Monogamisch: Enkelvoudige wereld, meervoudig leven

monogamish

Heb je al gehoord van de term Monogamish? Hoewel het misschien een woord lijkt waar je niet bekend mee bent, is Monogamish iets wat we allemaal kennen. Monogamish is de naam die gegeven wordt aan monogame partners. Maar er zit nog een andere kant aan. Vandaag gaan we diep in Monogamish duiken en meer leren over Monogamish. We zullen ook onderzoeken of de Monogamish levensstijl heilzaam voor ons is. Als je er klaar voor bent, hier gaan we! Hier is de inhoud van “Monogamish” voorbereid door Victoria Milan!

monogamish

Wat is de Monogamie?

Monogaam betekent letterlijk “monogaam persoon”. En monogame mensen accepteren nooit een andere partner in termen van emotionele binding, maar activiteiten zoals seks met een andere partner worden niet gedefinieerd als “vreemdgaan”. Mensen zijn vrij om met verschillende sekspartners te zijn. Welnu Mens; Is het een Monogame Soort of een Polygame Soort? Laten we eens naar de natuur kijken voor het antwoord.

Huwelijk van de Natuur

Hoewel er geen definitief antwoord op deze vraag is, is de Homo sapiens in het algemeen een biologisch polygame, cultureel/sociaal monogame soort.

De partnertoestanden van levende wezens in de natuur zijn door de evolutie bepaald met veel scherpere grenzen dan bij de mens.

Zelfs in de natuur zien wij echter een grote verscheidenheid: onze naaste verwanten, zoals de chimpansee en de baviaan, en vele anderen, zijn multipartners en kunnen paren met meer dan één mannetje of vrouwtje.

Andere primaten, zoals gibbons en penseelaapjes, zijn daarentegen monogaam en paren slechts met één mannetje of vrouwtje. De diversiteit beperkt zich hier echter niet toe: Bij sommige dieren zijn mannetjes polygaam, terwijl bij andere dieren vrouwtjes polygaam kunnen zijn.

Bovendien kan de paringsstatus variëren naar gelang van vóór en na de paring. Sommige dieren paren met één enkele partner en brengen nageslacht voort; maar daarna zorgen zij voor die kinderen met meer dan één echtgenoot. Sommige andere dieren broeden en bouwen nesten met slechts één van hen, hoewel zij met meer dan één partner paren en nakomelingen voortbrengen. Met andere woorden, we kunnen zeggen dat “er is wat je zoekt” over polygamie in de natuur.

Omdat de evolutionaire geschiedenis van elk levend wezen anders is; daarom zijn hun biologische, sociale, seksuele en zelfs “culturele” kenmerken dienovereenkomstig gevormd. Met andere woorden, er zijn zowel Monogame, Monogame als Polyamoreuze soorten in het dierenrijk.

Relaties in de menselijke natuur

Bij de mens is de situatie vergelijkbaar. De mens, als de intelligentste diersoort die wij kennen, heeft ook een zeer complexe sociale structuur. Bovendien maakt het feit dat zij een uiterst grote culturele diversiteit kent, zo niet biologisch, dergelijke categoriseringen nog moeilijker.

Indien wij onze analyse echter niet beperken tot een bepaalde geografie en de Homo sapiens “als een gewone diersoort” onderzoeken, kunnen wij zeggen dat al onze biologische kenmerken geschikt zijn voor polygamie, d.w.z. om met meer dan één partner te paren en kinderen te krijgen.

De culturele en sociale structuur die wij op biologische grondslagen hebben opgebouwd, beperkt mensen daarentegen bijna altijd tot monogamie. Wetenschappelijk gezien bestaat er in deze kwestie geen “goed” of “fout”. Samenlevingen en culturen hebben hun rechten en hun plichten en zij leven dienovereenkomstig.

Als we het wetenschappelijk analyseren, kunnen we, als u een kort antwoord wilt, zeggen dat mensen biologisch gezien gewoonlijk polygaam zijn, en sociologisch (cultureel en sociaal) over het algemeen monogaam. Maar omdat de situatie binnen onze soort nogal complex is, en bovendien zelfs de definities van de termen “polygamie” en “monogamie” niet erg duidelijk zijn, geven wetenschappers er vaak de voorkeur aan deze vraag te beantwoorden als “onbekend” of “dubbelzinnig”.

monogamish

Dus is een monogame relatie een goede keuze?

Er zijn veel interpretaties van het monogame type relatie. Sommige mensen beweren dat monogamisch de beste keuze is, anderen beweren het tegenovergestelde. In dit geval ligt dit type relatie eigenlijk aan de voorkeuren van de mensen.

Toen wij het wetenschappelijk onderzochten, was het antwoord in feite “Onbekend”. Daarom moeten individuen of paren voor zichzelf beslissen. Het is een goede keuze als beide partners een monogame relatie omarmen en aanvaarden.

Maar voor slechts één van de partners kan dit een probleem zijn als een monogame relatie geldig moet zijn en de andere partner voelt zich er ook niet prettig bij. Zelfs wettelijk is het een misdaad voor mensen om met andere partners te slapen, en in dit geval kun je hoofdpijn krijgen. Daarom moeten beide partners deze situatie accepteren.

FAQ over Monogamish

Wat is een Monogaam Huwelijk?

Monogame paren zijn monogaam. Er is een diepe en emotionele band tussen de paren. Daarnaast zijn partners emotioneel loyaal aan elkaar, maar partners hebben de vrijheid om seks te hebben met andere mensen.

Wat is Monogamisch?

In de monogame relatievorm zijn de partners monogaam en is er een diepe emotionele band tussen de partners. Maar als het op seks aankomt, zijn de partners niet afhankelijk van elkaar en hebben ze de vrijheid om seks te hebben met verschillende mensen. Dit type relatie wordt Monogamish genoemd.

Wat is het verschil tussen polyamoreus en monogaam?

In een polyamoreuze relatie bestaan mensen meestal uit een groep, en binnen deze groep zijn ze zowel emotioneel als seksueel met elkaar verbonden. In het monogame type relatie hebben mensen echter maar één partner en zijn ze emotioneel loyaal aan elkaar. Wat seks betreft, zijn monogame paren niet afhankelijk van elkaar en zijn zij vrij om een sekspartner te hebben.

Werkt het monogame type van relatie?

Het is aan individuen om te kiezen voor het monogame type relatie. Daarom zijn de voorkeuren van de partners belangrijk. En dit type relatie kan een goede optie zijn als de partners het eens zijn.

Kan een monogame relatie werken?

Een monogame relatie kan goed gaan als beide partijen ermee instemmen. Het is riskant als je een eenzijdige monogame relatie wilt en je partner voelt zich daar niet prettig bij. En het kan leiden tot jullie scheiding. Tegelijkertijd wordt seks met een andere partner, zoals je weet, wettelijk gezien als een reden voor vreemdgaan.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.