Anledningar Till Att Du Borde Ha Sex: Fördelar med sex

Fördelar med sex,är bra

Sex och sexualitet är en naturlig del av livet. Sexets icke-reproduktiva syften inkluderar intimitet och njutning. Sexuella aktiviteter som samlag eller onani kan ge fysiska, intellektuella, känslomässiga, psykologiska och sociala fördelar. Därför är fördelarna med sex mer än vi tror.

Victoria Milan har förberett innehållet “Fördelarna Med Sex” för dig idag, så att du kan lära dig mer om fördelarna med sex för dig. Om du är redo, så kör vi! Här är fördelarna med sex.

Fördelar med sex,är bra

1- Fördelar Med Sex För Människokroppen

Enligt en studie som publicerades 2013 fungerar sex som en bra kardiovaskulär träning hos unga män och kvinnor. Även om bara sex kanske inte uppfyller dina träningsbehov kan du betrakta det som en lätt övning.

Du kan läsa om andra fördelar med sex än att du ska må bra, nedan.

2- Hjälper Till Att Stärka Immunsystemet

I en studie som undersökte sambandet mellan sexfrekvens och IgA-antikropp, fann man att IgA var högre hos par som var i ett romantiskt förhållande och hade ofta samlag 1-2 gånger i veckan . Personer som hade sex mindre ofta (mindre än en gång i veckan) hade signifikant lägre IgA -nivåer.

IgA är en antikropp som har en viktig roll för att förebygga sjukdomar. Det är också kroppens första försvarslinje mot HPV. Så det är därför sex är bra!

3- Ökar Ditt Sexlibido

Om du vill ha ett roligare sexliv bör du ha sex för att öka din libido. När halten, blodflödet och flexibiliteten i slidan ökar med sex, känner kvinnor sig bättre och vill ha mer sex. Av denna anledning är sex en av fördelarna för din libido.

4- Sex Får Dig Att Sova Bättre

Låt oss möta en annan fördel med sex! Det är sömn! Under orgasm släpper din kropp ut oxytocin, även känt som kärlekshormonet, och endorfiner. Kombinationen av dessa hormoner ger en lugnande effekt. Att sova bättre genom sex kommer att bidra till ett starkare immunförsvar och ett längre liv, att känna sig bättre utvilad och mer energisk hela dagen.

5- Fördelaktigt För Hjärthälsa

En annan fördel med sex är att ha ett hälsosamt hjärta! Sex med en partner anses ha en skyddande effekt på kardiovaskulär hälsa, särskilt hos kvinnor.

År 2016 undersöktes hälsofördelarna med regelbunden sexuell aktivitet hos personer som har ett regelbundet förhållande. Enligt studien har kvinnor som är sexuellt aktiva en lägre risk för hjärtsjukdomar senare i livet.

Höga sexuella aktiviteter antas dock öka risken för hjärt -kärlsjukdom hos män. Mer forskning behövs dock om denna risk, eftersom resultatet från denna studie är oförenligt med tidigare studier.

6- Sänker Blodtrycket

Sexuell nytta av blodtrycket! Blodtrycket undersöktes också i studien som undersökte effekten av sex på hjärt -kärlsjukdom. Enligt studien är det mindre sannolikt att äldre kvinnor som säger sig vara nöjda med sitt sexliv upplever högt blodtryck.

Många med högt blodtryck oroar sig för om samlag är säkert. Även om det är viktigt att prata med din läkare om detta, är det i allmänhet okej att personer med högt blodtryck har sex.

Men eftersom läkemedel mot högt blodtryck kan orsaka vissa sexuella svårigheter bör personer som har sådana problem konsultera sin läkare för att använda ett annat läkemedel eller för att justera dosen för att minska de biverkningar de upplever.

Fördelar med sex,är bra

7- Lindrar Smärta

När du har ont kan du prova att ha sex istället för att ta smärtstillande medel. Orgasm kan blockera smärta. Orgasm frigör hormoner som hjälper till att höja en persons smärttröskel.

Sexuell upphetsning utan orgasm kan ge samma fördel. Kronisk rygg- och bensmärta kan förebyggas genom vaginal stimulering. Hos vissa kvinnor kan vaginal stimulering till och med ge lättnad från mensvärk, artrit värk och huvudvärk. Så en annan fördel med sex är att lindra smärta.

8- Sex Hjälper Till Att Lindra Stress

Att vara nära din partner kan hjälpa till att minska din stress och ångest. När du rör och kramar producerar din kropp hormoner som får dig att må bra. Under sexuell upphetsning frigörs hjärnkemikalier i din hjärna som aktiverar nöjes- och belöningssystemet.

Att ha sex och intimitet med din partner kan också öka ditt självförtroende och din lycka. Så om du har sex ger det fördelar för din stress.

9 – Fördelarna Med Sex På Psykisk Hälsa

Det är känt att sexuell aktivitet med en partner eller med onani ger betydande psykologiska och känslomässiga fördelar. Precis som träning kan sex minska stress och ångest och öka lycka.

Sexuellt umgänge anses ha psykiska fördelar relaterade till:

– Ökad tillfredsställelse med mental hälsa

– Mer förtroende, intimitet och kärlek i förhållandet

– Ökad förmåga att uppfatta, beskriva och uttrycka känslor

– Minskade mentala processer som används vid användning av omogna försvarsmekanismer eller störningar orsakade av känslomässiga konflikter.

Förutom ovanstående fördelar har sex också en effekt på självförtroendet. Oavsett om du är ensam eller med en partner, du ser yngre ut genom sexuell aktivitet. Detta beror delvis på att östrogen frigörs under sex. Av dessa skäl sexuella fördelar med psykisk hälsa.

10 – Fördelar Med Sex I Förhållande

Sex ger flera fördelar för både dig och din partner. Vanligt sex är fördelaktigt på många sätt för ett hälsosamt förhållande. Till exempel ökar känslomässig intimitet med bindningen mellan oxytocin som frigörs under sex.

Sex i ett monogamt förhållande ökar också graden av engagemang och känslomässig kommunikation mellan dig och din partner. Genom att uttrycka kärlek genom sex är det mer troligt att par stannar tillsammans. Av detta skäl finns det ett positivt samband mellan minskningen av skilsmässor och sex. Av dessa skäl sexuella fördelar för relationer.

Fördelarna Med Sex För Kvinnor

Om vi ​​bara pratar om sexuell nytta för kvinnor kan sex vara fördelaktigt för kvinnor på följande sätt:

Bättre urinblåskontroll

Minskad urininkontinens

Lindring från mensvärk och premenstruell

Ökad fertilitet

Starkare bäckenmuskler

Ökad vaginal smörjning

Potentiellt skydd mot endometrios

Fördelarna Med Sex För Män

Enligt en studie som genomfördes 2010 har män som har mer frekvent samlag (penis-vagina) en lägre risk att utveckla prostatacancer.

En annan studie visar att sex också kan påverka risken för dödsfall hos män. Män som får orgasm minst två gånger i veckan har 50 procent lägre risk att dö än män som har mindre sex.

Det är allt för nu från innehållet “Fördelarna Med Sex” som Victoria Milan utarbetat för dig! Om du letar efter mer innehåll som detta kan du hålla koll på Victoria Milans blogg. Om du också letar efter en sexpartner kan du enkelt hitta den partner du letar efter med Victoria Milan. Victoria Milan är en världsomspännande plattform med miljontals användare. Med unika funktioner och verifierade profiler är det enkelt att hitta den sexpartner du letar efter i Victoria Milan! Registrering på Victoria Milan är också gratis. Hitta den partner du letar efter med Victoria Milan! Klicka för att registrera dig hos Victoria Milan!

Fördelar med sex,är bra

Vanliga Frågor Om Fördelarna Med Sex

Är det OK att ha sex varje dag?

Det är okej att ha sex varje dag. Människors libido -nivåer och könsbegär varierar från person till person. Därför finns det ingen regel som säger att du ska ha sex på en viss nivå. Det finns också några fördelar med sex. Du kan lära dig mer om fördelarna med att ha sex med vårt innehåll “Fördelarna med sex”.

Varför Behöver Vi Sex?

Sex har många fördelar. Det hjälper till att stärka immunsystemet, ökar din libido, får dig att sova bättre, är fördelaktigt för hjärthälsan, minskar smärta, har fördelar med att minska stress, sex har fördelar på psykisk hälsa, sex har fördelar på relationer.

Är Sex Bra För Kvinnor?

Visst! Sex är lika mycket ett behov för kvinnor som för män, och sex minskar också stress, stärker immunförsvaret och främjar bättre hjärthälsa. Därför är sex fördelaktigt för alla.

Hur Mycket Sex Är Hälsosamt?

Frekvensen av kön kan variera från person till person. Hur mycket sex du ska ha kan variera beroende på din ålder, hälsa och hormoner. Egentligen är ett bra sexintervall upp till dig och du kan bestämma själv. Om du har några problem med det här problemet kan du prata med din läkare om det.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.