POF vs. Tinder – vilken är bäst för dig?

Tinder VS POF

Ibland vill man bara dejta i lugn och ro. Kanske är ditt arbetsschema tajt, eller så har du bara en massa saker på gång i ditt liv som gör det svårt för dig att hitta tid för en dejt. POF, eller Plenty Of Fish, är en av de mest populära online-datingtjänsterna som finns. Idag ska vi gå igenom de mycket viktiga skillnaderna mellan POF och Tinder, så att du kan fatta ett välgrundat beslut om vad som kommer att fungera bäst för dig.

Tinder VS POF

Vad är Plenty Of Fish (POF)?

Plenty of Fish är en gratis dejtingsajt på nätet. Den lanserades 2003 och har över 90 miljoner medlemmar från hela världen. Det är många människor som använder den här webbplatsen, vilket gör den till ett utmärkt ställe för att hitta kärleken på nätet.

Du kan skapa din egen profil, ladda upp foton och interagera med andra medlemmar på PlentyOfFish. Du kan använda den som ett alternativ till Tinder eller någon annan dejtingapp som du kanske använder just nu.

För att komma igång på den här webbplatsen måste du skapa en profil och lägga till lite information om dig själv. Det gäller bland annat vad du tycker om, vad du inte tycker om, vilka intressen och hobbies du har osv. När du har skapat din profil kan du börja leta efter andra singlar som har gjort samma sak! När du har hittat någon som fångar din uppmärksamhet kan du börja chatta med dem via chattrum eller genom att skicka dem meddelanden direkt via deras profilsida.

Det finns många olika sätt att träffa nya människor på den här webbplatsen – antingen genom matchmaking-tjänster eller genom att chatta med dem online! Du kommer också att kunna se om det finns några singlar i närheten av din ort innan du registrerar dig på webbplatsen så att du kan vara säker på att det kommer att finnas gott om folk.

Vad är Tinder?

Tinder är en platsbaserad mobilapp för social sökning som underlättar kommunikationen mellan användare som är intresserade av varandra och låter matchade användare chatta. Tinder utvecklades av Sean Rad, Jonathan Badeen och Justin Mateen och grundades 2012 med fokus på snabbdejting. Tinder har 65 miljoner användare världen över.

Tinder är en platsbaserad mobilapp för social sökning som underlättar kommunikationen mellan användare som är intresserade av varandra och låter matchade användare chatta. Appen används oftast som en dejtingapp eller hookup-app, men den används också för den som letar efter en vän.

I appen kan användarna gilla (svep till höger) eller ogilla (svep till vänster) andra användare, och appens algoritm underlättar matchningar baserat på profilinformation, gemensamma vänner och gemensamma intressen. Om två användare gillar varandra resulterar det i en “matchning” och de kan chatta i appen. Målet med appen är att få så många matchningar som möjligt. Den använder Facebook-profilinformation för autentisering, så du behöver inte fylla i någon information om dig själv om du inte vill göra det.

POF:s registreringsprocess vs Tinder:s registreringsprocess

POF: Registreringsprocess:

Det tar inte lång tid att registrera sig på POF. Du kan registrera dig på bara 10 minuter. När du har slutfört registreringsprocessen och verifierat din e-postadress måste du skapa ett användarnamn och ett lösenord.

Därefter måste du fylla i formuläret med personlig information och ladda upp ett foto av dig själv. Du kan också välja kön, land och stad från rullgardinsmenyn på webbplatsen. När du har fyllt i alla dessa fält klickar du på knappen “Nästa” för att gå vidare. Men du måste skriva en detaljerad biografi på din POF-profil. Så det kan ta lite tid.

När du har gjort detta är du redo att börja bläddra bland andra medlemmars profiler på POF.com.

Tinder: Registreringsprocess:

Öppna appen och tryck på “Registrera dig”. Du ombeds då att ange ett Google-konto, Facebook-konto eller telefonnummer.

Tinder ber dig bara ange ditt förnamn och efternamn, så du kan använda vilken kombination av bokstäver som helst. Appen tillåter inte att du registrerar dig med ett användarnamn som redan används av en annan användare.

När vi tittar på dessa tjänster är Tinder vinnaren med dessa funktioner.

POF-funktioner jämfört med Tinder-funktioner

POF har en mängd olika funktioner som gör det enkelt att hitta, träffa och chatta med nya människor. POF Dating App finns tillgänglig för iOS- och Android-enheter, och POF:s webbplats har en datorversion så att du kan logga in från din dator.

POF har funnits sedan 2003 och har miljontals användare världen över. Det är gratis att gå med och använda sidan, men den erbjuder premiummedlemskap för dem som vill ha extra förmåner som att skicka obegränsat med blinkningar eller se vem som gillar dem först i appen.

Här är några av de viktigaste funktionerna i POF:

 1. Bläddra bland singlar efter städer och länder
 2. Se vem som är online nu!
 3. Hitta lokala singlar nära dig!
 4. Skicka och ta emot blinkningar
 5. Chatta med singlar via textmeddelande
 6. Se vem som är intresserad av dig
 7. Använda Meet Me
 8. Kontrollera vem som ser din profil och dina foton
 9. Gömma och ta bort din profil
 10. Blockera en annan medlem
 11. Blockering på Live!

Tinder Funktioner:

Appen används oftast som en dejtingapp, men den har också tjänster för professionella nätverk. Användarna kan gilla och ogilla andra användare, och endast ömsesidiga gillanden visas.

Om båda användarna gillar varandra blir det en “match” och de kan chatta i programmet.

 1. Prioritet gillar
 2. Meddelande före match
 3. Gillar dig
 4. Passport
 5. Rewind
 6. Super Like
 7. Boost
 8. Bästa val

Båda apparna har faktiskt bra tjänster, men Tinder är lite smalare i det här ämnet. Så POF är vinnaren i detta “POF vs Tinder” -avsnitt.

Tinder VS POF

POF-användare och Tinder-användare

POF-användare:

POF-appen har mer än 90 miljoner användare världen över. Användarna kommer från olika länder som USA, Kanada, England, Filippinerna, Australien och många andra länder. Så du kan lätt hitta någon för ditt förhållande på denna app.

POF-användare har olika syften med att använda appen dagligen. En del av dem är ute efter seriösa relationer och en del av dem är ute efter tillfälliga relationer. Men de flesta av användarna är mellan 30 och 35 år gamla.

Tinder-användare:

Du kan använda den här appen för att hitta vänner, chatta med nya människor och till och med hitta en dejt. Tinder har mer än 65 miljoner användare världen över. Användarna av denna app kommer från olika länder som England, Frankrike, USA, Kanada, Tyskland, Ryssland, Sverige, Brasilien och Australien.

Varje användare använder appen i olika syften. En del av dem söker seriösa relationer, en del av dem söker tillfälliga relationer. Men de flesta av användarna är bara ute efter en uppkoppling. Vi kan alltså säga att Tinder är en app för att paras ihop. Och användarnas åldersgrupp är 18-26 år.

Som vi kan se har POF och Tinder riktat sig till olika typer av användare. Om du är ung och söker en daglig relation kan du välja Tinder. Om du är i 30-årsåldern och söker seriösa eller dagliga relationer kan du välja POF. Men om vi jämför dessa funktioner är POF lite bättre än Tinder. POF har nämligen olika typer av användare. Vi kan alltså säga att POF är mer framgångsrik på detta område. Så i denna POF vs Tinder-sektion är POF vinnaren.

POF medlemskapspriser Vs Tinder medlemskapspriser

Plenty Of Fish (POF) Kostnad för medlemskap: 

PlanLängdMånadskostnadTotalkostnad
Premium1 månad$19.99$19.99
Premium8 månader$9.99$79.92

 Med POF Premium-medlemskap kan du få tillgång till dessa funktioner:

 1. Du kan ladda upp inte bara 8 utan 16 bilder till din dejtingprofil!
 2. Lås upp utökade profiler för andra medlemmar.
 3. Se om dina meddelanden har lästs/släckts av mottagaren.
 4. Visa dig på funktionen MeetMe
 5. Inga annonser
 6. Kontrollera vem som har tittat på din profil ner till datum och tid när de tittade på den.
 7. Skicka tre gåvor per dag
 8. Sticka ut i alla sökningar
 9. Se vem som vill “träffa” dig med hjälp av funktionen “Träffa mig”.
 10. Tillgång till sökning efter användarnamn
 11. Filtreringsfunktioner

 Tinder Premium – Kostnad för medlemskap:

PlanLängdMånadskostnadTotalkostnad
Platinum1 månad$19.99$19.99
Platinum6 månader$10.00$60.00
Platinum12 månader$6.67$80.04 
PlanLängdMånadskostnadTotalkostnad
Gold1 månad$14.99$14.99
Gold6 månader$7.50$45.00
Gold12 månader$5.00$60.00

 Tinder Gold-medlemskap Funktioner:

 1. Pass
 2. Spola tillbaka
 3. Obegränsat antal gilla-markeringar
 4. fem Super Likes per dag
 5. en Boost per månad
 6. Du-funktionen, så att du kan se vem som gillar dig innan du sveper

Tinder Platinum-medlemskap Funktioner:

 1. Obegränsat antal gillar
 2. Spola tillbaka
 3. 5 Super Likes per dag
 4. 1 boost per månad
 5. Pass
 6. Inga annonser
 7. “Vem gillar mig” 
 8. Bästa valen
 9. Meddelande före matchning
 10. Prioriterade gillar
 11. Se vilka likes du har skickat under den senaste veckan.

 När vi tittar på dessa funktioner har båda apparna bra funktioner för användarna. Och vi kan säga att POF Vs Tinder har samma status.

POF Kundsupport Vs Tinder Kundsupport

POF:s kundtjänst:

Om du har problem med ditt POF-konto och vill få hjälp av POF:s kundtjänst kan du kontakta dem på deras officiella webbplats.

POF:s kundtjänst är tillgänglig dygnet runt för att lösa alla problem som användarna har. Du kan kontakta dem via telefon, e-post eller livechatt.

Tinder:s kundtjänst:

Med Tinder kan du ta kontakt via fax. Det finns olika sätt att få kontakt med dem. De har ett avgiftsfritt nummer som är tillgängligt 24 timmar om dygnet och sju dagar i veckan. Det kommer att vara till hjälp för dem som vill prata med någon personligen och få sina problem lösta direkt.

Du kan också skicka ett e-postmeddelande till support@tinder.com eller fylla i formuläret på webbplatsen om du vill få ett omedelbart svar från dem. Svarstiden kan variera beroende på vilken typ av fråga du har och hur många användare som kontaktar dem vid den aktuella tidpunkten, men det tar inte lång tid för dem att svara efter att ha mottagit ditt e-postmeddelande eller fyllt i formuläret korrekt med all nödvändig information som behövs för att behandla din fråga utan några svårigheter eller problem alls.

När vi tittar på dessa tjänster är Tinder inte lika bra som POF. Så i detta avsnitt POF vs Tinder kan vi säga att POF är vinnaren.

Resultatet av POF vs Tinder

Tinder har blivit mycket populärt de senaste åren och har miljontals aktiva användare varje dag, men det är en betald dejtingapp. Även om Tinder teoretiskt sett är gratis är gratisversionen ineffektiv. Du kommer att se många annonser och du kan inte sticka ut särskilt mycket i algoritmen. Med andra ord måste du betala pengar för att använda den här appen. POF är däremot gratis och erbjuder dessutom en del bra funktioner som obegränsad meddelandehantering eller att se andra profiler utan att du behöver betala någonting.

POF erbjuder mycket mer än vad Tinder gör, bland annat ett avancerat sökverktyg där du kan filtrera dina potentiella matchningar efter ålder, plats, sexuell läggning med mera. Det är också mycket enklare att använda än Tinder eftersom allt du behöver göra är att ladda upp några foton och fylla i en kort profil innan du är redo att börja chatta med andra singlar nära dig! POF är alltså bättre än Tinder.

Det var allt för tillfället från “POF vs. Tinder – vilket är bäst för dig?” som Victoria Milan har förberett för dig! Om du letar efter mer innehåll som detta kan du besöka vår blogg och hålla dig uppdaterad.

Victoria Milan är också den bästa dejtingsajten där du kan hitta någon. Med miljontals användare, modern design och unika funktioner erbjuder Victoria Milan dig den bästa användarupplevelsen. %100 anonymt och du kan se onlineanvändare på hemsidan och starta en snabb chatt. Eller så kan du enkelt hitta den perfekta partnern med filtreringsalternativ. Dessutom är registreringen på Victoria Milan gratis. Hitta en partner enkelt och snabbt med Victoria Milan. Klicka bara för att registrera dig på Victoria Milan.

Pof vs tinder

Vanliga frågor om POF och Tinder

Är POF bra för att få en kontakt?

Plenty of Fish är verkligen bra för tillfälliga uppkopplingar, men det finns också många seriösa relationer. Den har en fantastisk sökfunktion, så du kan hitta exakt vem du vill prata med utan att behöva bläddra igenom tusentals profiler.

Är POF och Tinder samma sak?

Till skillnad från POF är Tinder en dejtingapp. Den används för att hitta partners för en tillfällig relation. De flesta använder den för att få kontakt och inte för att hitta sin livspartner. POF å andra sidan är mer för seriösa relationer. Den har många funktioner som hjälper användarna att hitta sin sanna kärlek i en trygg och säker miljö. Du kan till och med filtrera bort personer baserat på ålder, plats eller avstånd från dig eller andra kriterier om du vill göra det.

Var är POF mest populärt?

POF är det mest populära i USA. 59 % av POF-användarna är amerikaner. De två följande länderna med flest POF-medlemmar är Kanada (12 %) och därefter Storbritannien (11 %). Australien kommer på 6 %, följt av Brasilien på 3 %.

Vilken åldersgrupp använder Plenty Of Fish?

Plenty Of Fish är en gratis dejtingsajt med över 90 miljoner användare. Enligt deras webbplats är genomsnittsåldern för POF-användare 30-40 år. Det finns dock många olika åldersgrupper representerade på Plenty Of Fish.

Vilken åldersgrupp använder Tinder?

De flesta Tinder-användare är mellan 18 och 26 år. Men Tinder är inte bara för millennieungdomar, det finns också ett stort antal äldre användare som har lyckats med appen.

Är Tinder bra för att få kontakt?

Tinder är definitivt bra för att få kontakt, men det är inte bara för att få kontakt. Folk använder Tinder av alla möjliga skäl – vissa vill hitta ett långvarigt förhållande och andra vill träffa nya människor och få vänner. Men en sak som alla kan hålla med om är att Tinder är bra för att hitta matchningar i närheten och det gör det superenkelt att träffas, oavsett om det innebär att bara umgås på en drink eller att planera för en riktig dejt.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.