Lektion om seksuel orientering

Seksuel orientering

Seksuel orientering kan variere fra person til person. Mennesker består ikke kun af mandligt og kvindeligt køn, men eksisterer også i forskellige orienteringer. Det faktum, at der er mange mandlige og kvindelige køn, gør generelt ikke LGBTQ+-personer unormale. Det har videnskabelig forskning bevist.

Victoria Milan har forberedt indholdet “Lektion om seksuel orientering” til dig i dag. På den måde vil du kunne lære, hvad seksuelle orienteringer er og måske opdage din egen seksuelle orientering. Her er vores “Lektion om seksuel orientering”, som vi har forberedt til dig!

Seksuel orientering

Hvad er seksuel orientering?

Seksuel orientering er tiltrækningen af ​​seksuelle følelser, lyster og adfærd mod et bestemt køn. Når den seksuelle orientering er til det modsatte køn, kaldes det heteroseksuel, og når det er mod samme køn, kaldes det homoseksuel, og når det er mod begge køn, kaldes det biseksualitet.

Eksistensen af ​​forskellige seksuelle orienteringer er en naturlig konsekvens af diversiteten af ​​menneskelig seksualitet. Ingen af ​​disse orienteringer er mere naturlige, sundere, overlegne eller mere “normael” end den anden. I hver af dem er det muligt for en person at udvikle en sunde personlighedstræk, at have harmoniske og tilfredsstillende interpersonelle forhold og at have dybe seksuelle og følelsesmæssige forhold.

Seksuel orientering er ikke direkte relateret til at have mandlige eller kvindelige fysiske karakteristika. Det vil sige biologiske kønskarakteristika, til at have adfærd og udseende, der accepteres som kvindelige eller mandlige af samfundet, altså kønskarakteristika. En persons seksuelle orientering kan ikke forstås ved at observere udefra, men den kan kun kendes på hans/hendes eget udtryk.

Seksuel orientering handler ikke kun om seksuel aktivitet; Ligesom en mand ikke behøver at være i et seksuelt forhold med en kvinde for at blive kaldt heteroseksuel, gør det faktum, at en kvinde har seksuelle fantasier om en anden kvinde eller har seksuel eller følelsesmæssig intimitet, ikke denne person homoseksuel. Seksuel orientering kan forstås ved at vurdere, hvilket køn man er tiltrukket af, og hvilket der bør vurderes multidimensional.

Hvad er typerne af seksuel orientering?

Typer af seksuel orientering er opdelt i fem forskellige kategorier. Disse kategorier er:

Heteroseksuelle: Folk, der kan lide og er tiltrukket af det modsatte køn, kaldes “heteroseksuelle”.

Homoseksuel: En person, der er tiltrukket af personer af deres eget køn, og som kan lide folk af deres eget køn, kaldes “homoseksuel”.

Biseksuelle: Folk, der kan lide og er tiltrukket af begge køn, kaldes “biseksuelle”.

Panseksuelle: Mennesker, der er tiltrukket af og kan lide mennesker af enhver kønsidentitet, kaldes “panseksuelle”.

Aseksuelle: Mennesker, der ikke er seksuelt tiltrukket af og ikke kan lide andre mennesker, kaldes “aseksuelle”.

Seksuel orientering

Hvordan opstår seksuel orientering?

Forskere siger, at homoseksualitet ikke er et valg; De er enige i, at det er en uundgåelig og naturlig konsekvens af prænatale hormoner, epigenetiske effekter og en række biologiske faktorer, der opstår i hjernens struktur.

Med andre ord begynder køn og seksuelle orienteringer at tage form i moderens livmoder, inden man bliver født. Selvom der ikke er nogen klar konsensus om, hvordan biologi påvirker seksuel orientering, er der mange undersøgelser, der bekræfter den genetiske faktor.

Især understøttes eksistensen af gener, der påvirker udviklingen af mandlig seksuel orientering på kromosomet “Xq28”. De fleste videnskabsmænd påpeger, at det er usandsynligt, at der er et enkelt “LGBTQ-gen” eller “biologisk faktor”, der bestemmer noget så komplekst som seksuel orientering. Det er også anført, at det med stor sandsynlighed er resultatet af samspillet mellem genetiske, biologiske og miljømæssige faktorer.

Ændres seksuel orientering? Kan det ændres?

Det vides, at seksuel orientering ikke ændrer sig i menneskelivet. Men menneskelig seksualitet er multidimensionel, og mange aspekter af et individs seksualitet kan ændre sig over tid. I denne sammenhæng, selvom orienteringen ikke ændrer sig, er det derfor muligt, at der er ændringer i lyst, interesse, tanker og adfærd, som er komponenterne i seksuel orientering.

I samfund, hvor heteroseksualitet accepteres som den normale og eneste seksuelle orientering, accepterer individer sig selv som heteroseksuelle i barndommen og ungdommen. Homoseksuelle og biseksuelle individer begynder at indse deres interesse for deres eget køn med deres åndelige og fysiske modning.

Denne udvikling forekommer ikke hos hvert individ på samme alder. De fleste af dem med en ikke-heteroseksuel orientering bliver forvirrede på grund af uforeneligheden med den heteroseksuelle identitet, der er blevet udviklet indtil da, efterhånden som interessen bliver mere og mere tydelig. De går igennem en periode, hvor følelser af frygt, angst, skyld og skam kan opstå og fylde meget som følge af de homofobiske reaktioner og mulige afvisninger fra omgivelserne.

Der er ingen ændring i personens orientering; Med bevidstheden om personens homoseksuelle eller biseksuelle orientering er udviklingsprocessen for seksuel orientering (åbning) er startet. I det omfang personlig udvikling og interaktion med omgivelserne tillader det, kan en person udvikle en holistisk identisk indenfor seksuel orientering ved at få hjælp fra specialister i mental sundhed, når det er nødvendigt.

Psykiatriens rolle i denne proces er ikke at “gøre” personen til homoseksuel, biseksuel eller heteroseksuel, men at gøre det lettere for dem at forstå de vanskeligheder, de står over for, at håndtere dem og at gøre det lettere for dem at acceptere sig selv, som de er.

Det er at bruge evnerne til selvforsvar på en rationel måde mod homofobiske (frygt og had mod homoseksualitet og homoseksuelle) reaktioner og at konfrontere den uhensigtsmæssige brug af mekanismer som undertrykkelse og benægtelse. På denne måde, mens han fuldfører det naturlige udviklingsforløb, er det for at støtte ham/hende til at erhverve de sædvanlige færdigheder, som kræves af hans/hendes alder.

Personer med en anden seksuel orientering end heteroseksualitet kan føle sig utrygge ved disse aspekter i overensstemmelse med de fremherskende standarder i det samfund, de lever i, og kan forsøge at benægte, navngive eller undertrykke denne situation på forskellige måder.

Selvom disse ikke eliminerer homoseksualitet og biseksualitet, kan de få åbningsprocessen til at stoppe. Selvom han/hun accepterer sin egen orientering i senere perioder, kan han/hun vælge at skjule den for andre mennesker, herunder hans/hendes nærmeste, på grund af bekymringer om homofobiske reaktioner. Under passende omstændigheder kan han/hun vælge selektivt at dele sin orientering med dem omkring ham/hende for at åbne op.

I denne vanskelige proces kan miljø- eller sundhedsprofessionelles forsøg med en homofobisk tilgang ikke ændre den seksuelle orientering. Det understøtter kun dets undertrykkelse eller benægtelse. Sådanne forsøg har ingen videnskabelig gyldighed og er uetiske. Ingen metode eller kraft kan gøre en heteroseksuel homoseksuel eller en homoseksuel heteroseksuel.

Seksuel orientering

Er forskellige seksuelle orienteringer en psykisk sygdom eller et følelsesmæssigt problem?

Nej! Psykologer, psykiatere og andre sundhedsprofessionelle er enige om, at homoseksualitet ikke er en sygdom, psykisk lidelse eller følelsesmæssigt problem. Forskning gennem 35 år har vist, at der ikke er nogen sammenhæng mellem homoseksuel orientering og følelsesmæssige eller sociale problemer.

Tidligere har fagfolk inden for samfunds- og psykisk sygdomme gået ind for partiske og urealistiske synspunkter om homoseksualitet, da information om homoseksualitet blev indhentet fra lesbiske og homoseksuelle i terapi. Da forskere vurderede at information fra lesbiske og homoseksuelle, der ikke var i terapi, indså de, at opfattelsen af, at homoseksualitet er en psykisk sygdom, var forkert.

American Psychiatric Association godkendte vigtigheden af ny forskning i 1973 ved at fjerne udtrykket ‘homoseksualitet’ fra den officielle håndbog for alle psykiske og psykiske sygdomme. I 1975 vedtog American Psychological Association en løsning, der støttede denne ændring. Nogle mennesker forbinder homoseksuel orientering og psykisk sygdom og betegner dem som syge.

Disse to foreninger tvinger alle psykiatriske fagfolk til at konstatere, at dette er urealistisk. Siden homoseksualitet ikke er længere klassificeret som en psykisk lidelse, er denne idé blevet forstærket yderligere af resultaterne af ny forskning.

Konklusion om seksuel orientering:

Som vi så i vores “Lektion om seksuel orientering”, er det muligt og naturligt for mennesker at have forskellige orienteringer. Folk vælger ikke forskellige seksuelle orienteringer efter deres egne valg, og de kan endda være født med det.

Det har vi bevist videnskabeligt mange gange i vores artikel, men vi skal også nævne dette. Forskellige seksuelle orienteringer ses ikke kun hos mennesker, men også hos dyr. Det gælder med andre ord ikke kun for mennesker, men også for hele naturen. Som et resultat af ordentlig forskning kan du opdage, at der er mange homoseksuelle dyr i naturen.

Så denne situation er præcis naturen selv og er ikke unormal. Hvis du er LGBTQ+ person, skal du ikke skamme dig over denne situation og vide, at det er naturligt. Og hvis du lider af denne tilstand og er deprimeret, kan du søge professionel støtte. På denne måde kan du lære at håndtere de problemer, som mennesker skaber, og du kan elske dig selv mere. Derfor anbefaler vi, at du søger professionel hjælp.

Det var det for nu om “Lektion om seksuel orientering” udarbejdet af Victoria Milan! Hvis du leder efter mere indhold som dette, kan du følge med på Victoria Milans blog. Og hvis du leder efter en sexpartner, er Victoria Milan også noget for dig! Victoria Milan giver dig den bedste service med sine millioner af brugere og unikke funktioner. Tilmelding hos Victoria Milan er også gratis! Kom nu, find nemt den partner, du leder efter, med Victoria Milan! Klik her for at tilmelde dig Victoria Milan!

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.