Mijn seksloze huwelijk maakt me kapot – Wat moet ik doen?

my sexless marriage is killing me

Seksloze huwelijken zijn verwoestend voor het paar en hun kinderen. Er zijn veel problemen die kunnen ontstaan wanneer een huwelijk geen seks kent. Het kan leiden tot extreme gevoelens van depressie bij de echtgenoten en dit kan ertoe leiden dat een of beide echtgenoten een affaire hebben of uit elkaar gaan. Daarom is het heel belangrijk om de problemen met jouw partner aan te pakken, zodat het geen invloed heeft op jouw huwelijk of de relaties tussen uzelf en jouw familieleden. Een seksloos huwelijk kan mensen depressief maken en ertoe leiden dat ze de band met hun huwelijk verliezen. Er zijn veel manieren om seksloze huwelijken aan te pakken en te volgen. In het artikel van vandaag gaan we uitleggen wat je moet doen in een seksloos huwelijk.

what sexless marriage

Welk seksloos huwelijk?

De medische definitie van een seksloos huwelijk houdt in dat beide echtgenoten gedurende 6 maanden of langer weinig of geen lichamelijke intimiteit hebben.

Sommige mensen denken dat een seksloos huwelijk wordt gedefinieerd door niet genoeg seks te hebben in een jaar, maar dit is niet waar. Seksloze huwelijken kunnen ontstaan wanneer een van beide partners niet geïnteresseerd is in seks, of omdat een van de partners een chronische ziekte heeft, zoals erectiestoornissen.

Seksloze huwelijken komen niet vaak voor: slechts 5 tot 7 procent van de getrouwde stellen heeft in de afgelopen zes maanden tot een jaar helemaal geen seks gehad.

Uit sommige studies blijkt echter dat 10 tot 15 procent van de gehuwde paren de laatste zes maanden tot een jaar geen seks heeft gehad met hun echtgenoot.

Andere studies tonen aan dat vrouwen tot 80% van de scheidingen inleiden. Dus als je in een seksloos huwelijk zit en je bent gelukkig en tevreden en je wilt niet scheiden – dan is er niets mis met je relatie! Maar als je meer seksuele intimiteit wilt, dan moet je die krijgen!

Wat zijn de redenen van een seksloos huwelijk?

Er kunnen vele redenen zijn voor een seksloos huwelijk. Maar de redenen voor deze situatie zijn nooit eenzijdig. Als er een fout in het midden ligt, is het niet eenzijdig maar tweezijdig. Beide mensen hebben fouten gemaakt. We kunnen de redenen voor een seksloos huwelijk als volgt opnoemen:

– Libido verschil

– Gezondheidsproblemen

– Stress

– Financiële problemen

– Psychologische problemen zoals depressie

– Emotionele problemen

– Voortdurende discussies met de partner

– Partners kunnen niet met elkaar opschieten

Wat moet ik doen in een seksloos huwelijk?

Denk aan je huwelijk

Denk na over je huwelijk. Denk na over de redenen waarom deze situatie zich voordoet. En denk na over wat er zou kunnen gebeuren als deze situatie voortduurt.

Misschien denk je dat je er wel overheen komt of dat het na verloop van tijd wel zal veranderen, maar dat zijn aannames die in de realiteit niet altijd kloppen. Soms kan een slecht huwelijk alleen maar erger worden. Je zult moeten uitzoeken of je al dan niet kunt leven met de dingen zoals ze nu zijn en in de nabije toekomst zullen blijven. Op die manier kun je dingen zien die je in je seksloze huwelijk niet hebt gezien en een begin maken om stappen te zetten. Vergeet ook niet om eerlijk tegen jezelf te zijn als je er over nadenkt!

Voer een oprecht en inzichtelijk gesprek met jouw echtgenoot

Als je van je partner houdt, en je wilt de relatie weer opbouwen, dan is het belangrijk om een openhartig gesprek met hem te hebben over deze situatie. Blijf weg van ruzies en zoek naar oplossingen door je alleen op de problemen te richten. Luister naar je partner en laat hem of haar uiting geven aan het ongemak dat deze problemen veroorzaakt. En wees begripvol.

Vraag jezelf af wat je kunt doen om deze problemen op te lossen. De meesten van ons willen niet dat onze partners veranderen, maar er zijn veranderingen waar we ons gemakkelijk aan kunnen aanpassen omwille van de liefde en de relatie. Als het voor jou mogelijk is, moet je het zonder aarzelen doen.

Probeer ten slotte vanuit het standpunt van je partner te denken over wat hem/haar gelukkig maakt in een relatie, want als jullie beiden gelukkig zijn in deze relatie, dan heeft het geen zin om uit elkaar te gaan.

Beslissingen nemen

Praat na het gesprek met je partner over de situatie. Vraag jouw partner wat hij/zij vindt dat er moet gebeuren en luister aandachtig. Wees bereid om zijn/haar ideeën en meningen in overweging te nemen.

Beslis wat je moet doen aan de dingen die je dwarszitten. Werk samen om oplossingen te vinden die voor jullie allebei zinvol zijn. Maak je geen zorgen als het even duurt; het is niet erg als het tijd kost om uit te zoeken wat het beste is voor jullie allebei.

Onthoud dat er niet altijd een juist antwoord of één oplossing voor elk probleem is. Soms zijn er meerdere opties beschikbaar en is het aan je en jouw partner om te beslissen welke oplossing het beste werkt voor je beiden.

what should i do in sexless marriage

Blijf weg van dingen die problematisch zijn voor je huwelijk

Nu heb je nieuwe beslissingen genomen om je huwelijk te verbeteren. In dit geval mag niets meer hetzelfde zijn als voorheen. Als je een gelukkig huwelijk wilt, moeten zowel jouw echtgenoot als je handelen in overeenstemming met de beslissingen die je neemt.

Jij bent verantwoordelijk voor jouw deel van de vergelijking. Als je wilt dat je echtgenoot romantischer wordt of meer met je gaat communiceren, wacht dan niet tot hij of zij dat doet. Je kunt zelf initiatieven nemen en laten zien dat je bereid bent om een betere relatie op te bouwen.

Uw echtgenoot zal zien hoe serieus je bent over een betere relatie met hem of haar, en hij of zij zal dit voorbeeld volgen.

De beste manier voor je beiden om te werken aan de verbetering van jouw huwelijk is door elkaar te laten zien dat de aangebrachte veranderingen blijvend zijn en niet tijdelijk. Dit betekent dat daden in zo’n geval meer moeten zeggen dan woorden.

Tot nu toe hebben jullie beiden misschien woorden gesproken die het deden lijken alsof er een verandering in de relatie zou komen. Tot nu toe veranderde er echter niets echt omdat er geen actie werd ondernomen om ervoor te zorgen dat de gesproken woorden meer waren dan loze beloften. Op deze manier zullen de eerste zaadjes worden geplant om je seksloze huwelijk te veranderen.

Breng meer tijd door met jouw echtgenoot/echtgenote

Meer tijd doorbrengen met jouw echtgenoot of partner is een van de beste manieren om jouw relatie te verbeteren. je kunt beginnen door overdag meer te praten en elke avond en elk weekend quality time met elkaar door te brengen. je kunt ook leuke activiteiten plannen, zoals uit eten gaan of een film kijken.

Om meer tijd met jouw echtgenoot door te brengen, kan je proberen om elke dag minstens een uur vrij te maken om te praten zonder afleiding, zoals jouw telefoon of computer. Maak er daarnaast een punt van om minstens één keer per week iets leuks samen te doen, zoals een wandeling maken of een avondje uit plannen. Of plan een uitje met z’n tweeën, zodat je je kunt concentreren op het versterken van je band terwijl je in het moment leeft. Deze activiteiten zijn de beste dingen om je te helpen je seksloze huwelijk op te lossen.

Plan voor plezierige tijden in bed

Er zijn veel goede redenen waarom je niet veel tijd in bed doorbrengt met jouw partner. Misschien heb je kinderen, of werk je veel. Maar er is geen excuus voor. Maak een plan om tijd in bed door te brengen met je partner. Zorg ervoor dat het regelmatig is. Zorg er eerst voor dat je minstens een keer per week tijd met elkaar doorbrengt. Daarna kan je deze verhogen. Het hebben van seks met je echtgenoot is een van de belangrijke stappen die je in staat zal stellen om je huwelijk te repareren.

Nieuwe dingen proberen

Je kunt nieuwe fantasieën uitproberen met je partner. Of je kunt seks leuker maken door nieuwe seksstandjes uit te proberen. Probeer nieuw sjiek ondergoed met je partner. Dit zal je een hetere nacht bezorgen. Of je kunt fantasieën uitproberen die je leuk vindt, zoals leraar – student. Je kunt deze situatie nog beter maken door nieuwe seksstandjes uit te proberen. Op deze manier zul je stappen hebben genomen om weg te komen van een seksloos huwelijk en een meer plezierig huwelijk te leven.

Zo niet, zoek professionele hulp

Om je te helpen het probleem aan te pakken, zijn er verschillende professionele relatietherapeuten beschikbaar. Als een koppel vindt dat ze alles geprobeerd hebben maar nog steeds problemen hebben in hun huwelijk, kunnen ze steun krijgen van relatietherapeuten. Professionals zijn voor je de beste oplossing om deze situatie op te lossen.

Wanneer een koppel hulp gaat zoeken bij een professionele therapeut, is het belangrijk dat jullie beiden de beslissing nemen. Als een van beiden er niet heen wil of het alleen accepteert onder druk van zijn partner, kan dat erger zijn en de situatie zelfs verpesten. Het is noodzakelijk om met jouw echtgenoot of echtgenote te overleggen en tot overeenstemming te komen over het zoeken van hulp.

Om de meest geschikte therapeut voor jouw koppel te vinden, moet je wat onderzoek doen op dit gebied. je kunt bijvoorbeeld jouw familieleden of vrienden vragen die ervaring hebben met dit werk en luisteren naar hun aanbevelingen. Bovendien helpt het lezen van recensies op het internet je ook om een betere keuze te maken.

In feite heeft elk koppel zijn eigen problemen, dus elke therapeut heeft verschillende oplossingen voor hen. Daarom, als je voelt dat deze persoon je niet kan helpen jouw problemen effectief op te lossen, aarzel dan niet om een andere te nemen totdat je iemand vindt die geschikt is voor jouw zaak.

Als het ondanks dit alles niet gebeurt, is het misschien tijd om te vertrekken

Als je huwelijk niet werkt, ook al heb je alle mogelijke oplossingen met je echtgenoot geprobeerd, is het misschien tijd om uit elkaar te gaan. Soms gaan dingen in het leven niet zoals we willen. En soms moet je weggaan. Dit is eigenlijk geen slechte zaak. Het is het begin van een nieuw leven en een nieuw perspectief.

Wees niet bang om een relatie te verlaten alleen omdat je bang bent om alleen te zijn. Als je met iemand bent die je niet gelukkig maakt, moet je liever alleen zijn dan met die persoon. Alleen zijn betekent niet dat er iets mis is met je. Het betekent alleen dat je de juiste persoon nog niet gevonden hebt.

Dat is alles voor nu van de inhoud van “Mijn Seksloze Huwelijk Is Killing Me – Wat Moet Ik Doen?” opgesteld door Victoria Milan! Als je op zoek bent naar meer inhoud als deze, kan je een bezoek Victoria Milan’s blog en blijf op de hoogte.

Daarnaast is Victoria Milan de beste dating site die je toelaat om een partner te vinden met zijn unieke functies. je kunt online gebruikers zien op de homepage en de perfecte partner vinden met filteropties. je kunt gemakkelijk een partner vinden met het voordeel dat er miljoenen gebruikers zijn. Vind gemakkelijk een partner met Victoria Milan! Klik hier om je gratis aan te melden bij Victoria Milaan!

how does a sexless marriage affect a woman

FAQ over Geslachtloos Huwelijk

Wat doet een seksloos huwelijk met een vrouw?

In feite heeft een seksloos huwelijk een negatieve invloed op zowel mannen als vrouwen, en de effecten ervan leiden vaak tot gevoelens van frustratie, eenzaamheid, depressie, gevoelens van ontoereikendheid en schuldgevoelens. Als deze gevoelens gedurende lange tijd worden ervaren, kan het huwelijk in een scheiding uitmonden.

Hoe uit een seksloos huwelijk te komen?

  1. Denk aan je huwelijk
  2. Heb een hartelijk en inzichtelijk gesprek met je echtgenoot
  3. Beslissingen nemen
  4. Blijf weg van dingen die problematisch zijn voor je huwelijk
  5. Breng meer tijd door met je echtgenoot
  6. Plan voor plezierige tijden in bed
  7. Probeer nieuwe dingen
  8. Zo niet, zoek professionele hulp

Wat is het echtscheidingspercentage in een seksloos huwelijk? 

Het percentage seksloze huwelijken ligt tussen 15% en 20%, en bijna 50% van deze huwelijken eindigt in een echtscheiding. Deze percentages gelden voor echtparen die in Amerika wonen. Maar over het algemeen zijn de resultaten vergelijkbaar.

Moet ik weglopen uit een seksloos huwelijk?

Voordat je het gevoel hebt dat je weg moet lopen uit een seksloos huwelijk, zorg er dan voor dat je je inspant om je huwelijk te repareren. Praat met je echtgenoot en neem beslissingen over dit probleem en probeer het op te lossen. Of je kunt steun krijgen van professionele relatietherapeuten. Als je het geprobeerd hebt en het werkt niet, dan is het misschien tijd om weg te gaan.

Wanneer Moet Ik Weglopen Uit Een Seksloos Huwelijk?

Je zou kunnen overwegen om weg te lopen uit een seksloos huwelijk nadat je hebt geprobeerd om alle problemen op te lossen en het lukt niet. Als je en jouw echtgenoot alle manieren hebben geprobeerd om dit probleem op te lossen en je zich er goed bij voelt, kan uit elkaar gaan voor beide mensen een oplossing zijn.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.