Seksuele Ontmoetingscultuur: Alles wat je moet weten

sexual hookup culture everything you need to know

De seksuele “Ontmoetings”-cultuur (ook wel bekend als “casual sex”-cultuur of “one-night stands”) is een subcultuur van jongvolwassenen en adolescenten die toevallige seksuele ontmoetingen hebben. Mensen in deze cultuur houden er vaak een actieve datinglevensstijl op na waarbij ze toevallige seksuele ontmoetingen hebben. En de globalisering heeft de sociale regels van het daten veranderd. Dankzij de technologie hebben mensen toegang tot een gevarieerde achtergrond van potentiële partners. De “Ontmoetings-cultuur” breidt zich voortdurend uit en wint aan populariteit in onze samenleving. Seksueel actieve jongeren in de VS melden dat gelegenheidsseks deel uitmaakt van hun “normale” levensstijl. In dit artikel zullen we de seksuele “Ontmoetings”-cultuur nader bekijken.

What Is Sexual Hookup Culture

Wat is de sexuele ontmoetingscultuur?

De vraag die rijst is wat het precies inhoudt en hoe jonge mannen erbij betrokken zijn. Er zijn verschillende studies uitgevoerd om de “seksuele oppikcultuur” te definiëren. Volgens een wetenschappelijk artikel van Lisa Wade wordt de “Ontmoetings-cultuur” gedefinieerd als een situatie waarin het perspectief van “seks zonder verplichtingen” de belangrijkste factor wordt bij het bepalen van een intieme ontmoeting tussen relaties. De duur van deze situatie wordt verondersteld kort te zijn, terwijl ze in werkelijkheid maanden en zelfs jaren kan duren.

Sekscultuur wordt ook wel omschreven als een westers cultureel verschijnsel dat ervoor zorgt dat sommige studenten one-night stands hebben en op zoek zijn naar meerdere partners. Het wordt ook wel de “hechtingscultuur” of de “ongedwongen seksuele cultuur” genoemd en verwijst naar de sociale gedragingen die gepaard gaan met het hebben van frequente seksuele contacten met verschillende partners.

Waarom willen mensen met elkaar naar bed?

Mensen sluiten zich aan om een van de vier redenen:

 1. Ze willen bij de persoon zijn en willen niet meer dan een afspraakje.
 2. Ze willen een relatie maar hebben de juiste persoon nog niet gevonden.
 3. Ze zijn niet geïnteresseerd in een relatie, maar ze houden van seks en intimiteit.
 4. Ze hebben een exclusieve relatie en hebben een nevenrelatie omdat ze andere seksuele behoeften hebben dan hun partner.

Wat zijn de gevolgen van occasionele seksuele contacten voor de geestelijke gezondheid en de relatieontwikkeling van jonge mensen?

De American Psychological Association zegt ook dat Ontmoetingss kunnen leiden tot schuldgevoelens en negatieve gevoelens. In een onderzoek onder 169 seksueel ervaren mannen en vrouwen die in vrijgezellenbars werden ondervraagd, was 32 procent van de mannen en 72 procent van de vrouwen het eens met de stelling: “Ik voel me schuldig of zou me schuldig voelen over seksuele gemeenschap met iemand die ik net had ontmoet” (Herold & Mewhinney, 1993).

In een ander onderzoek onder 507 studenten zei 74 procent dat ze op een bepaald moment een relatie wilden zonder zeker te weten dat ze er een wilden met hun huidige partner (Owen et al., 2011). Meer dan de helft van de relaties op de universiteit beginnen met een Ontmoetings, zo blijkt uit Bogle’s onderzoek. Het uitsluiten van het seksuele aspect betekent niet dat je niet meer geïnteresseerd bent; het betekent alleen dat je hem of haar beter wilt leren kennen voordat je met hem of haar het bed induikt.

what are the best hookup dating apps

Waarom doen mensen mee aan de ontmoetingscultuur?

Sommige mensen doen mee aan de Ontmoetings-cultuur omdat ze nog niet de juiste persoon hebben gevonden om een relatie mee te hebben. Ze kunnen zich ook aangetrokken voelen tot mensen die al een relatie hebben, en ze weten dat ze geen kans maken om met hen een relatie te krijgen.

De populariteit van de “Ontmoetings”-cultuur is deels te wijten aan een aantal factoren. Een van deze factoren is het feit dat sommige mensen gewoon niet op zoek zijn naar een langdurige verbintenis. Dit kan leiden tot minder serieuze relaties en zelfs casual seks zonder enige verbintenis.

Een andere factor die bijdraagt tot deze cultuur is dat veel mensen die eraan deelnemen niet geïnteresseerd zijn in het krijgen van kinderen of het krijgen van kinderen in het geheel. Dit geldt vooral voor vrouwen. Veel jonge vrouwen willen trouwen maar willen geen kinderen of willen ze heel graag.

Ook willen sommige jonge mannen geen kinderen of willen ze helemaal geen kinderen totdat ze iemand vinden die hen samen een goed leven zal geven. Wanneer dit gebeurt, hebben deze mannen de neiging elkaar zo snel mogelijk niet meer te zien, omdat ze het gevoel hebben dat hun leven ellendig zou zijn zonder elkaar.

Kan een verslaafdencultuur bestaan met toestemming?

Ja, een ontmoetingscultuur kan bestaan met toestemming. Het gaat allemaal om de toestemming. Mensen gaan met elkaar naar bed omdat ze dat zelf willen.

Voor alle duidelijkheid, ik heb het over toestemming in een seksuele context, niet alleen in een romantische. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen willen afspreken, is omdat ze seks willen hebben met iemand anders en daar ook wat voordeel uit willen halen. En dit is de beste manier om hun verlangens te bevredigen zonder een verbintenis te hebben.

Als je op de universiteit zit, weet je waarschijnlijk al hoe de Ontmoetings-cultuur werkt (en als je dat niet weet, is dit de essentie). Het komt erop neer dat twee of meer mensen besluiten om een ongedwongen seksuele relatie aan te gaan zonder enige verwachting van monogamie of een toekomstige verbintenis.

Het idee hierachter is eenvoudig: Je bent allebei op zoek naar iets anders dan wat je zou kunnen vinden in meer traditionele relaties – zoals een langdurige verbintenis of het huwelijk – en dus in plaats van te proberen om elkaar te laten instemmen met die dingen, geniet je gewoon van elkaars gezelschap als je samen bent, terwijl je nog steeds open staat voor het vinden van iemand anders die beter past bij je behoeften in de toekomst.

Mensen zijn niet de enigen die willen knuffelen na de seks

Het woord knuffelen wordt gedefinieerd als “iemand stevig in je armen houden om te tonen dat je hem graag ziet of van hem houdt, of om jezelf of een andere persoon een warm en comfortabel gevoel te geven”. Is het mogelijk dat een knuffel geen emotionele context heeft? Betekent het hetzelfde als je vriend het doet en niet als je partner het doet? De grens wordt vaag als je de intentie van de ander moet inschatten. Soms kun je het zien, maar vaker wel dan niet blijf je met een verward gevoel achter.

In een cultuur waar seksuele bevrediging zo gemakkelijk beschikbaar is, kunnen mensen in slechts een paar uur van vreemden tot intieme partners worden. Het is makkelijk om ja te zeggen tegen seks en nog makkelijker om er achteraf spijt van te hebben. Maar wat gebeurt er als de ander meer wil dan alleen seks? Hoe reageer je als de ander na de daad wil knuffelen en intiem wil worden?

Over het algemeen zijn dergelijke situaties niet erg welkom, maar sommige mensen kunnen het accepteren. Maar in de cultuur van seksueel aan de haak slaan, is er meestal geen plaats voor emotionele binding. Als jij je in zo’n situatie bevindt of denkt dat te kunnen zijn, dan is de sexuele Ontmoetings cultuur zeker niets voor jou.

Laatste dans

Vanuit een psychologisch perspectief is de seksuele “Ontmoetings”-cultuur functioneel omdat ze de mogelijkheid biedt seksueel gedrag te vertonen zonder emotionele banden te hoeven onderhouden. Bovendien wijzen andere verschillende sociale factoren erop dat de Ontmoetings-cultuur waarschijnlijk zal blijven bestaan of zelfs verder zal groeien in de loop van de tijd, vooral onder universiteitsstudenten die al een hoge prevalentie van Ontmoetings-cultuur hebben. Aangezien de “Ontmoetings”-cultuur functioneel wordt geacht voor de meeste mensen en voor de samenleving als geheel, lijkt het dus waarschijnlijk dat deze cultuur zal blijven bestaan in plaats van te verdwijnen.

Dat is alles voor nu van de inhoud van “Sexual Ontmoetings Culture” voorbereid door Victoria Milan! Als u op zoek bent naar meer inhoud als deze, kunt u terecht op onze blog en blijf op de hoogte.

Ook, als u op zoek bent naar een Ontmoetings dating app, Victoira Milaan is de beste keuze voor het. Met miljoenen gebruikers verzameld alleen voor Ontmoetings, Victoira Milan is de beste manier om partners te vinden. Victoria Milan is de snelste en gemakkelijkste manier om een partner te vinden met geverifieerde profielen, modern design, het bekijken van online gebruikers op de homepage en filterfuncties. Bovendien is registratie bij Victoria Milaan gratis. Vind snel en gemakkelijk een partner met Victoria Milan! Klik hier om u aan te melden bij Victoria Milaan.

what happens in a hookup

FAQ over de sexuele ontmoetingscultuur?

Wat gebeurt er bij Ontmoetingsen? 

In de Ontmoetings cultuur is het meestal een one night stand zonder een serieuze relatie. Mensen zijn niet emotioneel aan elkaar gehecht en blijven gewoon bij elkaar. Ontmoetingss kunnen eenmalig zijn of meerdere keren.

Wat zijn de regels van de ontmoetingscultuur?

Doe niet aan emotionele binding

Wees cool.

Maak geen routine.

Doe geen sociale activiteiten samen.

Wees geen vrienden.

Wees gewoon tevreden.

Is de ontmoetingscultuur goed?

Of de Ontmoetings-cultuur een goede zaak is, kan van persoon tot persoon verschillen. Ja, het is goed voor mensen die geen emotionele binding willen en op zoek zijn naar een one-night stand. Maar voor mensen die emotionele binding zoeken, kan de Ontmoetings cultuur verwoestend zijn. Omdat er geen emotionele binding is in de Ontmoetings cultuur. Er is slechts een nacht van seksuele bevrediging.

Hoe kan ik veilig versieren? 

Eet, indien mogelijk, eerst op een openbare plaats in de buurt van uw bestemming. Breng ten minste één vriend hiervan op de hoogte. Drink niet van hun aanbod voor het geval ze iets aan uw maaltijd of drankje toevoegen. Ga aan de kant staan die het dichtst bij de deur is. En open de locatiegegevens van uw telefoon.

Hoe kan ik versieren?

Voor Ontmoetings, kan het goed zijn om tijd door te brengen met mensen die je misschien kent. Maar je kunt veel tijd besteden aan dit. Deze drijvende beste optie is Ontmoetings dating sites & apps. Op Ontmoetings dating sites, zijn gebruikers alleen op zoek naar partners voor Ontmoetings. En het vinden van een partner is vrij eenvoudig.

Wat zijn de beste Ontmoetings Dating Apps?

 1. Victoria Milan
 2. okcupid
 3. Tinder
 4. Scharnier
 5. Volwassen Vriend Zoeker
 6. Ashley Madison
 7. Het zoeken naar een regeling
 8. Bumble
 9. Vissen in overvloed
 10. eHarmony
Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.