Flera liv: Hur fungerar polyamorösa relationer?

How Do Polyamorous Relationships Work

Även om den monogama relationsmodellen är vanlig idag så finns det också olika typer av relationer. Polyamorös relationstyp är en av dem. Polyamoröst förhållande betyder icke-monogam typ av förhållande. Den består av tre eller flera partners. Men detta skiljer sig från andra typer av multipla relationer. Och hur det fungerar är också annorlunda.

Idag förbereder Victoria Milan ett innehåll för svaret på frågan “Hur fungerar polyamorösa relationer?” för dig. På det här sättet kan du lära dig mer om polyamorösa relationer och bättre förstå hur de fungerar. Här är innehållet som vi har förberett åt dig!

Hur fungerar polyamorösa relationer,polyamorösa relationer

Vad är polyamorös?

Innan polyamorös relation, låt oss lära oss vad som är polyamorös tillsammans. Polyamorös är en typ av relation som består av 3 eller flera partners. Partners kan vara helt sammansatta av alla könsgrupper. Och det kan till och med vara i en grupp som bara består av män eller kvinnor.

Alla partners i polyamorösa relationsgruppen är medvetna om denna situation. Och relationen levs mellan dessa människor. Polyamorösa relationer skiljer sig från andra multipelförhållanden. För att de har en känslomässig relation. Dessutom kan partner bara ha sex med medlemmar i gruppen.

Att ha sex med någon utanför gruppen anses vara otrogenhet. Det är därför det skiljer sig från andra typer av multipla relationer. Låt oss nu undersöka denna typ av relation mer i detalj.

Hur fungerar polyamorösa relationer?

Som vi sa tidigare består en polyamorös relation av 3 eller flera partners. Partners är känslomässigt knutna till varandra. Och relationen levs mellan dessa partners. Den sexuella relationen upplevs också mellan dessa partners och en annan partner accepteras inte. I ett polyamoröst förhållande kan partnerna vara “kvinna-kvinna-man” eller “man-kvinna-man”. Faktum är att denna typ av relation också ses hos HBTQ-individer.

Partners kan också bildas som “kvinna-kvinna-kvinna” eller “man-man-man”. Så det finns mångfald som partner. Men som vi sa, det finns ett engagemang av partners för varandra och alla partners känner i allmänhet de andra. Men det finns andra exempel på detta också.

Till exempel har en person med polyamori ibland relationer med sina partners, men partnerna är inte medvetna om varandra. Egentligen är detta mer ett exempel på otrohet. Men det kallas “Solo Polyamori” inom polyamorösa.

Bortsett från detta är den polyamorösa relationstypen indelad i tre. Dessa är;

Hierarkisk polygami; Alpha är en partnerorienterad relation.

Icke-hierarkisk polygami; Varje partner i ett förhållande är på lika villkor.

Polyfidelity; I ett förhållande är alla väldigt beroende av varandra och det kan aldrig bli ett förhållande utanför förhållandet.

Vad är skillnaden mellan polyamoröst förhållande och öppet förhållande?

Det finns många skillnader mellan ett polyamoröst förhållande och ett öppet förhållande. För att på bästa sätt förklara detta är det bättre att jämföra i en tabell. Låt oss nu förstå skillnaderna bättre genom att titta på denna tabell.

                      Polyamoröst förhållande                                  Öppet Förhållande
Partners består av tre eller flera personer.Partners består av tre eller flera personer.
Partners är känslomässigt knutna till varandra.Partners kan bilda känslomässiga band med vem som helst. De är inte bara beroende av varandra.
Partners kan bara ha sex med medlemmar i gruppen.Partners kan ha sex med vem som helst.
Att ha en affär med någon utanför gruppen anses vara otrohet.Det kan finnas en känslomässig eller sexuell relation med olika personer utanför gruppen. Och detta är inte otrohet!

Dessa skillnader förklarar de skarpa linjerna mellan dem. Som vi kan se i tabellen ovan är det faktiskt mycket skillnad mellan ett öppet förhållande och ett polyamoröst förhållande. Dessa två typer av relationer liknar varandra endast i ett avseende. Om partnerna består av tre eller fler personer. Utöver det kan vi säga att de är helt olika.

Hur fungerar polyamorösa relationer,polyamorösa relationer

När dök polyamori upp?

Det finns många påståenden om datumet för uppkomsten av begreppet polyamori. Men även om det inte kallas en polyamorös relation, finns det många exempel på polyamorösa relationer i historien. Polyamoröst förhållande I början av 1843-talet antog vissa grupper i Amerika den vanliga relations stilen.

Och den typen av relation hade blivit en del av deras liv. Den mest kända av dessa grupper är mormoner. Det antogs som en förståelse i mormontron 1843. Även om kyrkan förkastade det 1890, följer vissa fundamentalister fortfarande traditionen.

Ledare inom religionen hade ibland mer än 20 fruar. Men de hade i allmänhet två eller tre fruar. Eftersom de höll sig till kyrkans ursprungliga läror, strävade de efter att få en stor familj eller en kombination av dessa. Den andra vågen kom i förgrunden igen med hippies, en av representanterna för den sexuella revolutionen, mellan 1960 och 1970. Och efter denna period har det blivit ännu vanligare.

Ser vi till världshistorien möter vi exempel på detta i den antika världen. Konkubiner tjänade dessa män, men inte precis som sexpartners till en man. I länder som Rom, antikens Grekland, Osmanska riket, Kina och Mongoliet hade härskarna konkubiner. Och det har observerats att de ibland gifter sig med sina konkubiner. Det betyder att månggifte i världen faktiskt går ännu längre tillbaka.

Idag kan vi dock säga att polyamorösa relationer är vanliga, om än inte överdrivet. Faktum är att månggifte är vanligt i vissa islamiska länder. Manliga partner kan ha mer än en kvinnlig partner. I USA är andelen polygama personer runt 4% till 5%. I själva verket, även om det kan ses som ett litet förhållande, är det ett ganska stort antal.

Finns det regler i polyamoröst förhållande?

I själva verket, som i nästan alla relationer, finns det vissa regler i polyamorösa relationer. Partners skapar vanligtvis inte en regelbok, men nästan alla partner vet vad de ska göra och vad de inte ska göra.

Människor som lever i ett polyamoröst förhållande sätter regler över tiden, precis som i andra relationer. Det kan till exempel finnas vissa beteenden som partner inte gillar eller godkänner. Vi kan säga att detta förvandlas till en regel för dem att hålla sig borta från dessa beteenden.

Vi kan också säga att polyamorös faktiskt är en multipelmodell av dagens monogama relationsmodell. Alla partners i ett förhållande har tillit, kärlek och respekt för varandra. Partners är beroende av varandra och relaterar inte till en annan person utanför gruppen. På samma sätt, när det gäller sex, kan partner inte ha sex med en annan person utanför gruppen. Detta klassas som otrohet i polyamorösa relationer.

Sista Detaljen:

I linje med vår forskning har vi sett att det polyamorösa förhållandet är flerpartnersversionen av dagens monogama relationer. Även om det polyamorösa förhållandet inte är vanligt, är det inte en obetydlig gemenskap. Det är därför vi tror att du har blivit av med desinformation om det polyamorösa förhållandet. Om du letar efter mer teknisk information om det polyamorösa förhållandet kan du besöka vårt innehåll “Polyamorös: Kärlekscirkel

Nu, det är allt från Victoria Milans innehåll av “Hur fungerar polyamorösa relationer?” Om du letar efter mer sådant här innehåll kan du besöka Victoria Milans blogg och hålla ögonen öppna.

Victoria Milan är också det bästa alternativet för att hitta den partner du letar efter! Du kan enkelt hitta den partner du letar efter i Victoria Milan, som betjänar miljontals användare runt om i världen. Med sitt lättanvända gränssnitt, moderna design och avancerade matchningsalgoritm är Victoria Milan det bästa och säkraste valet för dig.

Victoria Milan, som har användare från alla åldersgrupper, har också funktionen att se online användare på hemsidan. På så sätt kan du få en snabb start. Hitta den partner du letar efter enkelt och snabbt med Victoria Milan! Klicka här för att registrera dig för Victoria Milan gratis!

Hur fungerar polyamorösa relationer,polyamorösa relationer

Vanliga frågor om hur polyamorösa relationer fungerar?

Håller polyamorösa relationer?

Studier har visat att personer i polyamorösa relationer upprätthåller detta i. genomsnitt 8 år. Naturligtvis är detta ett generellt medelvärde. Det är användbart att säga att det finns människor som har haft detta förhållande i många år eller till och med sin livstid. Det varierar beroende på önskemål och beslutsamhet hos partnerna i denna grupp.

Hur fungerar polyamorösa relationer?

Den består av tre eller flera personer. Och gruppmedlemmar är känslomässigt och sexuellt knutna till varandra. Och gruppmedlemmar kan vara av vilket kön som helst. Detta är ett beslut av partnerna. För att lära dig mer om polyamorösa relationer kan du besöka vårt innehåll.

Kan man bedra i flera relationer?

Nej! I polyamorösa relationer är partners känslomässigt och sexuellt knutna till varandra. Att ha sex med en annan partner utanför gruppen klassas som otrohet. Därför kan otrohet inte göras i polyamorösa relationer.

Hur vanligt är polyamori?

Polyamorösa förhållande-gemenskapen utgör mellan 4% och 5% av den amerikanska befolkningen. Även om detta låter som en liten summa, är det inte en obetydlig mängd när det ses som en siffra.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.