Vad händer egentligen när en affär slutar abrupt?

What Really Happens When An Affair Ends Abruptly?

Affärer slutar plötsligt hela tiden. Men få människor har en bra förståelse för vad som verkligen händer när affärer tar abrupt slut. Problemet är att det finns mycket desinformation där ute och det är verkligen svårt att hitta någon auktoritativ information om frågan. Den här artikeln syftar till att ge en djupgående analys av vad som verkligen händer när en affär tar abrupt slut.

Recovering From A Sudden Affair Ending

Att återhämta sig från ett plötsligt slut på en affär kommer att ta tid, men du kommer dit

Ja, det är svårt att tänka på, men affärerna tar slut. Ibland kommer de till ett slut för att den andra personen känner sig skyldig nog att avsluta det. Ibland tar de slut för att den andra personen flyttar eller för att din make/maka får reda på det.

Oavsett orsaken, när en affär får ett plötsligt och oväntat slut kan det kännas som att en matta har dragits ut under dig. Du kommer att känna en blandning av känslor – ilska, sorg, förvirring – och du kommer att behöva tid att bearbeta dem alla och vänja dig vid det faktum att saker och ting har förändrats.

Under denna tid är det inget fel med att söka tröst hos dem som älskar dig, oavsett om de är dina familjemedlemmar eller dina vänner. Om du är på god fot med din make, kan det vara bra att prata med dem också – inte nödvändigtvis om själva affären (det är bäst att lämna i det förflutna), utan om hur du känner dig nu när den är över. Många gånger kommer din make att kunna relatera och ge stöd.

Ett plötsligt uppbrott kan vara svårt att hantera, och det är okej att känna sig ledsen eller arg

Även om det kan verka som att en affär som slutar abrupt borde vara lätt att gå vidare från, är det ofta tvärtom. När du har blivit så van vid att ha någon i ditt liv, och sedan den personen plötsligt försvinner från ditt liv, kan du uppleva att du känner dig ledsen eller arg.

Abrupta slut kan vara svåra att hantera eftersom de ofta sker utan förvarning. Den partner som du har en affär med kan helt enkelt försvinna spårlöst och lämnar dig utan svar på varför han eller hon lämnade. Detta kan göra att uppbrottet känns ännu mer abrupt och förvirrande än det redan var.

Det är okej att känna sig ledsen eller arg när en affär tar abrupt slut, men du bör inte låta dessa känslor komma i vägen för att gå vidare. Istället för att grubbla över vad som hände och varför det hände, fokusera på att ta hand om dig själv så att du är redo för nya möjligheter senare på vägen.

Du känner skam och skuld 

Du känner skam och skuld. För du kommer att inse att det du gjorde var fel och att du sårade någon väldigt mycket. Det är inte längre så roligt och spännande “jag har en affär”-spänning, utan den vidriga “jag var otrogen mot någon jag brydde mig om”-smärtan. Det är hjärtskärande att se personen du älskar ha så mycket smärta på grund av dina handlingar.

Du mår dåligt för den andra personen. Om det är barn inblandade känner man ännu mer hemskt för dem. Det kan tyckas vara en bra idé till en början att vara i en affär med en bunden man eller kvinna eftersom det inte innebär något engagemang och mindre känslomässig anknytning, men verkligheten är att det fortfarande finns människor knutna till honom eller henne, och de människorna lider som väl när affären tar slut.

Du tappar förtroendet för dig själv. Det är svårt nog att fortsätta lita på dig själv när du har varit gift länge, än mindre om du är inblandad med en gift man eller kvinna som är otrogen mot sin make med dig.

Du kommer att vilja kontakta dem, men borde förmodligen inte 

Ibland är resultatet av en affär inte det rosa som du föreställt dig. Ibland slutar det abrupt och lämnar dig med fler frågor än svar.

Om din affär har upphört och du känner dig lite vilsen, här är några saker att tänka på när du navigerar genom denna svåra tid:

  1. Du vill kontakta dem, men borde förmodligen inte
  2. Det plötsliga tillbakadragandet kommer att lämna ett hål i ditt liv
  3. Du kommer att känna att du har förlorat något viktigt
  4. Ditt liv har förändrats till det bättre
  5. Var inte rädd för att söka hjälp om det behövs.

Du måste hitta ett sätt att hantera rastlösheten

Om din affär har tagit slut plötsligt kan du känna dig rastlös och orolig. Detta kan vara särskilt svårt om du såg fram emot nästa gång du skulle träffa din älskare.

Du kanske känner att en del av ditt liv saknas. Du är van vid att träffa din älskare regelbundet. Nu när denna relation har tagit slut, måste du hitta sätt att hantera den rastlöshet som du känner inombords.

Om affären tar slut på grund av att ni båda hade en slump, kan det vara lättare att hantera uppbrottet eftersom det är väldigt liten chans att bli ihop igen. Men om det fortfarande finns en chans kan det göra det svårt för dig. Du kanske övertygar dig själv om att om bara han eller hon ber om ursäkt så kommer allt att bli förlåtet och allt kommer att bli bra igen. Detta är inte alltid möjligt.

Så småningom kommer dina känslor att lugna ner sig

Det första du behöver förstå är att smärtan du känner just nu inte kommer att vara för evigt. Det kommer att avta. Så småningom kommer dina känslor att lugna ner sig dag för dag. Och du kommer inte känna samma smärta. Det kommer att minska.

Men det är viktigt att komma ihåg att det tar tid att läka från en trasig relation. Detta kan vara månader eller till och med år för vissa människor. Den goda nyheten är att du kan få den här processen att gå vidare mycket snabbare genom att vara proaktiv i att hitta sätt att må bättre och komma över uppbrottet snabbare.

What Should You Do When An Affair Ends Abruptly

Vad ska du göra när en affär tar abrupt slut?

Du kanske inte vet vad du ska göra när ditt förhållande tar slut. Du kan känna att ditt liv faller samman och du kan känna att du faller genom ett vakuum. Men oroa dig inte! Att återuppbygga ditt liv tar faktiskt steg mot ett mer fridfullt liv. Låt oss nu prata om vad ni behöver göra tillsammans.

Håll dig lugn

Lugna dig först. Skicka inga fler sms eller meddelanden till den andra personen. Om du gör det kommer du bara att göra det värre för dig själv. Försök inte att kontakta den andra personen om inte han eller hon initierar det.

För det andra, stanna upp och tänk på vem du är och vad du verkligen vill ha av det här förhållandet. Vad som gör dig lycklig? Vad vill du egentligen göra med ditt liv?

För det tredje, var ärlig mot dig själv om vad du vill och vad du inte vill. Du kanske inte gillar sanningen, men om du är ärlig mot dig själv kommer du att kunna fatta ett beslut som är bäst för er båda.

Ta stöd från din bästa vän

En affär kan vara rolig och spännande. Men det kan också sluta abrupt och lämna dig i ett tillstånd av chock. Det är därför det är viktigt att planera hur du ska reagera om din affär tar slut innan du någonsin påbörjar en.

Visst, din partner kan lämna dig när som helst, men de flesta människor är lite förberedda på det. När en affär tar slut oväntat (eller till och med när den tar slut efter flera år) kan det dock vara förödande. Du är plötsligt lämnad utan personen som har gett dig all denna uppmärksamhet och tillgivenhet i flera år.

Du kanske kan få lite stöd från din bästa vän eller familjemedlem under ett uppbrott, men bara om de känner till förhållandet. Om du har hållit affären hemlig för alla utom din affär-partner, då kommer ingen att förstå vad du går igenom eller varför du mår så dåligt.

Faktum är att många människor inte inser hur mycket smärta de har förrän efter att deras affär är över. Men syftet är bara att komma långt från denna situation. När du gör det kommer du att inse att du kommer över det långsamt.

Börja tänka på ditt eget liv igen

Det viktigaste du kan göra när en affär tar abrupt slut är att börja tänka på ditt eget liv igen. Hela ditt liv har byggts upp kring den här personen och nu när han eller hon är borta känner du dig vilsen, som om du inte har någon aning om vad du ska göra med dig själv. Det är därför det är så frestande att försöka få relationen tillbaka på rätt spår.

Istället för att försöka få tillbaka ditt ex, börja fundera på hur du kan förbättra ditt kärleksliv. Du är redan i ett förhållande med någon annan, så tänk inte på att bli tillsammans med din ex-älskare igen. Tänk istället på hur du kan förbättra saker mellan dig och din make.

Du kanske vill fundera på att få rådgivning för både dig själv och din make. Rådgivaren kan hjälpa er att hitta sätt att kommunicera bättre med varandra och arbeta igenom eventuella problem som kan påverka äktenskapet. Om det finns barn inblandade i äktenskapet kan de behöva lite extra uppmärksamhet också. Du bör också överväga att få lite parrådgivning om möjligt, eftersom detta kommer att hjälpa er båda att ta sig igenom denna svåra tid tillsammans.

Återupprätta vänskaplig kontakt med din make/mak

Att återupprätta vänskaplig kontakt med din make/maka är det bästa första steget. Det betyder att du slutar bråka och prata om affären tills vidare. Det innebär att börja bygga en ny grund för kommunikationen mellan dig och din make/maka.

Du kanske inte är redo att vara i samma rum med din make/maka just nu, än mindre att ha en intim konversation med honom eller henne. Du är förmodligen fortfarande arg eller ledsen eller skäms eller skyldig, eller alla dessa känslor på en gång. Du kan behöva få hjälp med att ta reda på vad som hände, varför det hände och hur du kan förstå det hela.

Hitta en hobby

Bli bekväm med tanken att avslutning vanligtvis bara finns i filmer och på tv-program, råder Susan Heitler, Ph.D., en klinisk psykolog som skriver för Psychology Today. Det är bättre att fokusera på det som ligger framför oss istället för att grubbla vid det förflutna.

Det är svårt att jobba på sig själv när man hela tiden tänker på sitt uppbrott och sin ex-partner. Det är bäst att hitta en annan hobby som kan hålla dig sysselsatt och hjälpa dig att glömma vad som hände i det förflutna. Du kan göra vilken hobby som helst som att spela gitarr, dansa, skriva, etc., allt som hjälper dig att slappna av. Detta kommer att hjälpa dig att distrahera dig från att tänka på ditt uppbrott.

Find Yourself And Live Your Life

Hitta dig själv och lev ditt liv

Att hitta dig själv är en av de viktigaste sakerna du kan göra för dig själv. Det handlar om att lära känna vem du är på ett djupare plan och lära dig hur du är självständig, så att du kan ta dig igenom svåra tider utan att känna dig vilsen och ensam.

Det finns många sätt att hitta dig själv och leva ditt liv. Ett sätt är att göra misstag, men också att lära av dem, så att du inte upprepar dem igen. Du bör också lära dig att vara nöjd med den du blir som person. Detta innebär att du accepterar dina brister och arbetar med dem, istället för att försöka dölja dem.

Det var allt för nu från innehållet i “Vad händer egentligen när en affär slutar abrupt?” förberedd av Victoria Milan! Om du letar efter mer sådant här innehåll kan du besöka vår blogg och hålla ögonen öppna.

Victoria Milan är också det bästa alternativet som en dejtingsajt för dig att hitta en partner. Med miljontals användare och unika funktioner låter Victoria Milan dig enkelt hitta den partner du letar efter. Du kan se online användare på hemsidan, använda filtreringsalternativ och träffa riktiga användare med sina verifierade profiler. Dessutom är det helt gratis att registrera sig hos Victoria Milan! Hitta den bästa partnern du letar efter med Victoria Milan! Klicka för att registrera dig hos Victoria Milan!

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.