Redenen waarom je seks zou moeten hebben: Voordelen van Seks

Voordelen van seks,seks is goed

Seks en seksualiteit zijn natuurlijke onderdelen van het leven. De niet-reproductieve doeleinden van seks omvatten intimiteit en genot. Seksuele activiteiten zoals coïtus of masturbatie kunnen fysieke, intellectuele, emotionele, psychologische en sociale voordelen bieden. De voordelen van seks zijn dus groter dan we denken.

Victoria Milan heeft vandaag de “Voordelen van Seks” inhoud voor u voorbereid, zodat u kunt leren over de voordelen van seks voor u. Als je er klaar voor bent, hier gaan we! Hier zijn de voordelen van seks.

Voordelen van seks,seks is goed

1- Voordelen van seks voor het menselijk lichaam

Volgens een in 2013 gepubliceerde studie fungeert seks als een goede cardiovasculaire oefening bij jonge mannen en vrouwen. Hoewel seks alleen misschien niet aan je bewegingsbehoefte voldoet, kun je het wel als een lichte oefening beschouwen.

Hieronder kunt u lezen over de andere voordelen van seks, behalve dat u zich goed voelt.

2- Helpt het immuunsysteem te versterken

In een studie waarin het verband tussen de frequentie van seks en IgA-antilichamen werd onderzocht, werd vastgesteld dat IgA hoger was bij paren met een romantische relatie die 1-2 keer per week frequent gemeenschap hadden. Mensen die minder vaak seks hadden (minder dan 1 keer per week) hadden aanzienlijk lagere IgA-spiegels.

IgA is een antilichaam dat een belangrijke rol speelt bij de preventie van ziekten. Het is ook de eerste verdedigingslinie van het lichaam tegen HPV. Dus daarom is seks goed!

3- Verhoogt jouw Sex Libido

Als u een leuker seksleven wilt, moet u seks hebben om betere seks te hebben en uw libido te verhogen. Als de gladheid, de doorbloeding en de flexibiliteit van de vagina toenemen met seks, voelen vrouwen zich beter en willen ze meer seks hebben. Om deze redenen is seks goed voor je libido.

Voordelen van seks,seks is goed

4- Seks doet je beter slapen

Laten we eens kennismaken met een ander voordeel van seks! Het is slaap! Tijdens een orgasme laat je lichaam oxytocine vrij, ook wel het liefdeshormoon genoemd, en endorfine. De combinatie van deze hormonen zorgt voor een kalmerend effect. Beter slapen door seks zal bijdragen aan een sterker immuunsysteem en een langer leven, om je gedurende de dag beter uitgerust en energieker te voelen.

5- Gunstig voor de gezondheid van het hart

Een ander voordeel van seks is een gezond hart! Seks met een partner zou een beschermend effect hebben op de cardiovasculaire gezondheid, vooral bij vrouwen.

In 2016 is onderzocht wat de gezondheidsvoordelen zijn van regelmatige seksuele activiteit bij mensen die een regelmatige relatie hebben. Volgens de studie hebben vrouwen die seksueel actief zijn op latere leeftijd een lager risico op hartziekten.

Er wordt echter verondersteld dat een hoge mate van seksuele activiteit het risico op hart- en vaatziekten bij mannen verhoogt. Er is echter meer onderzoek nodig naar dit risico, aangezien het resultaat van deze studie niet strookt met eerdere studies.

6- Verlaagt de bloeddruk

Seksevoordeel bij bloeddruk! De bloeddruk werd ook onderzocht in de studie naar het effect van seks op hart- en vaatziekten. Volgens de studie hebben oudere vrouwen die zeggen tevreden te zijn met hun seksleven, minder kans op een hoge bloeddruk.

Veel mensen met hoge bloeddruk vragen zich af of geslachtsgemeenschap wel veilig is. Hoewel het belangrijk is om dit met uw arts te bespreken, is het over het algemeen goed voor mensen met hoge bloeddruk om seks te hebben.

Aangezien medicijnen tegen hoge bloeddruk echter seksuele problemen kunnen veroorzaken, moeten mensen met dergelijke problemen hun arts raadplegen om een ander medicijn te gebruiken of de dosis aan te passen om de bijwerkingen die zij ervaren te verminderen.

7- Verlicht Pijn

Als je een pijnlijke plek hebt, kun je proberen seks te hebben in plaats van pijnstillers te nemen. Orgasme kan de pijn blokkeren. Bij een orgasme komen hormonen vrij die de pijngrens verhogen.

Seksuele opwinding zonder orgasme kan hetzelfde voordeel opleveren. Chronische rug- en beenpijn kan worden voorkomen door vaginale stimulatie. Bij sommige vrouwen kan vaginale stimulatie zelfs verlichting geven bij menstruatiepijn, artritispijn en hoofdpijn. Dus een ander voordeel van seks is het verlichten van pijn.

8- Seks helpt bij het verlichten van stress

Dicht bij je partner zijn kan helpen om je stress en angst te verminderen. Tijdens het aanraken en omhelzen produceert je lichaam hormonen die je een goed gevoel geven. Tijdens seksuele opwinding komen er in je hersenen chemische stoffen vrij die het genot- en beloningssysteem activeren.

Het hebben van seks en intimiteit met je partner kan ook je zelfvertrouwen en geluk vergroten. Dus als je seks hebt geeft dat voordelen voor je stress.

9 – De voordelen van seks voor de geestelijke gezondheid

Het is bekend dat seksuele activiteit met een partner of met masturbatie aanzienlijke psychologische en emotionele voordelen biedt. Net als lichaamsbeweging kan seks stress en angst verminderen en geluk vergroten.

Seksuele gemeenschap zou de geestelijke gezondheid ten goede komen:

– Grotere tevredenheid met geestelijke gezondheid

– Meer vertrouwen, intimiteit en liefde in de relatie

– Verbetering van het vermogen om emoties waar te nemen, te beschrijven en uit te drukken

– Verminderde mentale processen die gebruikt worden bij het gebruik van onvolgroeide verdedigingsmechanismen of stoornissen veroorzaakt door emotionele conflicten.

Naast de bovengenoemde voordelen, heeft seks ook een effect op het zelfvertrouwen. Of je nu alleen bent of met een partner, je ziet er jonger uit door seksuele activiteit. Dit komt deels door het oestrogeen dat vrijkomt tijdens seks. Om deze redenen heeft seks een gunstige invloed op de geestelijke gezondheid.

10 – Voordelen van seks voor de relatie

Seks biedt verschillende voordelen voor zowel u als uw partner. Regelmatige seks is op vele manieren gunstig voor een gezonde relatie. Zo neemt bijvoorbeeld de emotionele intimiteit toe door de binding van oxytocine die vrijkomt tijdens de seks.

Seks in een monogame relatie verhoogt ook het niveau van toewijding en emotionele communicatie tussen u en uw partner. Door de liefde te uiten door middel van seks, is de kans groter dat stellen bij elkaar blijven. Om deze reden is er een positief verband tussen de daling van het aantal echtscheidingen en seks. Om deze redenen is seks goed voor relaties.

De voordelen van seks voor vrouwen

Als we het alleen hebben over de voordelen van seks voor vrouwen, kan seks op de volgende manieren gunstig zijn voor vrouwen:

Betere controle over de blaas

Verminderde urine incontinentie

Verlichting van menstruatiepijn en premenstruele pijn

verhoogde vruchtbaarheid

sterkere bekkenspieren

Verhoogde vaginale lubricatie

Potentieel beschermend tegen endometriose

De voordelen van seks voor mannen

Volgens een studie uit 2010 hebben mannen die vaker geslachtsgemeenschap hebben (penis-vagina) een lager risico op het ontwikkelen van prostaatkanker.

Een andere studie toont aan dat seks ook het risico op overlijden bij mannen kan beïnvloeden. Mannen die minstens twee keer per week een orgasme krijgen, hebben 50 procent minder kans om te overlijden dan mannen die minder seks hebben.

Dat is alles voor nu van de “Voordelen van Seks” inhoud voorbereid door Victoria Milan voor u! Als u op zoek bent naar meer inhoud als deze, kunt u op de hoogte blijven van Victoria Milan’s blog. Ook als u op zoek bent naar een sekspartner, kunt u gemakkelijk de partner vinden die u zoekt bij Victoria Milan. Victoria Milan is een wereldwijd platform met miljoenen gebruikers. Met unieke functies en geverifieerde profielen, is het gemakkelijk om de sexpartner te vinden die u zoekt bij Victoria Milan! Bovendien is registratie bij Victoria Milaan gratis. Vind de partner die u zoekt bij Victoria Milaan! Klik om te registreren bij Victoria Milaan!

Voordelen van seks,seks is goed

FAQ over de voordelen van seks

Is het OK om elke dag seks te hebben?

Het is oké om elke dag seks te hebben. Het libidoniveau en de sekswensen van mensen verschillen van persoon tot persoon. Daarom is er geen regel die zegt dat je op een bepaald niveau seks moet hebben. Er zijn ook een aantal voordelen van seks. U kunt leren over de voordelen van het hebben van seks met onze “Voordelen van seks” inhoud.

Waarom hebben we seks nodig?

Seks heeft vele voordelen: Seks; Het helpt het immuunsysteem te versterken, verhoogt je libido, zorgt ervoor dat je beter slaapt, is goed voor de gezondheid van het hart, vermindert pijn, heeft voordelen bij het verminderen van stress, seks heeft voordelen voor de geestelijke gezondheid, seks heeft voordelen voor relaties.

Is seks goed voor vrouwen?

Zeker! Seks is evenzeer een behoefte voor vrouwen als voor mannen, en seks vermindert ook stress, versterkt het immuunsysteem, en bevordert een betere gezondheid van het hart. Seks is dus heilzaam voor iedereen.

Hoeveel seks is gezond?

De frequentie van seks kan van persoon tot persoon verschillen. Hoeveel seks je zou moeten hebben kan variëren, afhankelijk van je leeftijd, gezondheid en hormonen. Eigenlijk is een goede seksrange aan u en kunt u voor uzelf beslissen. Als u zich zorgen maakt over deze kwestie, kunt u er met uw arts over praten.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.