Mitt sexløse ekteskap dreper meg – hva bør jeg gjøre?

my sexless marriage is killing me

Sexløse ekteskap er ødeleggende for paret og deres barn. Det er mange problemer som kan oppstå når et ekteskap ikke har sex. Det kan forårsake ekstreme depresjonsfølelser for ektefellene, og dette kan føre til at en eller begge ektefellene har en affære eller slår opp. Dette er grunnen til at det er veldig viktig å ta opp problemene med partneren din, slik at det ikke påvirker ekteskapet eller forholdet mellom dere selv eller familiemedlemmer. Sexløst ekteskap kan gjøre folk deprimerte og få dem til å miste båndene til ekteskapet. Det er mange måter å gjøre og følge i sexløse ekteskap. I dagens artikkel skal vi forklare hva du bør gjøre i et sexløst ekteskap.

what sexless marriage

Hva er et sexløst ekteskap?

Den medisinske definisjonen av et sexløst ekteskap innebærer at begge ektefellene har liten eller ingen fysisk intimitet i 6 måneder eller lenger.

Noen mennesker tror at et sexløst ekteskap defineres ved å ikke ha sex nok ganger i løpet av et år, men dette er ikke sant. Sexløse ekteskap kan oppstå når en av partnerne ikke er interessert i sex, eller fordi en partner har en kronisk sykdom, for eksempel erektil dysfunksjon.

Sexløse ekteskap er ikke vanlig, med bare 5 til 7 prosent av ektepar som rapporterer ingen sex i det hele tatt i løpet av de siste seks månedene til ett år.

Noen studier indikerer imidlertid at 10 til 15 prosent av ektepar ikke har hatt sex med sin ektefelle i løpet av de siste seks månedene til ett år.

Andre studier viser at kvinner tar initiativ til opptil 80 % av skilsmissene. Så hvis du er i et sexløst ekteskap og du er lykkelig og fornøyd og ikke vil skilles – så er det ingenting galt med forholdet ditt! Men hvis du vil ha mer seksuell intimitet, bør du få det!

Hva er årsakene til et sexløst ekteskap?

Det kan være mange årsaker til et sexløst ekteskap. Men årsakene til denne situasjonen er aldri ensidige. Hvis det er en feil i midten, er det ikke ensidig, men tosidig. Begge gjorde feil. Vi kan liste opp årsakene til sexløst ekteskap som følger:

– Libidoforskjell

– Helseproblemer

– Understreke

– Finansielle problemer

– Psykologiske problemer som depresjon

– Følelsesmessige problemer

– Stadige diskusjoner med partneren

– Partnere kan ikke komme overens

Hva bør jeg gjøre i et sexløst ekteskap?

Tenk på ekteskapet ditt

Tenk på ekteskapet ditt. Vurder årsakene til at denne situasjonen oppstår. Og tenk på hva som kan skje hvis denne situasjonen fortsetter.

Du tenker kanskje at du bare kommer over det, eller at ting vil endre seg etter hvert som tiden går, men dette er antakelser som ikke alltid fungerer i virkeligheten. Noen ganger kan et dårlig ekteskap bare bli verre. Du må finne ut om du kan leve med ting slik de er nå og vil fortsette å være i overskuelig fremtid. På denne måten kan du se ting du ikke har sett i ditt sexløse ekteskap og begynne å ta steg. Ikke glem å være ærlig med deg selv når du tenker på det!

Ha en inderlig og innsiktsfull prat med ektefellen din

Hvis du elsker partneren din, og ønsker å gjenoppbygge forholdet, så er det viktig å snakke ærlig med dem om denne situasjonen. Hold deg unna argumenter og se etter løsninger ved kun å fokusere på problemene. Lytt til partneren din og la dem uttrykke sitt ubehag som forårsaker disse problemene. Og vær forståelsesfull.

Spør deg selv hva du kan gjøre for å løse disse problemene. De fleste av oss ønsker ikke at partnerne våre skal endre seg, men det er noen endringer som vi enkelt kan tilpasse oss for kjærlighetens og forholdets skyld. Hvis det er mulig for deg, bør du gjøre det uten å nøle.

Til slutt, prøv å tenke fra partnerens synspunkt på hva som gjør ham/henne lykkelig i et forhold, for hvis dere begge er lykkelige i dette forholdet, er det ingen vits i å bryte opp.

Ta avgjørelser

Etter samtalen med partneren din om situasjonen. Spør partneren din hva han/hun mener bør skje og lytt nøye. Vær villig til å vurdere hans/hennes ideer og meninger.

Bestem deg for hva du må gjøre med de tingene som plager deg. Arbeid sammen for å finne løsninger som gir mening for dere begge. Ikke bekymre deg hvis det tar en stund; det er greit hvis det tar tid å finne ut hva som er best for dere begge.

Husk at det ikke alltid er et riktig svar eller én løsning for hvert problem. Noen ganger er det flere alternativer tilgjengelig, og det er opp til deg og partneren din å bestemme hvilken løsning som fungerer best for dere begge.

what should i do in sexless marriage

Hold deg unna ting som er problematiske for ekteskapet ditt

Nå har du tatt nye beslutninger for å forbedre ekteskapet ditt. I dette tilfellet skal ingenting noensinne være det samme som før. Hvis du ønsker et lykkelig ekteskap, må både din ektefelle og du handle i tråd med avgjørelsene du tar.

Du er ansvarlig for din del av ligningen. Hvis du vil at ektefellen din skal være mer romantisk eller kommunikativ, ikke bare vent på at han eller hun skal begynne å være det. Du kan ta noen initiativ og vise at du er klar til å begynne å bygge et bedre forhold.

Din ektefelle vil se hvor seriøs du er med å ha et bedre forhold til ham eller henne, og han eller hun vil følge etter.

Den beste måten for dere begge å jobbe med å forbedre ekteskapet er ved å vise hverandre at endringene som er gjort er permanente og ikke midlertidige. Dette betyr at handlinger bør si høyere enn ord i et slikt tilfelle.

Før nå kunne begge av dere ha sagt ord som fikk det til å se ut som det kom til å bli en endring i forholdet. Ingenting har imidlertid endret seg før nå fordi det ikke ble gjort noe for å sikre at ordene som ble sagt var mer enn tomme løfter. På denne måten vil de første frøene bli plantet for å endre ditt sexløse ekteskap.

Tilbring mer tid med ektefellen din

Å tilbringe mer tid med din ektefelle eller partner er en av de beste måtene å forbedre forholdet ditt på. Du kan starte med å snakke mer om dagen og tilbringe kvalitetstid sammen hver kveld og helg. Du kan også planlegge morsomme aktiviteter, som å gå ut og spise middag eller se en film.

For å tilbringe mer kvalitetstid med ektefellen din, prøv å sette av minst en time hver dag til å snakke uten forstyrrelser, som telefonen eller datamaskinen. Gjør det også til et poeng å gjøre noe morsomt sammen minst en gang i uken, som å gå en tur eller planlegge en datekveld. Alternativt kan du planlegge en ferie for bare dere to, slik at du kan fokusere på å styrke båndet mens du lever i øyeblikket. Disse aktivitetene er de beste tingene for å hjelpe deg med å fikse ditt sexløse ekteskap.

Plan for hyggelige stunder i sengen

Det er mange gode grunner til at du ikke tilbringer mye tid i sengen med partneren din. Du har kanskje barn, eller jobber mye. Men det er ingen unnskyldning for dette. Lag en plan for å tilbringe tid i sengen med partneren din. Pass på at det er vanlig. Først, sørg for at du tilbringer tid sammen minst en gang i uken. Da kan du øke dem. Å ha sex med ektefellen din er et av de viktige trinnene som vil tillate deg å fikse ekteskapet ditt.

Prøv nye ting 

Du kan prøve nye fantasier med partneren din. Eller du kan gjøre sex morsommere ved å prøve nye sexstillinger. Prøv nytt fancy undertøy med partneren din. Dette vil gjøre at du får en varmere natt. Eller alternativt kan du prøve fantasier som du liker, for eksempel lærer – elev. Du kan gjøre denne situasjonen enda bedre ved å prøve nye sexstillinger. På denne måten vil du ha tatt skritt for å gå bort fra et sexløst ekteskap og leve et mer behagelig ekteskap.

Hvis ikke, få profesjonell hjelp

For å hjelpe deg med å håndtere problemet er flere profesjonelle parterapeuter tilgjengelige. Hvis et par finner ut at de har prøvd alt, men fortsatt har problemer i ekteskapet, vil de kunne få støtte fra parterapeuter. Fagfolk er den beste løsningen for deg for å løse denne situasjonen.

Når et par skal få hjelp av en profesjonell terapeut, er det viktig for dere begge å ta avgjørelsen. Hvis en av dem ikke vil dit eller bare aksepterer det på grunn av presset fra partneren, kan det bli verre og til og med ødelegge situasjonen. Det er nødvendig å diskutere med din ektefelle og finne en avtale om å gå dit for å få hjelp.

For å finne den best passende terapeuten for paret ditt, må du forske litt på dette feltet. Du kan for eksempel spørre dine slektninger eller venner som har erfaringer med dette arbeidet og lytte til deres anbefalinger. Dessuten hjelper det å lese anmeldelser på Internett deg med å velge mer effektivt.

Faktisk har hvert par sine egne problemer, så hver terapeut har forskjellige løsninger for dem. Derfor, hvis du føler at denne personen ikke kan hjelpe deg med å løse problemene dine effektivt, ikke nøl med å bytte en annen før du finner noen som passer for saken din.

Hvis det ikke skjer til tross for alt dette, er det kanskje på tide å forlate forholdet

Hvis ekteskapet ditt ikke fungerer selv om du har prøvd alle mulige løsninger med ektefellen din, er det kanskje på tide å bryte opp. Noen ganger går ikke ting som vi ønsker i livet. Og noen ganger må du dra. Dette er faktisk ikke en dårlig ting. Det er begynnelsen på et nytt liv og et nytt perspektiv.

Ikke vær redd for å forlate et forhold bare fordi du er redd for å være alene. Hvis du er sammen med noen som ikke gjør deg glad, bør du heller være alene enn med den personen. Å være alene betyr ikke at det er noe galt med deg. Det betyr bare at du ikke har funnet den rette personen ennå.

Det var alt for nå fra innholdet i “Mitt sexløse ekteskap dreper meg – hva bør jeg gjøre?” utarbeidet av Victoria Milan! Hvis du ser etter mer innhold som dette, kan du besøke bloggen til Victoria Milan og følge med.

I tillegg er Victoria Milan den beste datingsiden som lar deg finne en partner med sine unike egenskaper. Du kan se nettbrukere på hjemmesiden og finne den perfekte partneren med filteralternativer. Du kan enkelt finne en partner med fordelen av å ha millioner av brukere. Finn en partner med Victoria Milan enkelt! Klikk her for å registrere deg for Victoria Milan gratis!

how does a sexless marriage affect a woman

Vanlige spørsmål om sexløst ekteskap

Hvordan påvirker et sexløst ekteskap en kvinne?

Faktisk påvirker et sexløst ekteskap negativt både menn og kvinner, og dets virkninger fører ofte til følelser av frustrasjon, ensomhet, depresjon, følelse av utilstrekkelighet og skyldfølelse. Hvis disse følelsene oppleves over lengre tid, kan ekteskapet resultere i separasjon.

Hvordan komme seg ut av et sexløst ekteskap?

  1. Tenk på ekteskapet ditt
  2. Ta en hjertelig og innsiktsfull prat med ektefellen din
  3. Ta avgjørelser
  4. Hold deg unna ting som er problematiske for ekteskapet ditt
  5. Tilbring mer tid med ektefellen din
  6. Plan for hyggelige stunder i sengen
  7. Prøv nye ting
  8. Hvis ikke, få profesjonell støtte

Hva er skilsmissefrekvensen i et sexløst ekteskap?

Andelen sexløse ekteskap er mellom 15 % og 20 %, og nesten 50 % av disse ekteskapene ender i skilsmisse. Disse prisene er gyldige for ektepar som bor i Amerika. Men totalt sett er resultatene generelt like.

Bør jeg gå vekk fra sexløst ekteskap?

Før du føler at du bør gå bort fra et sexløst ekteskap, sørg for at du gjør en innsats for å fikse ekteskapet ditt. Snakk med ektefellen din og ta avgjørelser om dette problemet og prøv å fikse det. Eller du kan få støtte fra profesjonelle parterapeuter. Hvis du har prøvd og det ikke fungerer, er det kanskje på tide å dra.

Når bør jeg gå vekk fra et sexløst ekteskap?

Du kan vurdere å gå bort fra et sexløst ekteskap etter at du har prøvd å løse alle problemene, og det gjør det ikke. Hvis du og din ektefelle har prøvd alle måter å løse dette problemet på, og du er komfortabel med det, kan det å bryte opp være en løsning for begge.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.