Seksisuhteiden kulttuuri: Kaikki mitä sinun tulee tietää

sexual hookup culture everything you need to know

Seksisuhteiden kulttuuri (tunnetaan myös satunnaisen seksin kulttuurina tai yhden illan juttuina) on satunnaisia ​​seksuaalisia kohtaamisia järjestävien nuorten aikuisten ja nuorten alakulttuuri. Tämän kulttuurin ihmiset harjoittavat usein aktiivista deittailua, jossa he järjestävät satunnaisia ​​seksuaalisia kohtaamisia. Globalisaatio on muuttanut seurustelun sosiaalisia sääntöjä. Teknologian ansiosta ihmisillä on käytettävissään monipuolinen tausta mahdollisia kumppaneita. “Yhteyskulttuuri” laajenee jatkuvasti ja saavuttaa suosiota koko yhteiskunnassamme. Seksuaalisesti aktiiviset nuoret Yhdysvalloissa kertovat, että satunnainen seksi on osa heidän “normaalia” elämäntapaansa. Tässä artikkelissa tarkastelemme lähemmin seksisuhteiden kulttuuria.

What Is Sexual Hookup Culture

Mitä on seksisuhteiden kulttuuri?

Herää kysymys, mitä se tarkalleen ottaen tarkoittaa ja miten nuoret miehet ovat mukana? On tehty useita tutkimuksia “seksisuhteiden kulttuurin” määrittelemiseksi. Lisa Waden tieteellisen artikkelin mukaan seksisuhteiden kulttuuri määritellään tapahtuvaksi, kun “seksiin ei liity sitoutumista” -näkökulmasta tulee tärkein tekijä, joka määrittää suhteessa intiimin kohtaamisen. Tämän tilanteen keston oletetaan olevan lyhyt, kun todellisuudessa se voi jatkua kuukausia ja jopa vuosia. 

Seksikulttuuria kuvataan tyypillisesti myös länsimaiseksi kulttuuri-ilmiöksi, joka saa jotkut yliopisto-opiskelijat harrastamaan yhden yön juttuja ja etsimään useita kumppaneita. Sitä kutsutaan myös “kiintymyskulttuuriksi” tai “satunnaiseksi seksuaalikulttuuriksi” ja se viittaa sosiaaliseen käyttäytymiseen, joka liittyy usein seksuaaliseen kanssakäymiseen eri kumppanien kanssa.

Miksi ihmiset haluavat seksisuhteen?

Ihmiset harrastavat seksisuhteita näiden neljän syyn vuoksi:

1.He haluavat olla henkilön kanssa eivätkä halua mitään muuta kuin seksisuhteen.

2.He haluavat suhteen, mutta eivät ole vielä löytäneet oikeaa henkilöä.

3.He eivät ole kiinnostuneita suhteesta, mutta he pitävät seksistä ja läheisyydestä.

4.He ovat eksklusiivisessa suhteessa ja ovat seksisuhteessa toiseen, koska heillä on erilaiset seksuaaliset tarpeet kumppaniinsa nähden.

Mitä seurauksia satunnaisista seksuaalisista kohtaamisista on nuorten mielenterveydelle ja ihmissuhteiden kehitykselle?

American Psychological Association sanoo myös, että yhteydet voivat johtaa syyllisyyteen ja negatiivisiin tunteisiin. Tutkimuksessa, johon osallistui 169 seksuaalisesti kokenutta miestä ja naista sinkkubaareissa, kun heille esitettiin lause “Tunnen syyllisyyttä tai tuntisin syyllisyyttä sukupuoliyhteydestäni jonkun kanssa, jonka juuri tapasin”, 32 prosenttia miehistä ja 72 prosenttia naisista oli samaa mieltä (Herold & Mewhinney, 1993). 

Toisessa tutkimuksessa, johon osallistui 507 opiskelijaa, 74 prosenttia sanoi, että he olivat jossain vaiheessa halunneet parisuhteen ilman, että he olivat varmoja, että he halusivat sellaisen nykyisen kumppaninsa kanssa (Owen et al., 2011). Yli puolet yliopistosuhteista alkaa yhteydenpidosta, Boglen tutkimus on havainnut. Seksuaalisen puolen poissulkeminen ei tarkoita, että et olisi enää kiinnostunut; se tarkoittaa vain, että haluat tutustua heihin paremmin ennen kuin menette yhdessä sänkyyn.

what are the best hookup dating apps

Miksi ihmiset osallistuvat seksisuhteiden kulttuuriin?

Jotkut ihmiset osallistuvat seksisuhteiden kulttuuriin, koska he eivät ole löytäneet oikeaa henkilöä suhteeseen. He voivat myös tuntea vetoa ihmisiin, jotka ovat jo parisuhteessa ja he tietävät, ettei heillä ole mahdollisuutta olla suhteessa heidän kanssaan. 

Seksisuhteiden kulttuurin suosio johtuu osittain monista tekijöistä. Yksi niistä on se, että jotkut ihmiset eivät vain etsi pitkäaikaista sitoutumista. Tämä voi johtaa vähemmän vakaviin ihmissuhteisiin ja jopa satunnaiseen seksiin ilman sitoutumista. 

Toinen tähän kulttuuriin vaikuttava tekijä on se, että monet siihen osallistuvat eivät ole kiinnostuneita lasten saamisesta tai hankkimisesta ollenkaan. Tämä pätee erityisesti naisiin. Monet nuoret naiset haluavat mennä naimisiin, mutta eivät halua lapsia tai haluavat niitä erittäin paljon. 

Jotkut nuoret miehet eivät myöskään halua lapsia tai eivät halua lapsia ollenkaan, ennen kuin löytävät jonkun, joka antaa heille hyvän yhteisen elämän. Kun näin tapahtuu, nämä kaverit lopettavat tapaamisen mahdollisimman pian, koska heistä tuntuu, että heidän elämänsä olisi kurjaa ilman toisiaan.

Voiko seksisuhteiden kulttuuri ilmetä suostumuksella?

Kyllä, seksisuhteiden kulttuuri voi olla olemassa suostumuksella. Kaikki on kiinni suostumuksesta. Ihmiset harrastavat seksisuhteita, koska he haluavat sitä. 

Selvyyden vuoksi puhun suostumuksesta seksuaalisessa kontekstissa, en vain romanttisessa kontekstissa. Yksi tärkeimmistä syistä, miksi ihmiset haluavat olla seksisuhteessa, on se, että he haluavat harrastaa seksiä jonkun muun kanssa ja saada siitä myös hyötyä. Ja tämä on paras tapa tyydyttää heidän toiveensa ilman sitoutumista. 

Jos olet yliopistossa, tiedät luultavasti tähän mennessä, kuinka seksisuhteiden kulttuuri toimii (ja jos et, tässä on ydin). Oikeastaan se on silloin, kun kaksi tai useampi ihminen päättää ryhtyä satunnaiseen seksisuhteeseen ilman mitään odotuksia yksiavioisuudesta tai tulevasta sitoutumisesta. 

Ajatus tämän takana on yksinkertainen: etsitte molemmat jotain erilaista kuin mitä voisitte löytää perinteisemmissä suhteissa – kuten pitkäaikaisessa sitoutumisessa tai avioliitossa – ja siksi sen sijaan, että yrittäisitte saada toisianne sopimaan näistä asioista, te yksinkertaisesti nautitte toistenne seurasta, kun olette yhdessä, mutta silti yritätte avoimin mielin löytää jonkun toisen, joka sopii tarpeisiisi paremmin.

Ihmiset eivät ole ainoita, jotka tykkäävät halailla seksin jälkeen

Sana halaus määritellään “pitää jotakuta tiukasti käsivarsissasi osoittaaksesi, että pidät hänestä tai rakastat häntä, tai saada itsesi tai toinen henkilö tuntemaan olonsa lämpimäksi ja mukavaksi.” Onko mahdollista, että halauksella ei ole emotionaalista kontekstia? Tarkoittaako se samaa asiaa, jos ystäväsi tekee sen verrattuna kumppaniisi? Raja hämärtyy, kun joudut arvioimaan toisen henkilön aikomusta. Joskus voit tietää, mutta useimmiten olet hämmentynyt. 

Kulttuurissa, jossa seksuaalinen tyydytys on niin helposti saatavilla, ihmiset voivat muuttua tuntemattomista intiimeiksi kumppaneiksi muutamassa tunnissa. On helppo sanoa kyllä ​​seksille ja vielä helpompi katua sitä jälkeenpäin. Mutta mitä tapahtuu, kun toinen haluaa muutakin kuin vain seksiä? Miten reagoit, kun he haluavat halailla ja päästä lähelle aktin jälkeen? 

Yleensä tällaiset tilanteet eivät ole kovin tervetulleita, mutta jotkut ihmiset voivat hyväksyä sen. Mutta seksisuhteiden kulttuurissa ei yleensä ole sijaa emotionaaliselle kiintymykselle. Jos olet tällaisessa tilanteessa tai luulet olevasi, seksisuhteiden kulttuuri ei todellakaan ole sinua varten.

Lopuksi

Psykologisesta näkökulmasta seksisuhteiden kulttuuri on toimiva, koska se tarjoaa mahdollisuuden harjoittaa seksuaalista käyttäytymistä ilman emotionaalisia kiintymyksiä. Lisäksi muut erilaiset sosiaaliset tekijät viittaavat siihen, että seksisuhteiden kulttuuri todennäköisesti säilyy tai jopa kasvaa edelleen ajan myötä, erityisesti yliopisto-opiskelijoiden keskuudessa, joilla on jo ennestään korkea seksisuhteiden kulttuuri. Siksi, koska seksisuhteiden kulttuuria pidetään toimivana useimmille ihmisille ja koko yhteiskunnalle, sen pysyvyys pikemminkin kuin häviäminen näyttää todennäköiseltä. 

Siinä kaikki toistaiseksi Victoria Milanin laatiman “Seksisuhteiden kulttuuri” -artikkelin sisällöstä! Jos etsit lisää tällaista sisältöä, voit vierailla blogissamme ja pysyä kuulolla. 

Lisäksi, jos etsit treffisovellusta, Victoria Milan on paras valinta siihen. Koska miljoonia käyttäjiä on kerätty vain yhteydenottoa varten, Victoira Milan on paras tapa löytää kumppaneita. Victoria Milan on nopein ja helpoin tapa löytää kumppani, jolla on vahvistetut profiilit, moderni muotoilu, online-käyttäjien näkyminen etusivulla ja suodatusominaisuudet. Lisäksi Victoria Milaniin rekisteröityminen on ilmaista. Löydä kumppani nopeasti ja helposti Victoria Milanin avulla! Napsauta tätä rekisteröityäksesi Victoria Milaniin.

what happens in a hookup

UKK Seksisuhteiden kulttuuri

Mitä seksisuhteessa tapahtuu? 

Seksisuhteiden kulttuurissa se on yleensä yhden yön juttu ilman vakavaa suhdetta. Ihmiset eivät ole emotionaalisesti kiintyneitä toisiinsa ja vain pysyvät yhdessä. Seksisuhteet voivat olla kertaluontoisia tai usein toistuvia.

Mitkä ovat seksisuhteiden kulttuurin säännöt? 

Älä muodosta emotionaalisia siteitä 

Ole cool

Älä luo rutiineita.

Älkää harrastako sosiaalisia aktiviteetteja yhdessä.

Älkää olko ystäviä.

Olkaa vain tyydytettyjä.

Onko seksisuhteiden kulttuuri hyvä asia? 

Se, onko seksisuhteiden kulttuuri hyvä asia, voi vaihdella henkilöstä toiseen. Kyllä, se sopii ihmisille, jotka eivät halua emotionaalista sidettä ja etsivät yhden yön juttua. Mutta niille, jotka etsivät emotionaalista kiintymystä, seksisuhteiden kulttuuri voi olla tuhoisa, koska seksisuhteiden kulttuurissa ei ole emotionaalista kiintymystä. On vain yksi yö seksuaalista tyydytystä.

Kuinka voin olla seksisuhteessa turvallisesti?

Jos mahdollista, syökää ensin julkisella paikalla lähellä määränpäätäsi. Ilmoita tästä ainakin yhdelle ystävälle. Älä juo heidän lahjoituksiaan, jos he lisäävät jotain ateriaasi tai juomaasi. Ole lähimpänä ovea olevalla puolella. Ja avaa puhelimesi sijaintitiedot.

Miten voin löytää seksisuhteen?

Seksisuhteessa voi olla hyvä viettää aikaa ihmisten kanssa, jotka saatat tuntea. Mutta tähän voi käyttää paljon aikaa. Tämä kelluva paras vaihtoehto on treffisivustojen ja -sovellusten yhdistäminen. Seksisuhteiden treffisivustoilla käyttäjät etsivät vain kumppaneita seksisuhteeseen. Ja kumppanin löytäminen on melko helppoa.

Mitkä ovat parhaita treffisovelluksia seksisuhteeseen?

  1. Victoria Milan
  2. okcupid
  3. Tinder
  4. Hinge
  5. Adult Friend Finder
  6. Ashley Madison
  7. Seeking Arrangement
  8. Bumble
  9. Plenty of Fish
  10. eHarmony
Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.