Leksjon om seksuell legning

Seksuell legning

Seksuell legning kan variere fra person til person. Mennesker består ikke bare av mannlig og kvinnelig kjønn, men eksisterer også i forskjellige legninger. Generelt sett er det ikke uvanlig at noen mennesker er LGBTQ+-personer, og man er ikke unormal selv om man har en slik legning. Vitenskapelig forskning har bevist dette.

Victoria Milan har utarbeidet innholdet i “Seksuell legning leksjon” for deg i dag. På denne måten vil du kunne lære hva seksuell legning er og kanskje oppdage din egen seksuelle legning. Her er innholdet “Seksuell legning leksjon” som vi har forberedt for deg!

Seksuell legning

Hva er seksuell legning?

Seksuell legning er tiltrekningen av seksuelle følelser, ønsker og atferd mot et bestemt kjønn. Når den seksuelle legningen er til det motsatte kjønn, kalles det heterofil legning, når det er mot samme kjønn, kalles legningen homofil, og når det er mot begge kjønn, kalles legningen biseksualitet.

Eksistensen av ulike seksuelle legninger er en naturlig konsekvens av mangfoldet av menneskelig seksualitet. Ingen av disse legningene er mer naturlige, sunnere, overlegene, mer “normale” enn den andre. I alle legningene er det mulig for en person å utvikle en sunn personlighetsstruktur, å ha harmoniske og tilfredsstillende mellommenneskelige relasjoner og å ha dype seksuelle og emosjonelle relasjoner.

Seksuell legning er ikke direkte knyttet til å ha mannlige eller kvinnelige fysiske egenskaper, det vil si biologiske kjønnskarakteristikker, til å ha atferd og utseende som aksepteres som kvinnelig eller mannlig av samfunnet, det vil si til kjønnskarakteristikker. En persons seksuelle legning kan ikke forstås ved å observere ham fra utsiden, den kan kun kjennes ved hans/hennes eget uttrykk.

Seksuell legning handler ikke bare om seksuell aktivitet; Akkurat som en mann ikke trenger å være i et seksuelt forhold med en kvinne for å bli kalt heteroseksuell, gjør ikke bare det faktum at en kvinne har seksuelle fantasier om en annen kvinne eller har seksuell eller emosjonell intimitet en person av samme kjønn personen homoseksuell. Seksuell legning kan forstås ved å vurdere hvilket kjønn man tiltrekkes av og bør vurderes flerdimensjonalt.

Hva slags seksuelle legninger finnes det?

Seksuelle legninger er delt inn i fem hovedkategorier. Disse kategoriene er:

Heteroseksuell: Folk som liker og er tiltrukket av det motsatte kjønn kalles “heterofile”.

Homoseksuell: En person som er tiltrukket av mennesker av sitt eget kjønn og som liker mennesker av sitt eget kjønn kalles “homofil”.

Bifil: Folk som liker og er tiltrukket av begge kjønn kalles “bifile”.

Panseksuelle: Mennesker som er tiltrukket av og liker mennesker uansett kjønnsidentitet kalles “panseksuelle”.

Aseksuell: Folk som ikke er seksuelt tiltrukket av og misliker andre mennesker kalles “aseksuelle”.

Seksuell legning

Hvordan oppstår seksuell legning?

Forskere sier at homofili ikke er et valg; de er enige i at det er en uunngåelig og naturlig konsekvens av prenatale hormoner, epigenetiske effekter og en rekke biologiske faktorer som oppstår i hjernestrukturen.

Med andre ord begynner kjønn og seksuelle legninger å ta form i livmoren før man blir født. Selv om det ikke er noen klar konsensus på hvordan biologi påvirker seksuell legning, er det mange studier som bekrefter den genetiske faktoren.

Spesielt støttes eksistensen av gener som påvirker utviklingen av mannlig seksuell legning på kromosomet “Xq28”. De fleste forskere påpeker at det er usannsynlig at det er et enkelt «LGBTQ-gen» eller «biologisk faktor» som bestemmer noe så komplekst som seksuell legning. Det er også uttalt at det med stor sannsynlighet er et resultat av samspillet mellom genetiske, biologiske og miljømessige faktorer.

Endrer seksuell legning seg? Kan det endres?

Det er kjent at seksuell legning ikke endres i menneskelivet. Imidlertid er menneskelig seksualitet flerdimensjonal, og mange aspekter av et individs seksualitet kan endre seg over tid. I denne sammenhengen, selv om legningen ikke endres, er det mulig at det er endringer i lyst, interesse, tanker og atferd, som er komponentene til den seksuelle legningen.

I samfunn der heteroseksualitet er akseptert som den normale og eneste seksuelle legningen, aksepterer individer seg selv som heterofile i barne- og ungdomsårene. Homofile og bifile individer begynner å innse sin interesse for sitt eget kjønn med sin åndelige og fysiske modning.

Denne utviklingen skjer ikke hos alle individer i samme alder. De fleste av de med en ikke-heteroseksuell legning blir forvirret på grunn av inkompatibiliteten med den heteroseksuelle identiteten som har blitt utviklet frem til da, ettersom interessen blir tydelig. En periode går inn i hvor følelsene av frykt, angst, skyld og skam som oppstår fra de homofobe reaksjonene og mulig avvisning av miljøet er tydelige.

Det er ingen endring i personens legning; Med bevisstheten om personens homofile eller bifile legning er utviklingsprosessen for seksuell legning (åpning) kommet inn. I den grad personlig utvikling og samhandling med omgivelsene tillater det, kan en person utvikle en helhetlig seksuell orienteringsidentitet ved å få hjelp fra spesialister i psykisk helsevern når det er nødvendig.

Rollen til psykisk helsepersonell i denne prosessen er ikke å “gjøre” personen til homofil, bifil eller heterofil, men å gjøre det lettere for dem å forstå vanskene de møter, å takle dem og gjøre det lettere for dem å akseptere seg selv som de er.

Det er å bruke ferdighetene til selvforsvar på en rasjonell måte mot homofobiske (frykt og hat mot homofili og homofile) reaksjoner og å konfrontere upassende bruk av mekanismer som undertrykkelse og fornektelse. På denne måten, mens man fullfører det naturlige utviklingsforløpet, er det for å støtte ham/henne til å tilegne seg de vanlige ferdighetene som kreves av hans/hennes alder.

De med en annen seksuell legning enn heteroseksualitet kan føle seg urolig for disse aspektene i tråd med de rådende standardene i samfunnet de lever i, og kan forsøke å benekte, navngi eller undertrykke denne situasjonen på ulike måter.

Selv om disse ikke fjerner den homofile og biseksuelle legningen, kan det føre til at åpningsprosessen blir suspendert. Selv om han/hun aksepterer sin egen legning i senere perioder, kan han/hun velge å skjule den for andre mennesker, inkludert hans/hennes nærmeste, på grunn av bekymringer om homofobiske reaksjoner. Under passende omstendigheter kan han/hun velge å selektivt dele sin orientering med de rundt ham/henne, for å åpne opp.

I denne vanskelige prosessen kan ikke forsøkene fra miljøet eller helsepersonell med en homofobisk tilnærming endre seksuell legning. Den støtter bare dens undertrykkelse eller fornektelse. Slike forsøk har ingen vitenskapelig gyldighet og er uetiske. Ingen metode eller kraft kan gjøre en homofil heterofil eller en heterofil homofil.

Seksuell legning

Er noen sekuselle legninger en psykisk sykdom eller et følelsesmessig problem?

Nei! Psykologer, psykiatere og annet helsepersonell er enige om at homofili ikke er en sykdom, psykisk lidelse eller et følelsesmessig problem. Uhildet forskning over 35 år har vist at det ikke er noen sammenheng mellom homofil legning og emosjonelle eller sosiale problemer.

Tidligere har fagfolk innen samfunns og psykiske lidelser tatt til orde for partiske og urealistiske syn på homofili, ettersom informasjon om homofili ble innhentet fra lesbiske og homofile i terapi. Da forskere evaluerte informasjon fra lesbiske og homofile som ikke var i terapi, innså de at synet om at homofili er en psykisk sykdom var feil.

American Psychiatric Association støttet viktigheten av ny forskning i 1973 ved å fjerne begrepet “homoseksualitet” fra den offisielle håndboken for alle psykiske og psykiske sykdommer. I 1975 vedtok American Psychological Association en resolusjon som støttet denne endringen. Noen knytter en sammenheng mellom homofil legning og psykiske lidelser og stempler dem som syke.

Disse to foreningene tvinger alt psykisk helsepersonell til å si at dette er urealistisk. Siden homofili ikke er klassifisert som en psykisk lidelse, har denne ideen blitt forsterket av funnene fra ny forskning fra de to foreningene.

Konklusjon om seksuell orientering:

Som vi så i vår Seksuell legningsleksjon, er det mulig og naturlig for mennesker å ha ulike legninger. Folk velger ikke ulike seksuelle orienteringer etter egne valg, og de kan til og med være født med det.

Vi har bevist dette vitenskapelig mange ganger i artikkelen vår, men vi må også nevne dette. Ulike seksuelle orienteringer sees ikke bare hos mennesker, men også hos dyr. Dette gjelder med andre ord ikke bare for mennesker, men også for hele naturen. Som et resultat av skikkelig forskning kan du finne ut at det er mange homoseksuelle dyr i naturen.

Så denne situasjonen er i naturen selv og er ikke unormalt. Hvis du er en LGBTQ+ person, bør du ikke skamme deg over legningen din og du må vite at det er helt naturlig. Og hvis du lider av denne tilstanden og er deprimert, kan du søke profesjonell støtte. På denne måten kan du lære å håndtere problemene som folk skaper og du kan elske deg selv mer. Derfor anbefaler vi at du søker profesjonell hjelp.

Det var det for nå fra innholdet i “Seksuell legningsleksjon” utarbeidet av Victoria Milan! Hvis du ser etter mer innhold som dette, kan du følge med på bloggen til Victoria Milan. Også, hvis du leter etter en sexpartner, er Victoria Milan perfekt for deg! Victoria Milan gir deg den beste servicen med sine millioner av brukere og unike funksjoner. Registrering hos Victoria Milan er også gratis! Kom igjen, finn partneren du leter etter enkelt med Victoria Milan! Klikk her for å registrere deg hos Victoria Milan!

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.