Seksuel Hookup-kultur: Alt hvad du behøver at vide

sexual hookup culture everything you need to know

Seksuel hookup-kultur (også kendt som casual sex-kultur eller engangsknald) er en subkultur af unge voksne og unge, der har uforpligtende seksuelle møder. Folk i denne kultur forfølger ofte en aktiv dating livsstil, hvor de har tilfældige seksuelle møder. Og globaliseringen har ændret de sociale regler for dating. Takket være teknologien har folk adgang til en mangfoldig baggrund af potentielle partnere. “Hookup-kulturen” udvides og bliver stadig mere populær i hele vores samfund. Seksuelt aktive unge i USA rapporterer, at tilfældig sex er en del af deres “normale” livsstil. I denne artikel vil vi tage et nærmere kig på den seksuelle hookup-kultur.

What Is Sexual Hookup Culture

Hvad er seksuel hookup-kultur?

Det spørgsmål, der rejser sig, er, hvad det præcist betyder, og hvordan unge mænd er involveret? Der er gennemført flere undersøgelser for at definere “seksuel hookup-kultur”. Ifølge en videnskabelig artikel af Lisa Wade, defineres seksuel hookup kultur som noget der sker, når “sex ingen forpligtelser har”, perspektivet bliver den vigtigste faktor til at bestemme et intimt møde mellem relationer. Varigheden af denne situation antages at være kort, når den i virkeligheden kan fortsætte i måneder og endda år.

Sexkultur beskrives også typisk som et vestligt kulturelt fænomen, der får nogle universitetsstuderende til at have one-night stands og søge flere partnere. Det kaldes også “tilknytninskultur” eller “uforpligtende seksuel-kultur” og henviser til den sociale adfærd i forbindelse med at have hyppige samlejer med forskellige partnere.

Hvorfor vil folk hooke op?

Folk finder sammen af en af fire grunde:

1.De ønsker at være med personen og ikke ønsker noget andet end et hookup.

2.De ønsker et forhold, men har ikke fundet den rigtige person endnu.

3.De er ikke interesseret i et forhold, men de kan lide sex og intimitet.

4.De er i et eksklusivt forhold og hooker op ved siden af, fordi de har andre seksuelle behov end deres partner.

Hvad er konsekvenserne af uforpligtende seksuelle møder for den mentale sundhed og udviklingen af forhold hos unge individer?

American Psychological Association siger også, at hookups kan resultere i skyldfølelse og negative følelser. I en undersøgelse af 169 seksuelt erfarne mænd og kvinder undersøgt i singlebarer, når de blev præsenteret med udsagnet, “Jeg har dårlig samvittighed eller ville have dårlig samvittighed over at have samleje med en person, jeg lige havde mødt,” svarede 32 procent af mænd og 72 procent af kvinder at de var enige (Herold & Mewhinney, 1993).

I en anden undersøgelse af 507 bachelorstuderende, sagde 74 procent, at på et tidspunkt, havde de ønsket et forhold uden at være sikker på, at de ønskede en med deres nuværende hookup partner (Owen et al., 2011). Mere end halvdelen af college relationer begynder med et hookup, har Bogle’s forskning fundet. At udelukke det seksuelle aspekt betyder ikke, at du ikke længere er interesseret; det betyder bare, at du gerne vil lære dem bedre at kende, før I hopper i seng sammen.

what are the best hookup dating apps

Hvorfor deltager folk i hookup-kultur?

Nogle mennesker deltager i hookup-kulturen, fordi de ikke har fundet den rigtige person at have et forhold med. De kan også være tiltrukket af mennesker, der allerede er i forhold, og de ved, at de ikke har nogen chance for at være i et forhold med dem.

Populariteten af hookup-kulturen er delvist på grund af en række faktorer. En af disse er, at nogle mennesker simpelthen ikke ønsker et langsigtet engagement. Dette kan føre til mindre alvorlige forhold og endda tilfældig sex uden nogen forpligtelse overhovedet.

En anden faktor, der bidrager til denne kultur, er, at mange mennesker, der deltager i den, ikke er interesseret i at få børn eller få børn overhovedet. Dette gælder især for kvinder. Mange unge kvinder ønsker at blive gift, men ønsker ikke børn eller ønsker dem virkelig meget.

Desuden vil nogle unge mænd ikke have børn eller slet ikke have børn, før de finder en, der kan give dem et godt liv sammen. Når dette sker, har de en tendens til at stoppe med at se hinanden så hurtigt som muligt, fordi de føler, at deres liv ville være elendigt uden hinanden.

Kan hookup-kultur eksistere med samtykke?

Ja, hookup-kultur kan eksistere med samtykke. Det handler om samtykke. Folk gør det fordi de bare vil det.

Jeg taler om samtykke i en seksuel sammenhæng, ikke bare en romantisk. En af de vigtigste grunde til, at folk ønsker at have hookups er, fordi de ønsker at have sex med en anden og også få nogle fordele fra dette. Og dette er den bedste måde at opfylde deres ønsker uden at have en forpligtelse.

Hvis du går på college, ved du sikkert, hvordan hookup-kulturen fungerer nu (og hvis du ikke gør det, er her essensen). Dybest set er det, når to eller flere mennesker beslutter at engagere sig i et afslappet seksuelt forhold uden forventning om monogami eller fremtidig forpligtelse.

Ideen bag dette er enkel: I leder begge efter noget andet end det, I kan finde i mere traditionelle forhold – såsom langsigtet engagement eller ægteskab – og i stedet for at forsøge at få hinanden til at blive enige om disse ting, nyder I simpelthen hinandens selskab, når I er sammen, mens I stadig er åbne for at finde en anden, der passer bedre til jeres behov.

Mennesker er ikke de eneste, der kan lide at kæle efter sex

Ordet kram defineres som “at holde nogen tæt i dine arme for at vise, at du kan lide dem eller elsker dem, eller for at få dig selv eller en anden person til at føle sig varm og komfortabel.” Er det muligt for et kram ikke at have nogen følelsesmæssig sammenhæng? Betyder det det samme, hvis din ven gør det fremfor din udkårne? Linjen bliver sløret, når du er nødt til at evaluere hensigten fra den anden person. Nogle gange kan man se det, men oftest føler man sig forvirret.

I en kultur, hvor seksuel tilfredsstillelse er så let tilgængelig, kan folk gå fra fremmede til intime partnere på blot et par timer. Det er nemt at sige ja til sex og endnu nemmere at fortryde det bagefter. Men hvad sker der, når den anden person ønsker mere end bare sex? Hvordan reagerer du, når de vil kæle og komme tæt på efter at have gjort gerningen?

Generelt er sådanne situationer ikke ret velkomne, men nogle mennesker kan acceptere det. Men i kulturen for seksuelle hookups, er der normalt ikke plads til følelsesmæssig tilknytning. Hvis du er i en sådan situation eller tror, du kan være det, er seksuel hookupkultur absolut ikke for dig.

Sidste dans

Fra et psykologisk perspektiv, er den seksuelle hookup-kultur funktionel, fordi det giver mulighed for at engagere sig i seksuel adfærd uden at udholde de følelsesmæssige tilknytninger. Derudover indikerer andre sociale faktorer, at hookup-kulturen sandsynligvis vil vare ved eller endda vokse yderligere over tid, især blandt universitetsstuderende, der allerede har en høj forekomst af hookup-kultur. Da hookup-kulturen derfor anses for at være funktionel for de fleste mennesker og samfundet som helhed, synes dens vedholdenhed snarere end undergang at være sandsynlig.

Det er alt for nu fra indholdet “Seksuel Hookup-kultur” udarbejdet af Victoria Milan! Hvis du er på udkig efter mere indhold som dette, kan du besøge vores blog og følge med.

Hvis du er på udkig efter en hookup dating app, er Victoria Milan det bedste valg til det. Med millioner af brugere samlet bare til hookups, er Victoira Milan den bedste måde at finde partnere. Victoria Milan er den hurtigste og nemmeste måde at finde en partner med verificerede profiler, moderne design, visning af online brugere på hjemmesiden og filtreringsfunktioner. Derudover er registrering hos Victoria Milan gratis. Find en partner hurtigt og nemt med Victoria Milan! Klik for at registrere dig hos Victoria Milan.

what happens in a hookup

Ofte stillede spørgsmål om seksuel hookup-kultur?

Hvad sker der i et Hookup?

I hookup-kulturen er det generelt et one night stand uden et seriøst forhold. Folk er ikke følelsesmæssigt knyttet til hinanden og holder bare sammen. Hookups kan være en gang eller flere gange.

Hvad er reglerne for Hookup-kultur? 

Få ikke følelsesmæssige bånd

Slap af.

Opret ikke en rutine.

Gør ikke sociale aktiviteter sammen.

I skal ikke være venner.

Bare vær tilfreds.

Er Hookup-kultur god?

Om hookup-kultur er en god ting kan variere fra person til person. Ja, det er godt for folk, der ikke ønsker følelsesmæssige bånd og er på udkig efter en one-night stand. Men for dem, der søger følelsesmæssig tilknytning, kan Hookup-kulturen være ødelæggende. Fordi der ingen følelsesmæssig tilknytning er i hookup-kultur. Der er kun en nat med seksuel tilfredsstillelse.

Hvordan kan jeg hooke op sikkert?

Hvis det er muligt, skal I først spise på et offentligt sted tæt på jeres destination. Fortæl mindst én ven om dette. Drik ikke hvad de tilbyder i tilfælde af, at de tilføjer noget til dit måltid eller drink. Vær på den side, der er tættest på døren. Og åbn telefonens placeringsoplysninger.

Hvordan kan jeg få en hookup?

For en Hookup kan det være godt at tilbringe tid med folk, du måske kender. Men du kan bruge meget tid på det her. Denne flydende bedste mulighed er hookup dating sites & apps. På hookup datingsider, er brugere kun på udkig efter partnere til hookup. Og det er nemt at finde en partner.

Hvad er de bedste hookup dating apps?

  1. Victoria Milan
  2. okcupid
  3. Tinder
  4. Hinge
  5. Adult Friend Finder
  6. Ashley Madison
  7. Seeking Arrangement
  8. Bumble
  9. Plenty of Fish
  10. eHarmony
Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.