Seksuell hookup-kultur: Alt du trenger å vite

sexual hookup culture everything you need to know

Seksuell hookup-kultur (også kjent som tilfeldig sexkultur eller one-night stands) er en subkultur av unge voksne og ungdommer som har tilfeldige seksuelle møter. Folk i denne kulturen følger ofte en aktiv dating-livsstil der de har tilfeldige seksuelle møter. Og globaliseringen har endret de sosiale reglene for dating. Takket være teknologi har folk tilgang til en mangfoldig bakgrunn av potensielle partnere. “Hookup-kulturen” utvides kontinuerlig og får popularitet i hele samfunnet vårt. Seksuelt aktive unge mennesker i USA rapporterer at tilfeldig sex er en del av deres “normale” livsstil. I denne artikkelen skal vi se nærmere på den seksuelle hookup-kulturen.

What Is Sexual Hookup Culture

Hva er seksuell hookup-kultur?

Spørsmålet som dukker opp er hva det egentlig betyr og hvordan er unge menn involvert? Det har vært flere studier utført for å definere “seksuell hookup-kultur”. I følge en vitenskapelig artikkel av Lisa Wade, er seksuell hookup-kultur definert som å skje når “sex har ingen strenger knyttet”-perspektivet blir den viktigste faktoren for å bestemme et intimt møte mellom relasjoner. Varigheten av denne situasjonen antas å være kort, mens den i realiteten kan fortsette i måneder og til og med år.

Sexkultur er også typisk beskrevet som et vestlig kulturfenomen som får noen studenter til å ha one-night stands og søke flere partnere. Det kalles også “tilknytningskulturen” eller “tilfeldig seksuell kultur” og refererer til den sosiale atferden forbundet med å ha hyppig seksuell omgang med forskjellige partnere.

Hvorfor ønsker folk å hooke opp?

Folk hooker opp av en av fire grunner:

1.De ønsker å være sammen med personen og vil ikke ha noe mer enn sex.

2.De vil ha et forhold, men har ikke funnet den rette personen ennå.

3.De er ikke interessert i et forhold, men de liker sex og intimitet.

4.De er i et eksklusivt forhold og møter andre på siden fordi de har forskjellige seksuelle behov som partner.

Hva er konsekvensene av tilfeldige seksuelle møter for den mentale helsen og relasjonsutviklingen til unge individer?

American Psychological Association sier også at hookups kan resultere i skyldfølelse og negative følelser. I en studie av 169 seksuelt erfarne menn og kvinner undersøkt i singelbarer, når de ble presentert med uttalelsen: “Jeg føler meg skyldig eller ville føle skyld for å ha seksuell omgang med noen jeg nettopp hadde møtt,” 32 prosent av mennene og 72 prosent av kvinnene sa seg enig (Herold & Mewhinney, 1993).

I en annen studie av 507 studenter sa 74 prosent at de på et tidspunkt hadde ønsket et forhold uten å være sikre på at de ville ha det med sin nåværende partner (Owen et al., 2011). Mer enn halvparten av college-forhold begynner som et ligg, har Bogles forskning funnet. Å ekskludere det seksuelle aspektet betyr ikke at du ikke lenger er interessert; det betyr bare at du ønsker å bli bedre kjent med dem før du hopper til sengs sammen.

what are the best hookup dating apps

Hvorfor deltar folk i hookup-kultur?

Noen mennesker deltar i hookup-kulturen fordi de ikke har funnet den rette personen å ha et forhold til. De kan også være tiltrukket av folk som allerede er i forhold, og de vet at de ikke har noen sjanse til å være i et forhold med dem.

Populariteten til hookup-kultur skyldes en rekke faktorer. En av disse er det faktum at noen mennesker bare ikke er ute etter en langsiktig forpliktelse. Dette kan føre til mindre seriøse forhold og til og med tilfeldig sex uten forpliktelse i det hele tatt.

En annen faktor som bidrar til denne kulturen er at mange som deltar i den ikke er interessert i å få barn eller forhold i det hele tatt. Dette gjelder spesielt når det gjelder kvinner. Mange unge kvinner ønsker å gifte seg, men vil ikke ha barn.

Noen unge menn vil heller ikke ha barn I det hele tatt før de finner noen som kan gi dem et godt liv. Når dette skjer, har disse gutta en tendens til å slutte å se hverandre så snart som mulig fordi de føler at livene deres ville vært elendige uten hverandre.

Kan hookup-kulturen eksistere med samtykke?

Ja, hookup-kulturen kan eksistere med samtykke. Alt handler om samtykke. Folk ligger med hverandre bare fordi det er deilig.

For å være tydelig, jeg snakker om samtykke i en seksuell sammenheng, ikke bare en romantisk. En av hovedgrunnene til at folk ønsker å koble seg på er fordi de ønsker å ha sex med noen andre og også få noen fordeler av den tingen. Og dette er den beste måten å tilfredsstille deres ønsker uten å ha en forpliktelse.

Hvis du er på college, vet du sannsynligvis hvordan hookup-kulturen fungerer nå (og hvis du ikke gjør det, her er kjernen). I utgangspunktet er det når to eller flere personer bestemmer seg for å engasjere seg i et tilfeldig seksuelt forhold uten noen forventning om monogami eller fremtidig forpliktelse.

Tanken bak dette er enkel: Dere leter begge etter noe annet enn det dere kan finne i mer tradisjonelle forhold – som langsiktig forpliktelse eller ekteskap – og så i stedet for å prøve å få hverandre til å bli enige om disse tingene, nyter man hverandres selskap når man er sammen mens man fortsatt er åpne for å finne noen andre som passer deres behov bedre senere.

Folk er ikke de eneste som liker å kose etter sex

Ordet kos er definert som «å holde noen godt i armene dine for å vise at du liker dem eller elsker dem, eller for å få deg selv eller en annen person til å føle deg varm og komfortabel». Er det mulig å ha kos uten å ha noen følelsesmessig kontakt? Betyr det det samme hvis vennen din gjør det kontra din betydelige andre? Linjen blir uskarp når du må vurdere intensjonen til den andre personen. Noen ganger kan du skjønne det, men oftere enn ikke føler du deg forvirret.

I en kultur der seksuell tilfredsstillelse er så lett tilgjengelig, kan folk gå fra fremmede til intime partnere på bare noen få timer. Det er lett å si ja til sex og enda lettere å angre på det etterpå. Men hva skjer når den andre personen vil ha mer enn bare sex? Hvordan reagerer du når de vil kose og komme nær etter å ha gjort gjerningen?

Vanligvis er slike situasjoner ikke veldig velkomne, men noen mennesker kan godta det. Men i kulturen for seksuell oppkobling er det vanligvis ikke noe sted for følelsesmessig tilknytning. Hvis du er i en slik situasjon eller tror du kan være det, er seksuell hookup-kultur definitivt ikke noe for deg.

Siste dans

Fra et psykologisk perspektiv er den seksuelle hookup-kulturen funksjonell fordi den gir muligheten til å engasjere seg i seksuell atferd uten å tåle de følelsesmessige tilknytningene. I tillegg indikerer andre ulike sosiale faktorer at hookup-kulturen sannsynligvis vil vedvare eller til og med vokse ytterligere over tid, spesielt blant studenter som allerede har en høy forekomst av ligging. Derfor, siden hookup-kulturen anses som funksjonell for de fleste mennesker og samfunnet som helhet, virker det sannsynlig at den er kommet for å bli.

Det var alt for nå fra innholdet i “Seksuell Hookup-kultur” utarbeidet av Victoria Milan! Hvis du ser etter mer innhold som dette, kan du besøke bloggen vår og følge med.

Også, hvis du leter etter en hookup dating-app, er Victoria Milan det beste valget for det. Med millioner av brukere samlet bare for å ha sex, er Victoira Milan den beste måten å finne partnere på. Victoria Milan er den raskeste og enkleste måten å finne en partner på med verifiserte profiler, moderne design, visning av online brukere på hjemmesiden og filtreringsfunksjoner. I tillegg er registrering hos Victoria Milan gratis. Finn en partner raskt og enkelt med Victoria Milan! Klikk her for å registrere deg hos Victoria Milan.

what happens in a hookup

Vanlige spørsmål om seksuell hook-up kultur?

Hva skjer når noen hooker opp?

I hookup-kulturen er det vanligvis et one night stand uten et seriøst forhold. Folk er ikke følelsesmessig knyttet til hverandre og holder seg bare sammen der og da. Hookups kan skje en eller flere ganger.

Hva er reglene for hookup-kultur?

Ikke bli følelsesmessig knyttet

Vær kul

Ikke lag en rutine.

Ikke gjør sosiale aktiviteter sammen.

Ikke vær venner.

Bare vær fornøyd.

Er hookupkultur bra?

Hvorvidt hookup-kulturen er en god ting kan variere fra person til person. Ja, det er bra for folk som ikke vil ha følelsesmessig bånd og leter etter et one-night stand. Men for de som søker emosjonell tilknytning, kan Hookup-kulturen være ødeleggende. For det er ingen følelsesmessig tilknytning i hookup-kulturen. Det er bare én natt med seksuell tilfredsstillelse.

Hvordan kan jeg hooke opp med noen på en sikker måte?

Hvis mulig, spis først på et offentlig sted nær destinasjonen. Informer minst én venn om dette. Ikke aksepter en drink i tilfelle de legger noe i måltidet eller drikken. Vær på siden nærmest døren. Og åpne telefonens plasseringsinformasjon.

Hvordan kan jeg hooke opp?

For Hookup kan det være greit å tilbringe tid med folk du kanskje kjenner. Men du kan bruke mye tid på dette. Dette flytende beste alternativet er hookup datingsider og apper. På hookup dating-sider leter brukere kun etter partnere for hookup. Og det er ganske enkelt å finne en partner.

Hva er de beste hookup-datingappene?

  1. Victoria Milan
  2. okcupid
  3. Tinder
  4. Hengsel
  5. Voksen Friend Finder
  6. Ashley Madison
  7. Søker ordning
  8. Bumble
  9. Rikelig med fisk
  10. eHarmony
Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.