Monogami: Å leve med flere enn bare en

monogamish,monogami

Har du hørt om begrepet Monogami før? Selv om det kan virke som et ord du ikke er kjent med, er Monogami noe vi alle kjenner til. Monogami er navnet gitt til monogame partnere. Men det er en annen side ved det. I dag skal vi dykke dypt inn i Monogami og lære mer om Monogami. Vi vil også undersøke om den monogamiske livsstilen er gunstig for oss. Hvis du er klar, så er vi i gang! Her er innholdet i «Monogami» utarbeidet av Victoria Milan!

monogamish,monogami

Hva er Monogami?

Monogami betyr bokstavelig talt “monogam person”. Og monogamiske mennesker aksepterer aldri en annen partner når det gjelder følelsesmessig tilknytning, men aktiviteter som sex med en annen partner er ikke definert som “utroskap”. Folk står fritt til å være sammen med forskjellige sexpartnere. Er mennesket en monogam art eller en polygam art? Så la oss ta en titt på naturen for å lete etter svaret.

Naturens ekteskap

Selv om det ikke er noe sikkert svar på dette spørsmålet; Er Homo sapiens generelt en biologisk polygam, kulturelt/sosialt monogam art.

Partnertilstandene til levende ting i naturen har blitt bestemt av evolusjon med mye skarpere grenser enn hos mennesker.

Selv i naturen ser vi imidlertid et stort mangfold av forhold: våre nære slektninger, som sjimpansen og bavianen, og mange flere, er flerpartnere og kan pare seg med mer enn én hann eller hunn.

På den andre siden er andre primater som gibboner og silkeaper monogame og parer seg bare med 1 hann eller hunn. Mangfoldet er imidlertid ikke begrenset til dette: Hos noen dyrearter er hannene polygame, mens hos andre dyrearter kan hunnene være polygame.

Dessuten kan paringsstatusen variere i henhold til før og etter paring. Noen dyr parer seg med et enkelt individ og får avkom; men så passer de på de barna med mer enn én ektefelle. Noen andre dyr avler og bygger reir med bare et annet individ, selv om de parer seg og får avkom med mer enn én partner. Med andre ord kan vi si at polygami varierer i naturen.

Fordi den evolusjonære historien til alle levende ting er forskjellig; derfor er deres biologiske, sosiale, seksuelle og til og med “kulturelle” trekk formet deretter. Det er med andre ord både monogame, monogamiske og polygame arter i dyreriket.

Relasjoner i menneskets natur

Situasjonen er lik hos mennesker. Mennesker, som den mest intelligente dyrearten vi kjenner, har også en svært kompleks sosial struktur. Dessuten gjør det at den har et ekstremt høyt kulturelt mangfold, om ikke biologisk, slike kategoriseringer enda vanskeligere.

Men hvis vi ikke begrenser vår analyse til geografi og undersøker Homo sapiens “som en vanlig dyreart”, kan vi si at alle våre biologiske egenskaper er egnet for polygami, det vil si å pare seg med mer enn én partner og få barn .

I motsetning til dette begrenser den kulturelle og sosiale strukturen vi har bygget mennesker muligheten til å være monogame. I denne saken, fra et vitenskapelig synspunkt, er det ikke noe “rett” eller “galt” svar. Samfunn og kulturer har sine egne “riktige” og “gale” måter å være på, og de lever deretter.

Når vi analyserer det vitenskapelig, hvis du vil ha et kort svar, kan vi si at mennesker vanligvis er polygame biologisk, og generelt monogame sosiologisk (kulturelt og sosialt). Men fordi situasjonen innenfor vår art er ganske kompleks, er selv definisjonene av begrepene “polygami” og “monogami” ikke veldig klare, ofte foretrekker forskere å svare på dette spørsmålet som “ukjent” eller “tvetydig”.

monogamish,monogami

Så er et monogamisk forhold et godt valg?

Det er mange tolkninger av det monogamiske forholdet. Noen hevder at monogami er det beste valget, andre hevder det motsatte. I dette tilfellet er denne typen forhold faktisk opp til folks preferanser.

Når vi undersøkte det vitenskapelig, var svaret vi faktisk møtte “Ukjent”. Derfor har vi konkludert med at enkeltpersoner eller par bør bestemme dette selv. Det er et godt valg hvis begge partnere omfavner og aksepterer et monogamisk forhold.

Men hvis det kun er den ene partneren som står inne for dette livssynet, så kan dette gjøre den andre partneren ukomfortabel. Selv juridisk er det en forbrytelse for folk å ligge med andre partnere, og i dette tilfellet kan du få hodepine. Derfor må begge partnere akseptere denne situasjonen.

Vanlige spørsmål om Monogami

Hva er et monogamisk ekteskap?

Monogamiske par er monogame. Det er et dypt og følelsesmessig bånd mellom par. I tillegg er partnere følelsesmessig lojale mot hverandre, men partnere har friheten til å ha sex med andre mennesker.

Hva er Monogami?

I den monogamiske typen forhold er partnerne monogame og det er et dypt følelsesmessig bånd mellom partnerne. Men når det kommer til sex, er ikke partnere avhengige av hverandre og har friheten til å ha sex med forskjellige mennesker. Denne typen forhold kalles Monogamish.

Hva er forskjellen mellom polyamorøs og monogamisk?

Et polyamorøst forhold består mennesker vanligvis av en gruppe, og innenfor denne gruppen er de knyttet til hverandre både følelsesmessig og seksuelt. Men i den monogamiske typen forhold har folk bare én partner og er følelsesmessig lojale mot hverandre. Når det gjelder sex, er ikke monogamiske par avhengige av hverandre og står fritt til å ha en sexpartner.

Fungerer et monogamiske forhold?

Det er opp til enkeltpersoner å velge den monogamiske typen forhold. Derfor er preferansene til partnerne viktige. Og denne typen forhold kan være et godt alternativ hvis partnerne er enige.

Kan et monogamisk forhold fungere?

Et monogamt forhold kan gå bra hvis begge parter er enige. Det er risikabelt hvis du vil ha et monogamisk forhold og partneren din er ukomfortabel med det. Og det kan føre til skilsmisse. Samtidig, som du vet, anses sex med en annen partner juridisk sett som utroskap.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.