Mitt sexlösa äktenskap tar kål på mig – vad ska jag göra?

my sexless marriage is killing me

Sexlösa äktenskap är förödande för paret och deras barn. Det finns många problem som kan uppstå när par i ett äktenskap inte har något sex alls. Det kan orsaka extrema depressionskänslor för parterna och det kan leda till att den ena eller att båda parterna har en affär eller gör slut. Det är därför det är mycket viktigt att ta upp problemen med din partner så att det inte påverkar ert äktenskap eller relationer mellan er själva eller era familjemedlemmar. Sexlösa äktenskap kan göra människor deprimerade och få dem att tappa banden till sitt äktenskap. Det finns många sätt att göra och följa i sexlösa äktenskap. I dagens artikel kommer vi att förklara vad du ska göra i ett sexlöst äktenskap.

what sexless marriage

Vilket sexlöst äktenskap?

Den medicinska definitionen av ett sexlöst äktenskap innebär att båda parterna har liten eller ingen fysisk intimitet alls under 6 månader eller längre.

Vissa människor tror att ett sexlöst äktenskap definieras av att inte ha sex tillräckligt många gånger på ett år, men det är inte sant. Sexlösa äktenskap kan uppstå när endera partnern inte är intresserad av sex, eller för att den ena partnern har en kronisk sjukdom, såsom erektil dysfunktion.

Sexlösa äktenskap är inte vanliga, med endast 5 till 7 procent av gifta par som rapporterar inget sex alls under de senaste sex månaderna till ett år.

Vissa studier tyder dock på att 10 till 15 procent av gifta par inte har haft sex med sin partner under de senaste sex månaderna till ett år.

Andra studier visar att kvinnor initierar upp till 80 % av skilsmässorna. Så om du är i ett sexlöst äktenskap och du är lycklig och nöjd och inte vill skiljas – då är det inget fel på ditt förhållande! Men om du vill ha mer sexuell intimitet, då borde du få det!

Vilka är orsakerna till ett sexlöst äktenskap?

Det kan finnas många anledningar till ett sexlöst äktenskap. Men orsakerna till denna situation är aldrig ensidiga. Om det finns ett fel i mitten är det inte ensidigt utan tvåsidigt. Båda personerna gjorde misstag. Vi kan lista orsakerna till ett sexlöst äktenskap enligt följande:

– Libidoskillnad

– Hälsoproblem

– Stress

– Ekonomiska problem

– Psykologiska problem som depression

– Emotionella problem

– Ständiga diskussioner med partnern

– Partners kan inte komma överens

Vad ska jag göra i ett sexlöst äktenskap?

Tänk på ditt äktenskap

Tänk på ditt äktenskap. Tänk på orsakerna till att denna situation uppstår. Och fundera på vad som kan hända om den här situationen fortsätter.

Du kanske tror att du bara kommer över det eller att saker och ting kommer att förändras med tiden, men det här är antaganden som inte alltid fungerar i verkligheten. Ibland kan ett dåligt äktenskap bara bli värre. Du måste ta reda på om du kan leva med saker som de är nu, och kommer att fortsätta att vara så under överskådlig framtid. På så sätt kan du se saker som du inte har sett i ditt sexlösa äktenskap och börja ta steg. Glöm inte heller att vara ärlig mot dig själv när du tänker på det!

Ha ett hjärtligt och insiktsfullt samtal med din partner

Om du älskar din partner och vill bygga upp relationen igen, är det viktigt att prata uppriktigt med dem om den här situationen. Håll dig borta från argument och leta efter lösningar genom att bara fokusera på problemen. Lyssna på din partner och låt dem uttrycka sitt obehag som orsakar dessa problem. Och vara förstående.

Fråga dig själv vad du kan göra för att lösa dessa problem. De flesta av oss vill inte att våra partners ska förändras men det finns några förändringar som vi enkelt kan anpassa oss till för kärlekens och relationens skull. Om det är möjligt för dig bör du göra det utan att tveka.

Försök slutligen att tänka ur din partners perspektiv på vad som gör honom/henne lycklig i ett förhållande, för om ni båda är lyckliga i det här förhållandet är det ingen idé att göra slut.

Ta beslut

Efter samtalet med din partner om situationen. Fråga din partner vad han/hon tycker ska hända och lyssna noga. Var villig att överväga hans/hennes idéer och åsikter.

Bestäm vad du behöver göra åt de saker som stör dig. Arbeta tillsammans för att hitta lösningar som är viktiga för er båda. Oroa dig inte om det tar ett tag; det är okej om det tar tid att ta reda på vad som är bäst för er båda.

Kom ihåg att det inte alltid finns ett rätt svar eller en lösning för varje problem. Ibland finns det flera alternativ och det är upp till dig och din partner att bestämma vilken lösning som fungerar bäst för er båda.

what should i do in sexless marriage

Håll dig borta från saker som är problematiska för ditt äktenskap

Nu har du tagit nya beslut för att förbättra ditt äktenskap. I det här fallet borde ingenting någonsin bli detsamma som tidigare. Om du vill ha ett lyckligt äktenskap måste både din partner och du agera i linje med de beslut du fattar.

Du är ansvarig för din del av ekvationen. Om du vill att din partner ska vara mer romantisk eller kommunikativ, vänta inte bara på att han eller hon ska börja vara det. Du kan ta några egna initiativ och visa att du är redo att börja bygga en bättre relation.

Din partner kommer att se hur seriös du är med att ha en bättre relation med honom eller henne, och han eller hon kommer att följa efter.

Det bästa sättet för er båda är att arbeta med att förbättra eran äktenskap genom att visa varandra att de ändringar som görs är permanenta och inte tillfälliga. Det betyder att handlingar bör tala högre än ord i ett sådant fall.

Ni kanske båda har sagt ord som fick det att se ut som att det skulle bli en förändring i förhållandet. Men ingenting har verkligen förändrats förrän nu, eftersom inga åtgärder vidtogs för att säkerställa att de uttalade orden var mer än tomma löften. Var ärlig och håll dig till det du säger, på så sätt kommer de första fröna att planteras för att förändra ditt sexlösa äktenskap.

Tillbringa mer tid med din partner

Att spendera mer tid med din make eller maka är ett av de bästa sätten att förbättra ditt förhållande. Ni kan börja med att prata mer under dagen och spendera kvalitetstid tillsammans varje kväll och helg. Du kan också planera roliga aktiviteter, som att gå ut och äta middag eller titta på en film.

För att spendera mer kvalitetstid med din partner, försök att avsätta minst en timme varje dag för att prata utan några distraktioner, som din telefon eller dator. Se även till att göra något roligt tillsammans minst en gång i veckan, som att ta en promenad eller planera en dejtkväll. Alternativt kan du planera en resa för bara er två så att du kan fokusera på att stärka ditt band samtidigt som du lever i nuet. Dessa aktiviteter är de bästa sakerna som hjälper dig att fixa ditt sexlösa äktenskap.

Planera för trevliga stunder i sängen

Det finns många goda skäl till varför du inte spenderar mycket tid i sängen med din partner. Du kanske har barn, eller arbetar mycket. Men det finns ingen ursäkt för detta. Gör en plan för att spendera tid i sängen med din partner. Se till att det är regelbundet. Se först till att ni spenderar tid tillsammans minst en gång i veckan. Sedan kan du öka dessa stunder. Att ha sex med din make är en av de viktiga stegen som gör att du kan fixa ditt äktenskap.

Prova nya saker

Du kan prova nya fantasier med din partner. Eller så kan du göra samlaget härligare genom att prova nya sexställningar. Prova nya snygga underkläder med din partner. Detta gör att du får en varmare natt. Eller, alternativt kan du prova fantasier som ni gillar, som lärare – elev. Du kan göra denna situation ännu bättre genom att prova nya sexställningar. På så sätt kommer du att ha tagit steg för att gå bort från ett sexlöst äktenskap och leva ett mer spännande äktenskap.

Om inte, få professionell hjälp

För att hjälpa dig att hantera problemet som inte går att lösa själva, finns flera professionella parterapeuter tillgängliga. Om ett par upptäcker att de har provat allt men ändå har problem i sitt äktenskap, kommer de att kunna få stöd av parterapeuter. Proffs är den bästa lösningen för dig för att lösa denna situation.

När ett par ska ta hjälp av en professionell terapeut är det viktigt för er båda att ta beslutet. Om någon av dem inte vill åka dit eller bara accepterar det på grund av pressen från sin partner, kan det bli värre och till och med förstöra situationen. Det är nödvändigt att diskutera med din partner och hitta en överenskommelse om att gå dit för att få hjälp.

För att hitta den mest lämpliga terapeuten för er, måste ni göra lite forskning om detta område. Du kan till exempel fråga dina släktingar eller vänner som har erfarenheter av detta arbete och lyssna på deras rekommendationer. Att läsa recensioner på Internet hjälper dig dessutom att välja mer effektivt.

Faktum är att varje par har sina egna problem så varje terapeut har olika lösningar för dem. Därför, om du känner att den här personen inte kan hjälpa dig att lösa dina problem effektivt, tveka inte att byta till en annan tills du hittar någon som passar ditt ärende.

Om det inte händer trots allt detta, kanske det är dags att lämna

Om ditt äktenskap inte fungerar trots att du har försökt alla potentiella och möjliga lösningar med din partner, kanske det är dags att göra slut. Ibland går det tyvärr inte som vi vill i livet. Och ibland måste man gå vidare. Detta är faktiskt inte en dålig sak. Det är början på ett nytt liv och ett nytt perspektiv.

Var inte rädd för att lämna ett förhållande bara för att du är rädd för att vara ensam. Om du är med någon som inte gör dig lycklig, bör du hellre vara ensam än med den personen som inte gör dig lycklig. Att vara ensam betyder inte att det är något fel på dig. Det betyder bara att du inte har hittat rätt person ännu.

Det var allt för nu från innehållet i “Mitt sexlösa äktenskap tar kål på mig – vad ska jag göra?” förberedd av Victoria Milan! Om du letar efter mer sådant här innehåll kan du besöka Victoria Milans blogg och hålla ögonen öppna.

Dessutom är Victoria Milan den bästa dejtingsidan som låter dig hitta en partner med dess unika egenskaper. Du kan se online användare på hemsidan och hitta den perfekta partnern med filteralternativ. Du kan enkelt hitta en partner med fördelen att ha miljontals användare på ett och samma ställe. Hitta en partner med Victoria Milan enkelt! Klicka här för att registrera dig gratis hos Victoria Milan! 

how does a sexless marriage affect a woman

Vanliga frågor om sexlöst äktenskap

Hur påverkar ett sexlöst äktenskap en kvinna?

Faktum är att ett sexlöst äktenskap påverkar både män och kvinnor negativt, och dess effekter leder ofta till känslor av frustration, ensamhet, depression, känslor av otillräcklighet och skuld. Om dessa känslor upplevs under lång tid kan äktenskapet resultera i otrogenhet eller separation.

Hur man kommer ur ett sexlöst äktenskap?

  1. Tänk på ditt äktenskap
  2. Ha ett uppriktigt och insiktsfullt samtal med din partner
  3. Ta beslut
  4. Håll dig borta från saker som är problematiska för ditt äktenskap
  5. Spendera mer tid med din partner
  6. Planera för trevliga stunder i sängen
  7. Prova nya Saker
  8. Om inte, få professionell hjälp

Vad är skilsmässofrekvensen i ett sexlöst äktenskap?

Andelen sexlösa äktenskap är mellan 15 % och 20 %, och nästan 50 % av dessa äktenskap slutar i skilsmässa. Dessa procent gäller för gifta par som bor i Amerika. Men totalt sett är resultaten generellt sett likartade.

Ska jag gå ifrån ett sexlöst äktenskap?

Innan du känner att du borde gå bort från ett sexlöst äktenskap, se till att du anstränger dig för att fixa ditt äktenskap först. Prata med din partner och fatta beslut om det här problemet och försök åtgärda det. Eller så kan du få stöd av professionella parterapeuter. Om du har försökt och det inte fungerar, kanske det är dags att gå din egna väg i livet.

När ska jag gå ifrån ett sexlöst äktenskap?

Du kan överväga att gå bort från ett sexlöst äktenskap efter att du har försökt lösa alla problem och ännu utan framgång. Om du och din partner har försökt på alla sätt att lösa detta problem och utan att komma någon vidare med det, kan det vara en lösning för er båda  att göra slut.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.