som forårsaker seksuell motvilje.

I tillegg til alt dette kan det oppstå seksuell motvilje under graviditet, puerperium og ammeperioder. Hormonelle endringer; Det høye nivået av prolaktinhormon, kjent som melkehormonet, hos både menn og kvinner, reduksjonen i testosteronnivået i begge kjønn, reduksjon i østrogen i overgangsalderen og lidelser i binyrene kan også forårsake seksuell motvilje.

Struktur- og funksjonsforstyrrelser i kjønnsorganene, urologiske eller gynekologiske lidelser som påvirker seksuell funksjon er også blant de fysiske årsakene som fører til redusert seksuell lyst.

Seksuell motvilje på grunn av psykologiske faktorer

Seksuell motvilje på grunn av psykologiske årsaker er blant de vanligste seksuelle dysfunksjonene. Så mye at omtrent 99% av alle tilfeller av seksuell motvilje er psykologiske faktorer.

Denne situasjonen kan være forårsaket av problemer relatert til ekteskap, vaginisme osv. Den kan også ses på som et resultat av plager. I tillegg til et bredt spekter av lidelser, fører smertefullt samleie, seksuell fobi, avsky, depresjon og lidelser ledsaget av depresjon ofte til seksuell motvilje.

Spesielt i perioder med depresjon forsvinner den seksuelle lysten helt. Personen har ingen seksuell lyst eller motivasjon. På samme måte, i tilfeller av angst og panikklidelse, kan personen være seksuelt motvillig, ettersom fokuset er på frykt og bekymringer.

Seksuell motvilje ses også ofte ved alvorlige personlighetsforstyrrelser som schizoid personlighet, paranoid personlighet og obsessiv personlighetsforstyrrelse. Seksuell motvilje kan også ses på som en bivirkning av noen legemidler som øker nivået av serotonin som brukes i behandlingen av psykologiske faktorer.

Hvordan behandles seksuell motvilje?

Det er mange metabolske og psykologiske lidelser som forårsaker seksuell motvilje. For behandling bør den underliggende årsaken undersøkes først. Derfor er det ekstremt viktig for personen å gi riktige opplysninger til legen.

Hvis den underliggende årsaken er metabolsk, for eksempel hjerte, prostata, nevrologiske sykdommer eller diabetes, forsvinner seksuell motvilje ved behandling av disse lidelsene.

Men hvis fokuset på den underliggende seksuelle motviljen er psykologisk, bør personen kontakte en psykiater og få hjelp med dette. Det er også ekstremt viktig at ektefellene ikke tvinger hverandre og er tålmodige i løpet av behandlingsperioden.

Hva bør du gjøre “Når en kvinne mister interessen for mannen sin”

Hvis partnerens sexlyst har gått ned, er det første du bør gjøre å snakke med henne om det. Men hold deg unna dømmende samtaler når du diskuterer dette emnet!

Fokuser på å analysere situasjonen først, da dette er et sensitivt tema. Og ha en ærlig samtale med partneren din. Hvis du tror at problemet ikke skyldes psykologiske årsaker. Er vårt beste råd å snakke med en lege.

Fordi det kan være mange årsaker til seksuell motvilje. Og alt kan løses. Hvis du vil opprettholde et sunt forhold til din ektefelle, må du støtte og forstå henne. Med denne støtten kan du overvinne problemet med seksuell motvilje.

Det var alt for nå fra innholdet i “Når en kvinne mister interessen i mannen sin” utarbeidet av Victoria Milan for deg! Hvis du vil lære mer om slike emner, kan du følge med på bloggen til Victoria Milan. Du kan også finne partneren du leter etter med Victoria Milan. Du kan møte Victoria Milan sine brukere fra alle grupper og enkelt finne partneren du leter etter. Registrering hos Victoria Milan er gratis. Klikk for å registrere deg hos Victoria Milan!

Når en kvinne mister interessen for mannen sin

FAQ Om når en kvinne mister interessen for mannen sin

Hvorfor mister en kvinne interessen for mannen sin?

Det kan være mange årsaker til tap av seksuell lyst hos kvinner, disse kan være; Relasjonsproblemer mellom par, psykologiske problemer eller fysiologiske sykdommer. Av denne grunn kan du be partneren din om å finne ut årsaken til hennes tap av seksuelle lyster, eller hun kan oppsøke en lege for dette.

Hva bør du gjøre hvis ektefellen din har mistet interessen for deg?

Hvis din ektefelle har mistet interessen for deg, må du først passe på å finne ut årsaken til situasjonen. Snakk med din ektefelle om problemet, men vær forsiktig så du ikke reagerer på henne når du snakker om det sensitive problemet og prøver å forstå henne. Hvis dette er relatert til forholdet ditt, finn løsninger sammen. Hvis ikke, kan dere få støtte fra en lege.

I hvilken alder slutter en kvinne å være seksuelt aktiv?

Dette kan variere fra kvinne til kvinne. Forskere har fastslått at gjennomsnittsalderen for en kvinne å miste sitt seksuelle lyst er 67. Men som vi sa, kan dette variere fra kvinne til kvinne.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.