Useita elämiä: Kuinka polyamoriset suhteet toimivat?

How Do Polyamorous Relationships Work

Vaikka yksiavioinen suhdemalli on nykyään yleinen, on olemassa myös erilaisia suhdetyyppejä. Polyamorinen suhdetyyppi on yksi niistä. Polyamorinen suhde tarkoittaa ei-yksiavioista suhdetta. Se koostuu kolmesta tai useammasta henkilöstä. Tämä eroaa useista muista suhdetyypeistä ja tapa, jolla se toimii, on myös erilainen.

Tänään Victoria Milan on valmistellut sinulle vastauksen kysymykseen “Kuinka polyamoriset suhteet toimivat?”. Tällä tavalla voit oppia lisää polyamorisista suhteista ja ymmärtää paremmin niiden toimintaa. Tässä on artikkeli, jonka valmistelimme sinulle!

Kuinka polyamoriset suhteet toimivat,Polyamorinen suhde

Mitä on moniavioisuus?

Ennen polyamorista suhdetta, opitaan yhdessä mitä on moniavioisuus. Polyamorialla tarkoitetaan suhdetta, joka koostuu 3 tai useammasta henkilöstä. Kumppanit voivat koostua kokonaan kaikista sukupuoliryhmistä tai suhde voi olla jopa vain miesten kesken tai naisten kesken.

Kaikki polyamorisen suhteen kumppanit ovat tietoisia tästä tilanteesta. Ja suhde on näiden ihmisten välillä. Polyamorinen suhde eroaa muista useiden kumppaneiden suhdetyypeistä, koska heillä on tunnesuhde. Kumppanit voivat myös harrastaa seksiä vain ryhmän jäsenten kanssa.

Seksiä jonkun ryhmän ulkopuolisen kanssa pidetään pettämisenä. Tästä syystä se eroaa muista monisuhteista. Tarkastellaanpa nyt tämäntyyppistä suhdetta tarkemmin.

Miten polyamoriset suhteet toimivat?

As we said before, a Polyamorous relationship consists of 3 or more partners. Partners are emotionally attached to each other. And the relationship is lived between these partners. The sexual relationship is also experienced between these partners and a different partner is not accepted. In a polyamorous relationship, the partners can be “girl-girl-boy” or “boy-girl-boy”. In fact, this type of relationship is also seen in LGBTQ individuals.

Partners can also be formed as “girl-girl-girl” or “boy-boy-boy”. So there is diversity as a partner. But as we said, there is a commitment of partners to each other and all partners generally know the others. But there are other examples of this as well.

For example, a person with Polyamory sometimes has relationships with their partners, but the partners are not aware of each other. Actually, this is more of an example of cheating. But it is called “Solo Polyamory” in Polyamory.

Apart from this, the Polyamorous relationship type is divided into three. These are;

Hierarchical Polygamy; Alpha is a partner oriented relationship.

Non-Hierarchical Polygamy; Every partner in a relationship is on an equal footing.

Polyfidelity; In a relationship, everyone is very dependent on each other and there can never be a relationship outside of the relationship.

Kuten sanoimme aiemmin, polyamorinen suhde koostuu 3 tai useammasta kumppanista. Kumppanit ovat emotionaalisesti kiintyneitä toisiinsa ja suhde on näiden kumppanien välillä. Myös seksisuhde koetaan näiden kumppanien välillä, eikä ulkopuolisia kumppaneita hyväksytä. Polyamorisessa suhteessa kumppanit voivat olla “tyttö-tyttö-poika” tai “poika-tyttö-poika”. Itse asiassa tämäntyyppisiä suhteita löytyy myös LGBTQ-henkilöiltä.

Kumppanit voidaan muodostaa myös “tyttö-tyttö-tyttö” tai “poika-poika-poika”. Joten asiassa on siis monimuotoisuutta. Mutta kuten sanoimme, kumppanit ovat sitoutuneet toisiinsa ja kaikki kumppanit yleensä tuntevat toisensa. Mutta tästä on myös muita esimerkkejä.

Esimerkiksi henkilöllä, joka on polyamorinen, on joskus suhteita eri kumppaneiden kanssa, mutta kumppanit eivät ole tietoisia toisistaan. Itse asiassa tämä on enemmänkin esimerkki pettämisestä. Mutta sitä kutsutaan polyamoriassa “Solo Polyamoriaksi”.

Tämän lisäksi polyamorinen suhdetyyppi on jaettu kolmeen osaan. Nämä ovat;

Hierarkkinen moniavioisuus; Henkilöllä on useita kumppaneita, jotka eivät kuitenkaan ole tasa-vertaisia kaikilla osa-alueilla.

Ei-hierarkkinen moniavioisuus; Jokainen kumppani parisuhteessa on tasa-arvoinen.

Polyfidelity; Parisuhteessa kaikki ovat hyvin riippuvaisia ​​toisistaan, eikä suhdetta voi koskaan olla suhteen ulkopuolella.

Mitä eroa on polyamorisella suhteella ja avoimella suhteella?

There are many differences between a polyamorous relationship and an open relationship. To best explain this, it is better to compare in a table. Let us now understand the differences better by looking at this table.

Polyamorisen suhteen ja avoimen suhteen välillä on monia eroja. Tämän selittämiseksi on parempi vertailla näitä taulukossa. Ymmärrämme erot paremmin katsomalla tätä taulukkoa.

                      Polyamorinen suhde                                  Avoin suhde
Suhteessa on ihmisiä kolme tai enemmän.Suhteessa on ihmisiä kolme tai enemmän.
Kumppaneilla on tunneside toisiinsa.Kumppanit voivat muodostaa tunnesiteitä kenen tahansa kanssa. Ne eivät ole vain toisistaan ​​riippuvaisia.
Kumppanit voivat harrastaa seksiä ainoastaan ryhmänsä jäsenten kanssa. Kumppanit voivat harrastaa seksiä kenen tahansa kanssa.
Ulkopuoliset suhteet ryhmän ulkopuolella tulkitaan pettämiseksi.Ryhmän ulkopuolisten ihmisten kanssa voi olla emotionaalinen tai seksuaalinen suhde. Ja tämä ei ole pettämistä!

Nämä erot selittävät niiden väliset terävät rajat. Kuten yllä olevasta taulukosta näemme, avoimen suhteen ja polyamorisen suhteen välillä on itse asiassa paljon eroa. Nämä kaksi suhdetyyppiä ovat samanlaisia ​​​​toistensa kanssa vain yhdessä suhteessa. Kumppanit koostuvat kolmesta tai useammasta henkilöstä. Muuten voimme sanoa, että ne ovat täysin erilaisia.

Kuinka polyamoriset suhteet toimivat,Polyamorinen suhde

Milloin polyamoria ilmestyi?

On monia väitteitä polyamorian käsitteen syntymispäivästä. Vaikka näitä ei kutsuta polyamoriseksi suhteeksi, historiassa on monia esimerkkejä polyamorisista suhteista. 1843-luvun alussa jotkut ryhmät Amerikassa omaksuivat yhteisen suhteen tyylin kuten polyamorisen suhteen.

Ja sellaisesta suhteesta oli tullut osa heidän elämäänsä. Tunnetuimmat näistä ryhmistä ovat mormonit. Se hyväksyttiin mormonien uskossa vuonna 1843. Vaikka kirkko hylkäsi sen vuonna 1890, jotkut fundamentalistit noudattavat edelleen perinnettä.

Uskonnon sisäisillä johtajilla oli joskus yli 20 vaimoa. Mutta yleensä heillä oli kaksi tai kolme vaimoa. Koska he pitivät kiinni kirkon alkuperäisistä opetuksista, he pyrkivät suureen perheeseen tai näiden yhdistelmään. Toinen aalto nousi jälleen esiin hippien, yhden seksuaalisen vallankumouksen edustajista, kanssa vuosina 1960-1970. Ja tämän ajanjakson jälkeen se on yleistynyt entisestään.

Jos katsomme maailmanhistoriaa, kohtaamme esimerkkejä tästä muinaisessa maailmassa. Jalkavaimot palvelivat näitä miehiä, vaikkakaan eivät aivan miehen seksikumppaneina. Maissa, kuten Roomassa, muinaisessa Kreikassa, Ottomaanien valtakunnassa, Kiinassa ja Mongoliassa, hallitsijoilla oli jalkavaimoja. Ja on havaittu, että he joskus naivat jalkavaimonsa. Tämä tarkoittaa, että moniavioisuus maailmassa ulottuu itse asiassa vielä pidemmälle.

Nykyään voimme kuitenkin sanoa, että polyamoriset suhteet ovat yleisiä, vaikkakaan ei liikaa. Itse asiassa moniavioisuus on yleistä joissakin islamilaisissa maissa. Mieskumppanilla voi olla useampi kuin yksi naispuolinen kumppani. Yhdysvalloissa moniavioisten osuus on noin 4–5 prosenttia. Itse asiassa, vaikka sitä voidaan pitää pienenä suhdelukuna, se onkin melko suuri luku.

Onko polyamorisessa suhteessa sääntöjä?

Itse asiassa, kuten melkein kaikissa suhteissa, myös polyamorisissa suhteissa on joitain sääntöjä. Kumppanit eivät yleensä luo sääntökirjaa, mutta melkein jokainen kumppani tietää, mitä tehdä ja mitä ei.

Polyamorisessa suhteessa elävät ihmiset asettavat sääntöjä ajan myötä, kuten muissakin suhteissa. Esimerkiksi kumppanit eivät pidä tai hyväksy jotakin käyttäytymistä. Voimme sanoa, että tämä muuttuu säännöksi, jotta he pysyvät poissa tällaisesta käytöksestä.

Voimme myös sanoa, että moniavioisuus on itse asiassa moninainen malli nykypäivän yksiavioisesta suhdemallista. Kaikilla parisuhteen osapuolilla on luottamus, rakkaus ja kunnioitus toisiaan kohtaan. Kumppanit ovat toisistaan ​​riippuvaisia ​​eivätkä ole yhteydessä eri henkilöihin ryhmän ulkopuolelta. Samoin seksin suhteen kumppanit eivät voi harrastaa seksiä ryhmän ulkopuolisen henkilön kanssa. Tämä tarkoittaa pettämistä polyamorisissa suhteissa.

Yhteenveto

Tutkimuksemme mukaisesti olemme havainneet, että polyamorinen suhde on nykypäivän yksiavioisten suhteiden monikumppaniversio. Vaikka polyamorinen suhde ei ole yleinen, se ei ole merkityksetön. Siksi uskomme, että olet päässyt eroon moniavioisuuden suhteen väärästä tiedosta. Jos etsit lisää teknistä tietoa polyamorisesta suhteesta, voit vierailla “Polyamorous: Rakkauden ympyrä” -artikkelissa.

Siinä kaikki Victoria Milanin “Kuinka polyamoriset suhteet toimivat?” sisältö! Jos etsit lisää tällaista sisältöä, voit vierailla Victoria Milanin blogissa ja pysyä kuulolla.

Myös Victoria Milan on paras vaihtoehto löytää etsimäsi kumppani! Löydät etsimäsi kumppanin helposti Victoria Milanista, joka palvelee miljoonia käyttäjiä ympäri maailmaa. Helppokäyttöisen käyttöliittymänsä, modernin suunnittelunsa ja edistyneen matchalgoritmin ansiosta Victoria Milan on paras ja turvallisin valinta sinulle.

Victoria Milanissa, jossa on käyttäjiä kaikista ikäryhmistä, on myös ominaisuus, että etusivulla näkyy online-käyttäjät. Näin pääset nopeasti alkuun. Löydä etsimäsi kumppani helposti ja nopeasti Victoria Milanin avulla! Klikkaa tästä rekisteröityäksesi Victoria Milaniin!

Kuinka polyamoriset suhteet toimivat,Polyamorinen suhde

UKK Kuinka polyamoriset suhteet toimivat?

Kestävätkö polyamoriset suhteet?

Tutkimukset ovat osoittaneet, että monimuotoisissa suhteissa olevat ihmiset kestävät keskimäärin 8 vuotta. Tämä on tietysti yleinen keskiarvo. On hyödyllistä sanoa, että on ihmisiä, joilla on ollut tämä suhde monta vuotta tai jopa koko elämänsä. Se vaihtelee tämän ryhmän kumppaneiden toiveiden ja päättäväisyyden mukaan.

Kuinka polyamoriset suhteet toimivat?

Se koostuu kolmesta tai useammasta henkilöstä. Ryhmän jäsenet ovat emotionaalisesti ja seksuaalisesti kiintyneitä toisiinsa ja ryhmän jäsenet voivat olla mitä tahansa sukupuolta. Tämä on kumppaneiden päätös. Saat lisätietoja polyamorisista suhteista vierailemalla artikkelissamme.

Voiko polyamorisissa suhteissa pettää?

Ei! Polyamorisissa suhteissa kumppanit ovat emotionaalisesti ja seksuaalisesti kiintyneitä toisiinsa. Seksiä ryhmän ulkopuolisen kumppanin kanssa kutsutaan pettämiseksi. Siksi pettämistä ei sallita polyamorisissa suhteissa.

Kuinka yleistä moniavioisuus on?

Polyamoriset suhteet -yhteisö muodostaa 4–5 prosenttia Amerikan väestöstä. Vaikka tämä kuulostaa pieneltä määrältä, se ei ole merkityksetön määrä, kun sitä tarkastellaan numerona.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.