Ekteskap uten sex: årsaker, virkninger og hvordan du fikser det

sexless marriages causes effects how to fix it

Sexløse ekteskap har blitt et tema de siste årene, og det har også blitt en mer vanlig foreteelse. Statistikk viser at 7 millioner amerikanere er, eller har vært, en del av et ekteskap uten sex.

Årsakene til sexløse ekteskap kan være komplekse, men effektene av slike forhold kan ha ødeleggende konsekvenser. Hvis du er i et slikt ekteskap, er det noen grunner og effekter. Fortsett å lese artikkelen vår for å løse denne situasjonen og forstå årsakene bedre.

what is a sexless marriage

Hva er et sexfritt ekteskap?

Det er ingen enkel definisjon av et sexfritt ekteskap, men de fleste undersøkelser setter antallet et sted mellom 10 og 19 prosent av ektepar som har sex færre enn 10 ganger i året.

Det er mange grunner til et kjønnsløst ekteskap. Det kan være at en eller begge partnere har mistet interessen for sex, noe som kan skje av alle slags årsaker, som stress, psykiske problemer, sykdom (fysisk eller psykisk), eller konflikt i forholdet. Det kan være at den ene partneren ønsker sex mer enn den andre.

Det kan også være at et par har falt inn i en monoton rutine der de ikke tenker på å få tid til sex. Kanskje er de for opptatt med å fokusere på karrieren og barna, eller kanskje er livene deres bare så fulle av distraksjoner som TV og sosiale medier at de glemmer å få kontakt med hverandre på andre måter.

Uansett hva årsaken er, er det viktig å innse at dette ikke er normalt for et sunt ekteskap, og det kan føre til noen svært negative ting for forholdet ditt hvis du ikke takler det.

Hvor vanlig er et sexfritt ekteskap?

Den siste studien om emnet, publisert i mai i Archives of Sexual Behavior, fant at 15 prosent av amerikanske voksne som ble spurt i 2014 rapporterte at de ikke hadde hatt sex det siste året. Forskerne definerte sexløse ekteskap som der par var intime med hverandre mindre enn 10 ganger i året, eller omtrent en gang i måneden.

Prosentandelen er sannsynligvis enda høyere for eldre par. “Eldre voksne er mer sannsynlig å rapportere at de deltar i samleie mindre enn én gang per måned,” sier Dr. Brooke Feeney, professor ved Carnegie Mellon University, som ikke jobbet med denne studien, men har jobbet mye med seksuell lyst og tilfredshet blant eldre voksne.

Noen anslag sier at 20 prosent av alle ekteskap er sexløse. Selv om det tallet er vanskelig å verifisere – da de fleste ikke vil innrømme at sexlivet deres ikke er på topp – er det ingen tvil om at mange ekteskap er sexløse i dag. Og akkurat som med skilsmisse og ekteskapsrater, er det visse trender når det kommer til hyppigheten av sex mellom gifte partnere, spesielt hvis du ser på langsiktige ekteskap.

why do people have sexless marriages

Hvorfor unngår noen folk i ekteskap sex?: Årsaker til sexløse ekteskap

Sexløse ekteskap kan være et resultat av en rekke faktorer, inkludert:

 • Tap av interesse for ektefelle
 • Understrekelser
 • Stadige argumenter hjemme
 • Press fra økonomiske problemer
 • Fysiske og psykiske helseproblemer
 • Tidsbegrensninger på grunn av arbeidsplan, barnepass eller andre daglige aktiviteter.

Uavhengig av årsak kan kjønnsløse ekteskap føre til frustrasjon og harme i ekteskapet.

Effektene av å være i et ekteskap uten sex

Ingen forestiller seg noen gang å være i et ekteskap uten sex. Og likevel er det en situasjon som skjer mye oftere enn vi ønsker å tro.

Effektene av å være i et ekteskap uten sex kan være dyptgripende. Det kan føre til tap av interesse, utroskap, skilsmisse og mer. Lær hvordan du takler det.

Når du er i et ekteskap eller forhold uten sex, kan du føle deg ganske ensom. Men faktum er at det er millioner av mennesker som er i samme situasjon som deg. Selv om dette kanskje ikke får deg til å føle deg bedre, er det viktig å huske at det er mange forskjellige grunner til at et par slutter å ha et aktivt seksuelt forhold.

Her er de vanligste effektene av å være i et ekteskap uten sex, ifølge eksperter:

 1. Det kan føre til tap av interesse for partneren din.
 2. Din mentale helse kan lide hvis du ikke har sex med partneren din.
 3. Mangel på sex kan bety at partneren din er utro mot deg.
 4. Dine meninger kan avvike fra partnerens når det kommer til å være «sexløs».
 5. Mangel på sex kan være at du projiserer negativitet over på ektefellen din uten grunn (dvs. gas lighting).
 6. Å være i et sexløst ekteskap kan få deg til å føle deg ensom og uønsket.

Hvordan fikse et sexløst ekteskap?

Hvis du er i en sexløs ekteskapssituasjon og ønsker å løse det, er det noen ting du må gjøre.

Snakk med ektefellen din

Først av alt bør du snakke om denne situasjonen med ektefellen din og forstå følelsene dine for hverandre uten å krangle. Når du snakker om dette emnet, hold deg unna argumenter og bare lytt til grunnene. Dette er den beste måten å løse problemet på.

Gjennomgang

Gjennomgå hva du må gjøre i denne forbindelse, partnerens og dine ønsker. Tenk på hva du bør og ikke bør gjøre. Avslutningsvis har dere begge ting å gjøre for et godt ekteskapsliv. Og disse ønskene er det som trengs for å flytte forholdet ditt fremover.

Ta en avgjørelse

Gå videre ved å ta noen avgjørelser om dette problemet. Etter å ha gjennomgått dine ønsker med partneren din, må du sette dem ut i livet. På denne måten vil du ta de første skrittene for ekteskapet ditt. Og du kan ta forholdet ditt til neste nivå igjen.

Begynn å ha sex regelmessig

Du kan prøve å ta små steg først, slik at du kan oppleve den samme spenningen igjen. Du kan for eksempel angi en dag i uken som en sexdag. Og prøv å gjøre det regelmessig hver uke. I gjennomsnitt har ektepar sex 2 eller 3 ganger i uken. Du kan nå dette nivået som du ønsker. Du kan også prøve nye fantasier for å legge til spenning. For eksempel kan du utføre et mer spennende sexritual ved å gjøre fancy undertøy eller rollespill.

Hvis ikke, få profesjonell hjelp

Hvis dere ikke kan løse problemet sammen, søk hjelp fra profesjonelle fagfolk. Fagfolk vil hjelpe deg å ta de riktige stegene for ditt ekteskapelige forhold. Dette kan du søke hos parterapeuter eller sexterapeuter. På denne måten kan du få forholdet på rett spor igjen.

how to fix a sexless marriage

Vanlige spørsmål om effekten av sexløse ekteskap

Hvor skadelig er ekteskap uten sex?

Sexløst ekteskap kan føre til at ekteskapet ditt tar slutt over tid eller at partneren din blir utro mot deg. I tillegg kan denne situasjonen skape situasjoner som følelsesmessig kollaps, depresjon, angst og stress. Derfor, hvis du står overfor en slik situasjon, bør du finne en løsning. Du kan besøke artikkelen vår for å finne en løsning for sexløst ekteskap.

Kan et sexløst ekteskapsforhold overleve?

Ja, det kan det, men så lenge problemene er løst. Sexløst ekteskap fører til at par blir enda fjernere fra hverandre over tid. Derfor må man komme med løsninger og implementere disse løsningene. Ellers kan partneren din utro deg eller ekteskapet ditt kan ende med skilsmisse.

Er ekteskap uten sex sunt?

Ja, hvis begge par er fornøyd med denne situasjonen. Men definitivt ikke hvis parene ikke er fornøyde! Ekteskap uten sex kan skape situasjoner som depresjon, angst, følelsesmessig tomhet, stress og usikkerhet hos mennesker. Som et resultat kan folk være utro mot partnerne sine eller ønske å skille seg fra ektefellen. Av denne grunn bør det tas skritt for en løsning i Ekteskap uten sex.

Er det greit å være utro hvis du er i et ekteskap uten sex?

Selvfølgelig ikke! Utroskap i ekteskapet vil gjøre forholdet ditt enda verre. Derfor, i stedet for å være utro mot ektefellen din, bør du hjelpe ham eller finne en løsning for forholdet deres. For dette kan du besøke artikkelen vår.

Hva forårsaker sexløst ekteskap?

libido forskjell

Understreke

Likegyldighet

Depresjon

Helseproblemer

Fortsatte argumenter i ekteskapet.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.