Vad är skillnaden mellan en affär, otrohet och flirting?

what is the difference between affair cheating and a flirting

Affärer, otrohet och flirting är olika saker. Egentligen har inte alla samma definition och det är dags att lära sig dessa definitioner helt och hållet! För att kort förklara:

Affären är att gå i en gråzon. otrohet är att ha en sexuell eller känslomässig relation med en annan person än den du är tillsammans med. Att flirta är att vara för intim med andra människor. I dagens artikel kommer vi att ge mer detaljerad information om detta ämne.

what is affair

Vad är affär?

Affärer har olika betydelser i olika kulturer, men det syftar i allmänhet på en romantisk och/eller sexuell relation mellan två personer som inte är gifta med varandra. En affär kan vara fysisk, känslomässig eller båda.

Affärer liknar flirting. För faktiskt är affärer startpunkten för flirt. Söta meddelanden eller konversationer innan flirt-stadiet. Därför är affärer faktiskt det första steget mot otrohet.

Vad är flirting?

Flirta handlar om känslan av att vara omtyckt, men det behöver inte betyda sexuell attraktion (även om det kan). Att flirta i sig innebär att skicka ut en signal och sedan se om den är besvarad.

Att flirta handlar mer om att sms:a, prata, umgås med icke-partner och gosa än om vänskap. Att flirta är det andra steget till otrohet. Människor umgås med andra människor som är intresserade av dem. De gillar när de tycker om och bryr sig om personen. Detta kan med tiden leda till känslomässigt och sexuellt otrogenhet.

Vad är otrogenhet?

Det finns två huvudtyper av otrogenhet: känslomässigt och sexuellt. Sexuell otrohet innebär vanligtvis att någon har sex med någon annan än sin partner, medan känslomässigt otrohet innebär att någon uttrycker sin kärlek till någon annan.

Känslomässig otrohet är “lättare” eftersom det mer är en känslomässig koppling. Du kanske känner att du sviker din partner när du är otrogen mot dem, men det betyder inte att känslorna inte är verkliga. Du kanske väljer att ta affären till en annan nivå, och den känslomässiga otrogenhet kan vara ett steg mot det målet.

Sexuellt otrogenhet är mer smärtsamt eftersom det innebär att bryta ett löfte, svika förtroende och potentiellt undergräva relationen. Det är lättare att motivera också, eftersom du inte “bedrar” med någon som du har någon verklig känslomässig anknytning till. 

Vad är skillnaderna mellan affärer, flirting och otrohet

Om vi ​​förklarar som en tabell kan vi lätt förstå skillnaderna. Här är skillnaderna. 

TypAffärFlirtingOtrogenhet
Meddelanden    +     +    +
Pratar i telefonkanske      +    +
Dejta     –kanske    +
Känslomässigakanskekänslor    +
Sexuella känslorkanske    +
Reser       _    +
Sex       _    +
Känslomässigt        kanske  otrogen    +

does a cheating person cheat again

Vilka är konsekvenserna av affärer i ett förhållande?

När du gör en Affär, kanske du inte stöter på för många problem som ett resultat. Men inuti kan det få din partner att bryta sin tillit till dig. Även om resultaten inte är destruktiva kan det göra att du får argument och problem i din samvaro. Några av de andra problem du kommer att uppleva i den här situationen är:

 1. Din partners förtroende för dig minskar.
 2. Du kommer att ha argument.
 3. Din partner observerar dig ständigt
 4. Ditt argument kan reflektera över dina barn och de kan skadas.
 5. Människors syn på dig kan förändras.

Vilka är konsekvenserna av att flirta i ett förhållande?

Att flirta med någon annan än din partner kan orsaka stora problem. Din partner kan förlora sin tillit till dig och inte tro dig. Andra konsekvenser som följer med dem är följande.

 1. Din make/maka litar inte på dig.
 2. Din make/maka tror inte på dig.
 3. Fortsatta diskussioner.
 4. Din make/maka vill kanske begränsa dig.
 5. Det kan bli svårt för dig att ha en relation med din make/maka som tidigare.
 6. Din make/maka kanske vill skiljas.
 7. Dina barn kan påverkas av denna situation.
 8. Din make/maka kanske inte känner samma känslomässigt som tidigare.

Vilka är konsekvenserna av otrogenhet i ett förhållande?

När du är otrogen kan det resultera i skilsmässa, separation, känslomässigt sammanbrott, osäkerhet och att din partner inte längre tror på dig. Det här är några av konsekvenserna av otrogenhet i ett förhållande som kan påverka ditt liv för alltid.

När man är otrogen mot sin make eller partner, finns det mer i det än uppenbara bedrägerier, lögner och brutna löften. Det finns många konsekvenser av otrogenhet som ofta förbises.

Några av dessa är:

 1. Din make/maka kan utveckla osäkerhet som påverkar deras självkänsla
 2. Du kan bli ekonomiskt förstörd av en skilsmässa eller juridiska avgifter
 3. Skilsmässoförfarande kan påverka dina framtida relationer och sociala kretsar
 4. Du kan förlora vårdnaden om dina barn vilket kommer att leda till depression och stress
 5. Du kan bli alkoholist eller drogmissbrukare efter att ha förlorat allt som är viktigt för dig

Varför är folk otrogna?

Det finns många anledningar till att folk bedrar. De 10 främsta anledningarna är följande:

 1. Att inte få tillräckligt med uppmärksamhet från sin partner.
 2. Deras partner uppfyller inte deras behov, vare sig det är känslomässiga eller fysiska behov.
 3. Ständiga argument med sin partner får dem att söka tröst någon annanstans.
 4. De är olyckliga i förhållandet och de känner att de inte är samma person som de var när de först träffades med sin partner.
 5. De kan ha en rädsla för intimitet och har svårt att öppna sig för sin partner på grund av det.
 6. De kan gå igenom en tuff tid, oavsett om det är ekonomiska problem, hälsoproblem, familjeproblem eller någon annan typ av problem de kan ha att göra med för tillfället, så de går ut och söker tröst i någon annans famn för att glömma om alla deras problem även om det bara är för en liten stund.
 7. De är uttråkade i förhållandet och vill ha lite spänning i sina liv igen.
 8. De bråkar ständigt med sin partner om pengar eller ett annat problem, så en dag säger de bara “skitsamma” och bedrar mot varandra bara för att få tillbaka dem, för allt som har hänt mellan dem på sistone och orsakat dem att vara missnöjda med varandra på sistone.

why do people cheat

Kommer den otrogna bedra igen?

Den här artikeln handlar om den psykologiska effekten av otrogenhet på en person. Det börjar med hur en otrogen person sannolikt kommer att vara otrogen igen och fortsätter sedan med att prata om hur du kan stoppa detta från att hända i ditt förhållande.

Svaret är både ja och nej! Om din partner verkligen värdesätter dig, bryr sig om dig och du är lycklig i ditt förhållande, kommer de förmodligen inte att bedra. Men om du ständigt bråkar i ditt förhållande, om din partner inte bryr sig om dina åsikter och inte strävar efter ditt förhållande, kommer de sannolikt att vara otrogna igen.

Majoriteten av tiden när människor blir otrogna anklagar de sig själva för att de inte märkte tecken på att deras make/maka var otrogen eller så tror de att deras make/maka var otrogen för att det är något fel på dem. Det är inte sant! Du kan inte hindra någon annan från att vara otrogen genom att förändra dig själv eller vara någon annan.

Människor som blivit bedragna känner sig ofta arga på sig själva eller försöker skylla sig själva för det som hände trots att det inte var deras fel. Om du har blivit lurad är det viktigt att komma ihåg att alla gör misstag men om de verkligen vill ha dig, släpp dem inte. 

Men sanningen är att det inte finns något riktigt sätt att säga om en person kommer att bedra igen eller inte. Allt du kan göra är att lita på personen som var otrogen mot dig och hoppas att de inte gör det igen.

Vad ska jag göra när min partner var otrogen mot mig?

Otrogenhet är en mardröm som kan hända vilken person som helst. Otrohet är ett svek mot din partners kropp, sinne och själ. När man blir bedragen är det inte lätt att förstå varför detta hände eller vad man ska göra. Otrogenhet handlar inte bara om sex, ibland är det bara känslomässig otrohet. Om du tror att din partner har varit otrogen mot dig, dra inga slutsatser utan att ha konkreta bevis. Tänk på att det finns andra orsaker till dessa beteenden.

Om din make/maka har varit otrogen mot dig är det första du bör göra att komma bort från din make/maka och stanna på egen hand. Var ensam och tänk. Vad du vill göra eller hur du känner. Efter att ha funderat länge, ta ett beslut. Träffa sedan din partner och låt dem uttrycka sig. Efteråt, om du vill skiljas, slösa inte tid, men om det är saker du vill fixa igen, förklara dina önskemål för din make/maka och sätt regler. Även om du vill hantera processen mer professionellt kan du få stöd av relationsterapeuter.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.