Match vs Tinder: Vilken är den bästa dejtingappen 2022?

Feautured

Nätdejting har funnits i över ett decennium. Men i och med smarttelefonens framväxt har det blivit mycket mer utbrett än tidigare. I dag börjar mer än en tredjedel av alla relationer på nätdejtingplattformar. Och de två mest framträdande aktörerna i branschen är Match vs Tinder: Vilken är den bästa dejtingappen 2022? Sökmotorer har spridit ordet om dessa två plattformar. Och det är lätt att förstå varför – de marknadsför sig båda som att de är till för alla när det i verkligheten fortfarande finns vissa sajter som spelar på dina individuella behov bättre än andra. Det handlar bland annat om webbplatser som är särskilt inriktade på personer med olika religiösa övertygelser, personer från olika geografiska platser och personer med särskilda hobbies eller intressen. I den här artikeln kommer vi att jämföra Match och Tinder.

heading

 

Vad är Match?

Match är en dejtingapp som hittar lokala personer att gå ut med. Oavsett om det handlar om en snabb träff eller ett långvarigt förhållande kan Match hjälpa dig att hitta exakt det du söker.

Match är resultatet av många års forskning och utveckling av behoven hos singlar som söker kärlek. Företaget lanserades 1995 som en av de första dejtingsajterna på nätet. Det har sedan dess vuxit till ett globalt varumärke som är verksamt i 25 länder runt om i världen och hjälper miljontals människor att hitta relationer varje år.

Det är gratis att gå med i Match.com, men om du vill använda alla funktioner måste du betala en månadsavgift. Webbplatsen erbjuder också premiumtjänster som Match Invite, som ger dig en rad verktyg för att hjälpa dig att hitta partners och få nya vänner, Match Drive, som kopplar dig till andra likasinnade singlar i ditt område.

Vad är Tinder?

Tinder lanserades 2012 av Sean Rad, Jonathan Badeen och Justin Mateen. Företaget är baserat i Los Angeles och har kontor i New York och San Francisco.

Tinder är en platsbaserad mobilapp för social sökning som underlättar kommunikation mellan användare som är intresserade av varandra och låter matchade användare chatta.

Tinder använder geolokalisering för att låta användarna gilla (svep till höger) eller ogilla (svep till vänster) foton av andra användare, och låter användarna chatta om båda parter har svept till höger (en “match”). Om någon av användarna sveper åt vänster på en användares profil visar detta att de inte är intresserade av profilen. En genomsnittlig användare spenderar i allmänhet ungefär en och en halv timme på appen varje dag. Du kan gå med i Tinder utan att betala. Och du kan använda den gratis. Men för att få det bästa resultatet bör du köpa ett medlemskap.

Match vs Tinder: Skillnader

Här är några av de största skillnaderna mellan Match och Tinder:

Match och Tinder har mycket olika stilar.

Match är mer traditionell och har en mer seriös ton, medan Tinder är mer avslappnad och lekfull.

Match har många fler funktioner än Tinder, inklusive ett betalt meddelandesystem.

Match erbjuder fler sökkriterier än vad Tinder gör – åldersintervall, plats, religion/politik/barn/rökare/drickare/vegetarianism/längd/vikt/kroppstyp – så det är lättare att hitta personer som passar dina preferenser.

Match vs Tinder: Likheter

Match och Tinder är båda online dejtingplattformar som gör det möjligt för användare att träffa andra singlar i sitt område. De har liknande funktioner, bland annat:

Möjligheten att skapa en profil och ladda upp foton.

En inkorg där användare kan ta emot meddelanden från andra medlemmar.

En sökfunktion som gör det möjligt för användare att hitta potentiella matchningar baserat på plats, ålder och intressen.

Möjligheten att svepa till vänster eller höger på profiler.

8 Tips On How To Start A Conversation On A Dating App

Match vs Tinder: Priser för medlemskap

Kostnad för medlemskap i Match.com: 

PlanLängdMånadskostnadTotal kostnad
Standard3 månader$31.99$95.97
Standard6 månader$22.99$137.94
Standard12 månader$18.99$227.88
PlanLängdMånadskostnadTotal kostnad
Premium3 månader$34.99$104.97
Premium6 månader$24.99$149.94
Premium12 månader$19.99$239.88

Funktioner för Match-medlemskap:

 •       CHAT med andra medlemmar via meddelanden
 •       LÅS UPP -avsnittet “Jag söker efter…” i de profiler du tittar på.
 •       VISA medlemmar som har lagt till dig i sina Likes
 •       BLÄDDRA i Match utan annonser med prenumerationen UNLIMITED
 •       TA EMOT ett särskilt urval av Match singlar bara för dig.
 •       SPARA på biljetter till exklusiva Match-evenemang

Tinder Premium-medlemskap Pris:

PlanLängdMånadskostnadTotal kostnad
Platinum1 månad$19.99$19.99
Platinum6 månader$10.00$60.00
Platinum12 månader$6.67$80.04
PlanLängdMånadskostnadTotal kostnad
Gold1 månad$14.99$14.99
Gold6 månader$7.50$45.00
Gold12 månader$5.00$60.00

Tinder Platinum-medlemskap Funktioner:

 •       Obegränsat antal likes
 •       Spola tillbaka
 •       5 Super Likes per dag
 •       1 boost per månad
 •       Pass
 •       Inga annonser
 •       “Vem gillar mig” 
 •       Bästa valen
 •       Meddelande före matchning
 •       Prioriterade likes
 •       Se vilka Likes du har skickat under den senaste veckan

Vem är Tinder bäst för?

Tinder är en gratis app där du snabbt kan svepa igenom potentiella matchningar och avgöra om du vill prata med dem.

Det är ett bra sätt att träffa nya människor, särskilt om du bor i en storstad där det kan vara svårt att träffa nya människor. Du kan också använda Tinder för att hitta lokala evenemang eller grupper i din närhet.

Tinder är bäst för personer som vill ha tillfälliga dejter och träffar, men inte för dem som vill ha något mer seriöst. Om du letar efter något mer seriöst rekommenderar vi Match som bättre alternativ för nätdejting. Majoriteten av användarna på den här plattformen letar efter tillfälliga möten eller kortvariga relationer, så om du letar efter något mer seriöst än så är den här appen förmodligen inte för dig.

Vem är Match bäst för?

Match är en fantastisk app för personer som söker en seriös relation och som vill matchas med andra användare baserat på deras personlighet, livsstil och värderingar.

Match har många medlemmar och är en av de mest populära dejtingapparna. Det är också en av de bästa dejtingapparna för personer i 30- och 40-årsåldern eftersom den är utformad för att tillgodose dessa åldrar.

Match är ett bra alternativ för alla som söker vänner eller tillfälliga flings. Om du är osäker på om du vill binda dig till någon kan detta vara ett bra sätt att testa vattnet utan att behöva binda din tid eller dina känslor i förväg.

Tinder vs Match: Resultat

Tinder och Match är två olika dejtingappar. Båda har olika syften, så du kan välja den som du behöver.

Tinder är mer som en avslappnad dejtingapp, medan Match är mer som en seriös dejtingapp.

Syftet med Tinder är att hitta nya personer i ditt område som du kan dejta eller träffa. Tinder har över 70 miljoner användare över hela världen, så om du vill ha lite avslappnat nöje är det här appen för dig. Tinder är också gratis att ladda ner och använda, men det finns några köp i appen om du vill betala för ytterligare funktioner.

Match är mer som en app för seriösa relationer och den är främst utformad för att hitta någon speciell som du kan inleda ett seriöst förhållande med. Appen har över 11 miljoner användare över hela världen, så om du letar efter något mer än bara tillfälligt nöje kan detta vara ett alternativ för dig också!

Som vi kan se är Match mer som en seriös relation och Tinder mer som en tillfällig relation. Därför har dessa två appar olika syften, så du bör välja dessa två appar utifrån ditt syfte.

Det var allt för tillfället från Match vs Tinder: innehåll förberett av Victoria Milan för dig! Om du letar efter mer innehåll som detta kan du besöka vår blogg och hålla dig uppdaterad.

Victoria Milan är också den bästa dejtingsajten där du kan hitta någon. Med miljontals användare, modern design och unika funktioner erbjuder Victoria Milan dig den bästa användarupplevelsen. %100 anonymt och du kan se onlineanvändare på hemsidan och starta en snabb chatt. Eller så kan du enkelt hitta den perfekta partnern med filtreringsalternativ. Dessutom är registreringen på Victoria Milan gratis. Hitta en partner enkelt och snabbt med Victoria Milan. Klicka bara för att registrera dig på Victoria Milan.

Dating Age Rules: How Old Should You Be To Start Dating

Vanliga frågor om Match och Tinder

Är Match bra för att få kontakt?

Match är en dejtingapp för seriösa relationer. Det är inte en uppkopplingssajt som Tinder eller Bumble. Du kommer inte att hitta många som letar efter ett engångsligg här. Match är till för personer som söker något långsiktigt och som vill dejta med syfte och avsikt.

Är Match en bra dejtingapp?

Match är en populär dejtingapp som använder en dynamisk matchningsalgoritm för att para ihop dig med potentiella partners. Om du letar efter kärlek kan detta vara rätt dejtingapp för dig. Match har många funktioner som gör det enkelt att hitta någon som passar dig. Appen har en algoritm som hjälper dig att hitta personer baserat på gemensamma intressen, gemensamma vänner med mera. Du kan också filtrera sökresultaten utifrån ålder, plats och etnicitet.

Är Match fortfarande populärt?

Match.com är världens mest kända dejtingsajt med över 11 miljoner medlemmar. Webbplatsen har funnits i många år och är ett av de mest pålitliga alternativen för nätdejting. Men bara för att Match.com är populärt betyder det inte att det är det bästa alternativet för dig. Match.com är ett bra alternativ för dem som är ute efter ett seriöst förhållande.

Äger Match Tinder?

Match Group, som äger Tinder, är den största ägaren av dejtingappar med över 100 miljoner användare. Match Group äger också OkCupid, PlentyOfFish, Hinge och andra populära dejtingsajter.

Är Tinder en bra dejtingapp?

Tinder är bra för dem som vill ha tillfälliga träffar. Appen är baserad på din plats, så det är lätt att hitta personer i din närhet och sedan kan du bestämma om du vill träffa dem. Om du är ute efter något mer seriöst bör du prova andra appar som Match eller OkCupid.

Är Tinder bra för att få kontakt?

Tinder är en dejtingapp som kan användas för att få kontakt. Den finns för både iOS och Android och är gratis att använda. Tinder är en platsbaserad dejtingapp som låter dig bläddra bland andra användare i ditt område. Om ni båda är intresserade av varandra kan ni chatta och komma överens om att träffas för att knyta ihop.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.