Flere liv: Hvordan fungerer polyamorøse forhold?

How Do Polyamorous Relationships Work

Selv om den monogame relasjonsmodellen er mest vanlig i dag, finnes det også ulike typer forhold. Polyamorøst forhold er en av dem. Polyamorøst forhold betyr en ikke-monogamt forhold. Den består av tre eller flere partnere. Men dette er forskjellig fra andre typer av flere forhold. Og måten det fungerer på er også annerledes.

I dag har Victoria Milan forberedt et innhold for å svare på spørsmålet “Hvordan fungerer polyamorøse forhold?” for deg. På denne måten kan du lære mer om polyamorøse forhold og forstå bedre hvordan de fungerer. Her er innholdet vi har forberedt for deg!

Hvordan Fungerer Polyamorøse Forhold,Polyamorøse Forhold

Hva er polyamorøst?

Før vi finner ut hva vi mener med et Polyamorøst forhold, la oss lære hva Polyamorøst betyr. Polyamorøst forhold er en type forhold som består av 3 eller flere partnere. Partnere kan være sammensatt av alle kjønnsgrupper. Og det kan til og med være i en helt mannlig eller helt kvinnelig gruppe.

Alle partnere i den polyamorøse relasjonsgruppen er klar over denne situasjonen. Og forholdet er levd mellom disse menneskene. Polyamorøse forhold er forskjellig fra andre multiple forhold. Fordi de har et følelsesmessig forhold. Partnere kan også bare ha sex med medlemmer av gruppen.

Å ha sex med noen utenfor gruppen regnes som utroskap. Dette er grunnen til at det skiller seg fra andre typer flere forhold. La oss nå se nærmere på denne typen forhold.

Hvordan fungerer polyamorøse forhold?

Som vi sa tidligere, består et polyamorøst forhold av 3 eller flere partnere. Partnere er følelsesmessig knyttet til hverandre. Og forholdet er levd mellom disse partnerne. Det seksuelle forholdet oppleves også mellom disse partnerne, og en annen partner aksepteres ikke. I et polyamorøst forhold kan partnerne være “jente – jente – gutt” eller “gutt – jente – gutt”. Faktisk er denne typen forhold også sett hos LHBTQ-individer.

Partnere kan også dannes som “jente-jente” eller “gutt-gutt-gutt”. Så det er mangfold blant partnere. Men som vi sa, det er en forpliktelse av partnere til hverandre, og alle partnere kjenner vanligvis de andre. Men det er andre eksempler på dette også.

For eksempel har en person med Polyamory noen ganger forhold til partnerne sine, men partnerne er ikke klar over hverandre. Egentlig er dette mer et eksempel på utroskap. Men det kalles “Solo Polyamory” på polyamori.

Bortsett fra dette, er polyamorøse relasjoner delt i tre. Disse er;

Hierarkisk polygami; Alfa er et partnerorientert forhold.

Ikke-hierarkisk polygami; Hver partner i forholdet er likestilt.

Polytroskap; I et forhold er alle veldig avhengige av hverandre, og det kan aldri være et forhold utenfor forholdet.

Hva er forskjellen på et polyamorøst forhold og et åpent forhold?

Det er mange forskjeller mellom et polyamorøst forhold og et åpent forhold. For å forklare dette best mulig, er det bedre å sammenligne i en tabell. La oss nå forstå forskjellene bedre ved å se på denne tabellen.

                      Polyamorøst forhold                                  Åpent forhold
Partnere består av tre eller flere personer.Partnere består av tre eller flere personer.
Partnere er emosjonelt tilknyttet hverandre.Partnere kan ha emosjonelle bånd med hvem som helst. De er ikke avhengige av hverandre.
Partnere kan ha sex med alle i gruppen.Partnere kan ha sex med hvem som helst.
Dersom man har et forhold med noen utenfor gruppen anses det som utroskap.Det kan være et følelsesmessig eller seksuelt forhold til forskjellige personer utenfor gruppen. Og dette er ikke utroskap!

Disse forskjellene forklarer de skarpe linjene mellom dem. Som vi kan se i tabellen ovenfor, er det faktisk stor forskjell på et åpent forhold og et polyamorøst forhold. Disse to typene forhold ligner hverandre bare i én henseende. I tilfelle partnerne består av tre eller flere personer. Bortsett fra det, kan vi si at de er helt annerledes.

Hvordan Fungerer Polyamorøse Forhold,Polyamorøse Forhold

Når oppstod polyamory?

Det er mange påstander om datoen for fremveksten av begrepet polyamori. Men selv om det ikke kalles et polyamorøst forhold, er det mange eksempler på polyamorøse forhold i historien. Tidlig på 1840-tallet adopterte noen grupper i Amerika den felles relasjonsstilen.

Og et slikt forhold hadde blitt en del av deres liv. De mest kjente av disse gruppene er mormoner. Den ble vedtatt som en forståelse i mormonenes tro i 1843. Selv om kirken avviste den i 1890, følger enkelte fundamentalister fortsatt tradisjonen.

Ledere innenfor religionen hadde noen ganger mer enn 20 hustruer. Men de hadde vanligvis to eller tre koner. Fordi de holdt seg til Kirkens opprinnelige læresetninger, ønsket de å ha en stor familie eller en kombinasjon av disse. Den andre bølgen kom frem igjen med hippiene, en av representantene for den seksuelle revolusjonen, mellom 1960 og 1970. Og etter denne perioden har det blitt enda vanligere.

Hvis vi ser på verdenshistorien, møter vi eksempler på dette i den gamle verden. Konkubiner tjente disse mennene, men ikke akkurat som en manns seksuelle partnere. I land som Roma, antikkens Hellas, Det osmanske rike, Kina og Mongolia hadde herskerne konkubiner. Og det har blitt observert at de noen ganger gifter seg med sine konkubiner. Dette betyr at polygami i verden faktisk går enda lenger tilbake.

I dag kan vi imidlertid si at polyamorøse forhold er vanlig, om enn ikke overdrevet. Faktisk er polygami vanlig i noen islamske land. Mannlige partnere kan ha mer enn én kvinnelig partner. I USA er andelen polygame mennesker rundt 4-5%. Selv om det kan tenkes som et lite forhold, er det faktisk et ganske stort tall.

Er det regler i et polyamorøst forhold?

Faktisk, som i nesten alle forhold, er det noen regler i polyamorøse forhold. Partnere lager vanligvis ikke en regelbok, men nesten alle partnere vet hva de skal gjøre og hva de ikke skal gjøre.

Mennesker som lever i et polyamorøst forhold, setter regler over tid, som i andre forhold. Det kan for eksempel være noen atferd som partnere ikke liker eller godkjenner. Vi kan si at dette blir til en regel for dem å holde seg unna denne atferden.

Vi kan også si at Polyamorøs faktisk er en multippel modell av dagens monogame relasjonsmodell. Alle partnere i et forhold har tillit, kjærlighet og respekt for hverandre. Partnere er gjensidig avhengige og forholder seg ikke til en annen person fra utenfor gruppen. På samme måte, når det gjelder sex, kan ikke partnere ha sex med en annen person utenfra gruppen. Dette kan bety utroskap i polyamorøse forhold.

Siste ord:

I tråd med vår forskning har vi sett at Polyamorøs-forholdet er flerpartnerversjonen av dagens monogame forhold. Selv om det polyamorøse forholdet ikke er vanlig, er det ikke et ubetydelig samfunn. Derfor tror vi at du har kvittet deg med feilinformasjon om Polyamorøse-forhold. Hvis du leter etter mer teknisk informasjon om Polyamorøs-forholdet, kan du besøke vårt “Polyamorøs: Kjærlighetssirkelen“-innhold.

Det er alt fra Victoria Milans “Hvordan fungerer polyamorøse forhold?”-innhold! Hvis du er ute etter mer innhold som dette, kan du besøke Victoria Milans blogg og følge med der.

Victoria Milan er det beste alternativet for å finne partneren du leter etter! Du kan enkelt finne partneren du leter etter i Victoria Milan, som har millioner av brukere over hele verden. Med sitt brukervennlige grensesnitt, moderne design og avanserte matchingsalgoritme er Victoria Milan det beste og sikreste valget for deg.

Victoria Milan, som har brukere fra alle aldersgrupper, har også funksjonen med å se online brukere på hjemmesiden. På denne måten kan du komme raskt i gang. Finn partneren du leter etter enkelt og raskt med Victoria Milan! Klikk her for å registrere deg for Victoria Milan, helt gratis!

Hvordan Fungerer Polyamorøse Forhold,Polyamorøse Forhold

Ofte Stilte Spørsmål Om Hvordan Polyamorøse Forhold Fungerer?

Varer Polyamorøse Forhold?

Studier har vist at personer i polyamorøse forhold opprettholder dette i gjennomsnittlig 8 år. Dette er selvsagt et generelt gjennomsnitt. Det er nyttig å si at det finnes mennesker som har hatt dette forholdet i mange år eller til og med hele sitt liv. Det varierer i henhold til ønskene og bestemmelsen til partnerne i denne gruppen.

Hvordan Fungerer Polyamorøse Forhold?

Den består av tre eller flere personer. Og gruppemedlemmene er følelsesmessig og seksuelt knyttet til hverandre. Og gruppemedlemmer kan være av hvilket som helst kjønn. Dette avgjøres av partnerne. Hvis du vil vite mer om polyamorøse forhold, kan du besøke innholdet vårt.

Kan du være utro i flerpartnerforhold?

Nei! I polyamorøse forhold er partnere følelsesmessig og seksuelt knyttet til hverandre. Å ha sex med en annen partner utenfor gruppen kalles å være utro. Derfor kan du ikke være utro i Polyamorøse forhold.

Hvor vanlig er polyamory?

Polyamorøse forhold utgjør mellom 4% og 5% av den amerikanske befolkningen. Selv om dette høres ut som en liten mengde, men det er ikke en ubetydelig mengde når det ses på som et tall.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.