Flere liv: Hvordan fungerer polyamorøse forhold?

How Do Polyamorous Relationships Work

Selvom den monogame parforholdsmodel er almindelig i dag, er der også forskellige typer forhold. Polyamorøs forholdstype er en af dem. Polyamorøst forhold betyder ikke-monogam type forhold. Den består af tre eller flere partnere. Men dette er forskelligt fra andre typer af flere forhold. Og den måde, det fungerer på, er også anderledes.

I dag har Victoria Milan forberedt indhold til at besvare på spørgsmålet “Hvordan fungerer polyamorøse forhold?” til dig. På denne måde kan du lære mere om polyamorøse forhold og bedre forstå, hvordan de fungerer. Her er indholdet, vi har forberedt til dig!

Hvordan fungerer polyamorøse forhold,polyamorøse forhold

Hvad er Polyamorøs?

Før polyamorøst forhold, lad os sammen lære, hvad der er polyamorøst. Polyamorøs er en type forhold, der består af 3 eller flere partnere. Partnere kan være helt sammensat af alle kønsgrupper. Og det kunne endda være i en gruppe, der udelukkende består af mænd eller kvinder.

Alle partnere i polyamori relationsgruppen er opmærksomme på denne situation. Og forholdet leves mellem disse mennesker. Polyamorøst forhold er forskelligt fra andre multiple forhold. Fordi de har et følelsesmæssigt forhold. Partnere kan også kun have sex med medlemmer af gruppen.

At have sex med nogen uden for gruppen betragtes som snyd. Det er derfor, det adskiller sig fra andre typer af multiple forhold. Lad os nu undersøge denne type forhold mere detaljeret.

Hvordan fungerer polyamorøse forhold?

Som vi sagde før, består et polyamorøst forhold af 3 eller flere partnere. Partnere er følelsesmæssigt knyttet til hinanden. Og forholdet leves mellem disse partnere. Det seksuelle forhold opleves også mellem disse partnere, og en anden partner accepteres ikke. I et polyamorøst forhold kan partnerne være “pige-pige-dreng” eller “dreng-pige-dreng”. Faktisk ses denne type forhold også hos LGBTQ-personer.

Partnere kan også dannes som “pige-pige-pige” eller “dreng-dreng-dreng”. Så der er mangfoldighed som partner. Men som vi sagde, er der en forpligtelse af partnere til hinanden, og alle partnere kender generelt de andre. Men der er også andre eksempler på dette.

For eksempel har en person med Polyamori nogle gange forhold til deres partnere, men partnerne er ikke opmærksomme på hinanden. Faktisk er dette mere et eksempel på snyd. Men det hedder “Solo Polyamori” i Polyamori.

Bortset fra dette er den polyamorøse forholdstype opdelt i tre. Disse er;

Hierarkisk polygami; Alpha er et partnerorienteret forhold.

Ikke-hierarkisk polygami; Alle partnere i et forhold er på lige fod.

Polytroskab; I et forhold er alle meget afhængige af hinanden, og der kan aldrig være et forhold uden for forholdet.

Hvad er forskellen mellem polyamorøst forhold og åbent forhold?

Der er mange forskelle mellem et polyamorøst forhold og et åbent forhold. For bedst at forklare dette er det bedre at sammenligne i en tabel. Lad os nu forstå forskellene bedre ved at se på denne tabel.

                      Polyamorøst forhold                              Åbent forhold
Partnere består af tre eller flere personer.Partnere består af tre eller flere personer.
Partnere er følelsesmæssigt knyttet til hinanden.Partnere kan danne følelsesmæssige bånd med enhver. De er ikke kun indbyrdes afhængige.
Partnere kan kun have sex med medlemmer af gruppen.Partnere kan have sex med alle.
At have en affære med nogen uden for gruppen betragtes som utroskab.Der kan være et følelsesmæssigt eller seksuelt forhold til forskellige mennesker uden for gruppen. Og dette er ikke utroskab!

Disse forskelle forklarer de skarpe linjer mellem dem. Som vi kan se i tabellen ovenfor, er der faktisk meget forskel på et åbent forhold og et polyamorøst forhold. Disse to typer forhold ligner kun hinanden i én henseende. I tilfælde af at partnerne består af tre eller flere personer. Bortset fra det kan vi sige, at de er helt forskellige.

Hvordan fungerer polyamorøse forhold,polyamorøse forhold

Hvornår dukkede polyamori op?

Der er mange påstande om datoen for fremkomsten af ​​begrebet polyamori. Men selvom det ikke kaldes et polyamorøst forhold, er der mange eksempler på polyamorøse forhold i historien. Polyamorøst forhold I begyndelsen af ​​1843’erne antog nogle grupper i Amerika den almindelige forholdsstil.

Og den type forhold var blevet en del af deres liv. Den mest kendte af disse grupper er mormoner. Det blev vedtaget som en forståelse i mormontroen i 1843. Selvom kirken afviste det i 1890, følger nogle fundamentalister stadig traditionen.

Ledere inden for religionen havde nogle gange mere end 20 koner. Men de havde generelt to eller tre koner. Fordi de holdt sig til kirkens oprindelige lære, sigtede de efter at få en stor familie eller en kombination af disse. Den anden bølge kom igen i forgrunden med hippierne, en af ​​repræsentanterne for den seksuelle revolution, mellem 1960 og 1970. Og efter denne periode er det blevet endnu mere almindeligt.

Ser vi på verdenshistorien, støder vi på eksempler på dette i den antikke verden. Konkubiner tjente disse mænd, selvom de ikke var ligefrem som en mands seksuelle partnere. I lande som Rom, det antikke Grækenland, Det Osmanniske Rige, Kina og Mongoliet havde herskere medhustruer. Og det er blevet observeret, at de nogle gange gifter sig med deres medhustruer. Det betyder, at polygami i verden faktisk går endnu længere tilbage.

I dag kan vi dog sige, at polyamorøse forhold er almindelige, men ikke overdrevent. Faktisk er polygami almindeligt i nogle islamiske lande. Mandlige partnere kan have mere end én kvindelig partner. I USA er andelen af ​​polygame personer omkring 4% til 5%. Faktisk, selvom det kan opfattes som et lille forhold, er det et ret stort tal.

Er der regler i polyamorøst forhold?

Faktisk, som i næsten alle forhold, er der nogle regler i polyamorøse forhold. Partnere opretter normalt ikke en regelbog, men næsten alle partnere ved, hvad de skal gøre, og hvad de ikke skal gøre.

Mennesker, der lever i et polyamorøst forhold, sætter regler over tid, ligesom i andre forhold. For eksempel kan der være nogle adfærd, som partnere ikke kan lide eller godkende. Vi kan sige, at dette bliver til en regel for dem at holde sig væk fra denne adfærd.

Vi kan også sige, at Polyamorous faktisk er en multipel model af nutidens monogame forholdsmodel. Alle partnere i et forhold har tillid, kærlighed og respekt for hinanden. Partnere er indbyrdes afhængige og forholder sig ikke til en anden person uden for gruppen. Ligeledes, hvad angår sex, kan partnere ikke have sex med en anden person uden for gruppen. Dette middel er snyd i polyamorøse forhold.

Sidste Bemærkning:

I tråd med vores forskning har vi set, at det polyamorøse forhold er multipartner-versionen af ​​nutidens monogame forhold. Selvom det polyamorøse forhold ikke er almindeligt, er det ikke et ubetydeligt fællesskab. Det er derfor, vi tror, ​​du er sluppet af med misinformation om det polyamorøse forhold. Hvis du leder efter mere teknisk information om det polyamorøse forhold, kan du besøge vores “Polyamorous: Circle of Love” indhold.

Nu, det er alt fra Victoria Milans “How Do Polyamorous Relationships Work?” indhold! Hvis du leder efter mere indhold som dette, kan du besøge Victoria Milans blog og holde dig opdateret.

Victoria Milan er også den bedste mulighed for at finde den partner, du leder efter! Du kan nemt finde den partner, du leder efter, i Victoria Milan, som betjener millioner af brugere over hele verden. Med sin brugervenlige grænseflade, moderne design og avancerede matchningsalgoritme er Victoria Milan det bedste og sikreste valg for dig.

Victoria Milan, som har brugere fra alle aldersgrupper, har også den funktion at se onlinebrugere på hjemmesiden. På denne måde kan du komme hurtigt i gang. Find nemt og hurtigt den partner du leder efter med Victoria Milan! Klik her for at tilmelde dig Victoria Milan gratis!

Hvordan fungerer polyamorøse forhold,polyamorøse forhold

Ofte stillede spørgsmål om, hvordan fungerer polyamorøse forhold?

Holder polyamorøse forhold?

Undersøgelser har vist, at folk i polyamorøse forhold opretholder dette i gennemsnitligt 8 år. Dette er selvfølgelig et generelt gennemsnit. Det er nyttigt at sige, at der er mennesker, der har haft dette forhold i mange år eller endda deres levetid. Det varierer efter ønsker og beslutsomhed hos partnerne i denne gruppe.

Hvordan fungerer polyamorøse forhold?

Den består af tre eller flere personer. Og gruppemedlemmer er følelsesmæssigt og seksuelt knyttet til hinanden. Og gruppemedlemmer kan være af ethvert køn. Dette er efter partnernes beslutning. For at lære mere om polyamorøse forhold, kan du besøge vores indhold.

Kan du være utro i polyamorøse forhold?

Ingen! I polyamorøse forhold er partnere følelsesmæssigt og seksuelt knyttet til hinanden. At have sex med en anden partner uden for gruppen kaldes snyd. Derfor kan snyd ikke udføres i polyamorøse forhold.

Hvor almindeligt er polyamori?

Polyamorous Forhold-fællesskabet udgør mellem 4% og 5% af den amerikanske befolkning. Selvom dette lyder som en lille del, men det er ikke en ubetydelig sats, når det ses som et tal.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.