We hebben het uitgelegd: Wanneer een vrouw haar interesse in haar man verliest

Wanneer een vrouw de interesse in haar man verliest

Er zijn vele redenen waarom vrouwen hun seksueel verlangen verliezen, en je kunt denken of beseffen dat ze hun interesse in jou verliezen. Wij hebben onderzocht wat de redenen voor dergelijke situaties zijn en wat je vandaag voor jezelf moet doen.

En Victoria Milan heeft vandaag de inhoud “Wanneer een vrouw haar interesse in haar man verliest” voor u voorbereid. Op deze manier kunt u beter de redenen begrijpen waarom uw echtgenoot of partner zijn of haar seksuele verlangen heeft verloren en hier een oplossing voor vinden.

Wanneer een vrouw de interesse in haar man verliest

Wanneer een vrouw de interesse in haar man verliest?

Seksuele terughoudendheid bij vrouwen

Ongeveer 33% van de vrouwen voelt seksuele terughoudendheid. Een van de belangrijkste oorzaken van seksuele onwil, dat een belangrijk gezondheidsprobleem is, is dat de persoon zijn eigen lichaam niet goed genoeg kent en niet weet hoe hij van de relatie kan genieten.

Bovendien kunnen culturele, morele en religieuze waarden druk uitoefenen op vrouwen. Gevallen van intimidatie of verkrachting in het verleden kunnen ook seksuele terughoudendheid veroorzaken.

Angst voor zwangerschap, relaties met een plichtsgevoel, vroegtijdige zaadlozing of erectiestoornissen, droogheid, pijn bij geslachtsgemeenschap, veranderingen in de hormoonspiegels tijdens de menopauze en bijwerkingen van sommige geneesmiddelen behoren tot de factoren die seksuele terughoudendheid veroorzaken.

De stress van het werk en het sociale leven kan ook leiden tot seksuele terughoudendheid. Kortom, er kunnen vele redenen aan ten grondslag liggen, en laten we deze redenen nu voor u uiteenzetten.

Wat is seksuele afkeer?

Laten we eerst onderzoeken wat seksuele onwil is. Voor vrouwen om hun seksuele leven gezond voort te zetten, moet de persoon psychologisch en fysiologisch gezond zijn. In sommige periodes wordt het als normaal beschouwd dat de persoon niet aan iets seksueel denkt of seksuele tegenzin heeft, als deze tegenzin 6 maanden of langer aanhoudt, moet het behandeld worden.

Seksuele tegenzin wordt ook gedefinieerd als een afname van het verlangen van een vrouw of een man om geslachtsgemeenschap te hebben. Seksuele terughoudendheid verandert ook niet wanneer de persoon seksueel opgewonden is. Of, met andere woorden, de persoon is terughoudend zelfs wanneer hij seksueel opgewonden is. Naast lichamelijke en psychische vermoeidheid kunnen ook veranderingen in de kwaliteit van het leven leiden tot veranderingen in seksueel verlangen.

Wanneer een vrouw de interesse in haar man verliest

Wat zijn de symptomen van seksuele terughoudendheid?

Het belangrijkste symptoom van seksuele afkeer is de afwezigheid van seksueel verlangen. Seksuele weerzin komt bij vrouwen veel vaker voor dan bij mannen. Aangenomen wordt dat ongeveer 33% van de totale vrouwelijke bevolking en ongeveer 14% van de mannelijke bevolking te kampen heeft met seksuele weerzin in de samenleving.

Aandoeningen zoals veroudering, zwangerschap en menopauze veroorzaken ook seksuele onwil. Er wordt gedacht dat ongeveer de helft van de vrouwen die in de menopauze zijn, een verminderd seksueel verlangen hebben. Andere symptomen van seksuele terughoudendheid zijn de volgende:

– Verminderd libido

– Niet van de relatie genieten

– Gebrek aan motivatie

Wat is de oorzaak van seksuele terughoudendheid?

Seksuele terughoudendheid, die ook kan worden omschreven als het niet bereid zijn tot seksualiteit en het niet reageren op seksuele prikkels van de partner, is een gezondheidsprobleem dat zowel bij mannen als bij vrouwen kan voorkomen.

Hoewel seksueel verlangen de neiging heeft af te nemen met de leeftijd, kan dit op elke leeftijd worden waargenomen. Onder de oorzaken van seksuele terughoudendheid kunnen problemen zoals seksuele schaamte, angst, angststoornissen, onvermogen om geslachtsgemeenschap te bereiken, pijn of pijn tijdens de geslachtsgemeenschap, opwinding, seksuele onverenigbaarheid worden genoemd.

Seksuele terughoudendheid, die te wijten is aan fysieke en psychologische redenen, kan in sommige gevallen ook worden veroorzaakt door sociale veranderingen. Zo kunnen plotselinge veranderingen, zoals het krijgen van een nieuwe baan, ontslag of promotie, bevalling of het overlijden van een familielid, ook seksuele terughoudendheid bij vrouwen veroorzaken.

Deze situaties zijn echter meestal tijdelijk. Wanneer seksuele onwil te wijten is aan fysieke en psychologische redenen, duurt deze situatie meestal veel langer.

Seksuele terughoudendheid als gevolg van lichamelijke factoren

Er zijn veel verschillende redenen voor deze situatie, die rechtstreeks verband houden met de lichamelijke gezondheid van de persoon. Hoge leeftijd, menopauze, lange tijd geen geslachtsgemeenschap gehad, sommige drugs gebruikt, ziekten die verband houden met vele orgaanfalen, vooral hart- en schildklierziekten, multiple sclerose, bloeddruk, baarmoederhals- en vagina-infecties, vaginale schimmel, droogte, en alcoholgebruik behoren vaak tot de lichamelijke factoren die seksuele afkeer veroorzaken.

Bovendien kan seksuele onwil optreden tijdens de zwangerschap, het kraambed en de borstvoedingsperiode. Hormonale veranderingen; Het hoge niveau van het hormoon prolactine, bekend als het melkhormoon, bij zowel mannen als vrouwen, de afname van het hormoon testosteron bij beide geslachten, afname van oestrogeen tijdens de menopauze, en aandoeningen in de bijnieren kunnen ook seksuele terughoudendheid veroorzaken.

Structuur- en functiestoornissen van de geslachtsorganen, urologische of gynaecologische aandoeningen die de seksuele functie beïnvloeden, behoren ook tot de lichamelijke oorzaken die leiden tot een afname van het seksuele verlangen.

Seksuele terughoudendheid door psychologische factoren

Seksuele onwil door psychologische oorzaken is een van de meest voorkomende seksuele disfuncties. Zozeer zelfs dat ongeveer 99% van alle gevallen van seksuele terughoudendheid psychologische factoren zijn.

Deze situatie kan worden veroorzaakt door problemen in verband met het huwelijk, vaginisme, enz. Het kan ook het gevolg zijn van kwalen. Naast een breed scala van aandoeningen leiden pijnlijke geslachtsgemeenschap, seksuele fobie, walging, depressie en aandoeningen die gepaard gaan met depressie vaak tot seksuele terughoudendheid.

Vooral tijdens perioden van depressie, verdwijnt het seksuele verlangen volledig. De persoon heeft geen seksueel verlangen, lust of motivatie. Ook in gevallen van angst- en paniekstoornis kan de persoon seksueel terughoudend zijn, omdat zijn aandacht uitgaat naar angsten en zorgen.

Seksuele tegenzin wordt ook vaak gezien bij ernstige persoonlijkheidsstoornissen zoals schizoïde persoonlijkheid, paranoïde persoonlijkheid, en obsessieve persoonlijkheidsstoornis. Seksuele terughoudendheid kan ook worden gezien als een bijwerking van sommige geneesmiddelen die het niveau van serotonine verhogen en die worden gebruikt bij de behandeling van psychische factoren.

Hoe wordt seksuele onverschilligheid behandeld?

Veel metabolische en psychologische stoornissen veroorzaken seksuele onwil. Voor behandeling moet eerst de onderliggende oorzaak worden onderzocht. Daarom moet de betrokkene de juiste anamnese aan de arts geven.

Als de onderliggende oorzaak metabolisch is, zoals hart-, prostaat-, neurologische aandoeningen of diabetes, verdwijnt seksuele onwil door deze aandoeningen te behandelen.

Als de onderliggende oorzaak van de seksuele terughoudendheid echter psychologisch is, moet de persoon contact opnemen met een psychiater en hulp krijgen in dit verband. Het is ook uiterst belangrijk dat de echtgenoten elkaar niet dwingen en geduldig zijn tijdens de behandelingsperiode.

Wat moet je doen in “Als een vrouw haar interesse in haar man verliest” Situatie

Als de zin in seks van je partner is afgenomen, is het eerste wat je moet doen, erover praten met hem. Maar blijf weg van veroordelende gesprekken wanneer je dit onderwerp bespreekt!

Concentreer je eerst op het analyseren van deze situatie, want dit is een gevoelige kwestie. En voer een oprecht gesprek met je partner. Als je denkt dat het probleem niet te wijten is aan psychologische redenen. Ons beste advies in dit verband is om met een arts te praten.

Omdat er veel redenen kunnen zijn achter seksuele onwil. En ze kunnen allemaal opgelost worden. Als je een gezonde relatie met je echtgenoot wilt onderhouden, is het eerste wat je moet doen hem steunen en begrijpen. Met deze steun kunt u het probleem van seksuele terughoudendheid overwinnen.

Dat is alles voor nu van de inhoud van “Wanneer een vrouw haar interesse in haar man verliest” voorbereid door Victoria Milan voor u vandaag! Als u meer wilt leren over dergelijke onderwerpen, kunt u op de hoogte blijven van Victoria Milan’s blog. U kunt ook de partner vinden waar u naar op zoek bent in Victoria Milan. U kunt de gebruikers van Victoria Milaan uit alle groepen ontmoeten en gemakkelijk de partner vinden die u zoekt. Registratie bij Victoria Milaan is gratis. Klik om u in te schrijven bij Victoria Milaan!

Wanneer een vrouw de interesse in haar man verliest

FAQ over wanneer een vrouw haar interesse in haar man verliest

Waarom verliest een vrouw haar interesse in haar man?

Er kunnen vele redenen zijn voor het verlies van seksueel verlangen bij vrouwen, deze zijn; Er kunnen relatieproblemen zijn tussen koppels, psychologische problemen, of fysiologische ziekten. Om deze reden kunt u uw partner vragen om de reden van zijn seksueel verlangen te achterhalen, of u kunt hiervoor naar een dokter gaan.

Wat moet je doen als je echtgenoot geen interesse meer in je heeft?

Als je echtgenoot zijn interesse in jou heeft verloren, ga dan eerst na wat de reden van deze situatie is. Praat met je echtgenoot over deze kwestie, maar wees voorzichtig om niet op hem te reageren terwijl je over deze gevoelige kwestie praat en probeer hem te begrijpen. Als dit verband houdt met jullie relatie, zoek dan samen naar oplossingen. Zo niet, dan kunt u hulp krijgen van een arts.

Op welke leeftijd stopt een vrouw met seksueel actief zijn?

Dit kan van vrouw tot vrouw verschillen. Onderzoekers hebben vastgesteld dat de gemiddelde leeftijd voor een vrouw om haar seksueel verlangen te verliezen 67 is. Maar zoals we al zeiden, kan deze situatie van vrouw tot vrouw verschillen.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.