Hur man hjälper din partner att läka från din affär? (7 sätt)

How To Help Your Spouse Heal From Your Affair

Har du haft en affär? Vill du få din partner att förlåta dig? Du kan göra det, och den här artikeln berättar hur. Det finns fortfarande en chans till försoning om du kan arbeta med det. Gör inga misstag om det och låt inte någon få dig att känna dig annorlunda.

Oavsett omständigheterna är det aldrig för sent att försöka läka såren. Men en sak jag skulle vilja tillägga är att veta när man ska sluta försöka och fatta ett beslut om huruvida din partner kommer att återvända eller inte.

Efter din otrohet eller affär, fundera noga på varför din partner lämnade i första hand. Var det på grund av din affär eller fanns det någon annan anledning? Om de gick medan de var arga, tänk efter två gånger innan du närmar dig dem igen, men om de gick för att de ville ha tid, fortsätt och försök! I den här artikeln kommer vi att lära oss hur du hjälper din partner att läka från din affär.

Sincerely Apologize To Your Spouse

Be uppriktigt om ursäkt till din partner

Det finns inget viktigare än att be din partner om ursäkt. En ursäkt är nödvändig eftersom den visar att du förstår smärtan du har orsakat och att du ångrar dina handlingar. Att be om ursäkt ger avslutning och hjälper läkningsprocessen att börja. När du ber om ursäkt, använd orden “Jag är ledsen” och mena dem. Om din partner försöker förlåta dig, försök inte rättfärdiga dina handlingar. Att acceptera ansvar för dina handlingar hjälper till att bygga upp förtroende igen senare. Om din partner inte accepterar din ursäkt, driv inte frågan. Fortsätt istället att be om ursäkt i någon vecka tills han eller hon hör av sig.

I den här situationen bör en ursäkt vara äkta och uppriktig. Om du bara säger dessa ord utan att mena dem för att du vill komma tillbaka, och vara tillsammans med honom eller henne, kommer de att veta att det är oärligt och bara en tidsfråga innan de får reda på vad som verkligen hände. Var beredd på att de aldrig förlåter dig. Det bästa du kan göra är att ge dem tid att läka och gå vidare med sina liv utan någon inblandning från dig.

Erkänn smärtan du har orsakat och dina skäl till otrohet 

Erkänn smärtan du har orsakat och dina skäl till att ha varit otrogen. Din partner behöver höra att du förstår varför de är upprörda och hur det du gjorde var fel. Det är viktigt för dig att bekräfta deras känslor utan att komma med ursäkter eller försöka rättfärdiga ditt beteende.

Ta ansvar för affären, även om det fanns problem i ditt äktenskap. Affären var ditt val och ditt ansvar oavsett tillståndet i ditt äktenskap vid den tiden. Erkänn att du gjorde ett misstag och sårade den person du älskar mest i den här världen.

Var beredd på massor av intensiva känslor från din partner när de försöker bearbeta det som hände. Detta kan innefatta ilska, sorg, rädsla och misstro. Ta det inte personligt när dessa känslor kommer ut; det är en del av läkningsprocessen för dem.

Ge din partner den tid de behöver för att läka enligt sitt eget schema. Det finns ingen bestämd tidsram för att hantera otrohet, inklusive att gå förbi den och bestämma om dem ska stanna hos dig eller inte.

Försök inte att minimera eller bagatellisera det du har gjort

Försök inte att minimera eller bagatellisera det du har gjort. Om du gör det kommer det bara att få din partner att må sämre. Du måste inse att detta var en allvarlig affär. Det kan ha varit fysiskt, känslomässigt eller både och. Oavsett vilket var det intensiva känslor och känslor inblandade. De kanske inte var lika djupa som de var med din partner, men de fanns fortfarande där. Din partner behöver höra att du verkligen förstår hur djupt du sårat honom eller henne.

what should i do in sexless marriage

Närma dig din partner med ödmjukhet

Närma dig din partner med ödmjukhet. Om du har något hopp om att överleva otrohet och fortsätta i ditt förhållande, måste du närma dig din partner med stor ödmjukhet. När vi blir sårade av vår partners trolöshet fylls vi ofta av en överväldigande önskan att straffa den skyldige. För att uppnå detta kommer vi ofta att vända oss till nedlåtenhet och verbala övergrepp. Allt detta är förståeligt i ljuset av den smärta vi känner. Det är dock absolut nödvändigt att du närmar dig din partner med genuin ödmjukhet om du vill kunna dela ett sunt äktenskap efter otrohet.

Det bästa sättet att närma sig din partner med ödmjukhet är att inte komma med ursäkter för ditt beteende. Det finns många anledningar till varför vi är otrogna mot vår partner, men ingen av dem är skäl som motiverar vårt beteende. Dessutom bör vi öppet erkänna smärtan som våra handlingar har orsakat för vår partner. Dessutom bör vi ta ansvar för våra handlingar och inte försöka lägga skulden på någon annan.

Bevilja integritet och utrymme

I en informativ ton: Detta är det viktigaste steget du kan ta för att hjälpa din partner att läka. Så mycket som möjligt måste din make/maka lära sig att lita på att du inte går tillbaka till den person som du hade en affär med. Det betyder att inte smsa, skicka meddelanden eller ringa dem. Din partner kommer att vara extremt känslig för att se meddelanden från den du var otrogen med, även om det bara är ett snabbt sms som säger “hej”. Du bör ge din partner tillgång till alla lösenord och/eller konton så att de själva kan se att det inte finns någon kontakt med din otrogenhets partner. Om det finns några dolda konton eller sms eller e-postmeddelanden kommer din partner att få reda på dem så småningom och detta kommer att börja om deras läkningsprocess från början. Så ljug inte eller dölj inte saker för din partner. Ge dem all information de ber om.

Om du inte ger sekretess och utrymme, förvänta dig att din partner börjar snoka och gå igenom din telefon eller dator och övervaka allt du gör. Det beror på att de är rädda för att bli sårade igen genom att få reda på att man har ljugit för dem om att man fortfarande är i kontakt med otrogenhets partnern. Om du döljer något kommer de att tro att det beror på att du fortfarande är kär i den person du var otrogen med. Så släpp all kontakt med affären.

Var beredd på att vänta, det kommer att ta tid

Det viktigaste för dig att veta om att hjälpa din partner att läka från din affär är att det kommer att ta tid. Det är inget som kommer att lösas om en vecka eller en månad, men med tanke på djupet av trauman som din partner har upplevt måste du vara beredd att vänta fullt på läkningsprocessen. Du kan inte skynda på det med ord eller handlingar. För det andra är det faktum att de kommer att ha bra dagar och dåliga dagar – förvänta dig inte att de ska göra några linjära framsteg. De kommer fortfarande att ha bra stunder och dåliga stunder långt efter att affären har avslutats och ni jobbar på att läka detta tillsammans.

Att förvänta sig att din partner ska komma över affären på kort tid är också orättvist eftersom du ställer orealistiska förväntningar på vad som skulle vara en fantastisk prestation oavsett standard. Det finns inga tidslinjer för sorg och svek. Ni måste båda bara arbeta igenom det så gott som möjligt, med vetskapen om att det kommer att bli bakslag och framgångar på vägen.

Var öppen, ärlig och transparent, och var villig att göra vad som krävs för att återuppbygga förtroende

Det första steget för att återuppbygga förtroende är att vara öppen, ärlig och transparent. Det innebär att vara öppen med din telefon och e-post, ge åtkomst till dina lösenord och visa fullständig transparens inom alla områden av ditt liv. Det kan vara obehagligt, men det är nödvändigt.

För det andra, var villig att göra vad som helst så länge som det tar för att återuppbygga förtroendet. Förtroende sker inte över en natt. Att återuppbygga förtroende är en process som sker över tid eftersom din partner ser att du konsekvent följer vad du säger och vad du kommer att göra.

För det tredje, arbeta med din partners rådgivare eller terapeut för att upprätta en plan för att återuppbygga förtroendet. Denna plan kommer att fungera som en färdplan och ansvarig åtgärd medan ni arbetar genom återhämtningsprocessen tillsammans.

Kort sagt, du måste göra vad han eller hon behöver. På så sätt kan du hjälpa din partner att läka från din affär.

Det var allt för nu från innehållet i “Hur hjälper du din partner att läka från din affär?” förberedd av Victoria Milan! Om du letar efter mer sådant här innehåll kan du besöka vår blogg och hålla ögonen öppna.

Victoria Milan är också det bästa alternativet som en dejtingsajt för dig att hitta en partner. Med miljontals användare och unika funktioner låter Victoria Milan dig hitta den partner du letar efter. Du kan se online användare på hemsidan, använda filtreringsalternativ och träffa riktiga användare med sina verifierade profiler. Dessutom är det helt gratis att registrera sig hos Victoria Milan! Hitta den bästa partnern du letar efter med Victoria Milan! Klicka för att registrera dig hos Victoria Milan!

how to survive a loveless sexless marriage

Vanliga frågor om hur man hjälper sin partner att läka från en affär? 

Hur lång tid tar det för en partner att komma över en affär?

Tyvärr finns det inget enkelt svar på denna fråga. Mängden tid varierar från person till person och beror på många faktorer, inklusive hur allvarlig affären var, om paret har barn tillsammans, om de bor tillsammans och många andra saker. Vissa människor kanske kan gå vidare på bara några månader medan andra behöver år innan de känner att de är klara med att läka från smärtan av svek.

Hur stor andel av äktenskap återhämtar sig från en affär?

Den första studien gjordes 1986 av Janis Abrams Spring och Michael Spring. De undersökte 500 par som hade varit med om otrohet och fann att 68 % av äktenskapen hade överlevt. Studien upprepades 1991 med 1 000 par och resultaten var liknande (65 % överlevde). År 2004 genomförde Springs en tredje studie som inkluderade 538 par, men endast 45% av dessa äktenskap överlevde.

Hur hjälper du din partner efter att du har varit otrogen?

Be uppriktigt om ursäkt till din partner.

Erkänn smärtan du har orsakat och dina skäl till otrohet.

Försök inte att minimera eller bagatellisera vad du har gjort

Närma dig din partner med ödmjukhet.

Bevilja integritet och utrymme

Var beredd att vänta, det kommer att Ta tid

Var öppen, ärlig och transparent och var villig att göra vad som krävs för att återuppbygga förtroende

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.