Dejting åldersregler: Hur gammal bör du vara för att börja dejta

Dating Age Rules: How Old Should You Be To Start Dating

Alla vet sin dejting ålder. Vissa är 16, andra är 18, andra 19 och andra någonstans mittemellan detta område. Dejtingmyter och -traditioner har förändrats mycket genom åren. Det som var normalt förr skulle anses vara olämpligt idag. Hur gammal bör man vara för att börja dejta?

Detta är en stor fråga och en många unga vuxna kämpar med i tonåren. Nedan går vi igenom vad experterna säger om hur gammal du bör vara för att börja dejta.

what is dating

Vad är dejting?

Dejting är ett skede av romantiska relationer hos människor där två personer träffas socialt i syfte att var och en bedöma den andras lämplighet som en blivande partner i ett intimt förhållande. Det är en form av uppvaktning, bestående av sociala aktiviteter som görs av paret, antingen ensamma eller tillsammans med andra.

Protokollen och praxis för dejting, och de termer som används för att beskriva det, varierar avsevärt från land till land och över tid. Även om termen har flera betydelser, hänvisar den vanligaste användningen till två personer som utforskar om de är romantiskt eller sexuellt kompatibla genom att delta i dejter med den andra. Med hjälp av modern teknik kan människor dejta via telefon eller dator eller träffas personligen.

Hur gammal ska man vara för att börja dejta?

Tror du att du vet vad det innebär att vara mogen nog att dejta en person? Fel. Jag ska visa dig. Till att börja med finns det inget specifikt ålderskriterier för dejting; därför måste du vara känslomässigt och mentalt mogen nog att stå ut med relationens känslomässiga och mentala turbulens.

Du måste förstå den verkliga innebörden av kärlek och inte den påhittade versionen som visas i filmerna och firas på Alla hjärtans dag. Du bör kunna acceptera och respektera din partner trots alla deras brister och olikheter. Resten av artikeln kommer vi att förklara vad du behöver för att börja dejta.

När du känner dig själv

Det finns många människor som tror att de känner sig själva tillräckligt bra men de har fel. De har bara ett gott sinne för humor och kan enkelt prata med vem som helst men de känner inte sig själva tillräckligt bra.

Att känna dig själv är nyckeln till ett framgångsrikt förhållande och det är också viktigt att ha en bättre förståelse för dig själv. När du känner dig själv är det mer sannolikt att du hittar en kompatibel partner som kommer att vara med dig för alltid.

Det största problemet för de flesta är att de inte förstår sig själva när de gör ett misstag, när de väljer någon och när relationen inte fungerar då slutar de med att de skyller på sin partner eller sig själva för att ha valt fel person.

Detta händer bara för att vi inte förstår oss själva tillräckligt bra, särskilt vad vi gillar och ogillar. Du bör se till att du älskar dig själv innan du älskar någon annan. Om du känner att något inte stämmer, så är det förmodligen inte det och det här är vad du behöver förstå innan du går in i någon relation med någon annan.

Det kan ta lite tid, men ta din tid och skynda dig inte in i någonting utan att först förstå alla fakta om dig själv. Om du vill veta mer om vem du är och hur mycket du känner till dig själv, gå vidare och prata med någon som kan.

Emotionell mognad

Emotionell mognad definieras när du har förmågan att hantera dina känslor och ta fullt ansvar för ditt liv tillsammans med dess möjligheter och dramer. En mogen person kan fatta bättre beslut, ha en känsla av kontroll över sina handlingar och tankar, ha en bättre förståelse för sig själv och andra och har förmågan att bygga och upprätthålla sunda relationer med andra.

Det är väldigt viktigt för dig att vara känslomässigt frisk så att du kan njuta av ditt liv till fullo. För att hjälpa dig med detta, här är några tecken på att du måste omfamna din känslomässiga mognad om du vill njuta av ett lyckligt, långvarigt förhållande.

Du har accepterat verkligheten

Det första tecknet på känslomässig mognad är att acceptera livets verklighet. Livet är inte alltid rättvist. Du måste acceptera detta faktum och fortsätta framåt utan att tycka synd om dig själv eller förvänta dig ursäkt från andra. Kom ihåg att saker händer för att de ska hända och inte för att någon gjorde något fel eller att någon annan fick det att hända på ett speciellt sätt.

Du är inte rädd för engagemang

Känslomässigt mogna människor är inte rädda för engagemang. De flyr inte från engagemang bara för att de kanske misslyckas i sin relation eller för att de misslyckades en gång tidigare i sitt tidigare förhållande. De tror inte på att spela spel eller vara omogna

dont rush into something serious

Vänta tills du har ett genuint intresse för dejting

Det är en bra idé att vänta tills du har ett genuint intresse för dejting. På så sätt, när du börjar dejta, kommer du att kunna ge någon din fulla uppmärksamhet och vara villig att göra ett åtagande. Du kan också känna dig mindre pressad om dina vänner inte pressar dig.

När du känner att du är redo för ett romantiskt förhållande, fundera på vem du vill dejta. Finns det någon på din skola eller arbetsplats som är attraktiv och snäll? Eller så kanske det finns en vän som har flirtat med dig.

Om det inte finns någon som passar, fundera på vilken typ av person du skulle vilja dejta. Vilka egenskaper skulle den här personen ha? Vilka personliga egenskaper beundrar du? När du har tänkt på dessa saker, skriv ner en idealisk beskrivning av den person som tilltalar dig mest.

Nu när du vet vilken typ av person som tilltalar dig mest, fundera på vilka aktiviteter de kan tycka om att göra. Vilka typer av sporter eller fritidsaktiviteter deltar de i? Vilken typ av musik eller filmer gillar dem? Gillar de att gå ut och dansa eller stanna hemma och spela tv-spel? Gör en lista över dessa saker så att när det är dags att fråga ut någon på en dejt, kommer du redan att veta vilka typer som faller i ditt intresse.

Du inte behöver vara kär att dejta 

När du startar ett nytt förhållande är du förmodligen redo att bli kär. Men relationer kan vara komplicerade, och det är ofta inte så enkelt. Du kanske inte är redo för kärlek, men det betyder inte att du inte kan dejta och ha kul med någon ny.

Om du inte är kär finns det förmodligen fortfarande några saker som lockade dig till din dejt. Kanske är han/hon söt eller rolig eller har ett bra jobb. Om det är de sakerna som drog dig till henne/honom i första hand, glöm inte bort dem bara för att dina känslor för personen är mindre än överväldigande. Du kanske upptäcker att dina känslor förändras när du lär känna henne/honom bättre. Du har inget att förlora.

Även om du inte är kär, finns det fortfarande några goda skäl att dejta. Om du gillar henne/honom och tycker om att spendera tid med denna person, varför inte spendera mer tid då? Dejting är ett bra sätt att lära känna någon bättre och ha kul tillsammans, så det är definitivt värt att göra om ni båda har det bra. Det kan till och med hjälpa dig att inse vilken typ av egenskaper som gör en person som flickvän/pojkvän material för dig – bara för att en tjej/kille inte är rätt för dig betyder det inte att ingen av dem är det.

Rusa dig inte in i något allvarligt 

Början av ett förhållande kan vara spännande. Det är början på ett nytt äventyr och du vill njuta av varje ögonblick. Du vill göra allt med personen, se dem hela tiden och lära känna dem på nära håll.

Även om detta är förståeligt och en del av processen, är det viktigt att inte låta dina känslor komma i vägen för att ta saker långsamt.

Varför? För att rusa in i något allvarligt kan orsaka problem senare, speciellt om ni inte har tagit tillräckligt med tid på att lära känna varandra. Visst, det kan ordna sig: många människor blir snabbt kära och de levde lyckliga i alla sina dagar. Men det finns också en chans att du ignorerar varningssignaler eller hamnar i ett ohälsosamt förhållande.

Om du skyndar dig in i något allvarligt för snabbt kan du bli sårad eller skada någon annan eftersom dina känslor ligger före sunt förnuft. Även om starten av ett förhållande inte är någon tid för negativitet, är det en tid för att vara realistisk om dina och din partners känslor.

Var säker på att personen du vill dejta är värt det 

Det finns inget magiskt antal dejter eller hur mycket tid du spenderar tillsammans som på något magiskt sätt förvandlar en främling till någon du känner. Ofta börjar folk dejta för tidigt eftersom de är rädda att de kan förlora sin chans om de inte gör det. Men det är bättre att vänta tills du är säker på att personen är “The One” istället för att dyka in med huvudet först, bara för att hitta dig själv på botten av en tom pool. Ställ dig själv dessa frågor innan du börjar dejta.

  1. Fråga dig själv varför du dejtar.
  2. Gör en lista över de egenskaper du vill ha hos en partner.
  3. Se till att personen du vill dejta är värd det.
  4. Få ut allt på bordet tidigt.
  5. Bestäm vilken typ av relation du vill ha med personen du dejtar.
  6. Var villig att gå ifrån någon som inte ger dig det du behöver.

Vad ska du göra när du är i ett förhållande?

När du inleder ett förhållande måste du vara försiktig. Och bara lev förhållandet. Häng dig inte på relationen och försök bara lära dig vad konceptet med ett förhållande är. Smaka på de vackra och spännande känslorna.

När du är kär i någon kommer du att börja känna dig konstig. Du kommer att prata med dem hela dagen lång. Ibland inser du inte ens att ditt samtal har nått 4 timmar eller mer. Känslan är en av de vackraste känslorna i världen när du är tillsammans med någon som har en speciell plats i ditt hjärta.

Ett sätt att behålla en bra relation är att vara ärliga mot varandra och vara öppna om allt för varandra. Detta kan göra din relation starkare och närmare än tidigare. Om det är något som retar och gör din partner arg, låt det inte störa dig, för senare kommer det att orsaka problem mellan dig och din partner. Men medan du gör allt detta, förlora inte din självrespekt.

Det var allt för nu från innehållet i “I vilken Ålder Kan Du Börja Dejta?” förberedd av Victoria Milan! Om du letar efter mer sådant här innehåll kan du besöka vår blogg och hålla ögonen öppna.

Victoria Milan är också det bästa alternativet som dejtingsajt för dig att hitta en partner. Med miljontals användare och unika funktioner låter Victoria Milan dig hitta den partner du letar efter. Du kan se online användare på hemsidan, använda filtreringsalternativ och träffa riktiga användare med sina verifierade profiler. Dessutom är det helt gratis att registrera sig hos Victoria Milan! Hitta den bästa partnern du letar efter med Victoria Milan! Klicka för att registrera dig hos Victoria Milan!

is it ok to kiss on the first date

Vanliga frågor om hur gammal bör du vara för att börja dejta 

Vilken ålder är ok att dejta?

Till att börja med finns det inget specifikt ålderskriterier för dejting; därför måste du vara känslomässigt och mentalt mogen nog att stå ut med relationens känslomässiga och mentala turbulens. Dessutom måste du kunna hantera dina känslor och hantera dem på det lämpligaste sättet när du är i ett förhållande.

Är det ok att kyssas på första dejten?

Den första dejten är en viktig milstolpe i alla relationer. Det är verkligen inte en avgörande faktor, men det hjälper till att bestämma riktningen för ditt förhållande. Om du inte vill kyssas på första dejten, då är det helt upp till dig.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.