Wat is het verschil tussen een affaire, bedrog, en een flirt?

what is the difference between affair cheating and a flirting

Affaire, vreemdgaan en flirten zijn verschillende dingen. Eigenlijk hebben ze niet allemaal dezelfde definitie en het is tijd om deze definities helemaal te leren! Om het kort uit te leggen:

Affaire is lopen in een grijs gebied. Vreemdgaan is een seksuele of emotionele relatie hebben met een andere persoon. Flirten is te intiem zijn met andere mensen. In het artikel van vandaag zullen we meer gedetailleerde informatie geven over dit onderwerp.

what is affair

Wat is Affaire?

Affaire heeft verschillende betekenissen in verschillende culturen, maar over het algemeen verwijst het naar een romantische en/of seksuele relatie tussen twee mensen die niet met elkaar getrouwd zijn. Een affaire kan lichamelijk zijn, emotioneel, of beide.

Affaire is vergelijkbaar met flirten. Want eigenlijk is affaire het beginpunt van flirten. Lieve berichtjes of gesprekken voor het flirten stadium. Daarom, Affaire is eigenlijk de eerste stap naar bedrog.

Wat is flirten?

Flirten gaat over het gevoel aardig gevonden te worden, maar het hoeft geen seksuele aantrekkingskracht te betekenen (hoewel dat wel kan). Flirten zelf houdt in dat je een signaal uitzendt, en dan ziet of het beantwoord wordt.

Flirten is meer sms’en, praten, tijd doorbrengen met niet-partners, en knuffelen dan vriendschap. Flirten is de tweede stap naar vreemdgaan. Mensen brengen tijd door met andere mensen die in hen geïnteresseerd zijn. Ze vinden het leuk als ze de persoon leuk vinden en om hem geven. Dit kan na verloop van tijd leiden tot emotioneel en seksueel vreemdgaan.

Wat is bedriegen?

Er zijn twee soorten bedrog: emotioneel en seksueel. Seksueel bedrog houdt meestal in dat iemand seks heeft met iemand anders dan zijn partner, terwijl emotioneel bedrog inhoudt dat iemand zijn liefde betuigt aan iemand anders.

Emotioneel bedriegen is “makkelijker” omdat het meer een emotionele connectie is. Je hebt misschien het gevoel dat je je partner verraadt als je vreemdgaat, maar dat wil niet zeggen dat de gevoelens niet echt zijn. Je zou kunnen besluiten om de affaire naar een ander niveau te tillen, en het emotionele bedrog kan een stap in de richting van dat doel zijn.

Seksueel bedrog is pijnlijker omdat het inhoudt dat je een belofte breekt, het vertrouwen beschaamt en mogelijk de relatie ondermijnt. Het is ook makkelijker te rechtvaardigen, omdat je niet “vreemdgaat” met iemand voor wie je een echte emotionele band hebt. 

Wat zijn de verschillen tussen een affaire, flirten en bedriegen

Als we het uitleggen als een tabel, kunnen we de verschillen gemakkelijk begrijpen. Hier zijn de verschillen. 

TypeAffaireFlirtenBedriegen
Messaging    +     +    +
Praten aan de telefoonmisschien      +    +
Dating     –misschien    +
Emotionele Gevoelensmisschienmisschien    +
Seksuele Gevoelensmisschien    +
Reizen       –    +
Sex       –    +
Emotioneel bedrog        misschien  misschien    +

does a cheating person cheat again

Wat zijn de gevolgen van een affaire in een relatie?

Als je een affaire maakt, heb je daar misschien niet al te veel problemen mee. Maar van binnen kan het ervoor zorgen dat je partner zijn vertrouwen in jou breekt. Hoewel de resultaten niet destructief zijn, kan het ervoor zorgen dat je ruzies en problemen krijgt in jullie samenzijn. Enkele van de andere problemen die u in deze situatie zult ondervinden, zijn:

 1. Het vertrouwen van je partner in jou neemt af.
 2. Je zult ruzie krijgen.
 3. Je partner observeert je voortdurend
 4. Uw ruzie kan op uw kinderen terugslaan en hen schade berokkenen.
 5. Het perspectief van mensen op jou kan veranderen.

Wat zijn de gevolgen van flirten in een relatie?

Flirten met iemand anders dan je partner kan grote problemen veroorzaken. Uw partner kan zijn vertrouwen in u verliezen en u niet meer geloven. Andere gevolgen die ermee gepaard gaan zijn de volgende.

 1. Uw echtgenoot vertrouwt u niet.
 2. Uw echtgenoot gelooft u niet.
 3. Verdere discussies.
 4. Uw echtgenoot wil u misschien beperken.
 5. Het kan moeilijk voor u worden om een relatie met uw echtgenoot te hebben zoals voorheen.
 6. Uw echtgenoot wil misschien scheiden.
 7. Uw kinderen kunnen door deze situatie worden getroffen.
 8. Uw echtgenoot voelt zich emotioneel misschien niet meer hetzelfde als voorheen.

Wat zijn de gevolgen van vreemdgaan in een relatie?

Als je vreemdgaat, kan dat leiden tot echtscheiding, scheiding, emotionele instorting, onzekerheid, en je partner die niet meer in je gelooft. Dit zijn enkele van de gevolgen van vreemdgaan in een relatie die je leven voor altijd kunnen beïnvloeden.

Wanneer iemand zijn partner bedriegt, is er meer aan de hand dan bedrog, leugens en gebroken beloften. Er zijn veel gevolgen van bedrog die vaak over het hoofd worden gezien.

Enkele van deze zijn:

 1. Uw echtgenoot kan onzekerheden ontwikkelen die zijn gevoel van eigenwaarde aantasten
 2. Je zou financieel geruïneerd kunnen worden door een echtscheiding of juridische kosten
 3. Echtscheidingsprocedures kunnen gevolgen hebben voor uw toekomstige relaties en sociale kringen
 4. U kunt de voogdij over uw kinderen verliezen, wat kan leiden tot depressie en stress
 5. Je zou alcoholist of drugsverslaafde kunnen worden nadat je alles hebt verloren wat belangrijk voor je was

Waarom bedriegen mensen?

Er zijn vele redenen waarom mensen vreemdgaan. De top 10 redenen zijn als volgt:

 1. Niet genoeg aandacht krijgen van hun significante andere.
 2. Hun partner voldoet niet aan hun behoeften, of het nu emotionele of fysieke behoeften zijn.
 3. Voortdurende ruzies met hun partner zorgen ervoor dat ze elders troost zoeken.
 4. Zij zijn ongelukkig in de relatie en hebben het gevoel dat zij niet meer dezelfde persoon zijn als toen zij voor het eerst met hun partner samen waren.
 5. Zij kunnen angst hebben voor intimiteit en het daardoor moeilijk hebben om zich open te stellen voor hun partner.
 6. Zij kunnen een moeilijke tijd doormaken, of het nu gaat om financiële problemen, gezondheidsproblemen, familieproblemen of een ander probleem waarmee zij op het ogenblik te kampen hebben, dus gaan zij op zoek naar troost in de armen van iemand anders om al hun problemen te vergeten, ook al is het maar voor een tijdje.
 7. Ze zijn verveeld in de relatie en willen weer wat opwinding in hun leven.
 8. Ze hebben voortdurend ruzie met hun partner over geld of een andere kwestie, dus op een dag zeggen ze gewoon ‘laat maar’ en bedriegen ze hen, gewoon om hen terug te pakken voor alles wat er de laatste tijd tussen hen is gebeurd, waardoor ze de laatste tijd ongelukkig met elkaar zijn.

why do people cheat

Gaat een bedrieger opnieuw vreemd?

Dit artikel gaat over het psychologische effect van vreemdgaan op een persoon. Het begint met hoe een bedrieger de kans loopt opnieuw vreemd te gaan en gaat dan verder met te vertellen hoe je kunt voorkomen dat dit in je relatie gebeurt.

Het antwoord is zowel ja als nee! Als je partner je echt waardeert, om je geeft, en je gelukkig bent in je relatie, zal hij waarschijnlijk niet vreemdgaan. Maar als jullie constant ruzie maken in jullie relatie, als jullie partner niet geeft om jullie mening en niet streeft naar jullie relatie, dan zullen ze waarschijnlijk weer vreemdgaan.

De meeste mensen die bedrogen worden, geven zichzelf de schuld omdat ze de tekenen van bedrog niet opmerkten of ze denken dat hun partner bedroog omdat er iets mis is met hen. Dit is niet waar! Je kunt niet voorkomen dat iemand anders vreemdgaat door jezelf te veranderen of iemand anders te zijn.

Mensen die bedrogen zijn, zijn vaak boos op zichzelf of proberen zichzelf de schuld te geven van wat er gebeurd is, ook al was het niet hun schuld. Als je bent bedrogen is het belangrijk om te onthouden dat iedereen fouten maakt, maar als ze je echt willen, laat ze dan niet gaan. 

Maar de waarheid is dat er geen echte manier is om te zeggen of een persoon opnieuw zal vreemdgaan of niet. Het enige wat je kunt doen is de persoon die je bedrogen heeft vertrouwen en hopen dat ze het niet weer doen.

Wat moet ik doen als mijn partner me bedrogen heeft?

Vreemdgaan is een nachtmerrie die ieder mens kan overkomen. Vreemdgaan is een verraad van het lichaam, de geest en de ziel van je partner. Wanneer je bedrogen bent, is het niet gemakkelijk om te begrijpen waarom dit gebeurd is of wat je moet doen. Vreemdgaan gaat niet alleen over seks, soms is het gewoon emotionele ontrouw. Als je denkt dat je partner je heeft bedrogen, trek dan geen conclusies zonder concreet bewijs te hebben. Houd in gedachten dat er andere redenen zijn voor dit gedrag.

Als uw echtgenoot u heeft bedrogen, is het eerste wat u moet doen weggaan van uw echtgenoot en op uzelf blijven. Blijf alleen en denk na. Wat u wilt doen of hoe u zich voelt. Na een lange tijd denken, neem een beslissing. Spreek dan met uw partner af en laat hem of haar zich uitspreken. Als u daarna wilt scheiden, verspil dan geen tijd, maar als er dingen zijn die u opnieuw wilt regelen, leg uw wensen dan uit aan uw echtgenoot en stel regels op. Ook als u het proces professioneler wilt aanpakken, kunt u steun krijgen van relatietherapeuten.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.