Seksuaalisen suuntautumisen oppitunti

Seksuaalinen suuntautuminen

Seksuaalinen suuntautuminen vaihtelee eri ihmisten välillä. Ihmiset eivät koostu ainoastaan miehistä ja naisista vaan meiltä löytyy erilaisia suuntautumisia. Se fakta, että mies- ja naissukupuolisia löytyy paljon, ei tee seksuaalivähemmistöihin kuuluvista ihmisistä yhtään epänormaalimpia.

Victoria Milan on valmistellut sinulle tämän “Seksuaalisen suuntautumisen oppitunnin” sisällön tänään. Tällä tavalla voit oppia, mitä seksuaalinen suuntautuminen on ja ehkä löytää oman seksuaalisen suuntautumisesi. Tässä on “Seksuaalisen suuntautumisen oppituntimme” artikkeli, jonka olemme valmistaneet sinua varten!

Seksuaalinen suuntautuminen

Mitä on seksuaalinen suuntautuminen?

Seksuaalinen suuntautuminen on seksuaalisten tunteiden, halujen ja käyttäytymisen vetovoimaa tiettyä sukupuolta kohtaan. Kun seksuaalinen suuntautuminen kohdistuu vastakkaiseen sukupuoleen, sitä kutsutaan heteroseksuaaliseksi, kun se on suuntautunut samaan sukupuoleen, sitä kutsutaan homoseksuaalisuudeksi ja kun se on suuntautunut kumpaankin sukupuoleen, sitä kutsutaan biseksuaalisuudeksi.

Erilaisten seksuaalisten suuntautumisten olemassaolo on luonnollinen seuraus ihmisen seksuaalisuuden monimuotoisuudesta. Mikään näistä suuntauksista ei ole luonnollisempi, terveellisempi, parempi tai normaalimpi kuin toinen. Jokaisessa niistä on mahdollista kehittää terve persoonallisuusrakenne, harmoniset ja tyydyttävät ihmissuhteet sekä syvät seksuaaliset ja tunteelliset suhteet.

Seksuaalinen suuntautuminen ei liity suoraan miehen tai naisen fyysisiin ominaisuuksiin eli sukupuolen biologisiin ominaisuuksiin , yhteiskunnan naiseksi tai mieheksi hyväksymiin käyttäytymismalleihin ja ulkonäköön eli sukupuoliominaisuuksiin. Ihmisen seksuaalista suuntautumista ei voi määrittää ulkopuolelta katsomalla, se voidaan tietää vain henkilön omien tuntemusten kautta.

Seksuaalinen suuntautuminen ei ole vain seksuaalista toimintaa; Aivan kuten miehen ei tarvitse olla seksisuhteessa naisen kanssa voidaksemme kutsua häntä heteroseksuaaliksi, ei myöskään pelkkä seikka, että naisella on seksuaalisia fantasioita toisesta naisesta tai hänellä on seksuaalista tai emotionaalista läheisyyttä naisen kanssa tee hänestä homoseksuaalia. Seksuaalinen suuntautuminen voidaan ymmärtää arvioimalla, mikä sukupuoli kiinnostaa ja se tulisi voida arvioida moniulotteisesti.

Mitä ovat seksuaalisen suuntautumisen tyypit?

Seksuaalisen suuntautumisen tyypit jaetaan viiteen eri kategoriaan. Nämä luokat ovat:

Heteroseksuaali: Ihmisiä, jotka pitävät ja ovat kiinnostuneita vastakkaisesta sukupuolesta kutsutaan “heteroseksuaaleiksi”.

Homoseksuaali: Henkilöä, joka tuntee vetoa omaan sukupuoleen kuuluviin ihmisiin kutsutaan “homoseksuaaliksi”.

Biseksuaali: Ihmisiä, jotka pitävät ja ovat kiinnostuneita molemmista sukupuolista kutsutaan “biseksuaaleiksi”.

Panseksuaali: Ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita ja pitävät minkä tahansa sukupuoli-identiteetin edustajista kutsutaan “panseksuaaleiksi”.

Aseksuaali: Ihmisiä, jotka eivät tunne seksuaalista vetovoimaa toisia ihmisiä kohtaan kutsutaan “aseksuaaleiksi”.

Seksuaalinen suuntautuminen

Miten seksuaalinen suuntautuminen ilmenee?

Tiedemiehet sanovat, että homoseksuaalisuus ei ole valinta; he ovat yksimielisiä siitä, että se on väistämätön ja luonnollinen seuraus synnytystä edeltävistä hormoneista, epigeneettisistä vaikutuksista ja useista aivojen rakenteessa esiintyvistä biologisista tekijöistä.

Toisin sanoen sukupuoli ja seksuaalinen suuntautuminen alkavat muotoutua äidin kohdussa ennen henkilön syntymää. Vaikka ei ole selvää yksimielisyyttä siitä, kuinka biologia vaikuttaa seksuaaliseen suuntautumiseen, on olemassa monia tutkimuksia, jotka vahvistavat geneettisen tekijän.

Erityisesti tuetaan sellaisten geenien olemassaoloa, jotka vaikuttavat miesten seksuaalisen suuntautumisen kehittymiseen kromosomissa “Xq28”. Useimmat tutkijat huomauttavat, että on epätodennäköistä, että on olemassa yksi “LGBTQ-geeni” tai “biologinen tekijä”, joka voisi määrittää jotain niin monimutkaista kuin seksuaalinen suuntautuminen. On myös todettu, että se on erittäin todennäköisesti seurausta geneettisten, biologisten ja ympäristötekijöiden vuorovaikutuksesta.

Muuttuuko seksuaalinen suuntautuminen? Voiko sitä muuttaa?

Tiedetään, että seksuaalinen suuntautuminen ei muutu ihmisen elämän aikana. Ihmisen seksuaalisuus on kuitenkin moniulotteista, ja monet yksilön seksuaalisuuden näkökulmat voivat muuttua ajan myötä. Tässä yhteydessä, vaikka suuntautuminen ei muutu, on mahdollista, että halussa, kiinnostuksessa, ajatuksissa ja käyttäytymisessä tapahtuu muutoksia, jotka ovat seksuaalisen suuntautumisen osatekijöitä.

Yhteiskunnissa, joissa heteroseksuaalisuus hyväksytään normaalina ja ainoana seksuaalisena suuntautumisena, yksilöt hyväksyvät itsensä heteroseksuaaleiksi jo lapsuudessa ja nuoruudessa. Homo- ja biseksuaalit yksilöt alkavat oivaltaa kiinnostuksensa omaan sukupuoleen hengellisen ja fyysisen kypsymisensä myötä.

Tätä kehitystä ei tapahdu kaikilla samanikäisinä. Useimmat niistä, joilla on jokin muu kuin heteroseksuaalinen suuntautuminen, hämmentyvät johtuen yhteensopimattomuudesta heteroseksuaalisen identiteetin kanssa, joka on kehittynyt siihen asti, kun kiinnostus alkaa tulla ilmeiseksi. Alkaa ajanjakso, jossa homofobisista reaktioista ja mahdollisesta ympäristön hylkäämisestä johtuvat pelon, ahdistuksen, syyllisyyden ja häpeän tunteet ovat ilmeisiä.

Henkilön suuntautuminen ei muutu; Tiedostamalla henkilön homo- tai biseksuaalisen suuntautuminen, on astuttu seksuaalisen suuntautumisidentiteetin kehittymisprosessiin (avautuminen). Siinä määrin kuin henkilökohtainen kehitys ja vuorovaikutus ympäristön kanssa mahdollistavat, ihminen voi kehittää kokonaisvaltaista seksuaalista suuntautumisidentiteettiä tarvittaessa mielenterveysasiantuntijoiden avulla.

Mielenterveysalan ammattilaisten rooli ei ole “tehdä” henkilöstä homoseksuaalia, biseksuaalia tai heteroseksuaalia, vaan helpottaa heitä ymmärtämään kohtaamiaan vaikeuksia, selviytymään niistä ja auttaa heitä hyväksymään itsensä sellaisena kuin ovat.

Siihen liittyy itsepuolustustaitojen käyttö järkevällä tavalla homofobisia (homo- ja homoseksuaalisuutta kohtaan tunnettu pelko ja viha) reaktioita vastaan ​​ja tiettyjen mekanismien vastustaminen, kuten tukahduttamisen ja kieltämisen sopimaton käyttö. Tällä tavoin hänen luonnollisen kehityksensä loppuunsaattaminen on tukea häntä ikänsä edellyttämien tavanomaisten taitojen hankkimisessa.

Muun seksuaalisen suuntautumisen kuin heteroseksuaalisuuden omaavat saattavat tuntea olonsa ahdistuneeksi näiden näkökohtien suhteen yhteiskunnan vallitsevien standardien vuoksi ja voivat yrittää kiistää, nimitellä tai tukahduttaa tämän tilanteen eri tavoin.

Vaikka nämä eivät poista homoseksuaalisuutta ja biseksuaalisuutta, ne voivat keskeyttää avautumisprosessin. Vaikka henkilö myöhempänä ajankohtana hyväksyisikin oman suuntautumisensa, hän saattaa haluta piilottaa sen muilta ihmisiltä, ​​mukaan lukien lähimmäisiltä, ​​koska hän on huolissaan homofobisista reaktioista. Sopivissa olosuhteissa hän voi valita jakaa suuntautumisensa ympärillään olevien kanssa avautuakseen.

Tässä vaikeassa prosessissa homofobisesti suhtautuva ympäristö tai terveydenhuollon ammattilaisten yritykset eivät voi muuttaa seksuaalista suuntautumista. Se vain tukee sen tukahduttamista tai kieltämistä. Tällaiset yritykset eivät ole tieteellisest päteviä ja ne ovat epäeettisiä. Mikään menetelmä tai voima ei voi tehdä heterosta homoseksuaalia tai homoseksuaalista heteroseksuaalia.

Seksuaalinen suuntautuminen

Ovatko erilaiset seksuaaliset suuntautumiset mielisairautta tai tunneongelmaa?

Ei! Psykologit, psykiatrit ja muut terveydenhuollon ammattilaiset ovat yhtä mieltä siitä, että homoseksuaalisuus ei ole sairaus, mielenterveyshäiriö tai tunneongelma. Yli 35 vuoden puolueeton tutkimus on osoittanut, että homoseksuaalisen suuntautumisen ja tunne- tai sosiaalisten ongelmien välillä ei ole yhteyttä.

Aiemmin yhteiskunnan ja mielenterveysalan ammattilaiset ovat olleet puolueellisten ja epärealististen näkemysten puolella, sillä tietoa homoseksuaalisuudesta saatiin terapiassa lesboilta ja homoilta. Kun tutkijat arvioivat lesboilta ja homoilta saamiaan tietoja, jotka eivät olleet terapiassa, he ymmärsivät, että näkemys siitä, että homoseksuaalisuus olisi mielisairaus oli väärä.

American Psychiatric Association vahvisti uuden tutkimuksen tärkeyden vuonna 1973 poistamalla termin “homoseksuaalisuus” kaikkien mielenterveyden ja siihen liittyvien sairauksien virallisesta käsikirjasta. Vuonna 1975 American Psychological Association hyväksyi tätä muutosta tukevan päätöslauselman. Jotkut ihmiset yhdistävät homoseksuaalisuuden ja mielisairauden ja leimaavat heidät sairaiksi.

Nämä kaksi yhdistystä pakottavat kaikki mielenterveysalan ammattilaiset toteamaan, että tämä on epärealistista. Koska homoseksuaalisuutta ei luokitella mielenterveyden häiriöksi, tätä ajatusta ovat vahvistaneet näiden kahden yhdistyksen uusien tutkimusten tulokset.

Johtopäätökset seksuaalisesta suuntautumisesta:

Kuten huomasimme Seksuaalisen suuntautumisen oppitunnillamme, on mahdollista ja luonnollista, että ihmisillä on erilaisia suuntautumisia. Ihmiset eivät valitse erilaisia ​​seksuaalisia suuntautumisia omien valintojensa mukaan, vaan he voivat jopa syntyä sen kanssa.

Olemme todistaneet tämän tieteellisesti monta kertaa artikkelissamme, mutta meidän on myös mainittava seuraava asia. Erilaisia ​​seksuaalisia suuntautumisia ei nähdä vain ihmisillä vaan myös eläimillä. Toisin sanoen tämä ei koske vain ihmisiä, vaan myös koko luontoa. Asianmukaisen tutkimuksen tuloksena voit huomata, että luonnossa on monia homoseksuaalisia eläimiä.

Joten tämä tilanne on juuri kuten luonto itse, eikä se ole epänormaalia. Jos olet LGBTQ+ henkilö, sinun ei pitäisi hävetä sitä ja tietää, että se on luonnollista. Ja jos kärsit tästä ajatuksesta ja olet masentunut, voit hakea ammattiapua. Tällä tavalla voit oppia käsittelemään ihmisten luomia ongelmia ja voit rakastaa itseäsi enemmän. Siksi suosittelemme hakemaan ammattiapua.

Siinä kaikki liittyen Victoria Milanin artikkeliin “Seksuaalisen suuntautumisen oppitunti”! Jos etsit lisää tämänkaltaista sisältöä, muista seurata Victoria Milanin blogia. Ja mikäli etsit seksikumppania, Victoria Milan on juuri sinulle! Victoria Milan trajoaa parhaan palvelun miljoonien käyttäjiensä ja ainutlaatuisten ominaisuuksien ansiosta. Ja lisäksi Victoria Milaniin rekisteröityminen on ilmaista! Tule ja löydä etsimäsi kumppani helposti Victoria Milanin avulla! Klikkaa tästä rekisteröityäksesi Victoria Milaniin!

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.