Monigamina, yksi maailma, monta elämää

monogamish,yksiavioinen

Oletko kuullut termistä monogamia aiemmin? Vaikka se saattaa tuntua sanalta, jota et tunne, monogamia on jotain, jonka me kaikki tiedämme. Monogamia on nimi, joka annetaan yksiavioisille kumppaneille. Mutta asialla on toinenkin puoli. Tänään aiomme sukeltaa syvälle monogamiaan ja oppia lisää monogamiasta. Selvitämme myös, onko monogaminen elämäntapa meille hyödyllistä. Jos olet valmis, näillä mennään! Tässä on Victoria Milanin laatiman “Monogamia” sisältö!

monogamish,yksiavioinen

Mikä on Monogamia?

Monogamia tarkoittaa kirjaimellisesti “yksiavioista henkilöä”. Ja yksiavioiset ihmiset eivät koskaan hyväksy erilaista kumppania emotionaalisen kiintymyksen suhteen, mutta toimintaa, kuten seksiä toisen kumppanin kanssa, ei määritellä “petoksiksi”. Ihmiset ovat vapaita olemaan erilaisten seksikumppaneiden kanssa. Ihminen; Onko kyseessä yksiavioinen laji vai polygaminen laji? Katsotaanpa siis vastausta luonnosta.

Luonnon avioliitto

Vaikka tähän kysymykseen ei ole varmaa vastausta; Yleisesti ottaen Homo sapiens on biologisesti moniavioinen, kulttuurisesti/sosiaalisesti yksiavioinen laji.

Luonnossa elävien olentojen kumppanitilat on evoluutio määrittänyt paljon jyrkemmillä rajoilla kuin ihmisillä.

Jopa luonnossa näemme kuitenkin monenlaista monimuotoisuutta: lähisukulaisemme, kuten simpanssi ja paviaani ja monet muut, ovat useita kumppaneita ja voivat paritella useamman kuin yhden uroksen tai naaraan kanssa.

Toisaalta muut kädelliset, kuten gibbonit ja marmosetit, ovat yksiavioisia ja pariutuvat vain yhden uroksen tai naaraan kanssa. Monimuotoisuus ei kuitenkaan rajoitu tähän: Joissakin eläimissä urokset ovat moniavioisia, kun taas toisissa naaraat voivat olla moniavioisia.

Lisäksi parittelutila voi vaihdella sen mukaan, ennen ja jälkeen pariutumisen. Jotkut eläimet parittelevat yhden parin kanssa ja tuottavat jälkeläisiä; mutta sitten he huolehtivat niistä lapsista, joilla on useampi kuin yksi puoliso. Jotkut muut eläimet lisääntyvät ja rakentavat pesiä vain yhden kanssa, vaikka ne parittelevat useamman kuin yhden parin kanssa ja tuottavat jälkeläisiä. Toisin sanoen voimme sanoa, että moniavioisuudesta luonnossa “on mitä etsit”.

Koska jokaisen elävän olennon evoluutiohistoria on erilainen; siksi heidän biologiset, sosiaaliset, seksuaaliset ja jopa “kulttuuriset” piirteensä muotoutuvat vastaavasti. Toisin sanoen eläinkunnassa on sekä monogaamisia, monogamiaisia ​​että polyamorialajeja.

Ihmissuhteet ihmisluonnossa

Tilanne on samanlainen ihmisillä. Ihmisillä, älykkäimpinä tuntemamme eläinlajeina, on myös hyvin monimutkainen sosiaalinen rakenne. Lisäksi se, että sillä on äärimmäisen suuri kulttuurinen monimuotoisuus, ellei biologinenkin, tekee tällaisesta luokittelusta vieläkin vaikeampaa.

Jos emme kuitenkaan rajoita analyysiämme mihinkään maantieteeseen ja tarkastelemme Homo sapiensia “tavallisena eläinlajina”, voimme sanoa, että kaikki biologiset ominaisuutemme soveltuvat moniavioisuuteen, eli pariutumiseen useamman kuin yhden kumppanin kanssa ja lasten hankkimiseen. .

Sitä vastoin biologiselle perustalle rakentamamme kulttuurinen ja sosiaalinen rakenne rajoittaa lähes aina ihmiset yksiavioisuuteen. Tässä asiassa tieteellisestä näkökulmasta katsottuna ei ole olemassa “oikeaa” tai “väärää”. Yhteiskunnissa ja kulttuureissa on oikeutensa ja vääryytensä ja ne elävät niiden mukaisesti.

Kun analysoimme sitä tieteellisesti, jos haluat lyhyen vastauksen, voimme sanoa, että ihmiset ovat yleensä biologisesti moniavioisia ja yleensä sosiologisesti (kulttuurisesti ja sosiaalisesti) yksiavioisia. Koska tilanne lajimme sisällä on kuitenkin varsin monimutkainen, lisäksi jopa termien “moniavioisuus” ja “yksiavioisuus” määritelmät eivät ole kovin selkeitä, usein tutkijat haluavat vastata tähän kysymykseen “tuntemattomaksi” tai “epäselväksi”.

monogamish,yksiavioinen

Onko monogaamilainen suhde siis hyvä valinta? (H2)

Yksiavioiselle suhteelle on monia tulkintoja. Jotkut ihmiset väittävät, että yksiavioisuus on paras valinta, toiset väittävät päinvastoin. Tässä tapauksessa tämäntyyppinen suhde riippuu itse asiassa ihmisten mieltymyksistä.

Kun tutkimme sitä tieteellisesti, vastaus, jonka todella kohtasimme, oli “Tuntematon”. Tästä syystä yksilöiden tai pariskuntien tulee päättää itse. Se on hyvä valinta, jos molemmat kumppanit omaksuvat ja hyväksyvät yksiavioisen suhteen.

Mutta vain yhdelle kumppaneista tämä voi olla ongelma, jos yksiavioinen suhde on pätevä ja myös eri kumppani on epämukava. Jopa juridisesti on rikos, että ihmiset harrastavat seksiä muiden kumppanien kanssa, ja tässä tapauksessa sinulla voi olla päänsärkyä. Siksi molempien kumppanien on hyväksyttävä tämä tilanne.

Usein kysytyt kysymykset Monogamiasta

Mikä on monogaminen avioliitto?

Yksiavioiset parit ovat yksiavioisia. Parien välillä vallitsee syvä ja emotionaalinen side. Lisäksi kumppanit ovat emotionaalisesti uskollisia toisilleen, mutta kumppaneilla on vapaus harrastaa seksiä muiden ihmisten kanssa.

Mikä on monogamia?

Yksiavioisessa suhteessa kumppanit ovat yksiavioisia ja kumppanien välillä vallitsee syvä tunneside. Mutta mitä tulee seksiin, kumppanit eivät ole riippuvaisia ​​toisistaan ​​ja heillä on vapaus harrastaa seksiä eri ihmisten kanssa. Tällaista suhdetta kutsutaan monogamisiksi.

Mitä eroa on polyamorisen ja monogamisin välillä?

Polyamorisessa suhteessa ihmiset koostuvat yleensä ryhmästä, jonka sisällä he ovat yhteydessä toisiinsa sekä emotionaalisesti että seksuaalisesti. Monogamisessa suhteessa ihmisillä on kuitenkin vain yksi kumppani ja he ovat emotionaalisesti uskollisia toisilleen. Mitä tulee seksiin, yksiavioiset parit eivät ole riippuvaisia ​​toisistaan ​​ja heillä on vapaa seksikumppani.

Toimiiko monogaamilnen suhde?

Yksittäisen suhteen tyypin valinta on yksilöiden asia. Siksi kumppanien mieltymykset ovat tärkeitä. Ja tämäntyyppinen suhde voi olla hyvä vaihtoehto, jos kumppanit ovat samaa mieltä.

Voiko monogaaminen suhde toimia?

Yksiavioinen suhde voi toimia hyvin, jos molemmat osapuolet ovat samaa mieltä. Se on riskialtista, jos haluat yksipuolisen suhteen ja kumppanisi on erilaisella ajatuksella. Ja se voi johtaa avioeroon. Samaan aikaan, kuten tiedät, seksiä eri kumppanin kanssa pidetään laillisesti syynä pettämiseen.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.