Monogamisk: Entals-verden, Flertals-liv

monogamish,monogamisk

Har du hørt om udtrykket Monogamisk før? Selvom det kan virke som et ord, du ikke er bekendt med, er Monogamisk noget, vi alle kender. Monogamisk er navnet på monogame partnere. Men der er en anden side af det. I dag skal vi dykke dybt ned i Monogamisk og lære mere om Monogamisk. Vi vil også undersøge, om den monogamiske livsstil er gavnlig for os. Hvis du er klar, så går vi i gang! Her er indholdet, “Monogamisk” udarbejdet af Victoria Milan!

monogamish,monogamisk

Hvad er Monogamisk?

Monogamisk betyder bogstaveligt talt “monogam person”. Og monogamiske mennesker accepterer aldrig en anden partner med hensyn til følelsesmæssig tilknytning, men aktiviteter som sex med en anden partner defineres ikke som “utroskab”. Folk kan frit være sammen med forskellige sexpartnere. Nå men, Mennesket; Er det en Monogam Art eller en Polygam Art? Så lad os tage et kig på naturen for at finde svaret.

Naturens Ægteskab

Selvom der ikke er noget entydigt svar på dette spørgsmål; Generelt er Homo sapiens en biologisk polygam, kulturelt/socialt monogam art.

De levende tings partnertilstande i naturen er blevet bestemt af evolution med meget skarpere grænser end hos mennesker.

Selv i naturen ser vi dog en bred vifte af mangfoldighed: Vores nære slægtninge, såsom chimpansen og bavianen og mange flere, er multipartnere og kan parre sig med mere end én han eller hun.

På den anden side er andre primater såsom gibboner og silkeaber monogame og parrer sig med kun 1 han eller hun. Diversiteten er dog ikke begrænset til dette: Hos nogle dyr er hannerne polygame, mens hunnerne hos andre dyr kan være polygame.

Desuden kan parringsstatus variere alt efter før og efter parring. Nogle dyr parrer sig med en enkelt mage og får afkom; men så passer de de børn med mere end én ægtefælle. Nogle andre dyr yngler og bygger rede med kun én af disse, selvom de parrer sig med mere end én mage og får afkom. Med andre ord kan vi sige, at “der er hvad du leder efter” om polygami i naturen.

For hver levende tings evolutionære historie er forskellig; derfor er deres biologiske, sociale, seksuelle og endda “kulturelle” træk formet i overensstemmelse hermed. Der er med andre ord både monogame, monogamiske og polygame arter i dyreriget.

Forhold I Menneskets Natur

Situationen er den samme hos mennesker. Mennesker, som den mest intelligente dyreart, vi kender, har også en meget kompleks social struktur. Desuden gør det faktum, at den har en ekstrem høj kulturel mangfoldighed, hvis ikke biologisk, sådanne kategoriseringer endnu mere vanskelige.

Men hvis vi ikke begrænser vores analyse til nogen geografi og undersøger Homo sapiens “som en almindelig dyreart”, kan vi sige, at alle vores biologiske træk er egnede til polygami, det vil sige at parre sig med mere end én partner og få børn.

I modsætning hertil begrænser den kulturelle og sociale struktur, vi bygger på biologiske grundlag, næsten altid mennesker til monogami. I denne sag er der fra et videnskabeligt synspunkt ikke noget “rigtigt” eller “forkert”. Samfund og kulturer har både ting der er rigtige og forkerte, og de lever derefter.

Når vi analyserer det videnskabeligt, kan vi, hvis du vil have et kort svar, sige, at mennesker normalt er polygame biologisk, og generelt monogame sociologisk (kulturelt og socialt). Men fordi situationen inden for vores art er ret kompleks, er selv definitionerne af udtrykkene “polygami” og “monogamisk” desuden ikke særlig klare, ofte foretrækker videnskabsmænd at besvare dette spørgsmål som “ukendt” eller “tvetydig”.

monogamish,monogamisk

Så Er Et Monogamisk Forhold Et Godt Valg?

Der er mange fortolkninger af den monogamiske type forhold. Nogle mennesker hævder, at monogamisk er det bedste valg, andre hævder det modsatte. I dette tilfælde er denne type forhold faktisk op til folks præferencer.

Da vi undersøgte det videnskabeligt, var svaret, vi faktisk stødte på, “Ukendt”. Af denne grund bør enkeltpersoner eller par selv bestemme. Det er et godt valg, hvis begge partnere omfavner og accepterer et monogamisk forhold.

Men for kun én af partnerne kan dette være et problem, hvis et Monogamisk forhold skal være gyldigt, og den anden partner også er utilpas med det. Selv juridisk er det en forbrydelse for folk at gå i seng med andre partnere, og i dette tilfælde kan du få et problem. Derfor skal begge partnere acceptere denne situation.

Ofte Stillede Spørgsmål Om Monogamiske Forhold

Hvad Er Et Monogamisk Ægteskab?

Monogamiske par er monogame. Der er et dybt og følelsesmæssigt bånd mellem par. Derudover er partnere følelsesmæssigt loyale over for hinanden, men partnere har frihed til at have sex med andre mennesker.

Hvad er Monogamisk?

I den Monogamiske type forhold er partnerne monogame, og der er et dybt følelsesmæssigt bånd mellem partnerne. Men når det kommer til sex, er partnere ikke afhængige af hinanden og har frihed til at have sex med forskellige mennesker. Denne type forhold kaldes Monogamisk.

Hvad er Forskellen Mellem Polyamorøs og Monogamisk?

I et polyamorøst forhold består mennesker normalt af en gruppe, og inden for denne gruppe er de forbundet med hinanden både følelsesmæssigt og seksuelt. Men i den Monogamiske type forhold har folk kun én partner og er følelsesmæssigt loyale over for hinanden. Hvad angår sex, er monogamiske par ikke afhængige af hinanden og kan frit have en sexpartner.

Fungerer Det Monogamiske Type Forhold?

Det er op til den enkelte at vælge den monogamiske type forhold. Derfor er partnernes præferencer vigtige. Og denne type forhold kan være en god mulighed, hvis partnerne er enige.

Kan et Monogamisk Forhold Fungere?

Et monogamisk forhold kan gå godt, hvis begge parter er enige. Det er risikabelt, hvis du ønsker et ensidigt monogamisk forhold, og din partner er utilpas med det. Og det kan føre til jeres skilsmisse. Samtidig anses sex med en anden partner, som du ved, juridisk som en grund til utroskab.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.