Hur fungerar Tinder? – Den Ultimata Nybörjarguiden 2022

how does tinder work

Tinder är en av de mest kända dejtingapparna på marknaden, och med goda skäl — den är populär. Plattformen har över 50 miljoner användare som sveper sig igenom möjliga romantiska intressen. Konceptet är enkelt – användare väljer foton från en grupp människor i deras ålder och plats och sveper sedan åt vänster eller höger för att ange om de är intresserade av den personen eller inte. Om ni båda tycker att varandra är intressanta kan ni chatta och träffas för en dejt. Om du vill lära dig hur Tinder fungerar. Fortsätt läsa den här artikeln.

what is tinder

Vad är Tinder? 

Tinder skapades av Sean Rad. Den lanserades den 12 september 2012 från Hatch Labs, IAC:s “innovationssandlåda”. Tinder är en dejtingapp som släpptes 2012. Den finns längst ner på din skärm på både iOS- och Android-telefoner — tryck på lågans ikon för att öppna den.

När du har kommit så pass kan du svepa åt höger eller vänster på andra användares foton för att indikera intresse eller brist på sådant. Om känslan är ömsesidig kommer Tinder att låta dig veta att en matchning har gjorts och öppnar upp en enkel meddelandefunktion.

Tinder är en mobil dejting applikation som fungerar som en matchmaker för användare i närheten baserat på deras preferenser. Tinder är känt för sin unika svepfunktion. Om användare A gillar användare B, och användare B gillar användare A tillbaka, så är det en matchning och de två kopplas ihop via appens chattfunktion.

Hur fungerar Tinder?

Tinder är en online dejtingapp som matchar par baserat på deras fysiska attraktion till varandra. Den varnar dig för andra Tinder-användare som faller inom ett visst åldersintervall och kön och är inom ett visst avstånd från din plats, och det låter dig också veta om du har några gemensamma vänner.

Du kan välja att bara se profilerna för de som bor i närheten eller så kan du öppna upp ditt utrymme för att inkludera hela din delstat eller till och med hela landet. Det fina med Tinder är att du bara blir uppkopplad när det finns ett ömsesidigt intresse, vilket minskar antalet oönskade slumpmässiga meddelanden från människor som du inte har något intresse av att ansluta till.

Med Tinder kan du skicka meddelanden utan att först behöva matcha. Men om den personen inte gillar vad han ser och sveper åt vänster utan att ens bry sig om att titta på din profil, kommer hens profil att tas bort från din lista. Om han/hon gillar vad hen ser och väljer att svepa åt höger, så matchas ni två och vardera personen kan skicka det första meddelandet.

Hur startar jag Tinder? 

Logga in på Tinder och skapa ett konto

Skapa eller logga in på ditt konto för att komma igång med Tinder. Om du inte har ett Tinder-konto, oroa dig inte! Det är en mycket lätt process. Följ dessa anvisningar för att gå med i Tinder:

  •       Ladda ner Tinder-appen för iOS och Android, eller besök Tinder.com för att använda Tinder i en webbläsare.
  •       Tryck på” Logga in med Facebook” för att logga in med din Facebook-kontoinformation, eller tryck på “Registrera med e-post” om du hellre vill registrera dig med din e-postadress.
  •       För att skapa ett konto med ditt telefonnummer, tryck på “Logga in med telefonnummer” och följ instruktionerna på skärmen.
  •       Ange ditt namn, födelsedag, kön och plats när du uppmanas.

Bestäm hur du vill använda Tinder 

Det är viktigt eftersom du kommer att skapa din profil för detta ändamål. Om du letar efter något avslappnat, bör du vara på förhand med detta i din profil. Om du letar efter något seriöst, bör du vara uppriktig med detta i din profil.

För att verkligen få ut det mesta av Tinder, bestäm hur du vill använda den innan du ställer in din profil eller sveper någon åt vänster eller höger. Vill du svepa bara för skojs skull? Letar du efter en ihopparning? Hoppas du på att hitta en pojkvän eller flickvän? Eller kanske något mer långsiktigt?

Skriv en smart biografi 

När du skapar din Tinder-biografi bör du ha några saker i åtanke. Det första att komma ihåg är att din biografi måste vara kort och charmig (som dina one-night stands). Du har bara 500 tecken att arbeta med, så ju effektivare du är med utrymme desto bättre.

För det andra är en smart bio definitivt viktig. Det finns ingen anledning att vara superseriös med det, men något som får läsaren att le eller tänka är alltid en bra idé.

För det tredje, se till att din bio speglar vem du faktiskt är. Det spelar ingen roll hur rolig du är om det inte alls är i närheten av vem du är som person!

Välj dina foton

Om du berättar en historia om dig själv har du mer att prata om. På bilderna ska folk kunna se ditt ansikte, men lägg inte upp för många selfies. Och oroa dig inte för storleken på dina foton.

När det kommer till att välja dina bilder för Tinder är det viktigt att komma ihåg att din huvudsakliga profilbild är alla användare kommer att se när de sveper genom sin lista med matchningar. Det är därför det är så viktigt att välja en bild som visar dig i ditt bästa ljus och som får dig att må bra med dig själv.

Foton med vänner är bra för ytterligare bilder, men du vill att din huvudsakliga profilbild ska vara bara du som ler mot världen. Det beror på att vi vill veta hur du faktiskt ser ut utan att behöva ta hänsyn till om människorna runt omkring dig är attraktiva eller inte. Om din huvudbild är attraktiv spelar det ingen roll hur resten av dina bilder ser ut eftersom de flesta inte kommer så långt och de som gör det bryr sig inte eftersom de redan är intresserade av att prata med dig.

Det viktigaste är att du väljer ett foto där du ler och ser glad ut. Du vet aldrig vem som kan svepa rätt på dig!

How To Make A Tinder Profile

Svep med medvetenhet

Om du någonsin har använt Tinder känner du förmodligen till swipe-funktionen. När användare ser en potentiell matchning kan de svepa åt höger för ett “ja” eller vänster för ett “nej”. Den här funktionen låter dig välja vilka användare du är intresserad av och gör det lättare att begränsa din sökning. Svepning är dock inte så enkelt som att knacka. Du bör vara uppmärksam på hur du använder den här funktionen när du letar efter dejter på Tinder eller liknande appar. Här är anledningen:

Om du sveper för snabbt kan du gå miste om potentiella matchningar. Detta kommer särskilt att hända om du använder Tinders automatiska svepfunktion. Sakta ner och titta verkligen på varje användare innan du bestämmer dig för om de är en match eller inte. Om du missar någon som kunde ha varit kompatibel med dig kan det vara svårt att hitta dem igen senare i din sökning.

Du kan av misstag svepa åt höger eller vänster när du försöker lära dig mer om en användare. Medan vissa appar låter dig ångra den här åtgärden, erbjuder andra inte det här alternativet.

Chatta med matchningar

När du har matchat med någon, meddelar Tinder dig med deras användarnamn och ett litet fotografi. Du kan sedan trycka på fotografiet för att se hela deras profil eller trycka på X eller bock för att godkänna eller avvisa dem.

För att chatta med din match, tryck på konversations ikonen i det övre högra hörnet på huvudskärmen. Om du inte ser den här ikonen sveper du nedåt från toppen av skärmen.

Du bör se en lista över matchningar du har gjort. För att se en matchs profil igen, trycker du helt enkelt på deras foto i listan. När du väl är i konversation med någon kommer dina meddelanden att visas i en grå bubbla och deras kommer att se vita ut.

Tinder är en extremt populär dejtingapp som låter användare komma i kontakt med andra baserat på fysiskt utseende.

Starta ett effektivt samtal

Börja med att säga något mer än “hej” eller “tja”. Undvik att börja med en komplimang. Komplimanger kan vara bra, men de är för mycket när du först börjar lära känna någon. Försök istället att ställa frågor. Fråga hur deras dag var, fråga hur mötet de var på tidigare gick, fråga vad de gjorde den helgen.

Var humoristisk och lekfull i dina samtal. Om du ser att din match har ett intresse, hobby eller något annat du tycker är roligt, skämta om det. Lekfulla skämt är ett bra sätt att lära känna människor och flirta utan att hoppa in för djupt och för snabbt.

Använd inte några cheesy raggningsrepliker! Du kanske har sett några av dessa på sociala medier eller tv-program och tycker att de är roliga, men de flesta kvinnor tycker att de är tråkiga eller irriterande. Du vill vara kvick och få din match att skratta, inte förmedla brist på självförtroende eller kreativitet.

Ställ en öppen fråga. Det enklaste sättet att starta en konversation med någon ny är att ställa en fråga, så inkludera en. Skräddarsy den efter deras intressen eller deras arbete, eller till och med en av deras bilder.

Håll konversationen lätt och rolig i början. Om någons profil har fångat ditt öga, var inte rädd för att bryta isen med ett charmigt meddelande. I värsta fall kommer de inte att svara och du kommer inte att må bra av det – men du kommer åtminstone att veta var du står!

Var inte rädd för att vara unik och annorlunda! Du kommer inte att vinna över alla men om du kan få några människor att skratta kommer de definitivt att komma ihåg ditt namn nästa gång de ser det komma upp i deras Tinder-matchnings flöde!

8 Tips On How To Start A Conversation On A Dating App

Schemalägg ett datum för dejt

Som du kan föreställa dig är en Tinder-dejt mer än att bara lära känna någon. Det är en stor del av dejting processen som kan vara ganska stressande och skrämmande. Men det enda sättet att komma över denna rädsla är att bara göra det.

Det bästa sättet att göra detta kan verka kontraintuitivt: schemalägg bara en tid för att träffas och gå på en dejt med din match. Det betyder att se till att båda är tillgängliga samtidigt, men det är bättre än att tacka nej till en potentiell dejt eftersom du är rädd för att träffa honom eller henne. Faktum är att när du väl börjar schemalägga datum, kommer du att finna det lättare att inte avboka eftersom du kommer att bli så motiverad av möjligheten att faktiskt gå ut!

Använd betalt Tinder-medlemskap för fler matchningar 

Det visar sig att ett betalmedlemskap kan hjälpa dig att få en bättre upplevelse.

Tanken på att betala för en dejtingapp kan låta udda, men det finns många användare som gör det. Enligt dejting- och relationsbloggen SwipeHelper betalar 22 procent av Tinder-användarna för appen.

Men är det värt det att betala för Tinder? Här är några anledningar till varför du kanske vill prenumerera.

Du kan få fler matchningar

Om du betalar för Tinder Plus eller Tinder Gold kan du svepa åt höger så många gånger du vill. Det finns ingen gräns för hur många profiler du kan gilla om du inte har slut på närliggande profiler att svepa på.

Det betyder att om du gillar det du ser finns det ingen anledning att inte svepa åt höger. Och med fler matcher kommer möjligheten till fler dejter och hookups!

Du kan se vem som gillar dig

Att betala för ett medlemskap ger dig tillgång till specialfunktioner som att se vem som gillar dig. Det kan göra det enklare för personer som letar efter en specifik typ av matchning – säg någon med en viss religion eller etnicitet – eller en person som delar dina intressen att hitta matchningar utan att svepa mycket.

Rewind – En funktion som låter dig gå tillbaka i tiden om du av misstag svepte åt vänster på någon som du faktiskt gillade.

Passport – Tinder Plus ger dig möjligheten att ändra din plats så att du kan matcha med människor över hela världen. Om jag till exempel reser i Paris och vill matcha med lokalbefolkningen innan jag anländer, kan jag ange min plats som Paris och börja svepa tidigt. Detta är också praktiskt om det finns någon som fångar ditt öga i en annan stad eller stad och du snart åker dit — byt bara din plats i några dagar innan du ger dig ut och börjar matcha med dem!

Tinder Plus-prenumeranter får också en gratis Boost varje månad. Om de inte använder det, kommer de att förlora den boosten i slutet av månaden. Det är deras val när de använder sin gratis Boost, så om de vill vänta till en viss dag i veckan, eller tills en annan Boost blir tillgänglig, är det bra!

På så sätt kan du använda Tinder på det mest effektiva sättet och enkelt hitta en partner.

Det var allt för nu från innehållet i “Hur fungerar Tinder? – Den Ultimata Nybörjarguiden 2022” utarbetat av Victoria Milan! Om du letar efter mer sådant här innehåll kan du besöka Victoria Milans blogg och hålla ögonen öppna.

Dessutom är Victoria Milan den bästa dejtingsidan som låter dig hitta en partner med dess unika egenskaper. Du kan se online användare på hemsidan och hitta den perfekta partnern med filteralternativ. Du kan enkelt hitta en partner med fördelen att ha miljontals användare på samma ställe. Hitta en partner med Victoria Milan enkelt! Klicka här för att registrera dig gratis hos Victoria Milan!

why do people cheat

Vanliga frågor om hur Tinder fungerar 

Hur använder nybörjare Tinder? 

Skapa ett konto för att använda Tinder. Ange ditt namn, kön, ålder, plats och könspreferenser i din profil. Sedan är det bara att svepa. Svep bara användarna du gillar åt höger och de du inte gillar åt vänster. Om användaren du gillar också gillar dig kommer matchen att äga rum. På så sätt kan du starta konversationen.

Så får du matchningar på Tinder?

En effektiv profil

Effektiv profilbeskrivning

Var ärlig

Använd foton du är bra på.

Markera dina bästa egenskaper.

När du skickar meddelanden, var inte kränkande i början och försök bara lära känna användaren.

Se till att ha en rolig och trevlig konversation.

Vad betyder 24 timmar på Tinder?

Tinder Gold och Platinum-medlemmarnas val förnyas var 24:e timme. Om du har köpt urval har du 24 timmar på dig att se och välja dem innan de försvinner. Du kommer att få matchningar baserat på dessa val.

Kan jag chatta på Tinder utan att betala?

Du kan använda Tinder gratis och chatta. Men Tinder erbjuder begränsade matchnings rättigheter för detta. Därför kan du inte scrolla obegränsat. Du kan välja ett betalmedlemskap för att få en bättre användarupplevelse på Tinder.

Vem ska sms:a först på Tinder?

Det spelar ingen roll vem som skickade det första meddelandet på Tinder. Det viktiga är att börja med ett effektivt och intressant budskap och tillbringa roliga stunder med användaren du matchar. Som ett resultat av att ni båda gillar varandra, är det viktigare att titta för att njuta av det.

Posted by
Mertcan Yalcin

Mertcan is a bookworm who graduated from Beykent University. He likes to research and learn new things and for this he preferred the profession of copywriting. His area of expertise is quite diverse. He is highly specialized in relationships. And he has done quite a bit of research on this. His primary goal is to ensure that people are informed in every relationship and take the right steps.