Forvirring om forhold: Medafhængighed vs. Afhængighed

Medafhængighed vs. afhængighed

Relationer er komplekse, og nogle gange kan et lidenskabeligt forhold faktisk være skadeligt, og du er måske ikke klar over det. Der er forskel på medafhængighed og afhængighed. Medafhængighed betyder et usundt forhold. Afhængighed betyder et sundt forhold. Så hvordan ved vi, at vi er i det rigtige forhold, og hvad er forskellen mellem disse to udtryk?

Victoria Milan har forberedt indholdet “Medafhængighed vs. afhængighed” til dig i dag. På den måde kan du lære forskellene på de to typer forhold og finde ud af, om du er i det rigtige forhold. Lad os begynde på “Medafhængighed vs. afhængighed” indholdet!

Medafhængighed vs. afhængighed

Medafhængighed vs afhængighed

Hvad betyder medafhængighed, og hvad er det?

Medafhængighed, personens angst for at forholdet vil blive skadet eller bekymring for at han/hun bliver forladt. Tanken om at han/hun ikke vil være i stand til at tage forholdet til det punkt, personen ønsker, og dets udvidelser er inkluderet.

Afhængighed er en tilstand af konflikt med sig selv, hvor en person ikke kan kontrollere sin adfærd, følelser og tanker, selvom man ønsker at kontrollere dem.

Medafhængighed, som er et af de største problemer i parforhold for nylig, begynder at gøre både misbrugeren og den person, der bliver gjort ulykkelig.

Medafhængighed er situationen med at have et isoleret forhold i udviklingen af ​​relationer. Nedsat venskaber, øget tid alene med parret, nedsat kommunikation med familier. Med andre ord begyndte parret at være mere alene.

Medafhængighed udvikler sig i forhold på en måde, der øger forholdsafhængigheden endnu mere. Med andre ord er behovet for hinanden steget på grund af isolation. Denne situation øger enkeltpersoners forpligtelser over for hinanden.

I disse tilfælde påvirker den følelsesmæssige-intellektuelle forandring på den ene side direkte den anden side. Med andre ord, mens det at være så sammenflettet er en hindring for, at forholdet fungerer, øger det også forsørgerforholdet.

Mennesker med medafhængighed kan ikke træffe sunde beslutninger og tænke klart i det forhold. Denne tanke sætter en person i en endnu sværere opgave over tid.

For ikke at miste partneren i et forhold, og personen ønsker at være den perfekte elsker, at opfylde alle slags forventninger, at fylde hvert øjeblik med ham/hende og for at sikre, at han ikke har brug for andre.

Efter et stykke tid udvikler personen forholdsafhængighed. Pointen, som personen skal være opmærksom på her, er at fortolke hans/hendes adfærd i forholdet korrekt. At tænke på, at du elsker den anden person meget i et forhold og savner dem meget, er nogle gange et tab af angst uden at være klar over det.

Hvis personen indser dette, kan han/hun nemmere kontrollere denne adfærd. Men hvis personen ikke indser medafhængighed, kan niveauet af afhængighed stige dag for dag. Derfor skal man først være opmærksom på denne situation.

Som i stofafhængighed, efter et punkt i forholdsafhængighed, stiger dine forventninger til personen gradvist.

Denne stigningsproces, kaldet tolerance, kan ende med, at den anden person giver op, siger “Jeg er ikke nok for dig” og “ønsker at forlade dig”. Relationsafhængighed kan som enhver anden afhængighed behandles.

Når personen med codependency tages til behandlingsforløbet, begynder bevidstheden gradvist (dvs. personen accepterer, at han har parforholdsafhængighed). Efter denne proces bliver behandlingen endnu nemmere. Et en-til-en personligt behandlingsprogram og terapiprogram anvendes.

Medafhængighed vs. afhængighed

Hvad er afhængighed i et forhold?

Afhængighed er grundlæggende defineret som vores hensigt om at opretholde ethvert forhold. Dette forhold behøver ikke nødvendigvis at være et romantisk forhold. For eksempel; Hvorvidt vi har til hensigt at bevare det venskab i vores venskaber, bestemmer fremtiden for det venskab.

Når det kommer til vores romantiske forhold, er det ikke altid let at sige, om vores partner – nogle gange endda os selv – har nogen intention om at fortsætte forholdet. Så hvad er den adfærd, der viser, at vi gerne vil fortsætte med at være i det forhold?

1- Vores ønske om at introducere vores partner til de mennesker, vi er tæt på, er en af ​​de største indikatorer for vores afhængighed af forholdet. Ved at fortælle vores familie og nærmeste venner om vores partner, siger vi faktisk “Denne person er i mit liv, og jeg vil fortsætte mit forhold til ham.” Desuden viser vi med denne adfærd både vores afhængighed og føler os mere forbundet med vores partner, bare fordi vi gør dette.

2- De investeringer, vi foretager i forholdet, og de ofre, vi gør for forholdets kontinuitet, er en anden indikator for afhængighed. Det kan være at spare penge på at købe en taske, som du ved, at din partner kan lide, eller det kan være mere uhåndgribelige ting som den tid og den indsats, du lægger i forholdet. Desuden viser forskning, at jo mere du investerer i forholdet, jo mere stiger din afhængighed af det forhold.

3- Det, at du begynder at identificere dig selv med din partner, viser, at afhængigheden begynder at blive etableret. For eksempel, hvis du foretrækker at sige “vi” i stedet for “jeg”, og de begivenheder, der gør ham/hende glad eller ked af det, gør dig glad eller ked af det, som om du oplever det, viser, at du identificerer dig med ham/hende. Dette er endnu en indikation på, at du er klar til at blive i dette forhold i lang tid.

4- Det faktum, at personen er inkluderet i dine fremtidige planer er endnu et tegn på engagement. Hvis I for eksempel allerede planlægger en festival sammen til næste sommer, viser dette, at I gerne vil være sammen med jeres partner næste sommer.

Det er adfærd, der viser afhængighed i et forhold, men hvorfor ønsker folk at fortsætte deres forhold? Mens det første svar, der kommer til de fleste af os, er “fordi de er forelskede”, er det ikke altid grunden. Forskning viser, at nogle gange er der 3 hovedårsager til, at vi beslutter os for at blive i et forhold.

  1. Personlig afhængighed: At blive i et forhold kaldes personlig afhængighed, fordi vi elsker en person og er glade for at være sammen med den person. Personlig afhængighed ses som den mest ideelle type forpligtelse for, at forholdet holder.
  2. Moralsk (åndelig) afhængighed: Nogle gange forbliver vi i et forhold ud fra en følelse af moralsk ansvar, ikke fordi vi elsker den person. Der er mange grunde til denne ansvarsfølelse. For eksempel; Nogle mennesker er bange for at afslutte deres ægteskab, eller folk, der har børn, forsøger bare at holde det forhold for deres børn.
  3. Strukturel afhængighed: Der kan være situationer, hvor begge de ovennævnte årsager er fraværende, men folk stadig opretholder relationer. Strukturel afhængighed er, når folk fortsætter med at opretholde relationer, fordi de ikke har noget andet valg. For eksempel bliver personen økonomisk afhængig af sin partner og har derfor ikke råd til at afslutte forholdet.

Uanset hvor kritisk afhængighed er for at opretholde forholdet, selv i det lykkeligste forhold, kan partnernes engagement falde fra tid til anden. Det er normalt, at partnernes afhængighedsniveau varierer fra gang til gang.

Nogle gange, når vores personlige afhængighed aftager, kan vi fortsætte med at forblive i et forhold på grund af moralsk og strukturel afhængighed. Måske er det nødvendigt at tænke over, hvorfor vi er i et forhold, hvordan det forhold får os til at føle, og hvordan det ændrer os og personen foran os.

Men hvis du ikke tror, ​​at du er i sådan en situation, kan du med glæde fortsætte dit forhold. Det, vi vil tale om her, er grundlæggende at sikre, at du er i et afhængighedsforhold.

Medafhængighed vs. afhængighed

Så hvad er afhængighedsforskellene mellem codependency?

           Afhængighedsforhold         Medafhængighedsforhold
Sund og gensidig tillid.Personen føler sig usikker og har ringe støtte fra sin partner.
Et afbalanceret giv og tag.Den ene part har påtaget sig alt, og den anden har taget meget lidt ansvar.
Det har som mål at bringe forholdet fremad sammen.Den ene part er pusheren i forholdet, og det skaber afhængighed.
At være selvstændig og have dit eget private rum.Forvirring af følelser og manglende evne til at handle som en selvstændig person.
Et forhold, hvor du er dig selv.Et forhold baseret på grænser, og hvor du skal undertrykke dig selv.
Et forhold, hvor du nemt kan udleve dine følelser.Et forhold, hvor du undertrykker dine følelser og føler dig utilpas.
Du føler dig værdsat, selv når han/hun er vred på dig.Frygt for argumenter og konstant skyld.
Et forhold, der er ærligt, og hvor man kan indrømme fejl.Udviser konstant en benægtende holdning i diskussioner.

Det var alt for nu fra indholdet “Medafhængighed vs. afhængighed” udarbejdet af Victoria Milan til dig. Hvis du leder efter mere indhold som dette, kan du følge med på Victoria Milans blog. Victoria Milan er også en platform, der giver dig mulighed for at finde det forhold, du leder efter.

Du kan nemt finde den partner, du leder efter, med Victoria Milan, som betjener verden over med millioner af brugere. Victoria Milan er en unik platform med dens brugervenlige grænseflade og dens evne til at se onlinebrugere. Det er også gratis at tilmelde sig Victoria Milan! Lad os nemt finde den partner, du leder efter. Klik her for at tilmelde dig Victoria Milan!

Medafhængighed vs. afhængighed

Ofte stillede spørgsmål om medafhængighed vs afhængighed

Er gensidig afhængighed og medafhængighed det samme?

Niks! Gensidig afhængighed er en sund, ærlig og gensidig tillidsforholdsmodel. Medafhængighed er lige det modsatte. Frygtfuld afhængighed er dominerende i forholdet, og det er ikke et sundt forhold. Du kan lære mere om dette ved at besøge vores artikel “Medafhængighed vs. afhængighed”.

Hvad er symptomerne på en medafhængig person?

Personer med der er medafhængige er normalt:

  • Føler sig usikker i forholdet
  • Der er konstant kaos i forholdet
  • Han/hun kan ikke beskrive sine følelser.
  • Det er ikke et sundt forhold.
Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.