Grunner til at du bør ha sex: Fordeler med sex

Fordeler med sex,sex er bra

Sex og seksualitet er naturlige deler av livet. Sex sine ikke-reproduktive formål inkluderer intimitet og nytelse. Seksuelle aktiviteter som samleie eller onani kan gi fysiske, intellektuelle, emosjonelle, psykologiske og sosiale fordeler. Derfor er fordelene med sex flere enn vi kanskje tror.

Victoria Milan har utarbeidet “Fordeler med sex”-innholdet for deg i dag, slik at du kan lære mer om fordelene med sex. Hvis du er klar, så er vi i gang! Her er fordelene med sex.

Fordeler med sex,sex er bra

1- Fordeler med sex for menneskekroppen

I følge en studie publisert i 2013, fungerer sex som en god kardiovaskulær trening hos unge menn og kvinner. Selv om sex alene kanskje ikke oppfyller treningsbehovene dine, kan du anse det som en lett trening.

Du kan lese om de andre fordelene med sex, bortsett fra at du føler deg bra, nedenfor.

2- Hjelper med å styrke immunsystemet

I en studie som undersøkte sammenhengen mellom frekvensen av sex og IgA-antistoff, ble det funnet at IgA var høyere hos par som var i et romantisk forhold og hadde hyppig samleie 1-2 ganger i uken. Personer som hadde sex sjeldnere (mindre enn én gang i uken) hadde betydelig lavere IgA-nivåer.

IgA er et antistoff som har en viktig rolle i forebygging av sykdommer. Det er også kroppens første forsvarslinje mot HPV. Så derfor er sex bra!

3- Øker sexlibidoen din

Hvis du vil ha et morsommere sexliv, bør du ha sex for å ha bedre sex og øke libido. Ettersom glattheten, blodstrømmen og fleksibiliteten i skjeden øker med sex, føler kvinner seg bedre og ønsker å ha mer sex. Av disse grunnene er sex fordelaktig for libidoen din.

Fordeler med sex,sex er bra

4- Sex får deg til å sove bedre

En annen bra fordel med sex, er søvn! Under orgasme frigjør kroppen din oksytocin, også kjent som kjærlighetshormonet, og endorfiner. Kombinasjonen av disse hormonene gir en beroligende effekt. At du sover bedre etter sex vil bidra til et sterkere immunforsvar og et lengre liv, i tillegg vil du føle deg mer uthvilt og mer energisk gjennom dagen.

5- Fordelaktig for hjertehelsen

En annen fordel med sex er at det er sunt for hjertet! Sex med en partner antas å ha en beskyttende effekt på kardiovaskulær helse, spesielt hos kvinner.

I 2016 ble helsegevinsten av regelmessig seksuell aktivitet hos personer som har et fast forhold undersøkt. Ifølge studien har kvinner som er seksuelt aktive lavere risiko for hjertesykdom senere i livet.

Imidlertid antas høye nivåer av seksuell aktivitet å øke risikoen for hjerte- og karsykdommer hos menn. Det er imidlertid behov for mer forskning på dette, da resultatet fra denne studien er inkonsistent med tidligere studier.

6- Senker blodtrykket

Sex regulerer blodtrykket! Blodtrykket ble også undersøkt i studien som undersøkte effekten av sex på hjerte- og karsykdommer. I følge studien har eldre kvinner som sier at de er fornøyde med sexlivet mindre sannsynlighet for å oppleve høyt blodtrykk.

Mange mennesker med høyt blodtrykk er bekymret for om samleie er trygt. Selv om det er viktig å snakke med legen din om dette, er det generelt greit for personer med høyt blodtrykk å ha sex.

Men siden medisiner for høyt blodtrykk kan forårsake noen seksuelle problemer, bør personer som har slike problemer konsultere legen sin for å bruke et annet medikament eller justere dosen for å redusere bivirkningene de opplever.

7- Lindrer smerte

Når du har vondt, kan du prøve å ha sex i stedet for å ta smertestillende. Orgasme kan blokkere smerte. Orgasme frigjør hormoner som bidrar til å øke en persons smerteterskel.

Seksuell opphisselse uten orgasme kan gi samme fordel. Kroniske rygg- og bensmerter kan forebygges ved vaginal stimulering. Hos noen kvinner kan vaginal stimulering til og med gi lindring fra menstruasjonssmerter, leddgiktsmerter og hodepine. Så en annen fordel med sex er at det lindrer smerte.

8- Sex hjelper til med å lindre stress

Å være nær partneren din kan bidra til å redusere stress og angst. Ved berøring og klemming produserer kroppen hormoner som får deg til å føle deg bra. Når du blir seksuelt opphisselse frigjøres kjemikalier i hjernen din som aktiverer nytelses- og belønningssystemet.

Å ha sex og å være intim med partneren din kan også øke selvtilliten og lykken du føler. Så hvis du har sex ofte er det fordelaktig for stresset ditt.

9 – Fordelene med sex på mental helse

Det er kjent at seksuell aktivitet med en partner eller med onani gir betydelige psykologiske og emosjonelle fordeler. Akkurat som trening kan sex redusere stress, angst og øke lykkefølelsen.

Seksuell samleie antas å ha psykiske fordeler relatert til:

– Økt tilfredshet med psykisk helse

– Mer tillit, intimitet og kjærlighet i forholdet

– Økning i evnen til å oppfatte, beskrive og uttrykke følelser

– Reduserte mentale prosesser brukt ved bruk av umodne forsvarsmekanismer eller forstyrrelser forårsaket av følelsesmessige konflikter.

I tillegg til fordelene ovenfor, har sex også en effekt på selvtilliten. Enten du er alene eller sammen med en partner, ser du yngre ut når du har sex. Dette er delvis på grunn av østrogenet som frigjøres under sex. Av disse grunnene er sex fordelaktiv for din mental helse.

10 – Fordeler med sex i forhold

Sex gir flere fordeler for både deg og partneren din. Regelmessig sex er gunstig på mange måter for et sunt forhold. For eksempel øker den emosjonell intimiteten med båndet på grunn av oksytocin som frigjøres under sex.

Sex i et monogamt forhold øker også nivået av engasjement og emosjonell kommunikasjon mellom deg og partneren din. Ved å uttrykke kjærlighet gjennom sex, er det mer sannsynlig at par forblir sammen. Av denne grunn er det en positiv sammenheng mellom nedgangen i skilsmissetall og sex. Av disse grunnene er sex fordelaktig for forhold.

Fordelene med sex for kvinner

Hvis vi bare snakker om fordelene sex har for kvinner, kan sex være fordelaktig for kvinner på følgende måter:

Bedre blærekontroll

Redusert urininkontinens

Lindring av menstruasjonssmerter og premenstruelle smerter

Økt fruktbarhet

Sterkere bekkenmuskulatur

Økt vaginal smøring

Beskytter potensielt mot endometriose

Fordelene med sex for menn

I følge en studie utført i 2010 har menn som har hyppigere samleie (penis-vagina) lavere risiko for å utvikle prostatakreft.

En annen studie viser at sex også kan påvirke risikoen for død hos menn. Menn som har orgasmer minst to ganger i uken har 50 prosent lavere risiko for å dø enn menn som har mindre sex.

Det var alt for nå fra «Fordeler med sex»-innholdet utarbeidet av Victoria Milan for deg! Hvis du ser etter mer innhold som dette, kan du følge med på bloggen til Victoria Milan. Hvis du leter etter en sexpartner, kan du enkelt finne partneren du leter etter hos Victoria Milan. Victoria Milan er en plattform med millioner av brukere fra hele verden. Med unike funksjoner og verifiserte profiler er det enkelt å finne sexpartneren du leter etter med Victoria Milan! Registrering hos Victoria Milan er også gratis. Finn partneren du leter etter med Victoria Milan! Klikk for å registrere deg hos Victoria Milan!

Fordeler med sex,sex er bra

Vanlige spørsmål om fordeler med sex

Er det greit å ha sex hver dag?

Det er greit å ha sex hver dag. Folks libidonivåer og sexønsker varierer fra person til person. Derfor er det ingen regel som sier at du skal ha sex på et visst nivå. Det er også mange fordeler med sex. Du kan lære om fordelene med å ha sex ved å lese innholdet vårt «Fordeler med sex».

Hvorfor trenger vi sex?

Sex har mange fordeler: Sex; Det bidrar til å styrke immunforsvaret, øker libido, får deg til å sove bedre, er gunstig for hjertehelsen, reduserer smerter, reduserer stress, sex har fordeler på din mentale helse, sex er bra for forholdet.

Er sex bra for kvinner?

Ja! Sex er like mye et behov for kvinner som det er for menn, og sex reduserer også stress, styrker immunforsvaret og fremmer bedre hjertehelse. Derfor er sex gunstig for alle.

Hvor mye sex er sunt?

Hyppigheten av sex kan variere fra person til person. Hvor mye sex du bør ha kan variere avhengig av alder, helse og hormoner. Egentlig er et det du som må finne ut av hvor ofte du bør ha sex. Hvis du har noen bekymringer om dette problemet, kan du snakke med legen din om det.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.