Sexløse ægteskaber : Årsager, virkninger og hvordan man løser det

sexless marriages causes effects how to fix it

Sexløst ægteskab er blevet et interessant emne i de senere år, og det er også blevet mere almindeligt. Statistikker viser, at 7 millioner amerikanere er eller har været en del af et ægteskab uden sex.

Årsagerne til sexløse ægteskaber kan være komplekse, men virkningerne af sådanne forhold kan have ødelæggende konsekvenser. Hvis du er i et sådant ægteskab, er der nogle grunde og virkninger. Fortsæt med at læse vores artikel for at løse denne situation og forstå årsagerne bedre.

what is a sexless marriage

Hvad er et sexløst ægteskab?

Der er ingen enkelt definition af et ægteskab uden sex, men de fleste undersøgelser sætter antallet et sted mellem 10 og 19 procent af gifte par, der har sex mindre end 10 gange om året.

Der er mange grunde til et ægteskab uden sex. Det kan være, at den ene eller begge partnere har mistet interessen for sex, hvilket kan ske af alle mulige årsager, såsom stress, psykiske problemer, sygdom (fysisk eller psykisk), eller konflikt i forholdet. Det kan være, at den ene partner ønsker sex mere end den anden.

Det kan også være, at et par er faldet ind i en ensformig rutine, hvor de ikke tænker på at få tid til sex. Måske har de for travlt med at fokusere på deres karriere og børn, eller måske er deres liv bare så fuld af distraktioner som TV og sociale medier, at de glemmer intimiteten med hinanden på andre måder.

Uanset hvad årsagen er, er det vigtigt at indse, at dette ikke er normalt for et sundt ægteskab, og det kan føre til nogle meget negative ting for dit forhold, hvis du ikke beskæftiger dig med det.

Hvor almindeligt er et sexløst ægteskab?

Den seneste undersøgelse om emnet, der blev offentliggjort i maj i Archives of Sexual Behavior, viste, at 15 procent af de amerikanske voksne, der blev spurgt i 2014, rapporterede, at de ikke havde haft sex inden for det seneste år. Forskerne definerede ægteskab uden sex som et ægteskab, hvor par var intime med hinanden mindre end 10 gange om året, eller omkring en gang om måneden.

Procentdelen vil sandsynligvis være endnu højere for ældre par. “Ældre voksne er mere tilbøjelige til at rapportere om samleje mindre end en gang om måneden,” siger Dr. Brooke Feeney, professor ved Carnegie Mellon University, der ikke arbejdede på denne undersøgelse, men har arbejdet meget med seksuel lyst og tilfredshed blandt ældre voksne.

Nogle skøn siger, at 20 procent af alle ægteskaber er uden sex. Selv om det tal er svært at bekræfte — de fleste mennesker vil ikke indrømme, at deres sexliv ikke lever op til forventningerne — er der ingen tvivl om, at mange ægteskaber er sexløse i dag. Og ligesom med skilsmisse og ægteskab, er der visse tendenser, når det kommer til hyppigheden af sex mellem gifte partnere, især hvis du ser på langvarige ægteskaber.

why do people have sexless marriages

Hvorfor har folk sexløse ægteskaber?: Årsager til sexøse ægteskaber

Sexløse ægteskaber kan være resultatet af en lang række faktorer, herunder:

 • Tab af interesse i ægtefælle
 • Stress
 • Konstante skænderier derhjemme
 • Presset fra finansielle problemer
 • Fysiske og mentale helbredsproblemer
 • Tidsbegrænsninger på grund af arbejdstid, børnepasning eller andre daglige aktiviteter.

Uanset årsagen kan sexløse ægteskaber føre til ægteskabelig frustration og uvilje.

Virkningerne af at være i et sexløst ægteskab

Ingen forestiller sig et sexløst ægteskab. Og alligevel er det en situation, der sker meget oftere, end vi gerne vil tro.

Virkningerne af at være i et ægteskab uden sex kan være dybtgående. Det kan føre til tab af interesse, utroskab, skilsmisse og meget mere. Lær at klare dig.

Når du er i et sexløst ægteskab eller forhold, kan du føle dig temmelig ensom. Men faktum er, at der er millioner af mennesker, der lever det samme liv, som du oplever. Selv om dette måske ikke gør du føler dig bedre tilpas, er det vigtigt at huske, at der er mange forskellige grunde til, at et par kan stoppe med at have et aktivt seksuelt forhold.

Her er de mest almindelige virkninger af at være i et sexløst ægteskab, ifølge eksperter:

 1. Det kan føre til tab af interesse for din partner.
 2. Din mentale sundhed kan lide, hvis du ikke har sex med din partner.
 3. En mangel på sex kan betyde, at din partner er dig utro.
 4. Dine meninger kan afvige fra din partners, når det kommer til at være “sexløs.”
 5. En mangel på sex kunne være fordi du projicere negativitet på din ægtefælle uden grund (dvs, gaslighting).
 6. At være i et sexløst ægteskab kan få dig til at føle dig ensom og uønsket.

Hvordan fikser man et sexløst ægteskab?

Hvis du er i en sexløs ægteskabssituation og ønsker at løse det, er der nogle ting, du skal gøre.

Tal med din ægtefælle

Først og fremmest bør du tale om denne situation med din ægtefælle og forstå jeres følelser for hinanden uden at skændes. Når I taler om dette emne, hold jer væk fra skænderier og bare lyt til årsagerne. Dette er den bedste måde, hvorpå du kan løse problemet.

Gennemgang

Gennemgå, hvad du skal gøre i denne henseende, din partners og dine ønsker. Tænk over, hvad du bør og ikke bør gøre. Afslutningsvis har I begge ting som I skal gøre for et godt ægteskab. Og disse ønsker er, hvad der er nødvendigt for at bringe jeres forhold fremad.

Træf en beslutning

Gå videre ved at træffe nogle beslutninger omkring dette spørgsmål. Efter at have gennemgået dine ønsker med din partner, er du nødt til at sætte dem i handling. På denne måde vil du tage de første skridt for dit ægteskab. Og I kan tage jeres forhold til næste niveau igen.

Begynd at have sex regelmæssigt

I kan prøve at tage små skridt først, så I kan opleve den samme spænding igen. For eksempel kan I sætte en dag om ugen af som en sexdag. Og prøv at gøre det regelmæssigt hver uge. I gennemsnit har gifte par sex 2 eller 3 gange om ugen. I kan nå dette niveau, som I ønsker. I kan også prøve nye fantasier for at tilføje spænding. For eksempel kan I udføre et mere spændende sexritual ved at lave lækkert undertøj på eller rollespille.

Hvis ikke, få professionel støtte

Hvis I ikke kan løse jeres problem sammen, skal I søge hjælp hos professionelle læger. Professionelle vil hjælp jer med at tage de rigtige skridt for jeres ægteskabelige forhold. Til dette kan I søge til parterapeuter eller sexterapeuter. På den måde kan I få jeres forhold tilbage på sporet.

how to fix a sexless marriage

FAQ Om Effekter af Sexløse Ægteskaber

Hvor skadeligt er et sexløst ægteskab?

Et sexløst ægteskab kan få dit ægteskab til at ende med tiden eller din partner til at være dig utro. Desuden kan denne situation skabe situationer som følelsesmæssigt sammenbrud, depression, angst og stress. Derfor, hvis I står over for en sådan situation, bør I finde en løsning. Du kan besøge vores artikel for at finde en løsning på et sexløst ægteskab.

Kan et sexløst ægteskabsforhold overleve?

Ja, det kan det, men kun så længe problemerne er løst. Et sexløst ægteskab får par til at blive endnu mere fjerne fra hinanden med tiden. Det er derfor, I er nødt til at komme med løsninger og implementere disse løsninger. Ellers kan din partner være dig utro, eller dit ægteskab kan ende med skilsmisse.

Er et sexløst ægteskab sundt?

Ja, hvis begge par er tilfredse med denne situation. Men bestemt ikke hvis parrene ikke er tilfredse! Et sexløst ægteskab kan skabe situationer som depression, angst, følelsesmæssig tomhed, stress og usikkerhed i mennesker. Som et resultat, kan folk være utro mod deres partnere eller ønsker at lade sig skille fra deres ægtefæller. Derfor bør der tages skridt til en løsning i Sexløse ægteskaber.

Er det rigtigt at være utro i et sexløst ægteskab?

Nej, selvfølgelig ikke. Utroskab i ægteskabet og at drage fordel af en sådan situation vil trække jeres forhold længere ned ad en dårlig vej. Derfor, i stedet for at være din ægtefælle utro, så hjælp ham eller finde en løsning til jeres forhold. For dette, kan du besøge vores artikel.

Hvad forårsager et sexløst ægteskab?

Forskel i libido

Stress

Ligegyldighed

Depression

Helbredsproblemer

Konstante skænderier i ægteskabet.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.