Sexuell parnings kultur: Allt du behöver veta

sexual hookup culture everything you need to know

Sexuell parnings kultur (även känd som tillfällig sexkultur eller one-night stands) är en subkultur av unga- vuxna och ungdomar som har tillfälliga sexuella möten. Människor i den här kulturen utövar ofta en aktiv dejting-livsstil där de har tillfälliga sexuella möten. Och globaliseringen har förändrat de sociala reglerna för dejting. Tack vare tekniken har människor tillgång till en mångsidig bakgrund av potentiella partners. “Parnings-kulturen” expanderar ständigt och vinner popularitet i hela vårt samhälle. Sexuellt aktiva ungdomar i USA rapporterar att tillfälligt sex är en del av deras “normala” livsstil. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på den sexuella parnings-kulturen.

What Is Sexual Hookup Culture

Vad är sexuell parnings kultur?

Frågan som uppstår är vad exakt betyder det och hur är unga män involverade? Det har gjorts flera studier för att definiera “sexuell parnings-kultur”. Enligt en vetenskaplig artikel av Lisa Wade definieras sexuell parnings-kultur som att den sker när perspektivet “sex har inga strängar fästade” blir den viktigaste faktorn för att bestämma ett intimt möte mellan relationer. Varaktigheten av denna situation antas vara kort, när den i själva verket kan pågå i månader och till och med år.

Sexkultur beskrivs också typiskt som ett västerländskt kulturellt fenomen som gör att vissa högskolestudenter har one-night stands och söker flera partners. Det kallas också för “ihopparningskulturen” eller “vardaglig sexuell kultur” och syftar på de sociala beteenden som är förknippade med att ha frekvent sexuellt umgänge med olika partners.

Varför vill folk koppla ihop?

Människor ansluter sig av en av fyra anledningar:

 1. De vill vara med personen och samtidigt vill inte ha något mer än en koppling.
 2. De vill ha ett förhållande men har inte hittat rätt person ännu.
 3. De är inte intresserade av ett förhållande, men de gillar sex och intimitet.
 4. De är i ett exklusivt förhållande och hakar på sidan för att de har olika sexuella behov än sin partner.

Vilka är konsekvenserna av tillfälliga sexuella möten för unga individers psykiska hälsa och relationsutveckling?

American Psychological Association säger också att ihopparning kan resultera i skuld och negativa känslor. I en studie av 169 sexuellt erfarna män och kvinnor som tillfrågades i singelbarer, när de presenterades med uttalandet, “Jag känner mig skyldig eller skulle känna mig skyldig över att ha sexuellt umgänge med någon jag just hade träffat”, 32 procent av männen och 72 procent av kvinnorna överens (Herold & Mewhinney, 1993).

I en annan studie av 507 studenter sa 74 procent att de vid något tillfälle hade velat ha ett förhållande utan att vara säkra på att de ville ha ett med sin nuvarande parningspartner (Owen et al., 2011). Mer än hälften av college relationer börjar med en ihopparning, har Bogles forskning funnit. Att utesluta den sexuella aspekten betyder inte att du inte längre är intresserad; det betyder bara att du skulle vilja lära känna dem bättre innan du hoppar i säng tillsammans.

what are the best hookup dating apps

Varför deltar människor i parnings-kultur?

Vissa människor deltar i parnings-kulturen för att de inte har hittat rätt person att ha en relation med. De kan också attraheras av människor som redan är i relationer, och de vet att de inte har någon chans att vara i en relation med dem.

Populariteten för parnings kulturen beror delvis på en mängd olika faktorer. En av dessa är det faktum att vissa människor helt enkelt inte letar efter ett långsiktigt engagemang. Detta kan leda till mindre seriösa förhållanden och till och med tillfälligt sex utan engagemang alls.

En annan faktor som bidrar till denna kultur är att många som deltar i den inte är intresserade av att skaffa barn eller att skaffa barn alls. Detta gäller särskilt när det kommer till kvinnor. Många unga kvinnor vill gifta sig men vill inte ha barn eller vill ha dem väldigt illa.

Dessutom vill vissa unga män inte ha barn eller inte vill ha barn alls tills de hittar någon som kommer att ge dem ett bra liv tillsammans. När detta händer, tenderar dessa killar att sluta träffa varandra så snart som möjligt eftersom de känner att deras liv skulle vara eländigt utan varandra.

Kan parnings kulturen existera med samtycke?

Ja, parnings kulturen kan existera med samtycke. Allt handlar om samtycke. Människor gör ihopparning för att de bara ville det.

För att vara tydlig så pratar jag om samtycke i ett sexuellt sammanhang, inte bara ett romantiskt sådant. En av de främsta anledningarna till att folk vill ihoppara sig är för att de vill ha sex med någon annan och även få några fördelar av den saken. Och detta är det bästa sättet att tillfredsställa sina önskningar utan att ha ett åtagande.

Om du går på college vet du förmodligen hur parnings-kulturen fungerar vid det här laget (och om du inte gör det, här är kärnan). I grund och botten är det när två eller flera personer bestämmer sig för att engagera sig i ett tillfälligt sexuellt förhållande utan att förvänta sig monogami eller framtida engagemang.

Tanken bakom detta är enkel: ni letar både efter något annat än vad ni kan hitta i mer traditionella relationer – som långsiktigt engagemang eller äktenskap – och så istället för att försöka få varandra att komma överens om dessa saker, njut av varandras sällskap när ni är tillsammans samtidigt som ni fortfarande är öppna för att hitta någon annan som passar era behov bättre efterhand.

Människor är inte de enda som gillar att gosa efter sex

Ordet gosa definieras som “att hålla någon hårt i dina armar för att visa att du gillar dem eller älskar dem, eller för att få dig själv eller en annan person att känna sig varm och bekväm.” Är det möjligt för en mys att inte ha något känslomässigt sammanhang? Betyder det samma sak om din vän gör det jämfört med din partner? Gränsen blir suddig när du måste utvärdera den andra personens avsikt. Ibland kan du säga det, men oftare än inte, känner du dig förvirrad.

I en kultur där sexuell tillfredsställelse är så lättillgänglig, kan människor gå från främlingar till intima partners på bara några timmar. Det är lätt att säga ja till sex och ännu lättare att ångra sig efteråt. Men vad händer när den andra personen vill ha mer än bara sex? Hur svarar du när de vill gosa och komma nära efter att ha gjort akten?

I allmänhet är sådana situationer inte särskilt välkomna, men vissa människor kan acceptera det. Men i kulturen för sexuell parning finns det vanligtvis ingen plats för känslomässig anknytning. Om du är i en sådan situation eller tror att du kan vara det, är sexuell parnings-kultur definitivt inte för dig.

Sista Dansen

Ur ett psykologiskt perspektiv är den sexuella parnings-kulturen funktionell eftersom den ger möjlighet att engagera sig i sexuellt beteende utan att uthärda de känslomässiga bindningarna. Dessutom indikerar andra olika sociala faktorer att parnings-kulturen sannolikt kommer att bestå eller till och med växa ytterligare över tiden, särskilt bland högskolestudenter som redan har en hög förekomst av parnings-kultur. Därför, eftersom parnings kulturen anses vara funktionell för de flesta människor och samhället som helhet, verkar dess uthållighet snarare än undergång sannolikt.

Det var allt för nu från innehållet i “Sexuell Parnings Kultur” utarbetat av Victoria Milan! Om du letar efter mer sådant här innehåll kan du besöka vår blogg och hålla ögonen öppna.

Dessutom, om du letar efter en parnings-dejtingapp, är Victoria Milan det bästa valet för det. Med miljontals användare samlade bara för att para ihop sig är Victoria Milan det bästa sättet att hitta partners. Victoria Milan är det snabbaste och enklaste sättet att hitta en partner med verifierade profiler, modern design, visning av online användare på hemsidan och filtrerings funktioner. Dessutom är registreringen på Victoria Milan gratis. Hitta en partner snabbt och enkelt med Victoria Milan! Klicka här för att registrera dig hos Victoria Milan. 

what happens in a hookup

Vanliga frågor om sexuell parnings kultur?

Vad händer i en ihopparning? 

I parnings-kulturen är det i allmänhet ett one night stand utan ett seriöst förhållande. Människor är inte känslomässigt knutna till varandra och håller bara ihop. Parningar kan vara engångs- eller flera gånger.

Vilka är reglerna för parnings kulturen?

Gör inte en känslomässig bindning

Var cool.

Skapa inte en rutin.

Gör inte sociala aktiviteter tillsammans.

Var inte vänner.

Var bara nöjd.

Är parnings kulturen bra? 

Huruvida parnings kulturen är en bra sak kan variera från person till person. Ja, det är bra för människor som inte vill ha emotionell bindning och letar efter ett one-night stand. Men för dem som söker känslomässig anknytning kan parnings-kulturen vara förödande. Eftersom det inte finns någon känslomässig bindning i parnings-kulturen. Det finns bara en natt med sexuell tillfredsställelse.

Hur kan jag para ihop på ett säkert sätt?

Om möjligt, ät först på en offentlig plats nära din destination. Informera minst en vän om detta. Drick inte deras erbjudanden om de lägger till något till din måltid eller dryck. Var på sidan närmast dörren. Och öppna din telefons platsinformation.

Hur kan jag para ihop? 

För ihopparning kan det vara bra att umgås med människor du kanske känner. Men du kan lägga mycket tid på det här. Det här flytande bästa alternativet är parnings-dejtingsajter och appar. På parnings-dejtingsajter letar användare bara efter partners för att para sig. Och att hitta en partner är ganska lätt.

Vilka är de bästa parnings dejtingapparna?

 1. Victoria Milan
 2. okcupid
 3. Tinder
 4. Hinge
 5. Adult Friend Finder
 6. Ashley Madison
 7. Seeking Arrangement
 8. Bumble
 9. Plenty of Fish
 10. eHarmony
Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.