8 tips om hur man startar en konversation på en dejtingapp

8 Tips On How To Start A Conversation On A Dating App

Vi vet alla hur smärtsamt besvärligt det är att starta en konversation på en dejtingapp, men dina avsikter är goda. Du vill starta en konversation med någon för att du är intresserad. Men hur börjar man den konversationen? Hur säger man “hej”? Vad ska du skriva? Den här artikeln ger dig några tips som du kan använda för att göra det lättare att starta konversationer. Det är inte vetenskap, men det kanske bara ger dig självförtroendet att börja prata med fler människor i apparna.

What Should I Talk To With A User I Match On Dating App

1- Visa intresse för deras intressen

Om du använder en dejtingapp är detta ännu enklare. Du kan titta på deras profil och hitta något som ni båda har gemensamt att prata om. Till exempel, om du ser att någon är intresserad av en viss sport eller ett visst band, fråga dem om det; de flesta älskar att prata om saker de gillar.

Om du känner dig lite modig kan du till och med kommentera en av deras bilder. “Det här fotot togs i Grekland? Jag åkte dit förra året och jag älskade det! Vilken del besökte du?”

Om du ser att någon har minst en gemensam vän med dig, tveka inte att kontakta den personen för information. Kanske gick de på samma college eller växte upp i samma stad. Detta kommer att göra det mycket lättare att prata!

2- Var kreativ

Med så många människor som använder dejtingappar kommer det definitivt att bli stor konkurrens. Även om det kan tyckas som att fler matcher ger dig fler alternativ, gör det faktiskt tvärtom. Även med en låg matchningsprocent ska du inte avskräckas från att skicka meddelanden till personen. Det värsta som kan hända är att de inte svarar.

Om du till exempel är intresserad av någon som är en ivrig läsare och författare, fråga dem vad deras favoritbok eller novell är. Att fråga någon om något de brinner för hjälper dig att lära dig mer om dem och se om dina intressen stämmer överens.

Var noga med att undvika att ställa genomsnittliga frågor som “vad gör du?” eller “var kommer du ifrån?” Dessa frågor sätter press på din match att komma med ett kvickt svar som kan kännas påtvingat och obekvämt. Ställ istället öppna frågor som ger sammanhang men lämnar utrymme för diskussion.

Om du har fastnat för vad du ska prata om, försök att göra en lista över alla saker du har gemensamt eller saker som skulle vara bra idéer för första dejten. Att komma på genomtänkta konversationsstartare hjälper till att lindra ångesten som kommer med att starta en konversation och minska risken för att bli “ghostad”.

3- Var personlig

När det gäller att starta en konversation är din öppnare avgörande. Oavsett om du letar efter vänskap eller ett förhållande är målet att vara personlig och specifik för att få svar från någon som delar dina intressen och värderingar.

Det handlar inte bara om vad du säger utan hur du säger det. Faktum är att forskning har visat att icke-verbala signaler som tonfall är viktigare än vad du faktiskt säger.

Till exempel, “Jag njuter av det här,” sagt i en optimistisk ton, framstår som äkta och vänlig, och den andra personen kommer att vara mer benägna att svara på ditt meddelande. Men om du använder samma ord med en platt leverans är det mer sannolikt att du ignoreras.

Om du vill vara säker på att någon svarar på ditt start-meddelande på en dejtingapp eller -webbplats kan dessa tre tips hjälpa dig:

Var personlig. Komplimanger brukar uppskattas av människor eftersom de validerar. Så när du skickar meddelanden är det bäst att leta efter något unikt med personen och starta med det. Om du till exempel ser att deras hund har varit med på en av deras bilder, fråga dem om det! De kommer att bli smickrade över att du märkte och kommer att njuta av att prata om sin lurviga vän. Och prata inte om dig själv för mycket.

4- Var säker

Om du har svårt att veta vad du ska säga till någon du gillar, oroa dig inte. Det händer de bästa av oss. Ibland blir vi så fångade i vad ett första meddelande betyder (särskilt på en dejtingsajt eller app online), att vi fryser och glömmer hur man konverserar. Det är okej – det händer alla.

Tack och lov finns det några sätt att skicka meddelanden till människor i dejtingappar som säkerligen kommer att få ett svar.

  1. Det här är regel nummer ett för att starta en konversation på en dejtingapp: Var säker! Ingen gillar någon som är osäker på sig själv eller för blyg för att inleda en konversation med någon de är intresserade av att lära känna bättre.
  2. Om du inte är säker på vad du ska säga, tänk på saker som gör dig unik och börja därifrån. Något så enkelt som “Hej, jag gillar din profil” eller “Hej, jag heter [namn].” Om allt annat misslyckas och du inte kan hitta något om deras profil som inspirerar dig att säga, kommentera bara deras bilder! Till exempel, om de älskar hundar och har bilder på sig själva med sin hund, fråga om det!

How Do You Keep A Conversation On A Dating Site

5- Var rolig

Hur man pratar med en tjej på en dejtingapp?

Svaret är enkelt: Var rolig.

När det kommer till dejtingtips är det första du behöver veta att tjejer är precis lika nervösa som du. De letar efter någon som kan få dem att skratta och känna sig bekväma i ditt sällskap.

Så nyckeln här är att inte ta dig själv på för stort allvar. Du kan göra ett lättsamt skämt om din dåliga dag eller kanske till och med om kvinnor i allmänhet. Nyckeln är att inte förolämpa någon! Få henne istället att känna sig speciell och visa intresse för hennes liv.

Jag rekommenderar detta eftersom de flesta Tinder-tjejer får massor av meddelanden varje dag och få är villiga att investera tid på att läsa långa stycken. På så sätt kommer du inte att slösa tid på att skriva meddelanden som kommer att ignoreras och kommer att kunna undvika vanliga misstag som män gör på Tinder.

6- Var intressant

Jag har något spel. Jag är riktigt bra på att prata med främlingar som jag inte vet något om. Om du är en intressant person är det inte svårt att prata med en främling och få dem att gilla dig.

Du kan inte vara en tråkig person och förvänta sig att folk ska gilla dig. Du måste ha något på gång i ditt liv som gör dig intressant. Ett bra jobb, en hobby, en passion, vad som helst.

Vi säger inte allt detta för att skryta, vi säger bara att om du vill att någon av hög kvalitet ska prata med online måste du ha lika hög kvalitet.

7- Starta inte bara ett samtal med vad som helst; Välj rätt tid på dagen för meddelande

Du har matchningarna. Du har svepat höger ett dussin gånger och du har översvämmats med svar. Men om du menar allvar med att hitta romantik online, vill du se till att du inleder en konversation vid rätt tidpunkt.

Enligt dejtingappen Happn så är rätt tidpunkt klockan 20:30. Appen analyserade ungefär 4 000 konversationer i sin databas för att bestämma den bästa tiden att börja chatta med någon ny.

Forskarna fann att majoriteten av användarna (65 procent) föredrar att skicka meddelanden till sina matchningar mellan klockan 18 och 20, när det är mest troligt att de är online själva. Faktum är att 21.00 är peak hour för män på dejtingappar, så om du letar efter en dejt eller sexpartner, gå online då!

Men om du inte har haft någon tur ännu med att hitta kärleken i cyberrymden, finns det några saker du kan göra för att hitta din perfekta match.” Jag vet att vissa människor blir skrämda av att starta en konversation med någon på en dejtingapp”, säger Charly Lester , medgrundare av den Londonbaserade dejtingappen Lumen​ i en e-postintervju.” Mitt största råd skulle vara ‘Var inte rädd!’ Det värsta som kan hända är att den andra personen inte svarar — men du borde.

8- Vissa människor kanske är för blyga för videor (eller de kanske inte har någon webbkamera alls), så försök att sms:a eller ljudchatta innan videochatt om Sms bli föråldrat

Vissa människor kanske är för blyga för videor (eller så kanske de inte har någon webbkamera alls), så försök att sms:a eller ljudchatta innan videochatt om sms:et börjar bli föråldrat. Du kan också använda Skype för att ringa dem på sin mobiltelefon eller hemtelefon om du vill göra det gammaldags!

Se bara till att du litar på personen du pratar med. Om de insisterar på att använda Skype, kanske de försöker undvika att visa sitt ansikte eftersom de är inte är vem dem säger att dom är. Du bör fortfarande vara försiktig även om du tror att din online förälskelse verkligen är pålitlig. De kan bara använda dig för information eller något annat som kan skada dig.

Som du kan se i exemplet ovan, bibehålla en positiv attityd på en dejtingapp kommer att hjälpa till att locka fler positiva svar från dina potentiella matchningar. Det är uppenbart att det inte finns något sätt att engagera sig i konversationer på en dejtingapp – men det finns definitivt ett sätt att engagera sig i konversationer som ger dig mer positiva resultat från dina matcher.

Det var allt för nu från innehållet i “8 tips om hur man startar en konversation på en dejtingapp” som Victoria Milan har utarbetat åt dig! Om du letar efter mer sådant här innehåll kan du besöka Victoria Milans blogg och hålla ögonen öppna.

Victoria Milan är också det enklaste och snabbaste sättet att hitta en partner. Du behöver inte slösa tid på att hitta en partner i Victoria Milan, som betjänar över hela världen med miljontals användare! Med en mycket aktiv användarbas och möjligheten att se användare online på hemsidan, är Victoria Milan det bästa sättet att hitta en partner! Det är också gratis att registrera sig! Hitta en partner med Victoria Milan enkelt! Klicka för att registrera dig hos Victoria Milan!

What Should I Do After Matching With a User in Dating App

Vanliga frågor om hur man startar en konversation på en dejtingapp

Hur man startar en konversation på en dejtingapp

Det finns några saker du behöver veta för att starta en konversation;

  1. Visa intresse för deras intressen
  2. Var kreativ
  3. Var personlig
  4. Var säker
  5. Var rolig
  6. Var intressant
  7. Starta inte bara en konversation när som helst; Välj rätt tid på dagen för meddelanden.
  8. Vissa människor kanske är för blyga för videor.

Vad ska jag prata om med en användare jag matchar med på dejtingappen?

Om du har fångat en match behöver du inte oroa dig! Först och främst, håll dig lugn och försök att vara attraktiv. Undvik tråkiga konversationer och starta aldrig en konversation med ett “Hej”-meddelande. För detta finns det många saker du behöver göra. Besök vår artikel för mer detaljerad information.

Vad ska jag göra efter att ha matchat med en användare i Dejtingappen?

Först och främst, börja inte en konversation med tråkiga meddelanden som “Hej”. Undersök deras intressen eller fokusera på att skicka ett roligt eller engagerande meddelande. Eftersom miljontals användare inte ens svarar på dessa meddelanden längre. För mer detaljerad information om detta ämne, besök vår artikel.

Hur håller du igång ett samtal på en dejtingsajt?

Vad du behöver göra för att hålla igång konversationen är faktiskt väldigt enkelt. Alla gillar att bli tillfrågade om sig själva. Av denna anledning kan du ställa några frågor om hens intressen eller ämnen som kan vara av intresse för dig. Du kan också dra små och uppriktiga skämt för att göra honom/henne mer intresserad under samtalet. Men håll dig borta från alltför uppriktiga skämt!

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.