Seksittömät avioliitot: Syyt, seuraukset ja miten korjata tilanne

sexless marriages causes effects how to fix it

Seksitön avioliitto on viime vuosina noussut mielenkiinnon kohteeksi ja se on myös yleistynyt. Tilastot osoittavat, että 7 miljoonaa amerikkalaista on tai on ollut osa seksitöntä avioliittoa. 

Syyt seksittömiin avioliittoihin voivat olla monimutkaisia, mutta tällaisten suhteiden vaikutuksilla voi olla tuhoisia seurauksia. Jos olet sellaisessa avioliitossa, siihen on joitain syitä ja vaikutuksia. Jatka artikkelimme lukemista ratkaistaksesi tämän tilanteen ja ymmärtääksesi syyt paremmin.

what is a sexless marriage

Mikä on seksitön avioliitto?

Ei ole olemassa yhtä määritelmää seksittömälle avioliitolle, mutta useimpien tutkimusten mukaan luku on 10–19 prosenttia aviopareista, jotka harrastavat seksiä harvemmin kuin 10 kertaa vuodessa. 

On monia syitä seksittömään avioliittoon. Voi olla, että toinen tai molemmat kumppanit ovat menettäneet kiinnostuksensa seksiin, mikä voi tapahtua kaikenlaisista syistä, kuten stressistä, mielenterveysongelmista, sairaudesta (fyysinen tai henkinen) tai ristiriidasta suhteessa. Voi olla, että toinen kumppani haluaa seksiä enemmän kuin toinen. 

Voi myös olla, että pariskunta on pudonnut yksitoikkoiseen rutiiniin, jossa he eivät varaa aikaa seksille. Ehkä he ovat liian kiireisiä keskittyessään uraansa ja lapsiinsa, tai ehkä heidän elämänsä on vain niin täynnä häiriötekijöitä, kuten televisiota ja sosiaalista mediaa, että he unohtavat olla yhteydessä toisiinsa muilla tavoilla. 

Riippumatta syystä, on tärkeää ymmärtää, että tämä ei ole normaalia terveelle avioliitolle ja se voi johtaa hyvin negatiivisiin asioihin suhteellesi, jos et käsittele sitä.

Kuinka yleistä seksitön avioliitto on?

Viimeisin aihetta koskeva tutkimus, joka julkaistiin toukokuussa Archives of Sexual Behaviorissa osoitti, että 15 prosenttia vuonna 2014 tutkituista amerikkalaisista aikuisista ilmoitti, etteivät he olleet harrastaneet seksiä viimeisen vuoden aikana. Tutkijat määrittelivät seksittömän avioliiton sellaiseksi, jossa parit olivat läheisiä toistensa kanssa alle 10 kertaa vuodessa tai noin kerran kuukaudessa. 

Vanhemmilla pariskunnilla prosenttiosuus on todennäköisesti vielä suurempi. “Ikääntyneet aikuiset raportoivat todennäköisyyden seksuaaliseen kanssakäymiseen harvemmin kuin kerran kuukaudessa”, sanoo tohtori Brooke Feeney, Carnegie Mellonin yliopiston professori, joka ei työskennellyt tässä tutkimuksessa, mutta on työskennellyt laajasti vanhempien aikuisten seksuaalisen halun ja tyytyväisyyden parissa. 

Joidenkin arvioiden mukaan 20 prosenttia kaikista avioliitoista on seksittömiä. Vaikka tätä lukua on vaikea varmistaa – useimmat ihmiset eivät myönnä, että heidän seksielämänsä ei ole tasavertainen – ei ole epäilystäkään siitä, että monet avioliitot ovat nykyään seksittömiä. Ja aivan kuten avioerojen ja avioliittomäärien kohdalla, naimisissa olevien kumppanien välisessä seksissä on tiettyjä suuntauksia, varsinkin jos tarkastellaan pitkäaikaisia ​​avioliittoja.

why do people have sexless marriages

Miksi ihmisillä on seksittömiä avioliittoja?: Syyt seksittömille avioliitoille

Sukupuoliset avioliitot voivat johtua useista tekijöistä, mukaan lukien: 

 • Kiinnostuksen menetys puolisoa kohtaan 
 • Stressi
 • Jatkuvat riidat kotona
 • Paine taloudellisista ongelmista
 • Fyysiset ja mielenterveysongelmat
 • Työaikatauluista, lastenhoidosta tai muista päivittäisistä toimista johtuvat aikarajoitukset.

Syystä riippumatta seksittömät avioliitot voivat johtaa avioliitossa turhautumiseen ja kaunaan.

Seksittömässä avioliitossa olemisen vaikutukset

Kukaan ei koskaan kuvittele olevansa seksittömässä avioliitossa. Ja kuitenkin, se on tilanne, joka tapahtuu paljon useammin kuin haluaisimme ajatella. 

Seksittömässä avioliitossa olemisen vaikutukset voivat olla syvällisiä. Se voi johtaa kiinnostuksen menettämiseen, pettämiseen, avioeroon ja muuhun. Opi selviytymään.

Kun olet seksittömässä avioliitossa tai parisuhteessa, saatat tuntea olosi melko yksinäiseksi. Mutta tosiasia on, että miljoonat ihmiset elävät samaa elämää kuin sinä. Vaikka tämä ei välttämättä paranna oloasi, on tärkeää muistaa, että on monia eri syitä, miksi pari saattaa lopettaa aktiivisen seksisuhteen. 

Tässä ovat yleisimmät seksittömän avioliiton vaikutukset asiantuntijoiden mukaan: 

 1. Se voi johtaa kiinnostuksen menettämiseen kumppaniasi kohtaan. 
 2. Mielenterveytesi voi kärsiä, jos et harrasta seksiä kumppanisi kanssa. 
 3. Seksin puute voi tarkoittaa, että kumppanisi pettää sinua. 
 4. Sinun mielipiteesi voivat poiketa kumppanisi mielipiteistä, kun on kyse “seksuaalisuudesta”. 
 5. Seksin puute voi olla sitä, että heijastat negatiivisuutta puolisoosi ilman syytä (eli manipulointi). 
 6. Seksittömässä avioliitossa oleminen voi saada sinut tuntemaan olosi yksinäiseksi ja ei-toivotuksi.

Kuinka korjata seksitön avioliitto?

Jos olet seksittömässä avioliitossa ja haluat ratkaista sen, sinun on tehtävä joitain asioita.

Puhu puolisollesi

Ensinnäkin sinun tulisi puhua tästä tilanteesta puolisosi kanssa ja ymmärtää tunteesi toisiaan kohtaan ilman riitaa. Kun puhut tästä aiheesta, pysy erossa väittelystä ja kuuntele vain syitä. Tämä on paras tapa ratkaista ongelma.

Arvioi

Tarkista, mitä sinun tulee tehdä tässä liittyen kumppanisi ja sinun toiveisiin. Mieti, mitä sinun pitäisi tehdä ja mitä ei. Lopuksi teillä molemmilla on tekemistä hyvän avioelämän eteen. Ja näitä toiveita tarvitaan suhteenne eteenpäin viemiseksi.

Tee päätös

Siirry eteenpäin tekemällä joitain päätöksiä tästä asiasta. Kun olet käynyt toiveesi läpi kumppanisi kanssa, sinun on pantava ne toimeen. Tällä tavalla otat ensimmäiset askeleet avioliitossasi. Ja voit viedä suhteesi taas uudelle tasolle.

Alkakaa harrastaa seksiä säännöllisesti

Voit yrittää ensin ottaa pieniä askelia, jotta voit kokea saman jännityksen uudelleen. Voit esimerkiksi asettaa yhden päivän viikossa seksipäiväksi. Ja yritä tehdä se säännöllisesti joka viikko. Avioparit harrastavat seksiä keskimäärin 2-3 kertaa viikossa. Voit saavuttaa tämän tason haluamallasi tavalla. Voit myös kokeilla uusia fantasioita lisätäksesi jännitystä. Voit esimerkiksi suorittaa jännittävämmän seksirituaalin käyttämällä hienoja alusvaatteita tai leikkimällä roolileikkejä.

Jos ei onnistu, hankkikaa tukea ammattilaiselta

Jos ette pysty ratkaisemaan ongelmaa yhdessä, pyydä apua ammattitaitoisilta lääkäreiltä. Ammattilaiset auttavat sinua ottamaan oikeat askeleet parisuhteesi kannalta. Tätä varten voit hakeutua pariterapeutille tai seksiterapeutille. Tällä tavalla saat suhteesi takaisin raiteilleen.

how to fix a sexless marriage

UKK Seksittömän avioliiton vaikutukset

Kuinka haitallista seksitön avioliitto on?

Seksitön avioliitto voi saada avioliittosi päättymään ajan myötä tai kumppanisi pettämään sinua. Lisäksi tämä tilanne voi aiheuttaa tilanteita, kuten emotionaalista romahdusta, masennusta, ahdistusta ja stressiä. Siksi, jos kohtaat tällaisen tilanteen, sinun pitäisi löytää ratkaisu. Voit käydä artikkelissamme löytääksesi ratkaisun seksittömään avioliittoon.

Voiko seksittömästä avioliitosta selvitä?

Kyllä voi, mutta vain kun ongelmat on ratkaistu. Seksitön avioliitto saa parit etääntymään toisistaan ​​ajan myötä entisestään. Siksi sinun on keksittävä ratkaisuja ja toteutettava nämä ratkaisut. Muuten kumppanisi voi pettää sinua tai avioliittosi voi päättyä eroon.

Onko seksitön avioliitto terve?

Kyllä, jos molemmat ovat tyytyväisiä tähän tilanteeseen. Mutta ei todellakaan, jos molemmat eivät ole tyytyväisiä! Seksitön avioliitto voi aiheuttaa ihmisissä tilanteita, kuten masennusta, ahdistusta, emotionaalista tyhjyyttä, stressiä ja turvattomuutta. Tämän seurauksena ihmiset saattavat pettää kumppaniaan tai haluta erota puolisoistaan. Tästä syystä pitäisi ryhtyä toimiin ratkaisun löytämiseksi seksittömässä avioliitossa.

Onko oikein pettää seksittömässä avioliitossa?

Ei tietenkään! Avioliitossa pettäminen ja tällaisen tilanteen hyödyntäminen vetää suhteenne huonompaan suuntaan. Siksi sen sijaan, että pettäisit puolisoasi, mieluummin auta häntä tai etsi ratkaisu suhteellesi. Tätä varten voit vierailla artikkelissamme.

Mikä aiheuttaa seksittömän avioliiton?

Erilainen libido 

Stressi

Eroavaisuudet

Masennus

Terveysongelmat

Jatkuvat riidat avioliitossa

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.