Seksloze Huwelijken: Oorzaken, gevolgen en hoe het op te lossen

sexless marriages causes effects how to fix it

Het seksloze huwelijk is de laatste jaren een onderwerp van discussie geworden, en het komt ook steeds vaker voor. Uit de statistieken blijkt dat 7 miljoen Amerikanen deel uitmaken, of hebben uitgemaakt, van een seksloos huwelijk.

De oorzaken van seksloze huwelijken kunnen complex zijn, maar de gevolgen van dit soort relaties kunnen verwoestende gevolgen hebben. Als je in zo’n huwelijk zit, zijn er een aantal redenen en gevolgen. Lees ons artikel verder om deze situatie op te lossen en de redenen beter te begrijpen.

what is a sexless marriage

Wat is een seksloos huwelijk?

Er is geen eenduidige definitie van een seksloos huwelijk, maar de meeste onderzoeken schatten het aantal getrouwde stellen dat minder dan tien keer per jaar seks heeft ergens tussen de 10 en 19 procent.

Er zijn veel redenen voor een seksloos huwelijk. Het kan zijn dat één of beide partners hun interesse in seks hebben verloren, wat om allerlei redenen kan gebeuren, zoals stress, geestelijke gezondheidsproblemen, ziekte (lichamelijk of geestelijk), of conflicten in de relatie. Het kan zijn dat de ene partner meer seks wil dan de andere.

Het kan ook zijn dat een stel in een monotone routine is geraakt waarin ze er niet aan denken om tijd vrij te maken voor seks. Misschien hebben ze het te druk met hun carrière en kinderen, of misschien is hun leven zo vol afleidingen als TV en sociale media dat ze vergeten om op andere manieren contact met elkaar te maken.

Wat de oorzaak ook is, het is belangrijk om te beseffen dat dit niet normaal is voor een gezond huwelijk en dat het kan leiden tot een aantal zeer negatieve dingen voor je relatie als je het niet aanpakt.

Hoe vaak komt een seksloos huwelijk voor?

De meest recente studie over het onderwerp, gepubliceerd in mei in de Archives of Sexual Behavior, ontdekte dat 15 procent van de in 2014 ondervraagde Amerikaanse volwassenen meldde dat ze in het afgelopen jaar geen seks hadden gehad. De onderzoekers definieerden seksloze huwelijken als huwelijken waarin koppels minder dan 10 keer per jaar intiem waren met elkaar, of ongeveer een keer per maand.

Het percentage is waarschijnlijk nog hoger voor oudere paren. “Oudere volwassenen rapporteren vaker dat ze minder dan één keer per maand geslachtsgemeenschap hebben,” zegt Dr. Brooke Feeney, professor aan de Carnegie Mellon University, die niet aan deze studie heeft meegewerkt, maar wel veel heeft gewerkt aan seksueel verlangen en tevredenheid onder oudere volwassenen.

Sommige schattingen zeggen dat 20 procent van alle huwelijken seksloos zijn. Hoewel dat cijfer moeilijk te verifiëren is – de meeste mensen zullen niet toegeven dat hun seksleven niet op peil is – is er geen twijfel dat veel huwelijken vandaag de dag seksloos zijn. En net als bij echtscheidingen en huwelijken, zijn er bepaalde trends als het gaat om de frequentie van seks tussen getrouwde partners, vooral als je kijkt naar langdurige huwelijken.

why do people have sexless marriages

Waarom hebben mensen seksloze huwelijken? Oorzaken van Seksloze Huwelijken

Seksloze huwelijken kunnen het gevolg zijn van vele factoren, waaronder:

 • Verlies van interesse in echtgenoot
 • Stress
 • Constante ruzies thuis
 • Druk van financiële problemen
 • Lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen
 • Tijdgebrek door werkschema, kinderopvang of andere dagelijkse activiteiten.

Ongeacht de oorzaak kunnen seksloze huwelijken leiden tot huwelijksfrustratie en wrok.

De effecten van een seksloos huwelijk

Niemand stelt zich ooit voor in een seksloos huwelijk. En toch, is het een situatie die veel vaker voorkomt dan we willen denken.

De gevolgen van een seksloos huwelijk kunnen ingrijpend zijn. Het kan leiden tot verlies van interesse, vreemdgaan, echtscheiding, en meer. Leer hoe je ermee om kunt gaan.

Als je in een seksloos huwelijk of relatie zit, kun je je behoorlijk eenzaam voelen. Maar het feit is dat er miljoenen mensen zijn die hetzelfde leven leiden als jij ervaart. Hoewel dit je misschien niet beter laat voelen, is het belangrijk om te onthouden dat er veel verschillende redenen zijn waarom een stel zou kunnen stoppen met het hebben van een actieve seksuele relatie.

Dit zijn de meest voorkomende gevolgen van een seksloos huwelijk, volgens deskundigen:

 1. Het kan leiden tot verlies van interesse in je partner.
 2. Je geestelijke gezondheid kan eronder lijden als je geen seks hebt met je partner.
 3. Een gebrek aan seks kan betekenen dat je partner je bedriegt.
 4. Jouw mening kan verschillen van die van je partner als het gaat om “seksloos” zijn.
 5. Een gebrek aan seks kan zijn dat je zonder reden negativiteit op je echtgenoot projecteert (d.w.z. gaslighting).
 6. In een seksloos huwelijk zijn kan je eenzaam en ongewenst laten voelen.

Hoe los je een seksloos huwelijk op?

Als je in een seksloze huwelijkssituatie zit en je wilt het oplossen, dan zijn er een aantal dingen die je moet doen.

Praat met uw echtgenoot

Allereerst moet u met uw echtgenoot over deze situatie praten en uw gevoelens voor elkaar begrijpen zonder ruzie te maken. Wanneer je over dit onderwerp praat, blijf dan weg van argumenten en luister gewoon naar de redenen. Dit is de beste manier om het probleem op te lossen.

Herziening

Ga na wat u in dit verband moet doen, wat uw wensen en die van uw partner zijn. Denk na over wat u wel en niet moet doen. Concluderend, jullie hebben beiden dingen te doen voor een goed huwelijksleven. En deze wensen zijn nodig om jullie relatie vooruit te helpen.

Neem een besluit

Maak vorderingen door een aantal beslissingen over deze kwestie te nemen. Nadat u uw wensen met uw partner hebt besproken, moet u ze in daden omzetten. Op deze manier zet u de eerste stappen voor uw huwelijk. En kunt u uw relatie weer naar een hoger niveau tillen.

Regelmatig met seks beginnen

Je kunt proberen eerst kleine stapjes te zetten, zodat je weer dezelfde opwinding kunt ervaren. Je kunt bijvoorbeeld één dag in de week instellen als seksdag. En probeer dit elke week regelmatig te doen. Gemiddeld hebben getrouwde stellen 2 tot 3 keer per week seks. U kunt dit niveau bereiken als u dat wilt. Je kunt ook nieuwe fantasieën proberen om de opwinding toe te voegen. U kunt bijvoorbeeld een opwindender seksritueel uitvoeren door sjiek ondergoed aan te trekken of een rollenspel te doen.

Zo niet, zoek professionele hulp

Als u uw probleem niet samen kunt oplossen, zoek dan hulp bij professionele artsen. Professionals zullen u helpen de juiste stappen te nemen voor uw huwelijksrelatie. U kunt zich hiervoor wenden tot relatietherapeuten of seksuologen. Op deze manier kunt u uw relatie weer op de rails krijgen.

how to fix a sexless marriage

FAQ over Sexloos Huwelijk Effecten

Hoe schadelijk is een seksloos huwelijk?

Een seksloos huwelijk kan ertoe leiden dat uw huwelijk na verloop van tijd eindigt of dat uw partner u bedriegt. Bovendien kan deze situatie leiden tot situaties zoals emotionele instorting, depressie, angst en stress. Daarom, als je geconfronteerd wordt met een dergelijke situatie, moet je een oplossing vinden. U kunt ons artikel bezoeken om een oplossing te vinden voor Seksloos Huwelijk.

Kan een seksloze huwelijksrelatie overleven?

Ja, dat kan, maar zolang de problemen worden opgelost. Een seksloos huwelijk zorgt ervoor dat stellen na verloop van tijd nog verder van elkaar af komen te staan. Daarom moet je met oplossingen komen en deze oplossingen uitvoeren. Anders kan je partner vreemdgaan of kan je huwelijk eindigen in een scheiding.

Is een seksloos huwelijk gezond? 

Ja, als beide koppels gelukkig zijn met deze situatie. Maar zeker niet als de echtparen niet tevreden zijn! Een seksloos huwelijk kan situaties creëren zoals depressie, angst, emotionele leegte, stress en onzekerheid bij mensen. Als gevolg hiervan kunnen mensen hun partners bedriegen of willen scheiden van hun echtgenoten. Om deze reden moeten stappen worden ondernomen voor een oplossing in het Seksloos Huwelijk.

Is het juist om vreemd te gaan in een seksloos huwelijk?

Natuurlijk niet! Vreemdgaan in het huwelijk en misbruik maken van zo’n situatie zal je relatie naar een slechter pad slepen. Daarom, in plaats van je echtgenoot te bedriegen, geef er de voorkeur aan hem te helpen of een oplossing te vinden voor jullie relatie. Voor dit, kunt u ons artikel bezoeken.

Wat is de oorzaak van een seksloos huwelijk?

Verschil in libido

Stress

Onverschilligheid

Depressie

Gezondheidsproblemen

Blijven ruziën in het huwelijk.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.