Mit sexløse ægteskab dræber mig – hvad skal jeg gøre?

my sexless marriage is killing me

Sexløse ægteskaber er ødelæggende for parret og deres børn. Der er mange problemer, der kan opstå, når et ægteskab ikke indeholder sex. Det kan forårsage ekstreme depressionsfølelser for ægtefællerne, og det kan føre til, at den ene eller begge ægtefæller har en affære eller går fra hinanden. Det er derfor, det er meget vigtigt at tage fat på problemerne med din partner, så det ikke påvirker dit ægteskab eller forhold mellem jer selv eller jeres familiemedlemmer. Et sexløst ægteskab kan gøre folk deprimerede og få dem til at miste båndene til deres ægteskab. Der er mange måder, der skal gøres og følges i sexløse ægteskaber. I dagens artikel vil vi forklare, hvad du skal gøre i sexløse ægteskaber.

what sexless marriage

Hvad er et sexløst ægteskab?

Den medicinske definition af et sexløst ægteskab involverer, at begge ægtefæller har ringe eller ingen fysisk intimitet i 6 måneder eller længere.

Nogle mennesker mener, at et sexløst ægteskab defineres ved ikke at have sex nok gange på et år, men det er ikke sandt. Sexløse ægteskaber kan forekomme, når en af partnerne ikke er interesseret i sex, eller fordi den ene partner har en kronisk sygdom, såsom erektil dysfunktion.

Sexløse ægteskaber er ikke almindelige, idet kun 5 til 7 procent af gifte par slet ikke rapporterer om sex inden for de sidste seks måneder til et år.

Nogle undersøgelser viser imidlertid, at 10-15% af de gifte par ikke har haft sex med deres ægtefælle i de sidste seks måneder til et år.

Andre undersøgelser viser, at kvinder indleder op til 80% af skilsmisserne. Så hvis du er i et sexløst ægteskab, og du er lykkelig og tilfreds og ikke ønsker en skilsmisse – så er der intet galt med dit forhold! Men hvis du ønsker mere seksuel intimitet, så bør du få det!

Hvad er årsagerne til sexløst ægteskab?

Der kan være mange grunde til et sexløst ægteskab. Men årsagerne til denne situation er aldrig ensidige. Hvis der er en fejl i midten, er den ikke ensidig, men tosidet. Begge mennesker begik fejl. Vi kan opremse årsagerne til sexløst ægteskab som følger:

– Libido forskel

– Helbredsproblemer

– Stress

– Økonomiske problemer

– Psykologiske problemer såsom depression

– Følelsesmæssige problemer

– Konstante diskussioner med partneren

– Partnere kan ikke enes

Hvad skal jeg gøre i et sexløst ægteskab?

Tænk over dit ægteskab

Tænk over dit ægteskab. Overvej årsagerne til, at denne situation opstår. Og tænk på, hvad der kan ske, hvis denne situation fortsætter.

Du tænker måske, at du bare kommer over det, eller at tingene vil ændre sig som tiden går, men det er antagelser, som ikke altid fungerer i virkeligheden. Nogle gange kan et dårligt ægteskab kun blive værre. Du bliver nødt til at finde ud af, om du kan leve med tingene, som de er nu, og vil fortsætte med at være i en overskuelig fremtid. På denne måde kan du se ting, som du ikke har set i dit sexløse ægteskab og begynde at tage skridt. Glem heller ikke at være ærlig over for dig selv, når du tænker over det!

Tag en hjertelig og indsigtsfuld snak med din ægtefælle

Hvis du elsker din partner, og ønsker at genopbygge forholdet, så er det vigtigt at have en ærlig snak med dem om denne situation. Hold dig væk fra skænderier og søg løsninger ved kun at fokusere på problemerne. Lyt til din partner og tillad dem at udtrykke deres ubehag, der forårsager disse problemer. Og vær forstående.

Spørg dig selv, hvad du kan gøre for at løse disse problemer. De fleste af os ønsker ikke, at vores partnere ændrer sig, men der er nogle ændringer, som vi nemt kan tilpasse os af hensyn til kærlighed og forhold. Hvis det er muligt for dig, bør du gøre det uden tøven.

Prøv endelig at tænke ud fra din partners synspunkt på, hvad der gør ham/hende lykkelig i et forhold, for hvis I begge er lykkelige i dette forhold, så er der ingen grund til at gå fra hinanden.

Træf beslutninger

Efter samtalen med din partner om situationen. Spørg din partner, hvad han/hun mener skal ske, og lyt omhyggeligt. Vær villig til at overveje hans/hendes ideer og meninger.

Beslut, hvad du skal gøre ved de ting, der generer dig. Arbejd sammen om at finde løsninger, der giver mening for jer begge. Bare rolig, hvis det tager et stykke tid; det er okay, hvis det tager tid at finde ud af, hvad der er bedst for jer begge.

Husk, at der ikke altid er et rigtigt svar eller en løsning på hvert problem. Nogle gange er der flere muligheder til rådighed, og det er op til dig og din partner at beslutte, hvilken løsning der fungerer bedst for jer begge.

what should i do in sexless marriage

Hold dig væk fra ting, der er problematiske for dit ægteskab

Nu har du truffet nye beslutninger for at forbedre dit ægteskab. I dette tilfælde bør intet nogensinde være det samme som før. Hvis du ønsker et lykkeligt ægteskab, skal både din ægtefælle og du handle i overensstemmelse med de beslutninger, I træffer.

Du er ansvarlig for din del af ligningen. Hvis du ønsker, at din ægtefælle skal være mere romantisk eller kommunikativ, skal du ikke bare vente på, at han eller hun begynder at være det. Du kan tage nogle initiativer og vise, at du er klar til at begynde at opbygge et bedre forhold.

Din ægtefælle vil se, hvor alvorlig du er om at have et bedre forhold til ham eller hende, og han eller hun vil følge trop.

Den bedste måde for jer begge at arbejde på at forbedre jeres ægteskab på er ved at vise hinanden, at de ændringer, der foretages, er permanente og ikke midlertidige. Det betyder, at handlinger bør tale højere end ord i et sådant tilfælde.

Før nu kunne I begge have sagt ord, der fik det til at se ud, som om der ville ske en ændring i forholdet. Der er imidlertid ikke sket nogen egentlig ændring indtil nu, fordi der ikke blev gjort noget for at sikre, at de ord, der blev sagt, var mere end tomme løfter. På denne måde vil de første frø blive plantet for at ændre jeres sexløse ægteskab.

Tilbring mere tid med din ægtefælle

At tilbringe mere tid med din ægtefælle eller partner er en af de bedste måder at forbedre jeres forhold på. I kan starte med at tale mere i løbet af dagen og tilbringe kvalitetstid sammen hver aften og weekend. I kan også planlægge sjove aktiviteter, såsom at gå ud til middag eller se en film.

Hvis du vil tilbringe mere kvalitetstid med din ægtefælle, kan du prøve at afsætte mindst en time hver dag til at tale uden forstyrrelser, såsom din telefon eller computer. Gør det desuden til et pointe at lave noget sjovt sammen mindst en gang om ugen, såsom at gå en tur eller planlægge en dateaften. Alternativt kan du planlægge en mineferie for kun jer to, så I kan fokusere på at styrke jeres bånd, mens I lever i nuet. Disse aktiviteter er de bedste ting til at hjælpe dig med at ordne dit sexløse ægteskab.

Planlæg hyggelige stunder i sengen

Der er mange gode grunde til, at du ikke tilbringer meget tid i sengen med din partner. Du kan have børn eller arbejde meget. Men der er ingen undskyldning for dette. Lav en plan for at tilbringe tid i sengen med din partner. Sørg for, at den er regelmæssig. Først skal I sørge for at tilbringe tid sammen mindst en gang om ugen. Så kan du øge dem. At have sex med din ægtefælle er et af de vigtige skridt, der vil give dig mulighed for at rette op på dit ægteskab.

Prøv nye ting

Du kan prøve nye fantasier med din partner. Eller du kan gøre sex sjovere ved at prøve nye sexstillinger. Prøv nyt smart undertøj med din partner. Dette vil få jer til at have en hedere nat. Eller I kan prøve fantasier, som I kan lide, såsom lærer – studerende. I kan gøre denne situation endnu bedre ved at prøve nye sexstillinger. På denne måde vil I have taget skridt til at flytte væk fra et sexløst ægteskab og leve et mere behageligt ægteskab.

Hvis ikke, få professionel støtte

For at hjælpe jer med at håndtere problemet, er flere professionelle parterapeuter tilgængelige. Hvis et par finder ud af, at de har prøvet alt, men stadig har problemer i deres ægteskab, vil de være i stand til at få støtte fra parterapeuter. Professionelle er den bedste løsning for jer til at løse denne situation.

Når et par skal have hjælp af en professionel terapeut, er det vigtigt for jer begge at tage beslutningen. Hvis en af dem ikke ønsker at tage derhen eller kun accepterer det på grund af presset fra deres partner, kan det blive værre og endda ødelægge situationen. Det er nødvendigt at diskutere med din ægtefælle og finde en aftale om at tage derhen for at få hjælp.

For at finde den mest egnede terapeut til jer, har I brug for at gøre nogle forskning om dette område. I kan f.eks. spørge jeres familie eller venner, der har erfaring med dette arbejde, og lytte til deres anbefalinger. Desuden hjælper læsning af anmeldelser på internettet jer også med at vælge mere effektivt.

Faktisk har hvert par sine egne problemer, så hver terapeut har forskellige løsninger for dem. Derfor, hvis I føler, at denne person ikke kan hjælpe jer med at løse jeres problemer effektivt, så tøv ikke med at skifte til en anden, indtil I finder en som er egnet til jeres sag.

Hvis det ikke sker på trods af alle disse, er det måske tid til at gå fra hinanden

Hvis jeres ægteskab ikke fungerer, selvom du har prøvet alle mulige løsninger med din ægtefælle, er det måske på tide at gå fra hinanden. Nogle gange går tingene ikke, som vi ønsker i livet. Og nogle gange er man nødt til at gå. Det er faktisk ikke en dårlig ting. Det er begyndelsen på et nyt liv og et nyt perspektiv.

Vær ikke bange for at forlade et forhold, bare fordi du er bange for at være alene. Hvis du er sammen med en, der ikke gør dig lykkelig, bør du hellere være alene end sammen med den person. At være alene betyder ikke, at der er noget galt med dig. Det betyder bare, at du ikke har fundet den rette endnu.

Det er alt for nu fra indholdet “Mit sexløse ægteskab dræber mig – hvad skal jeg gøre?” forberedt af Victoria Milan! Hvis du leder efter mere indhold som dette, kan du besøge Victoria Milans blog og holde dig opdateret.

Derudover er Victoria Milan en datingside, der giver dig mulighed for at finde en partner med sine unikke funktioner. Du kan se online brugere på hjemmesiden og finde den perfekte partner med filter muligheder. Du kan nemt finde en partner med den fordel at den har millioner af brugere. Find nemt en partner med Victoria Milan! Klik her for at tilmelde dig Victoria Milan gratis!

how does a sexless marriage affect a woman

Ofte stillede spørgsmål om sexløst ægteskab

Hvordan påvirker et sexløst ægteskab en kvinde?

Faktisk påvirker et sexløst ægteskab både mænd og kvinder negativt, og dets virkninger fører ofte til følelser af frustration, ensomhed, depression, følelse af utilstrækkelighed og skyldfølelse. Hvis disse følelser opleves i lang tid, kan ægteskabet ende i skilsmisse.

Sådan kommer du ud af et sexløst ægteskab?

  1. Tænk over dit ægteskab
  2. Tag en hjertelig og indsigtsfuld snak med din ægtefælle
  3. Træf beslutninger
  4. Hold dig væk fra ting, der er problematiske for dit ægteskab
  5. Brug mere tid med din ægtefælle
  6. Planlæg hyggelige stunder i sengen
  7. Prøv nye ting
  8. Hvis ikke, så få professionel støtte

Hvad er skilsmisseprocenten i et sexløst ægteskab?

Andelen af sexløse ægteskaber ligger på mellem 15% og 20%, og næsten 50% af disse ægteskaber ender med skilsmisse. Disse tal gælder for gifte par, der bor i Amerika. Men generelt er resultaterne ens.

Skal jeg forlade et sexløst ægteskab?

Før du føler, at du bør forlade et sexløst ægteskab, skal du sørge for, at du gør en indsats for at reparere dit ægteskab. Tal med din ægtefælle og træf beslutninger om dette problem, og prøv at løse det. Eller I kan få støtte fra professionelle parterapeuter. Hvis I har prøvet, og det ikke virker, er det måske på tide at gå fra hinanden.

Hvornår skal jeg forlade et sexløst ægteskab?

Du kan overveje at forlade et sexløst ægteskab, efter at du har prøvet at løse alle problemerne, og det ikke har virket. Hvis du og din ægtefælle har prøvet alle måder at løse dette problem på, og du er tryg ved det, kan det at gå fra hinanden være en løsning for begge mennesker.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.